گزارشی از پروژه نفوذ در پوشش پژوهشگر؛

جزئیاتی از فعالیت جاسوس آمریکایی – چینی در ایران | جاسوسی در پوشش پژوهشگر

ظهر امروز محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از دستگیری یک عامل نفوذ آمریکایی در تهران خبر داد و گفت: یکی از عوامل نفوذی آمریکا که البته دو تابعیتی است با نفوذ خاصی وارد ایران شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از میزان، شهروند آمریکاست اما در چین (پکن) به دنیا آمده، در رشته‌ تاریخ به مدت ۴ سال در دانشگاه پرینستون فعالیت کرده و در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ مطالعات گروهی را در مورد ایران به همراه افرادی در موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی (موسسه‌ای با دستور کار پیچیده و البته روابط عنکبوتی با نهادهای سیاسی و امنیتی و اطلاعاتی کشورهای آمریکا و انگلیس) انجام داده است.

 ظهر امروز حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از دستگیری یک عامل نفوذ آمریکایی در تهران خبر داد و گفت: یکی از عوامل نفوذی آمریکا که البته دو تابعیتی است با نفوذ خاصی وارد ایران شد، این فرد مستقیم از ناحیه آمریکایی‌ها هدایت می‌شده است و شناسایی و دستگیر شد.

معاون اول قوه قضائیه در ادامه افزود: محرز و مشخص شده که این فرد برای نفوذ به داخل ایران آمده است.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به حکم اولیه صادر شده برای این جاسوس امریکایی گفت: (جاسوس آمریکایی) در دادگاه بدوی به ۱۰ سال محکوم شده که البته مورد اعتراض قرار گرفته است.

یک منبع آگاه با اشاره به برخی جزئیات از نحوه فعالیت و عملکرد جاسوس آمریکایی در ایران اطلاعاتی را در اختیار قرار داده است که در ادامه آن را می‌خوانید:

شهروند آمریکاست اما در چین (پکن) به دنیا آمده، در رشته‌ تاریخ به مدت ۴ سال در دانشگاه پرینستون فعالیت کرده و در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ مطالعات گروهی را در مورد ایران به همراه افرادی در موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی (موسسه‌ای با دستور کار پیچیده و البته روابط عنکبوتی با نهادهای سیاسی و امنیتی و اطلاعاتی کشورهای آمریکا و انگلیس) انجام داده است.

تهیه آرشیو دیجیتالی برای بزرگترین نهاد جاسوس علیه ایران / وانگ در بن بست چگونه قصد نفوذ به برخی آرشیوهای ملی را داشت؟

 در پوشش یک دانشجوی ارشد پژوهشگر وارد کشور شده است، مطالعات میدانی از ایران در قالب پروژه نفوذ را در قالب مقاله‌های آشکار(چاپ شده و قابل دسترس در فضای مجازی)، محرمانه و خیلی محرمانه در اختیار تیم تحقیقاتی وزارت امور خارجه آمریکا، موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی (که در دانشگاه پرینستون فعالیت می‌کند)، مدرسه کندی دانشگاه هاروارد و موسسه ایرانشناسی بریتانیا قرار داده و در قالب پروژه نفوذ به نهادهای مطالعاتی کشور سعی در نفوذ به آرشیوهای معتبر کشور را داشته است.

وی تا پیش از دستگیری موفق به ثبت آرشیو دیجیتال از ۴۵۰۰ صفحه از اسناد کشور شده بود که البته این اقدام او با نظارت کارشناسان مجرب پرونده که وی را به صورت نامحسوس تحت نظر داشته‌اند صورت گرفته است.

