لزوم همکاری شهرداری و میراث فرهنگی برای برندسازی شهر رشت/ساخت پارکینگ طبقاتی با ارتفاع کم توجیه اقتصادی ندارد/۷۵ بنای تاریخی قابل واگذاری هستند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا شهردار رشت با اشاره به استقبال تعدادی از سرمایهگزاران برای ساخت پارکینگ طبقاتی در این شهر گفت : در کنار امتداد پیاده راه فرهنگی وجود پارکینگ های مناسب یک امر لازم و ضروری است و با توجه به محدودیتهایی که در بحث مساحت زمین و قیمت بالای آن در مرکز شهر وجود دارد تنها ساخت پارکینگ طبقاتی مقرون به صرفه است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا نشست شهردار رشت با مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایعدستی و گردشگری گیلان برگزار شد.
ثابتقدم شهردار رشت در این نشست با اشاره به اینکه شهر رشت دارای پیشینه تاریخی ارزشمند و بناهای تاریخی فاخری همچون ساختمان شهرداری ، ساختمان پست ، ساختمان هتل ایران ، کارونسراها و… است اظهار داشت : با توجه به پتانسیل های موجود میتوان از این فرصت ها در راستای برند سازی شهر رشت بهره گرفت و لازمه این امر همکاری میان شهرداری و میراث فرهنگی است تا از این پتانسیلها در راستای توسعه این شهر به خصوص در بحث گردشگری بهره بگیرند .
وی افزود : امتداد پیاده راه در مسیرهای باقی مانده به تنهایی نمیتواند در توسعه گردشگری اثرگذار باشد ، به طور قطع با استفاده از پتانسیل های تاریخی موجود در مرکز شهر و تبدیل این بنا ها به مراکز فرهنگی میتوانیم شرایط را برای جذب و ماندگاری هرچه بیشتر مسافران و گردشگران فراهم کنیم .
دکتر ثابتقدم درخصوص تبدیل کاروانسراهای موجود در بازار به مراکز اقامتی تاریخی خاطر نشان کرد : اگر کاروانسراهای موجود با رعایت اصول معماری بناهای تاریخی ، مرمت و به مراکز اقامتی مناسب تبدیل شوند این موضوع میتواند سبب رونق گردشگری و همچنین افزایش زمان ماندگاری مسافران و گردشگران در این شهر و در نتیجه رونق اقتصادی شود.
وی ادامه داد : بقعه متبرکه خواهر امام به عنوان یکی از ظرفیت های گردشگری شهر رشت محسوب میشود و ما برنامههای مشخصی را برای بهره مندی هرچه بیشتر مسافران و گردشگران از این فضای مذهبی در راستای انجام طرح گردشگری مذهبی در دست اجرا داریم .
شهردار رشت با اشاره به استقبال تعدادی از سرمایهگزاران برای ساخت پارکینگ طبقاتی در این شهر گفت : در کنار امتداد پیاده راه فرهنگی وجود پارکینگ های مناسب یک امر لازم و ضروری است و با توجه به محدودیتهایی که در بحث مساحت زمین و قیمت بالای آن در مرکز شهر وجود دارد تنها ساخت پارکینگ طبقاتی مقرون به صرفه است اما به دلیل محدودیت ارتفاعی که در بحث میراثی وجود دارد سرمایهگزاران رغبت خود را در ساخت پارکینگ طبقاتی از دست میدهند زیرا ساخت پارکینگ طبقاتی با ارتفاع کم دارای توجیه اقتصادی نیست .
وی افزود: ما باید اکنون از پتانسیلهای گردشگری موجود در شهر رشت در راستای توسعه اقتصادی این شهر بهره بگیریم و لازمه آن این است که در کنار حفظ داشتههای میراثی ، استفاده درست و مناسبی از این ظرفیتها در جذب گردشگران کنیم.
در ادامه این نشست علیزاده مدیرکل میراثفرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز ضمن قدردانی از شهردار رشت درخصوص برگزاری این نشست گفت : نگاه تخصصی دکتر ثابت قدم به عنوان شهردار رشت در بحث شهر و شهرسازی قطعا” سبب توسعه شهر رشت میشود و جدیت و جهت دهی ایشان در بحث مدیریت شهری بسیار تاثیرگذار است .
وی ادامه داد : شهرداری متناسب با نیاز شهری به شهروندان خدمات ارائه میدهد اما حوزه ماموریتی اداره کل میراث فرهنگی ، حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی است و باتوجه به وجود ضوابط ، قوانین و دستورالعملهای روشن در این خصوص لازم است که شهرداری و اداره میراث فرهنگی با تعامل ، به نقطه مشترکی برسند.
علیزاده افزود : نیاز است برای رسیدن به نتیجه مطلوب ، کمیته بافت ، با حضور مدیران و کارشناسان میراث و شهرداری تشکیل شود.
وی خاطرنشان کرد : تعداد ۷۵ بنای تاریخی قابل واگذاری توسط میراث فرهنگی و گردشگری شناسایی شده است که دارای کاربریهای مختلفی هستند اما به دلیل مالکیت بخش خصوصی و یا وارثی بودن تعدادی از این بناها ، تاکنون نتوانستهایم در خصوص واگذاری آنها به نتیجه مطلوبی دست یابیم.
علیزاده همچنین با استقبال از اجرای امتداد طرح پیاده راه فرهنگی گفت : با اجرای پیاده راه فرهنگی با وجود دغدغههایی که اصناف مختلف دارند ، شاهد نتایج خوبی در پایان کار خواهیم بود و احیای بناهای تاریخی در کنار پیاده راه فرهنگی و بازار قدیمی این شهر ، میتواند نقش به سزایی در جذب گردشگران داشته باشد.
لازم به ذکر است در این نشست معاونین ، مدیران و کارشناسان میراث و شهرداری حضور داشته و به ارائه نقطه نظرات لازم پرداختند ، علاوه بر آن اعضای کمیته بافت از سوی شهرداری رشت و میراث فرهنگی استان مشخص شدند.
دیدگاه