افزایش سرطان در استان گیلان به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،مجمع نمایندگان استان گیلان در دیدار با وزیر کشاورزی علاوه بر تاکید بر کاهش قیمت برنج و تلاش برای جلوگیری از افت روز افزون تولید خاویار در کشور از افزایش میزان سرطان در این استاد به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی خبر دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،مجمع نمایندگان استان گیلان در دیدار با وزیر کشاورزی علاوه بر تاکید بر کاهش قیمت برنج و تلاش برای جلوگیری از افت روز افزون تولید خاویار در کشور از افزایش میزان سرطان در این استاد به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی خبر دادند.
مجمع نمایندگان گیلان (دوشنبه ۳۱ خردادماه) با وزیر جهاد کشاورزی در وزارتخانه جهاد کشاورزی دیدار کردند. در این مراسم نمایندگان استان گیلان مشکلات کشاورزی، دامی، منابع طبیعی، تولیدات و صادرات این محصولات را با وزیر و معاونین وی در میان گذاشتند.
لاهوتی: کمبود ۴۰۰ هزار تن برنج دستاویزی برای واردات ۳ میلیون تن برنج شده است
بنابراین گزارش در ابتدای نشست مهرداد لاهوتی؛ رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان به مشکلات حوزه برنج اشاره کرد و گفت: کمبود ۴۰۰ هزار تن برنج دستاویزی برای واردات ۳ میلیون تن برنج شده است بنابراین شما باید هر چه سریعتر با این معضل برخورد کنید.
وی در ادامه افزود: با وجود اینکه حدود ۸ هزار و ۳۰۰ هکتار آب بندان در کشور داریم اما این آب بندان ها یکی پس از دیگری در حال از بین رفتن هستند و نیاز به لایه روبی دارند.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان همچنین با بیان اینکه چرا کشوری که سالانه هزار و صد تن نخ ابریشم تولید میکرد اکنون باید از چین و تایلند نخ وارد کند؟، افزود: استان گیلان بهترین نخ ابریشم دنیا را تولیدمی کند اما این موضوع برای کسی اهمیت ندارد.
نماینده مردم لنگرود با بیان اینکه مقرر شده بود بهای مربوط به برگ سبز چای ۱۸ درصد افزایش پیدا کند، گفت: این افزایش به ۱۲ درصد رسیده است لذا باید هر چه سریعتر بهای برگ سبز چای پرداخته شود، این در حالی است که چای های سنواتی قابل استفاده نیستند.
کوچکینژاد: باید بودجه مناسبی برای بخش تحقیقات کشاورزی در نظر گرفته شود
همچنین جبار کوچک نژاد دیگر نماینده استان گیلان با بیان اینکه پایه تحولات کشاورزی آموزش و تحقیقات است، افزود: انتظار داریم نگاه ویژه ای به تحقیقات در عرصه کشاورزی شود چرا که کشاورزان ما با افکار و ابزار ۴۰- ۵۰ سال قبل کار می کنند و یک فاصله عمیق بین تحقیقات و آموزش و عملکرد آنها وجود دارد بنابراین باید بودجه مناسبی برای بخش تحقیقات در نظر گرفته شود.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه باید هر چه سریعتر منابع طبیعی استان گیلان را مستقل کرد، اضافه کرد: باید در مورد سد شفارود نیز اقدامات اساسی و انقلابی صورت گیرد چرا که مشکلات آن همچنان پابرجا است.
داداشی: عدم حضور نیروی متخصص در واحد قرنیطنه شهرستان آستارا
همچنین ولی داداشی در ادامه با بیان اینکه گمرک شهرستان آستارا واحد قرنطینه جهاد کشاورزی دارد اما نیروهای متخصص در آن کار نمی کنند، گفت: تنها با یک نیروی متخصص نمی توان پاسخگوی تجار بود.
جعفرزاده: درصد سرطان در استان گیلان بالا است
در ادامه غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه درصد سرطان در استان گیلان بالا است و مردم این استان آرزوی میکنند که کود شیمیایی تبدیل به کود آلی شود چرا که صنایع غذایی مسموم هستند، گفت: دامپرورها از جنگل بیرون رانده شدند اما تکلیف آنها هنوز مشخص نشده در حالی که زندگی آنها به هم خورده است.
نماینده مردم رشت در مجلس تأکید کرد: روند واردات برنج از سال ۸۹ تا ۹۲ رشد داشته است اما اگر برنج به خودکفایی برسد دیگر کسی نمی تواند واردات بی رویه داشته باشد در حالی که در این سال ها ضریب خودکفایی برنج نیز کاهش پیدا کرده است و این امر نیاز ما را به واردات بیشتر می کند.
نماینده مردم رشت با اشاره به اصطلاح «رقم پرمحصول»، توضیح داد: رقم پرمحصول یعنی اینکه در واحد ثبت از یک هکتار بیش از ۶ تن محصول حاصل شود.
