غرب در اجرای برجام نقاط ضعفی داشت/آمریکاییها از آتشی که بین ایران و عربستان پیش آمده بدشان نمیآید و میخواهند ادامه یابد/تماس سعودیها با گروهکهای شرق کشور برای ایجاد سر و صدا در ایران
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،رئیس مجلس با بیان اینکه غربیها در اجرای برجام نقاط ضعفی را بر جای گذاشتند، گفت: آنها ضمن توافق هستهای به دنبال ممانعت از گسترش نفوذ ایران هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از فارس ،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در همایشی که به مناسبت هفته قوه قضاییه در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که برای کشور ما پیش آمد مسئله برجام بود، نظام توافق برجام را با چشم بینا انتخاب کرد ولی در این میان باید دید غربیها در پس این توافق چه فکری در سر دارند، آیا آنچه میگفتند را دنبال میکنند یا طور دیگری میخواهند اقدام کنند.
وی افزود: به نظر میرسد غربیها در اجرای برجام نقاط ضعفی را جا گذاشتند که برخی از این نقاط ضعف مربوط به برچیدن تحریمها علیه ایران میشود که بخشی از این عدم برچیدن تحریمها را در بانکهای بزرگ کشور شاهدیم.
رئیسمجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: یک اضطرابی هم برای سرمایهگذاری در ایران ایجاد میکنند و در پشت صحنه خزانهداری آمریکا اضطرابهایی را به وجود میآورد تا سرمایهگذاری در ایران انجام نشود. آنها همزمان با توافق هستهای، عملیات دیگری را هم از نظر سیاسی سامان دادند تا نفوذ نظامیشان را در منطقه بیشتر جلوه دهند، گاه میگویند نباید بگذاریم نفوذ ایران در منطقه گسترش یابد به همین دلیل تدارکاتی دیدند، میخواهند نوعی از تحریمهای دیگری را علیه ایران ساماندهی کنند، با توجه به همه این موارد ما باید واکنش نشان دهیم، هرچند در برجام هم این موضوع دیده شده است که اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد، ما میتوانیم اقداماتی را متقابلا انجام دهیم، باید این طراحی غربیها را بشناسیم، ما باید بدانیم این یک امر تاکتیکی نیست بلکه یک استراتژی است که مقاصدی را در امور ایران پیگیری میکنند.
لاریجانی تاکید کرد: غربیها به دنبال آن هستند که ضمن اجرای برجام، حضور پرقدرت نظامی در منطقه داشته باشند و از طرفی مانع از حضور ایران در منطقه شوند، به همین دلیل تضمینهایی را به برخی از کشورهای منطقه مخصوصا سعودیها میدهند، حجم زیادی سلاح به برخی کشورهای منطقه از جمله سعودیها میفروشند.
وی با بیان اینکه آمریکاییها خیلی از آتشی که بین ایران و عربستان پیش آمده بدشان نمیآید و میخواهند ادامه یابد، تصریح کرد: شاید در ظاهر آمریکاییها از این اختلافنظر بین ایران و عربستان ابراز نگرانی کنند اما در عمل اقدامی را شاهد نیستیم، با پدیده سیاسی نسبتا میانمدتی مواجه هستیم، به هیچ وجه ما این پدیده را کوتاه مدت نمیدانیم و نمیبینیم و هدف اصلی آنان فشار بر جمهوری اسلامی ایران است.
لاریجانی با بیان اینکه خلق بحران در منطقه تبدیل به سیاست شده است، گفت: سعودیها به دلیل عدم توفیق در یمن و ناامیدی در رفتارهای دیپلماتیکشان چاره ای جز ایجاد بحران در منطقه نمیبینند. سعودیها بحرانهایی را برای برخی از کشورهای منطقه و تجزیه برخی کشورها دنبال میکنند، ما باید یک ارزیابی از این وضعیت در منطقه داشته باشیم.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روند جریانهای تروریستی در منطقه نشان میدهد موضوع تروریسم هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی رو به گسترش است، یادآور شد: بعید به نظر میرسد که موضوع تروریسم به نحو کوتاهمدت، علاجپذیر باشد، با یک بحران تروریستی حداقل میانمدت در منطقه مواجه هستیم و هر روز جلوه جدیدی از تروریسم در منطقه را میبینیم، در این میان باید پرسید آیا میتوان حدسی زد که هدف مهم خلق بحران و افزایش جریانهای تروریستی چیست؟ یکی از موارد پراهمیت در همه این اقدامات این است که هیمنه ایران را در داخل دچار تردید کنند، میخواهند شرایطی ایجاد کنند که حکومت مرکزی در ایران از اقتدار لازم برخوردار نباشد.
