برجی: تمامی جایگاه های دفن زباله در استان گیلان غیراستاندارد هستند

فاضلاب های شهری، سموم شیمیایی و رهاسازی زباله سه بحران محیط زیست گیلان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تمامی جایگاه های دفن زباله در استان گردشگرپذیر گیلان غیراستاندارد، غیراصولی و خلاف قوانین زیست محیطی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تمامی جایگاه های دفن زباله در استان گردشگرپذیر گیلان غیراستاندارد، غیراصولی و خلاف قوانین زیست محیطی هستند.

۲۰۱۵۰۴۲۱۱۱۰۳۲۰_borji-62محمدرضا برجی عصر چهارشنبه در نشست آموزشی مدیریت پسماند که با محوریت آغاز طرح تفکیک زباله از مبدأ روستایی در آستارا برگزار شد اظهار داشت: فاضلاب های شهری، سموم شیمیایی و رهاسازی زباله سه بحرانی هستند که محیط زیست استان سرسبز گیلان را تهدید می کنند.

وی با بیان اینکه مسئولین باید کنار مردم طرح تفکیک زباله و تهدید پسماند در گیلان را یک موضوع ملی ببینند افزود: حل مشکل پسماند در گرو تدبیر درست امروز و جدیت در اجرای راهکارهای عملی ماست.

برجی با تأکید بر مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست گیلان گفت: همه باید تهدید پسماند و دفن زباله در استان گیلان را با استفاده از روش های علمی و بازیافت، به فرصتی برای توسعه منطقه تبدیل کنیم.

وی افزود: خیلی از پسماندهای تولیدی در استان گیلان خطرناک بوده و مناطق بکر و ساحل و جنگل های منطقه را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

مدیر کل حفاظت گیلان رفع معضل پسماندها را از ضروربات توسعه متوازن در گیلان برشمرد و افزود: برای حل و رفع این معضل عمومی، بسترسازی فرهنگی، مدیریت درست و استفاده از روش های علمی و نوین لازم است.

برجی خاطر نشان کرد: اگر مشارکت مردم در این زمینه نباشد، برنامه های اجرا شده جواب نخواهد داد و به مرور منابع طبیعی و محیط زیست به سمت تخریب و ویرانی پیش خواهد رفت.

وی با تأکید بر رعایت اصل ۵۰ قانون اساسی در حفظ محیط زیست گفت: دیدن زباله همه را آزار می دهد و ما موظفیم که جامعه را در خصوص این موضوع حساس و آگاه کنیم و در کنار تولید زباله به تولید آگاهی درباره خطرات و زیان های آن بپردازیم.

فرماندار آستارا نیز در این نشست با بیان اینکه این شهرستان در پاکسازی محیط زیست در اماکن گردشگری و تفرجگاه ها پیشتاز است اظهار داشت: شهرستان آستارا می تواند در طرح کلی تفکیک زباله از مبدأ به عنوان پایلوت فعالیت داشته باشد.

سیروس شفقی فرهنگ سازی و آگاهی مردم در زمینه طرح تفکیک از زباله در مبدأ را ضروری دانست و گفت: بهداشتی ترین روش بازیافت پسماندهای شهری و روستایی، جداسازی پسماند در محل تولید است.

گفتنی است در پایان این نشست از دهیاران و فعالان محیط زیست شهرستان آستارا تجلیل شد./مهر

Share