جعفرزاده با بیان اینکه افزایش راندمان آب در نوع محصول برنج نقشه راه ندارد، افزود: تولید شیر، گوشت، مرغ و صید ماهی در این سالها افزایش نداشته است و ما فقط در تولید تخم مرغ افزایش داشته ایم.
خسته بند: تاکنون با وجود تاکیدات رهبری اقدام عملی در زمینه پرورش ماهی در قفس نشده است
در ادامه حسن خسته بند با بیان اینکه در حاشیه تالاب ۱۳ هزار هکتار زمین وجود دارد که برای پرورش ماهی بسیار مناسب است، گفت: این ۱۳ هزار هکتار معادل ایجاد ۱۳ هزار شغل است و با احداث استخرها حریم تالاب و زمین از یکدیگر مشخص می شود، البته ایجاد این شبکههای پرورش ماهی در گذشته کلید خورده اما نیمه کاره باقی مانده است.
نماینده مردم انزلی در مجلس با تأکید بر افزایش «پرورش ماهی در قفس» عنوان کرد: تاکنون با وجود تاکیدات رهبری اقدام عملی در زمینه پرورش ماهی در قفس نشده است در حالی که راه اندازی طرح جامع و سامان دهی دریای خزر در صورت اجرایی شدن می تواند مشکلات متعددی را حل کند اما به دلیل نبود بودجه بلاتکلیف مانده است.
حسنی :قیمت برنج از ۶۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان رسیده است
همچنین محمد صادق حسنی با تأکید بر اینکه قیمت برنج از ۶۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان رسیده است، گفت: متاسفانه بانک ها با سختی بسیاری به کشاورزان وام می دهند و من نیز به عنوان یک کشاورز زمانی که برنج و شالیزارهای خود را بیمه کردم اما بیمه یک ریال از خسارت آن را به من نداد و حالا تصور کنید با کشاورزانی که دستشان به جای بند نیست چه میکنند؟! چه کسی باید به این موضوع رسیدگی کند؟
دلخوش: نوسانات مرغ کمر مرغداران را شکسته است/صنعت تولید ابریشم ایران فلج شده است
در ادامه سید کاظم دلخوش با بیان اینکه قانون برنامه ششم توسعه در حال آمدن به مجلس است خطاب به وزیر کشاورزی، گفت: اگر گمان میکنید در برخی از مواد این احکام و قوانین ایراداتی وجود دارد و مواردی مغفول مانده هر چه سریعتر تشریح کنید تا نمایندگان برای اصلاح آن اقدام کنند.
نماینده مردم صومعه سرا در ادامه تاکید کرد: متاسفانه تفویض اختیار منابع طبیعی استان گیلان انجام نشده است و مردم این استان از نمایندگان توقع دارند نخواهند برای دریافت اجازه قطع یک درخت به مازندران روند.
دلخوش با بیان اینکه نوسانات مرغ کمر مرغداران را شکسته است، گفت: بهتر است در مورد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان گیلان یک اقدام کارشناسانه صورت گیرد تا بسته بندی صنایع تکمیلی در خود استان صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه صنعت تولید ابریشم ایران فلج شده است، گفت: تا چند سال گذشته حدود ۱۲ هزار هکتار برگ توت در کشور تولید می شد اما امسال این رقم به ۴ هزار هکتار رسیده است.
جمالی: اداره منابع طبیعی اجازه ساختوساز به فرزندان روستاییان را نمیدهد
در ادامه منوچهر جمالی با بیان اینکه اداره منابع طبیعی اجازه ساخت و ساز به فرزندان روستاییان را نمی دهد، گفت: آنها میگویند؛ زمین روستائیان در منابع طبیعی قرار گرفته بنابراین اجازه ساخت و ساز در این مکان را ندارید در حالی که خانه های آنها موروثی است و آنها یک عمر آنجا زندگی کرده اند.
وزیر کشاورزی: واردات برنج مدیریت شده است
همچنین محمد حسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه با بیان اینکه استان گیلان در گذشته حدود ۳۰۰ تن ظرفیت تولید ماهیان خاویاری داشته است اما اکنون این میزان به مبلغ ۱.۵ تن رسیده است، اضافه کرد: آنچه که می تواند صنعت تولید خاویار را به استان بازگرداند توجه ویژه به آن بعد از نفت به عنوان مهمترین منبع درآمد و ایجاد اشتغال است.
در ادامه این مراسم محمود حجتی؛ وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد دروگرها در این ۳ ساله توزیع شده و هیچ محدودیتی در مکانیزم ارتباط با نشاکار و دروگر ندارند، گفت: بحث دو کشته شدن نیز در این مکانیزم جای می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به مسئله برنج ، افزود: من در بازار برنج تهران نیستم و همه می دانیم بازار تهران یک صنف مستقل است و ساختار تشکیلاتی خودش را دارد، آنچه که به ما مربوط است؛ این است که قیمت برنج در فصل برداشت از قیمت توافقی و تضمینی پایین تر نیافتد در حالی که این قیمت توافقی و تضمینی در سال ۹۴ از قیمت بازار هم پایین تر بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سال ۹۳ ثبت سفارش برنج را محدود کرده ایم، چراکه ثبت سفارش برنج در شرایطی بود که متقاضی می توانست در هر زمانی که بخواهد برنج سفارش دهد و حتی آن را تمدید کند، باور کنید محدود کردن ثبت سفارش برنج و قطع کردن دست دلال ها کار بسیار سختی بود.