لاریجانی تاکید کرد: سعودیها با برخی از گروهکهای بیآبروی منطقه در شرق کشور تماسهایی داشتند تا سر و صدایی ایجاد کنند، همچنین برخی ضد انقلاب هم با برخی گروهکهای تروریستی در غرب کشور تماس گرفتند تا آنجا سر و صدا ایجاد کنند، از این جهت باید خیلی توجه کرد، اگر میبینیم دیگران به دنبال آن هستند که در داخل کشور اقتدار جمهوری اسلامی ایران را مخدوش کنند، باید تلاش کنیم این اتفاق نیفتد.
لاریجانی ادامه داد: در بخش اقتصادی تلاش ما این است که اشتغال و سرمایهگذاری رونق یابد و به رشد ۸ درصد برسیم، در سالهای اخیر با رکود مواجه بودیم که هم عوامل بیرونی داشت و هم عوامل داخلی، غربیها میخواهند نابسامانیهای اقتصادی در داخل کشور را تثبیت کنند لذا باید برای آینده کشورمان تلاش مضاعفی داشته باشیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: قوه قضاییه در طول ۳۸ سال گذشته از یکسری نقاط برجسته برخوردار است که این به همت قضات ارزشمندی است که در قوه قضاییه با وجدان خودشان کار میکنند، در سالهای اخیر بعضی از پروندههای مهم و پر سر و صدا که معمول نیست در کشورهای در حال توسعه این گونه بررسی شود، مورد رسیدگی قرار گرفتند که حکایت از تحقق قانون در کشور و قوه قضاییه مقتدر دارد.
وی اضافه کرد: گزارشها حکایت از آن دارد که قوه قضاییه یک مسیر تکاملی مثبتی را در حال طی کردن است، ما قضات با وجدانی در قوه قضاییه داریم که تلاش میکنند قانون اجرایی شود، باید در برابر این قضات باوجدان در کشور که عامل اقتدار قوه قضاییه و نظام هستند، تعظیم کنیم، برخی حمایتها از قوه قضاییه هم با همین هدف بود تا از این سرمایه ارزشمند حمایت شود، ارزیابی ما این است که با وجود همه مشکلات، یک مسیر تکاملی در کشور در حال طی شدن است، در سالهای اخیر حمایتی از قوه قضاییه انجام شد که امیدواریم ادامه یابد.
رئیس مجلس در ادامه سخنانش گفت: قانون آیین دادرسی کیفری در مجلس تصویب شد که یک قانون مادر بود، حقوق شهروندی در این قانون مورد توجه قرار گرفته است، همچنین قانونی با عنوان وظایف و اختیارات رئیس قوه قضاییه و قانون مجازات اسلامی هم در مجلس به تصویب رسید که براساس قانون وظایف رئیس قوه قضاییه، این قوه میتواند مستقیما لوایحی را به مجلس ارائه دهد، همچنین قانون جرم سیاسی نیز در مجلس به تصویب رسید که در واقع یکی از اصول قانون اساسی بود که روی زمین مانده بود و باید برای آن قانونی تصویب میشد که این مهم در مجلس قبل اتفاق افتاد، همچنین لایحه پلیس قضایی و لایحه وکالت نیز در مجلس گذشته مورد بررسیهایی قرار گرفت و ادامه کار به مجلس دهم محول شد که در دستور کار پارلمان قرار خواهد گرفت.
لاریجانی همچنین گفت: قانون اجرای کاداستر یا هدنگار در سالهای گذشته نیز تصویب شد که میتواند از زمینخواری جلوگیری کند و امیدوارم با حمایتهای قوه قضاییه، این قانون در کشور سامان یابد، اقدام دیگری که در مجلس در حال پیگیری است، در زمینه نظام جامع داوری است، ما نیازمند ضوابط دقیقتر داوری در کشور هستیم و حتما احتیاج به یکسری آموزشهای تخصصی در قوه قضاییه و مدیران اقتصادی کشور داریم، موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید چراکه قاچاق مشکل مهمی برای کشور ماست، البته ممکن است این قانون در عمل نقایصی داشته باشد، اگر برای مبارزه با قاچاق علاج جدی نداشته باشیم، اقتصاد مقاومتی در کشور رونق نخواهد گرفت.
لاریجانی با بیان اینکه متاسفانه منافذ زیادی در کشور برای قاچاق دیده شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال مناطقی که در مرزها برای تبادل کالا در نظر گرفته شده کارکرد دیگری پیدا کرده است و نشان میدهد این مناطق به قاچاق کالا تبدیل شدند، در زمینه محیط زیست و امور زیستی فکر میکنم علاوه بر قوانین موجود نیازمند یکسری قوانین مکمل هم هستیم، به همین دلیل لایحه هوای پاک در دستور کار مجلس قرار دارد، امیدواریم این موارد زمینههای بهتر شدن شرایط برای کشور را فراهم کند.
دیدگاه