داستان ورود این آمریکایی به کشور و حضورش به عنوان یک پژوهشگر در یک موسسه از همان ابتدای ورود مورد توجه و رصد دقیق اطلاعاتی کارشناسان پرونده قرار داشته است. از آنجایی که این فرد در موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی (که بعدها بیشتر در مورد ان خواهید شنید) سابقه حضور داشته و با افراد و نهادهایی نظیر رز ولمن، کیوان هریس، موسسه ایرانشناسی بریتانیا و مرکز ایرانشناسی دانشگاه تل آویو و … به صورت مستقیم و غیر مستقیم پروژه تحقیقاتی خود در مورد ایران را تکمیل و به نهاد سفارش دهنده ارسال می‌کرد ورود این فرد برای شناسایی سرشبکه‌های نفوذ در داخل و خارج از کشور از سوی نهادهای امنیتی از ابتدا رصد می‌شد.

تهیه آرشیو دیجیتالی برای بزرگترین نهاد جاسوس علیه ایران / وانگ در بن بست چگونه قصد نفوذ به برخی آرشیوهای ملی را داشت؟

این عامل نفوذی در پوشش پژوهشگر با وجود مطالعات گسترده در حوزه ایران و در حالی که با نهادها و موسسات برانداز نرم بسیاری همکاری داشته است اما به واسطه وابستگی به نهادهای جاسوسی هیچ اطلاعات و جزئیاتی از خود در فضای مجازی به جا نگذاشته است.

این در حالی است که افراد دیگری نظیر رز ولمن و کیوان هریس و حتی بیژن مصور رحمانی با وجود همکار بودن با وی و داشتن پروژه تحقیقاتی مشترک با او بیشتر در فضای مجازی شناخته شده تر هستند.

با ورود این شهروند آمریکایی به ایران که نام وی زی یو وانگ است کارشناسان پرونده تحقیقات را برای شناسایی شبکه نفوذ تحت ماموریت وی آغاز کردند و در این راه حتی اقداماتی مقدماتی موفقیت‌های کوچکی داشته باشد. کارشناسان پرونده برای عادی جلوه دادن شرایط صحنه را طوری طراحی کردند که این فرد با پرداخت چندین هزار دلار موفق به دریافت اسناد مورد اشاره شد تا اینکه این عامل و طراح نفوذ حتی ذره‌ای به فضای ترسیم شده برای اثبات ماموریتش در ایران شک نکند.

وانگ در ادامه پروژه نفوذ به نهادهای فرهنگی و مطالعاتی کشور و در شرایطی که فضا را برای به دست آوردن اسناد مهم و طبقه بندی شده کتابخانه برخی دستگاه‌ها را مناسب می‌دید به صورت حضوری برای در اختیار گرفتن اسناد به این نهادها مراجعه کرد که در این مرحله با مخالفت مواجه شد.

با مشورت با یکی از عناصر همکار که ناخواسته با وی همکاری می‌کرد وی نامه‌ای به صورت مکتوب به نهادهای فوق ارسال می‌کند.

نامبرده که نسبت به وضعیت خود احساس نگرانی می‌کند هنگام خروج از کشور به مقصد یک کشور اروپایی با هوشیاری کارشناسان پرونده و دستور بازپرس دادسرای امنیت تهران در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ دستگیر می‌شود.

زی یو وانگ و ارتباطاتش با مراکز براندازی آمریکایی و انگلیسی

با توجه با ارتباطات پیچیده مراکز مطالعاتی و نهادهایی که وانگ با آن‌ها مرتبط بوده در این گزارش سعی شده به صورت اجمالی به این موضوعات پرداخته شود. در گزارش‌های بعدی از پروژه نفوذ به آرشیوهای مهم ایران به ابعاد جدید از این ماجرا پرداخته خواهد شد.

زی یو وانگ با عنوان پوششی پژوهشگر و دانشجوی تاریخ دانشگاه پرینستون آمریکا، ۳۷ ساله و دارای تابعیت آمریکایی-چینی است. وانگ در رشته های مختلفی از جمله اوراسیا، اسلام و ملی گرایی، روسیه، تاریخ خاورمیانه، و مطالعات بین الملل درس خوانده است، اما عمده مطالعات وی در حوزه ایران شناسی است و به زبان فارسی نیز تسلط دارد.

