در هیچ کجای دنیا اینطور نیست که هزینه‌ای شود اما حساب و کتابی پس داده نشود

جعفرزاده:شورای نگهبان بر هزینه‌های تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات نظارت کند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا نماینده مردم رشت با تاکید بر لزوم حل مسائل مربوط به عدم شفافیت هزینه‌های انتخابات خاطرنشان کرد: در هیچ کجای دنیا اینطور نیست که هزینه‌ای شود اما حساب و کتابی پس داده نشود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم پرهیز نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از اسراف در تبلیغات گفت: نهادی مثل شورای نگهبان باید به عنوان امین مردم بر نحوه هزینه‌کرد کاندیداها در انتخابات نظارت داشته باشد.
jafarzade8c36fbغلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی اظهار کرد: نمی‌توان گفت که نیازی به تبلیغات محیطی و میدانی وجود ندارد بلکه حداقل‌هایی برای این نوع تبلیغات باید وجود داشته باشد اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور ما اسراف پسندیده نیست.

وی با اشاره به مشکل روزنامه‌ها برای تهیه کاغذ تصریح کرد: در شرایطی که صنایع چوب و کاغذ هزینه قابل توجهی دارند، اینکه پوسترهایی در کاغذهای گرانقیمت چاپ شود و بعد زیر دست و پای مردم بیفتد، مردم را ناراحت می‌کند و موجب رنجش خاطر آنها می‌شود.

نماینده مردم رشت در مجلس با طرح این سوال که منابع اعتباری کاندیداها برای تبلیغاتشان چیست، یادآور شد: به هرحال تبلیغات هزینه قابل توجهی دارد و هیچ کاندیدای ریاست‌جمهوری نمی‌تواند بگوید که زیر میلیاردی خرج کرده است. مردم هم می‌پرسند که این ارقام میلیاردی از کجا تامین می‌شود.

جعفرزاده ادامه داد: منابع کاندیداها برای تبلیغاتشان یا دولتی است یا خصوصی. هزینه کردن از منابع دولتی اصلا مجاز نیست و اگر هم از امکانات دولتی توسط کاندیدایی استفاده شود، پسندیده نیست. بخش خصوصی هم برای کسی مجانی هزینه نمی‌کند بلکه ممکن است مطامع داشته باشد.

این نماینده اصولگرای مجلس با تاکید بر لزوم نظارت نهادهای ناظر بر تبلیغات انتخابات، افزود: این نهادها مثل شورای نگهبان باید از کاندیاها حساب و کتاب بخواهند و به عنوان امین مردم بگویند که هزینه تبلیغات فلان کاندیدا را بررسی کردند و جای سوال در این باره وجود ندارد، در این صورت خیلی‌ها قانع می‌شوند و این را قبول دارند.

وی خاطرنشان کرد: اینکه کاندیداها به هیچ نهادی برای تبلیغاتشان پاسخگو نباشند، پذیرفته شده نیست زیرا هزینه تبلیغات در ۳۱ استان و ۲۹۰ شهرستان، با یک حساب سرانگشتی از میلیارد تجاوز می‌کند و نمی‌توان گفت که همه اینها از منابع شخصی هزینه شده است. البته منظور این نیست که کاندیداها مشخصا اعلام کنند چه کسی برایشان خرج کرده، اگر یک مرجع مشخصی این را تعیین کند، برای مردم پذیرفته شده است.

جعفرزاده ادامه داد: با توجه به اینکه شورای نگهبان نظارت استصوابی دارد می‌تواند در زمینه هزینه کردن کاندیداها برای تبلیغات ورود کند و از آنها سوال کند که منابع را از کجا آورده‌اند و در نهایت هم گزارش نهایی بدهند که شبهه و رانتی وجود نداشته و تعهدی ایجاد نشده است.

نماینده مردم رشت با تاکید بر لزوم حل مسائل مربوط به عدم شفافیت هزینه‌های انتخابات خاطرنشان کرد: در هیچ کجای دنیا اینطور نیست که هزینه‌ای شود اما حساب و کتابی پس داده نشود.
/ایسنا

Share