حذف یارانه نقدی حدود ۲۴ میلیون نفر از سه دهک پر درآمد جامعه/پرداخت حقوق کارکنان دولت در دو ماه ابتدایی سال براساس سال ۹۴
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی از حذف یارانه نقدی سه دهک پر درآمد ( حدود ۲۴ میلیون نفر ) جامعه در سال آینده خبر داد و گفت: بررسی لایحه بودجه سال ۹۵ در نشست امروز کمیسیون تلفیق بودجه مجلس پایان یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از خانه ملت ،سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی از حذف یارانه نقدی سه دهک پر درآمد ( حدود ۲۴ میلیون نفر ) جامعه در سال آینده خبر داد و گفت: بررسی لایحه بودجه سال ۹۵ در نشست امروز کمیسیون تلفیق بودجه مجلس پایان یافت.
محمد رضا پور ابراهیمی داورانی درباره نشست امروز (چهارشنبه، ۲۶ اسفندماه) کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: در ادامه بررسی بخشهای هزینهیی لایحه بودجه ۹۵ بانک مرکزی مکلف شد میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به تفکیک ۱۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره)، ۳۰۰ میلیارد تومان در اختیار سازمان بهزیستی و ۲۰۰ میلیارد تومان به خانوادههای زندانیهای معسر برای اشتغال زایی قرار دهد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، مقرر شد که میزان ۸ درصد از سر جمع اعتبارات تملک های داراییهای سرمایهای به بحث اجرای طرحهای هادی روستایی اختصاص یابد و از طریق بنیاد مسکن اجرایی شود و همچنین ۳ درصد از سر جمع اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان به ساخت و تکمیل حوزههای علمیه اختصاص داده شود.
پور ابراهیمی داورانی گفت: پیش از این کمیسیون تلفیق به حذف یارانه نقدی برخی گروهها رای داده بود که این مصوبه در جلسه امروز کمیسیون اصلاح و مقرر شد یارانه ۲۴ میلیون نفر حذف شوند که عبارت است از:
۱- کلیه تجار و صاحبان مشاغل آزاد که درآمد سالیانه آنها حداقل ۳۵ میلیون تومان است.
۲- نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، قضات ، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی و دولتی و غیر دولتی، پزشکان و دندانپزشکان
۳- کلیه کارکنان دولت و قوای سه گانه، شهرداری ها و کلیه موسسات عمومی و موسسات عمومی غیردولتی و کلیه کارکنان نیروهای مسلح و بازنشستگان کشوری و لشکری، کلیه حقوقبگیران و مستمریبگیران مشمول تأمین اجتماعی و همه دریافتکنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیردولتی که دریافتی سالیانه آنها از ۳۵ میلیون تومان بیشتر است.
۴- کلیه مدیران و اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت های دولتی و غیردولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی، کلیه مدیران و اعضای هیئت مدیره و روسا و معاونین مناطق و شعب بانک ها و بیمه ها و موسسات مالی و اعتباری، کلیه کارکنان و اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیشتر از ۳۵ میلیون تومان است.
۵- کلیه ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز از دریافت یارانه منع شدند.
۶- کلیه کسانی که در ۳ دهک بالای درآمدی هستند و در گروه های یاد شده ذکر نشدند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه افزود:، منابع حاصل از این بخش صرف حل مشکلات اقتصادی کشور، مشکل تولید و اعطای تسهیلات بخش اشتغال با اولویت خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و رزمندگان معسر می شود.
پور ابراهیمی داورانی با اشاره به مصوبه دیگر این کمیسیون ادامه داد: پرداخت حقوق کارکنان دولت در فروردین و اردیبهشت ماه براساس جداول سال ۹۴ خواهد بود و ما به التفاوت احکام آنها از خردادماه پرداخت می شود.
وی افزود: مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق درباره افزایش سرمایه بانکهای ملی، سپه و کشاورزی بود و به دولت اجازه داده شد تا سقف ۵ هزار میلیارد تومان از خطوط اعتباری بانک مرکزی به بانکهای مذکور اختصاص یابد.
مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس درباره بازنشستگی افراد با سن بیش از ۶۵ سال
وی افزود: صندوق بیمه روستاییان از دیگر مباحث امروز کمیسیون تلفیق بود و کسانی که بالای ۶۵ سال سن دارند و سابقه ۱۰ سال پرداخت حق بیمه دارند و پرداخت سهم خود و دولت بحث بازنشستگی آنها قابل استفاده شود.
پورابراهیمی داورانی ادامه داد: مقرر شد کلیه بانکهایی که در بخش کشاورزی وام بانکی ارائه دادهاند و کشاورزان به دلایلی مانند خشکسالی نتوانستند وامهای خود را تسویه کنند، بحث استمهال آنها پیگیری شود البته باید در این رابطه کارگروهی در شهرستانها با حضور مسئولان مربوطه تشکیل و در این خصوص تصمیم گیری شود.
وی گفت: میزان ۱۳۵۰ میلیارد تومان برای بیمه محصولات کشاورزی اختصاص یافت، همچنین براساس مصوبه دیگر بازنشستگان پیش از موعدی که مشکلاتی برای بازنشستگیشان در سازمان تامین اجتماعی پیش آمده بود، بحث تامین مالی طرح الزام سازمان تامین اجتماعی و اعتبار آن در بخش بودجهای سال ۹۵ لحاظ شود.
پورابراهیمی داورانی افزود: مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال با نسبت مشخص در بخشهای عمرانی و هزینهای به مجموعه اعتبارات بخش عشایری اختصاص یابد، همچنین براساس تبصره ۶ لایحه بودجه بند «هـ» مقرر شد، درآمد حاصله تا سقف ۴۰۰ میلیارد ریال بابت توسعه و نگهداری شبکه برق روستایی توسط شرکت توانیر و ۳ هزار میلیارد ریال برای نگهداری و بروز رسانی ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته به صدا و سیما اختصاص یابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: بررسی لایحه بودجه سال ۹۵ در نشست امروز کمیسیون تلفیق پایان یافت و بعد از تعطیلات نوروز لایحه بودجه سال آینده در صحن علنی مجلس بررسی میشود.
دیدگاه