سید عباس صالحی در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان

گیلان مهد تشیع و فرهنگ دینی بوده است/در گیلان بافت ایلی و قبیله‌ای نداریم/گیلان استان موثر در توسعه فرهنگ معاصر/بیشتر کتاب‌ها خوب هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،سید عباس صالحی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان اظهار کرد: گیلان مهد تشیع و فرهنگ دینی بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،به نقل از فارس ،سید عباس صالحی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان اظهار کرد: گیلان مهد تشیع و فرهنگ دینی بوده است.

۱۳۹۳۰۴۱۵۰۰۰۰۸۲_photoaوی با بیان اینکه گیلان به واسطه چند مزیت جزو چند استان تاثیرگذار در معارف فرهنگی است، افزود: فضای جغرافیایی گیلان دروازه آشنایی ایران با دنیای جدید است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه جریان سواد در گیلان رشد فزاینده‌ای داشته است، ادامه داد: ۶۰ سال پیش در گیلان نرخ باسوادی دو برابر خراسان رضوی بود و در استان باسوادی فرهنگی سریع حرکت کرد.

وی با بیان اینکه بستر طرح‌های توسعه در استان آماده است، اضافه کرد: بافت اجتماعی گیلان با دیگر استان‌ها تفاوت داشته است.

صالحی با اشاره به اینکه بافت قبیله‌ای مانع از برخی جهش‌ها در استان‌ها بوده است، خاطرنشان کرد: در گیلان بافت ایلی و قبیله‌ای نداریم و این امر یکی از حرکت‌ها برای توسعه و رشد استان بوده است.

*گیلان استان موثر در توسعه فرهنگ معاصر

وی گیلان را جزو چند استان موثر در توسعه فرهنگ معاصر خواند و گفت: حرکت استان در ارتباط با جنبش‌های سیاسی قابل توجه است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش گیلان در حوزه‌های متعدد به عنوان خالق اثرگذار در ایران اشاره کرد و افزود: گیلان در کتاب سابقه ۱۵۰ ساله و انتشارات و چاپخانه‌های قدیمی سابقه طولانی دارد.

وی سابقه فرهنگ مکتوب گیلان را دارای پشتیبانی قوی دانست و ادامه داد: روند رو به رشد ناشران در استان قابل توجه است.

صالحی ادبیات استان را قابل توجه خواند و تصریح کرد: با شعر «باز باران با ترانه با گوهرهای فراوان» زندگی کردیم که از شاعری از استان بوده که با طبیعت گیلان زندگی کرده و تاثیر داشته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۸۰ هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شد، خاطرنشان کرد: بیشتر کتاب‌ها خوب هستند و کسانی که دنبال کتاب خوب می‌گردند می‌توانند با مراجعه به کارشناسان مربوطه کتاب مورد نظر را پیدا کنند.

*صنعت نشر نیازمند حمایت‌های پایدار است/تحریک تقاضا ضرورت صنعت نشر

این مسؤول تنوع سوژه‌ها را به تعداد حوزه‌های خوب کتاب مناسب دانست و یادآور شد: در حمایت از صنعت نشر اتفاق‌های خوبی صورت گرفته و حمایت‌های دولتی نقش مسکن را دارند.

وی با بیان اینکه صنعت نشر به حمایت‌های و مسیر پایدار نیاز دارد، افزود: صنعت نشر باید به طرف تحریک تقاضا حرکت کند زیرا این امر سیکل اقتصادی کتاب و نشریه را بالا می‌برد.

صالحی کمک‌های حمایتی برای ناشران را موقتی خواند و خاطرنشان کرد: باید اشتهای تقاضا برای کتاب را تحریک کرد ضمن اینکه در نمایشگاه کتاب تهران از طرف دولت ۱۲۰ میلیون تومان یارانه بن کتاب در نظر گرفته شده بود که ۶۵۰ میلیون تومان کتاب فروخته شد و این یارانه اشتهای تقاضا برای کتاب را تحریک کرد و منجر به فروش این مقدار کتاب شد.

وی با بیان اینکه صنعت نشر باید باور کند که انقلاب دیجیتالی رخ داده است، تصریح کرد:  انقلاب دیجیتالی در حوزه تولید و مطلب اثر گذاشته و فروش کتاب‌های الکترونیکی در دنیا رو به افزایش است.

*انقلاب دیجیتالی در صنعت نشر

روند انقلاب دیجیتالی در فرایندهای تولید و بازاریابی اثر گذاشته است و در تجارت الکترونیک کتاب اتفاق‌های زیادی در این زمینه می‌افتد و در مصرف کتاب در بازاریابی اثر گذاشته است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر صنعت نشر تنها به حمایت‌های دولتی اکتفا کند به صورت موقتی روی پای خود می‌ایستد اما باید تحریک تقاضا را داشته باشد تا اقتصاد آن پایدار شود.

وی با اشاره به اینکه توجه داشته باشیم انقلاب دیجیتالی در صنعت نشر وارد شده است، یادآور شد: انقلاب دیجیتالی در این صنعت به سرعت حرکت می‌کند و اگر همراهی نشود مشکلات بیشتر می‌شود.

صالحی نمایشگاه کتاب گیلان را یکصد و دهمین نمایشگاه کتاب در کشور عنوان کرد و گفت: امسال نویسندگانی از کشور در نمایشگاه کتاب حضور دارند تا برای تحریک تقاضا با مخاطبان ارتباط مستقیم پیدا کنند و لذت خواندن را افزایش دهند.

tel final1

Share