تهیه آرشیو دیجیتالی برای بزرگترین نهاد جاسوس علیه ایران / وانگ در بن بست چگونه قصد نفوذ به برخی آرشیوهای ملی را داشت؟

وانگ، پژوهشگر مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای مطالعات ایران و خلیج فارس است و در زمان حضور در ایران برای جمع آوری اسناد محرمانه برخی از کتابخانه های ملی ایران ماموریت داشته است.

آنطور که در یکی از گزارش های موسسه ایرانشناسی بریتانیا آمده است، وانگ به ماموریتش در ایران اذعان می‌کند.

وی که برای دسترسی به آرشیو اسناد محرمانه کتابخانه‌های ایران بویژه تهران با مشکل مواجه بوده از موسسه ایرانشناسی انگلیس کمک می‌گیرد. در گزارش سالانه ۲۰۱۵-۲۰۱۶ این موسسه به نقل از وانگ آمده است: “من برای دسترسی به ارشیو تهران و کتابخانه‌ها با مشکل مواجه بودم. خانم … به من کمک کرد و در عرض چند روز من را با شخصیت های ارشد علمی آرشیو کتابخانه ملی و…وصل کرد. این مقامات تاکنون ملاقات‌هایی با من داشته‌اند…. بدون کمک خانم (…) نمی‌دانستم چه مقدار به طول خواهد کشید تا به نهادهای اکادمیک ایران وصل شوم“.

تهیه آرشیو دیجیتالی برای بزرگترین نهاد جاسوس علیه ایران / وانگ در بن بست چگونه قصد نفوذ به برخی آرشیوهای ملی را داشت؟

مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای مطالعات ایران و خلیج فارس

یکی از مهم‌ترین مراکزی که وانگ در حوزه مطالعات ایران و ایران شناسی با آن در ارتباط بوده، “مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای مطالعات ایران و خلیج فارس” دانشگاه پرینستون است، بنیادی که عمده فعالیت آن با ماموریت زی یو وانگ کاملا مرتبط است. ماموریت ویژه مرکز مصور رحمانی ایجاد زیرساخت تحقیقاتی در آمریکا، از طریق تهیه آرشیو دیجیتالی در مورد ایران و ایجاد هماهنگی وتبادل اطلاعات بین تمام دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی در موضوعات مربوط به ایران به منظور شناسایی موضوعات مرتبط با براندازی نرم است.

این مرکز با حمایت‌ از اشخاص حقیقی و اعطای بورسیه‌های تحقیقاتی و دانشگاهی با اهداف از پیش تعیین شده در خصوص ایران اقدام به تحقیق و پژوهش می‌کند.

جاسوس آمریکایی دستگیر شده در ایران هم در این مرکز فعالیت میکرده وماموریت او جمع آوری اطلاعات و اسناد محرمانه بوده است.

تهیه آرشیو دیجیتالی برای بزرگترین نهاد جاسوس علیه ایران / وانگ در بن بست چگونه قصد نفوذ به برخی آرشیوهای ملی را داشت؟

مؤسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی از پشتیبانی مالی بنیاد پهلوی (دفتر دانشگاه پرینستون)، خانواده فرمانفرمایان و فولبرایت (Fulbrigt) و بخش ایران شناسی دانشگاه‌های تل آویو و حیفا (متعلق به رژیم صهیونیستی) برخوردار است.

برخی از اعضای اصلی مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی که زی یو وانگ با آن‌ها ارتباط داشته است بدین شرح است:

بیژن مصور رحمانی، سرمایه دار و دلال نفتی ایرانی-آمریکایی، شرمین مصور رحمانی، همسر بیژن، سرمایه دار، فعال و تحلیلگر ارشد اقتصادی آمریکا، کیوان هریس Kevan Harris، از مدیران مرکز مصور رحمانی متخصص امور ایران در بسیاری از بنیادها و دانشگاه‌های آمریکا، از جمله بنیاد وودرو ویلسون، رز ولمن، عضو اصلی بورد پژوهشی مرکز ایرانشناسی دانشگاه پرینستون، متخصص در حوزه‌های انسان شناسی اجتماعی و فرهنگی در ایران.

Share