مراسم اختتامیه اولین جشنواره «سبز جوکول» در منطقه آزاد انزلی برگزار شد+تصاویر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا با تقدیر از برگزیدگان مسابقات سه گانه عکاسی، مترسک شالیزار و کته پزی و با تجلیل از کاشفین دو رقم برنج پرمحصول هاشمی و علی کاظمی مراسم اختتامیه اولین جشنواره سبزجوکول در منطقه آزاد انزلی پایان یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا با تقدیر از برگزیدگان مسابقات سه گانه عکاسی، مترسک شالیزار و کته پزی و با تجلیل از کاشفین دو رقم برنج پرمحصول هاشمی و علی کاظمی مراسم اختتامیه اولین جشنواره سبزجوکول در منطقه آزاد انزلی پایان یافت.
در مراسم اختتامیه این جشنواره که رییس مرکز تحقیقات برنج کشور، معاونین، مشاوران و مدیران سازمان، فرماندار رشت، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان و دیگر مسئولین استانی و محلی نیز حضور داشتند، از یوسف هاشمی زاده گورابجیری از روستای گورابجیرصحرای منطقه آزاد انزلی بعنوان کاشف برنج هاشمی و علی کاظمی از شهر فومن بعنوان کاشف برنج پرمحصول علی کاظمی تجلیل شد.
تقدیر از کشاورزان نمونه منطقه آزاد انزلی، تقدیر از بانوان کشاورز منطقه، اجرای نمایش آیینی کاشت، داشت و برداشت برنج توسط هنرمندان مطرح استان گیلان، اجرای موسیقی محلی با نوای استاد حمیدضا رضاپور و برگزاری مسابقه از دیگر برنامه های مراسم پایانی جشنواره سبزجوکول بود.
این جشنواره شامل بخش های متنوعی از جمله برگزاری مسابقه سراسری عکاسی، مسابقه منطقه ای ساخت مترسک شالیزار، مسابقه محلی کته پزی بود که در حاشیه نمایشگاه نیز انواع برنج و محصولات وابسته، صنایع دستی با محوریت حصیربافی و خوراکی های بومی وابسته به برنج را دربر داشت.
بنابراین گزارش اولین دوره جشنواره سبزِجوکول به همت معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری این سازمان با هدف تبلیغ محصولات کشاورزی بومی به منظور مقابله با بازارهای وارداتی مشابه، فراهم ساختن شرایط مناسب حضورفراگیر تولیدکنندگان محصولات برنج در عرصه های مختلف کشاورزی و بازرگانی ، رسیدن به توسعه مداوم، کارآفرینی و ارز آوری در حوزه های گوناگون صنایع وابسته به برنج، فرهنگ سازی تبیین جایگاه این محصول و ورود هرچه بیشتر آن به سبدکالای مردم به ویژه گردشگران، حفظ و احیای مشاغل و هنرهای مربوط به صنایع وابسته برنج، رسیدن به زبان گویای هنری در معرفی جاذبه ها و صنایع بومی، کشف جاذبه های پنهان منطقه با یاری و نگاه تیزبین هنرمندان ملی و بین المللی و انتقال دارایی های بومی-ملی به نسل جوان و معرفی آن به دیگر نسل ها از طریق جشنواره های فرهنگی-هنری برگزار گردید.
لازم بذکر است که دبیرخانه این جشنواره فعالیت خود را از خرداد ماه سال ۹۴ آغاز و فراخوان نخستین دور از مسابقات جشنواره با موضوع « برنج » را از طریق سایت سازمان منطقه آزاد انزلی، سایت های تخصصی، سایت های خبری، رسانه های محلی و ملی، نصب پوستر فراخوان و … به اطلاع عموم علاقمندان اعلام شد که در نهایت با برگزاری مراسم اختتامیه نفرات ذیل به عنوان افراد برگزیده بخشهای مختلف انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفتند.
بخش مسابقه سراسری عکاسی:
دستاورد نخستین دوره از مسابقات عکاسی، ۶۱۱ اثر از ۱۳۹ شرکت کننده بود که کمیته انتخاب اولیه ۵۸۷ اثر از ۱۳۷ شرکت کننده را قابل رقابت در مسابقه، ارزیابی کرد که شاخص های این انتخاب سوژه، تکنیک و شرایط مندرج در فراخوان بود.
در گام بعد هیأت داوران متشکل از کریم ملک مدنی، محمد کوچکپور کپورچالی و رضا گلچین پس از مشورت اقدام به انتخاب ۵۲ اثر برای شرکت در نمایشگاه نمودند. همچنین آثار حائز رتبه اول تا سوم و ۲ اثر شایسته تقدیر ویژه داوران و ۱ اثر شایسته تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره نیز در این نشست برگزیده شدند.
بر این اساس اصغر عالیشاه رتبه اول، فرشید عبادتی رتبه دوم، معین مطلق رتبه سوم و عرفان سامان فر تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره، محمدرضایی تقدیر ویژه هیأت داوران و عطا رنجبر زیدانلو تقدیر ویژه هیأت داوران قرار گرفتند.
بخش مسابقه منطقه ای ساخت مترسک شالیزار:
دستاورد نخستین دوره از مسابقات مترسک، ۲۱ اثر از ۱۳ شرکت کننده از استان های گیلان و مازندران بود که کمیته انتخاب اولیه ۱۰ اثر از ۱۰ شرکت کننده را قابل رقابت در مسابقه ارزیابی کرد که شاخص های این انتخاب سوژه، تکنیک و شرایط مندرج در فراخوان بود.
در گام بعد پس از برگزاری مسابقه حضوری در روز ۲۳ مرداد ۹۴، هیأت داوران متشکل از مهران ویسی، امیر شعبانی پور و علیرضا شکورپور پس از مشورت، آثار حائز رتبه اول تا سوم را برگزیدند که بدین ترتیب محسن اردشیر رتبه اول، سمیه خدایاری رتبه دوم، رامتین سامی دوست رتبه سوم و همچنین ریحانه خدایاری به عنوان تقدیر ویژه دبیرخانه جشنواره از سوی هیات داوران اعلام شدند.
بخش مسابقه محلی کته پزی:
در نخستین دوره از مسابقه محلی کته پزی، ۹ متقاضی از ۲ روستای حسن رود و گورابجیرصحرای منطقه آزاد انزلی اقدام به ثبت نام نمودند، که کمیته انتخاب ۷ نفر را شایسته شرکت در مسابقه دانست که پس از برگزاری مسابقه حضوری در روز ۲۳ مرداد خانم رقیه مهری به عنوان داور این بخش برندگان را به اسامی زهرا پور غلام رتبه اول، طاهره محبوب رتبه دوم و سکینه پور رجبی رتبه سوم اعلام نمودند.
دیدگاه