شعار ممنوع

بررسی وعده ها;کاندیداهای انتخابات آینده دیگر از رودخانه ها مایه نگذارند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رودخانه گوهررود و زرجوب از جمله رودخانه‌هایی هستند که به سبب آلودگی و سرازیر شدن خطوط فاضلاب‌های شهری و مراکز عمومی چند سالی است که در لیست سیاه رودخانه‌های کشور و جهان قرار گرفته‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رودخانه گوهررود و زرجوب از جمله رودخانه‌هایی هستند که به سبب آلودگی و سرازیر شدن خطوط فاضلاب‌های شهری و مراکز عمومی چند سالی است که در لیست سیاه رودخانه‌های کشور و جهان قرار گرفته‌اند.

images10سیدرضا میرپور در کاسپی نیوز نوشت: در گذشته این رودخانه از مکان‌های دیدنی و مناظر تفریحی رشت به‌شمار می‌آمدند و کنار زرجوب (سیاهرود) دو چشمه وجود داشت که آب آشامیدنی ساکنانش را تامین می‌کرد و در آن ماهیگیری نیز می‌شد. وضعیت کنونی رودخانه‌های شهر رشت به یکی از مهمترین نگرانی و دغدغه‌های مردم گیلان به ویژه شهروندان شهر رشت و طبیعت دوستان تبدیل شده  و باعث نگرانی شهروندان است.

اکنون با فرا رسیدن فصل تابستان و گرمای هوا این رودخانه‌ها بیشتر جلب توجه می‌کنند، به ویژه آنکه اغلب این رودخانه‌ها در پارک‌های سطح شهر و حوالی خانه‌های مسکونی قرار دارند. با افزایش دمای هوا این رودخانه‌های کثیف و آلوده با انتشار بوی غیرقابل تحمل، زندگی را به کام مردم تلخ کرده و در دراز مدت سبب بروز بیماری‌های خطرناکی می‌شوند و می توان گفت که یکی از دلایل شیوع سرطان در گیلان از جمله سرطان گوارش و پروستات به سبب گسترش آلودگی‌های رودخانه‌ها است.

اگر مسیر عبورتان از کنار این رودخانه‌ ها باشد، حتماً افراد بسیاری را می بینید که به سبب شدت بوی متعفن و مشمئز کننده این رودخانه ها مجبورند جلوی بینی خود را بگیرند و برای لحظاتی نفس کشیدن را فراموش کنند تا از بوی بسیار بد و خفه‌کننده این مجراهای فاضلاب خلاص شوند. بسیاری از افراد تحمل چند لحظه توقف در کنار این رود خانه‌ها را ندارند، اما افراد زیادی هستند که چندین سال در کنار این رودخانه‌ها زندگی می‌کنند و  به این کثیفی رودخانه و بوهای تعفن‌آور عادت کرده و از جبر روزگار عواقب آن را پذیرفته‌اند.

جدا از این موارد متاسفانه اطراف رودخانه‌های شهر رشت محلی برای ریختن زباله‌های مردم شده است، به حدی که طبیعت زیبای اطراف این رودهای آلوده با وجود این همه آلودگی دیگر به چشم نمی‌آید.

در پایین گزارشی ازسخنان و وعده های مسئولین استان در راستای بهبود سازی این رود خانه ها را ملاحظه می کنید:

وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان به عنوان متولی و دستگاه مسئول اصلی جمع آوری فاضلاب شهری رشت در خرداد ماه ۱۳۹۱ اعلام کرد: پس از دریافت صدها میلیون دلار پروژه بانک جهانی برای جمع آوری فاضلاب رشت فقط حدود یک سوم آن اجراشده و تنها ۱۰ درصد از کل پروژه در خط بهره‌برداری قرار دارد. این پروژه پس از ۵ سال با عدم مدیریت با ۱۰ درصد پیشرفت نیمه کاره رها شد تا همچنان فاضلاب رشت به رودخانه های این شهر سرازیر شود.

مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب گیلان در مرداد ۱۳۹۳ اعلام کرد: برای نجات و حفظ رودخانه‌های رشت باید فاضلاب شهر دارای شبکه بهداشتی و تصفیه خانه فاضلاب شود … برای اتمام سریعتر این شبکه و تصفیه خانه فاضلاب نیاز به منابع مالی دیگری است شرکت آبفا گیلان وعده استفاده از منابع جدید مالی از جمله بانک توسعه اسلامی و استقراض بانک ملی برای تکمیل این پروژه را داده است.

استاندار گیلان در مرداد ۱۳۹۳ لایروبی کامل رودخانه‌های زرجوب و گوهررود رشت را نیازمند اعتبارات کلان دانست و وعده داد تا با رایزنی در دولت اعتبارات ملی را برای پاکسازی این رودخانه‌ها جذب کند.

در مرداد ۱۳۹۳ رییس شوارای شهر رشت نیز با توجه به وضع بحرانی این رودخانه‌ها خواستار رفع چالش‌های محله دفن زباله سراوان و لایروبی رودخانه‌های رشت با تعامل همه جانبه شد و از هیئت دولت خواست در مسائل زیست محیطی به مانند معضل خشکی دریاچه ارومیه اقداماتی برای احیای رودخانه‌های رشت نیز انجام دهد.

معضل دو رودخانه رشت در اجلاس ۴۷ روسای کلانشهرهای کشور در حضور هیئت دولت و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مطرح می‌شود.

در مرداد ۱۳۹۳ طرح ملی ساماندهی دو رودخانه زرجوب و گوهررود توسط شورای چهارم شهر رشت را به کمسیون خاص امور کلانشهر‌های هیئت دولت ارسال شده و در انتظار تصمیمات دولت است.

در آذر ۱۳۹۳سید مهدی مهدوی فرماندار رشت وعده داد با توجه به مذاکرات با معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری و سه تن از معاونان وزارت نیرو در تهران که در آن نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند مقرر شد تا منابع مورد نیاز برای رفع این چالش بزرگ رشت در سریع ترین زمان ممکن تخصیص یابد و در اولویت وزارت نیرو است.

با سفر حسن روحانی در فرودین ۱۳۹۴ به رشت و تخصیص ۵۰ میلیارد تومان برای شروع احیا رودخانه های رشت علاوه بر اعتبارات ملی و استانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان در اردیبهشت ۱۳۹۴ وعده داد در حاشیه رودخانه‌های رشت ۱۰ تصیفه‌خانه لوکال احداث شود و هر سال دو تصفیه‌خانه برای دو رودخانه شهر رشت به بهره‌برداری برسد و تا سال ۱۳۹۷ فاضلاب شهری به رودخانه‌های رشت وارد نخواهد شد.

چندین دوره است که در ایام انتخاباتی همچون مجلس و شورای شهر، نامزدهای مختلف برای جمع‌آوری رای مردم وعده پاکسازی رودخانه‌ها و ایجاد فاضلاب‌های زیرزمینی را می‌دهند، اما مردم شهر رشت تقریبا امید خود را برای بهبود وضعیت فعلی از دست داده‌اند و با یکدیگر می‌گویند این همه وام از بانک جهانی گرفته‌اند که این رودخانه‌ها را پاکسازی کنند اما انگار این پول های بی‌زبان را همچون زباله در این فاضلاب‌ها دفن کرده‌اند.

مردم گیلان بی‌صبرانه منتظر هستند تا این رودخانه‌های آلوده برای همیشه پاکسازی شوند تا بتوانند زندگی آسوده و سالمی را تجربه کنند.

/فارس

Share