ضرورت بازنگری طرح تفضیلی ارائه شده به منطقه یک رشت
توسعه شهری و دادن مجوزهای شهرداری برای ساخت و ساز با ارائه و ابلاغ طرح تفضیلی از سوی اداره کل راه و شهرسازی و با نظارت مشاورین میسر خواهد شد، البته به شرطی که طرح تفضیلی ارائه شده، تمام جوانب و زیرساخت های شهری مناطق را در نظر داشته باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا مهندس حسن علیزاده معاون و جانشین شهردار منطقه یک صدور پروانه های ساختمانی را از اهم وظایف معاونت فنی شهرداریها خواند و اظهار داشت: همواره پس از ابلاغ طرح تفضیلی از سوی اداره کل راه و شهرسازی، شهرداری ها و مناطق تابعه هر شهرستان اقدام به صدور پروانه در راستای ساخت و ساز در زمینه شهرسازی می نماید.
معاونت فنی شهرسازی منطقه یک با اشاره به وجود اشکالاتی در طرح تفضیلی ابلاغی سال ۹۴ و عدم تعامل لازم با معاونت معماری و شهرسازی مناطق اذعان داشت: در طرح تفضیلی ابلاغ شده با توجه به امکانات و پتانسیل موجود در منطقه یک شهر در بسیاری از نقاط به جای افزایش تراکم با کاهش تراکم طبقات مواجه بودیم، که این باعث نگرانی بسیاری از شهروندان منطقه یک در سال گذشته بود و توازن در کل شهر نادیده گرفته شده بطور مثال محدوده گلسار ظرفیت افزایش تراکم و تعداد طبقات را نداشت و به درستی در طرح دیده شده ولی بدلیل کمبود ناتوانی در ارائه خدمات از سوی شرکت های خدمات رسان (برق، گاز و…) توازن در جاهایی از شهر که امکان افزایش تعداد طبقات و تراکم وجود دارد، نادیده گرفته شده است. همچنین صلب دیدن طرح و ضوابط، مانع از همراهی شهرداری با سرمایه گذاران شده است.
معاون و جانشین شهردار منطقه یک با تاکید بر رایزنی شهرداری منطقه یک رشت با اداره کل راه و شهرسازی و مشاوران نقش جهان گفت: با توجه به عدم نهایی شدن طرح تفضیلی از سوی راه و شهرسازی، شهرداری منطقه یک رشت پس از مطالعه طرح پیشنهادی اقدام به تصحیح مواردی که نیاز به اصلاح در راستای رشد صدور پروانه ساختمانی داشت نمود، و همچنین با اخذ مصوباتی توانست در راستای افزایش طبقات برای پلاکهای محصور بین دو ساختمان بلند، با هدف همسان سازی ساختمان ها گام هایی را بردارد.
مهندس علیزاده، با اشاره به تفاوت چشمگیر تعداد پرونده های صادره در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۵ خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ حدود ۵۴۰ فقره پروانه ساختمانی صادر شد، و این در حالی است که در سال ۹۵ تنها ۱۴۳ فقره پروانه ساخت صادر گردید، لذا اگر ساخت و ساز در منطقه کاهش پیدا کند، شهرداری در راستای اجرای بسیاری از پروژه های عمرانی خود ناکام خواهد ماند.
معاونت فنی شهرسازی منطقه یک با اظهار امیدواری نسبت به بازنگری در طرح تفضیلی توسط مشاورین گفت: مشاورینی که برای طرح تفضیلی تعیین می شوند، با مطالعاتی که از وضع موجود شهر دارند اقدام به تهیه طرح می نمایند و اگر این مطالعات کم ویا ناقص باشد در زمان اجرای طرح مشکلات فراوانی را برای شهرداریها به وجود خواهد آورد.
معاون و جانشین شهردار منطقه یک با اشاره به زیرساخت های موجود و امکان ورود سرمایه گذار در منطقه یک خاطرنشان کرد: مشاور معتقد به این است که ساخت و ساز در منطقه یک به اشباع رسیده ، اما در صورتیکه با وجود زیرساخت های موجود ، قیمت بالای زمین، وضعیت ظرفیت های موجود در معلم، بلوار قلی پور، بلوار دیلمان و نیز تمایل ورود سرمایه گذار در منطقه یک، هنوز گنجایش لازم برای ساخت و ساز و دادن مجوز ساخت برای ساختمان های بلند مرتبه در این منطقه وجود دارد.
وی اصلاح و ابلاغ طرح تفضیلی از سوی اداره کل راه و شهرسازی را مهم ترین گام در توسعه شهر در سال جدید خواند و اذعان داشت: طرح تفضیلی آزمایشی ارائه شده از اداره کل راه و شهرسازی دارای موارد اشکال و همچنین بخش قابل ملاحظه ای از طرح قابل اجرا نیست، مادامی که اداره کل راه و شهرسازی با پیشنهادات شهرداری موافقت ننماید، شهرداری منطقه یک نمی تواند اقدامی برای گسترش شهر و شهرسازی در آتی داشته باشد.
مهندس علیزاده با اشاره به ضرورت جذب سرمایه گذار درراستای توسعه شهر یادآور شد: وجود بسیار زیاد بروکراسی اداری در زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهرسازی سبب اختلاف فاحش شهر رشت با شهرهای استانهای همجوار در زمینه های توسعه ای شده است. به گونه ای که بسیاری از طرح های قابل اجرا در شهر رشت به راحتی روانه شهرهای استانهای همجوار می شود.
دیدگاه