وی در ادامه توضیح داد: در واقع ثبت سفارش برنج را تا آذرماه سال ۹۴ متوقف کردیم و سپس تعرفهها را به ۴۰ درصد رسانده و مابهالتفاوت آن را حدود ۵۰۰ تومان گذاشتیم و در ادامه به اصلاح و محدود کردن ثبت سفارش پرداختیم بنابراین باید گفت؛ واردات برنج مدیریت شده است.
حجتی بیان کرد: مشکل برنج در زیرساخت آن است و به همین دلیل تلاش کردیم محل ردیف تولید برنج افزایش پیدا کند و به دنبال وام برای این منظور هستیم.
وی با بیان اینکه هنوز قول های رئیس جمهور در سفرهای استانی محقق نشده است، گفت: برای اجرای خط فاینانس نیاز به کمک داریم اگر چه تجهیز و نوسازی یکی از راه های برون رفت از این مشکلات است، مشکل چای سنواتی نیز دغدغه همه ما است و باید برای حل آن فکری کرد تا بازار چای از بین نرود و وزارت نیرو باید در تأمین آب چای ما را همراهی کند.
حجتی با بیان اینکه تولید ابریشم را با وجود تعرفه های عادی از ۱۰۰ هزار به یک میلیون رسانده اند، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم تولید تخم نوقان و توت را نیز افزایش دهیم.
۶ میلیارد مترمکعب آب بندان گیلان ر دریا تخلیه میشود
وزیر جهاد کشاورزی در مورد وضعیت آب بندان های استان گیلان، بیان کرد: حدود ۶ میلیارد متر مکعب آب بندان در گیلان وجود دارد که در دریا تخلیه می شود و از آنجا که مجری این آب بندان ها وزارت جهاد نیست از دولت درخواست کردیم که مسئولیت آن را به ما بدهد چرا که می توان این آب بندان ها را تبدیل به سد کرد.
وی در پایان صحبت های خود از نمایندگان مجلس درخواست کرد؛ در تجهیز منابع برای شالیکوبیها به وزارت جهاد کشاورزی کمک کند.
در ادامه این مراسم معاونان وزیر به توضیح آمارها و توضیحاتی در مورد موضوعاتی که نمایندگان به آن اشاره کرده بودند پرداختند.
غرقی: نهال توت توزیع شده از ۱۰۰هزار تن به بیش از یک میلیون نهال رسیده/ کشت برنج فقط در گیلان و مازندران
در این بین غرقی معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: تولید مرغ در کشور بیش از ۲ میلیون تن است که ۱۶۰ هزار تن آن توسط گیلانیها تولید می شود همچنین تولید تخم مرغ در کل کشور ۱۹ هزار تن است که ۲ درصد از این تولید به استان گیلان تعلق می گیرد این در حالی است که طی یک ماه گذشته وضعیت مرغ دارها بهتر شده است.
وی با بیان اینکه نوقان داری رو به تعطیلی بود تا اینکه «مرکز توسعه نوقان داری» راه اندازی شد، افزود: نوقان داری مشکل زیرساختی دارد در حالی که نهال توت توزیع شده در یک سال گذشته از ۱۰۰هزار تن به بیش از یک میلیون نهال رسیده است.
غرقی با بیان اینکه طی برنامهریزیهای انجام شده از این پس برنج فقط در استان گیلان و مازندران کشت می شود، گفت: کشت برنج در مابقی استان ها به دلیل مصرف بالای آب اقتصادی نیست.
وی به دومین برنامه وزارتخانه جهاد کشاورزی در رابطه با برنج اشاره کرد و گفت: برنج های ما در گذشته دارای بذر نبودند و این امکان اصلاح را از کشاورزان می گرفت اما ما امسال پروژه تولید بذر را طراحی کرده ایم .
معاون وزیر کشاورزی در پایان گفت: در سال ۹۳ وارد قیمت توافقی برنج شد و این کار باعث شد قیمت برنج های کیفی متعادل شود و ما تا پایان سال ۹۴ بابت قیمت برنج نگرانی نداشتیم اگر چه ما باید صاحب دو نوع کشت باشیم چرا که با یک کشت چیزی حاصل کشاورز نمی شود.
،غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی،محمدحسین قربانی ،جبار کوچکی نژاد،مهرداد لاهوتی،حسن خسته بند،محمود شکری، ولی داداشی, محمدصادق حسنی, محمدمهدی افتخاری, کاظم دلخوش, منوچهر جمالی, اسدالله عباسی ادامه در : دیارمیرزا
دیدگاه