پس از اظهارات دبیرکل پایداری:

احمدی‌نژاد کاندیدا شود یا نشود;گزینه ی جبهه پایداری برای انتخابات ۹۶ کیست؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دبیرکل جبهه پایداری روز گذشته حمایت این تشکل از محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را “تقریبا” منتفی دانست با این وجود به نظر نمی رسد که این موضع، همه حرف جبهه پایداری باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دبیرکل جبهه پایداری روز گذشته حمایت این تشکل از محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را “تقریبا” منتفی دانست با این وجود به نظر نمی رسد که این موضع، همه حرف جبهه پایداری باشد.

۱۶۸۹۸۱_۷۷۴ صراط، نوشت:مرتضی آقاتهرانی در پاسخ به این سوال که اگر احمدی‌نژاد در انتخابات ۹۶ شرکت کند، آیا جبهه پایداری از او حمایت می‌کند، گفت: من گفتم که طراز ما مقام معظم رهبری است و هرکس هم که جلو بیاید با یک چشم می‌بینیمش.

وی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید احمدی‌نژاد جلو بیاید گفت: گویا از دهه فجر آغاز به سخنرانی در جاهای مختلف کردند. ما افراد و خودمان را با طراز مقام معظم رهبری می‌سنجیم.

دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پاسخ به این جمله مجری برنامه شناسنامه که “پس احمدی‌نژاد فعلی مورد تایید شما نیست”، گفت: نه نیست، مگر اینکه تغییر جدی در خود ایجاد کند. برخی‌ اشکالات را منتسب به اطرافیان احمدی‌نژاد می‌دانستند ولی من معتقدم ما به اطرافیان او که رای ندادیم ما به احمدی‌نژاد رای دادیم.

اظهارات آقاتهرانی حاوی دو نکته است؛ اولا او با بیان این جمله که ” گویا از دهه فجر آغاز به سخنرانی در جاهای مختلف کردند” به طور تلویحی وانمود کرده است که حضور احمدی نژاد در انتخابات ۹۶ قطعی است و در ثانی حمایت جبهه پایداری از او را به “ایجاد تغییر جدی در خود” مشروط کرده است.

این اظهارات بدان معناست که ممکن است احمدی نژاد کاندیدای انتخابات ۹۶ شود و جبهه پایداری هم از او حمایت کند! چراکه در آن سال می توان از “تغییر جدی احمدی نژاد” هم سخن گفت!

با این وجود شکل بیان این موضع به گونه ای است که “ژست مخالفت با احمدی نژاد” در آن به شکلی کاملا واضح حفظ شده است!

ریشه این امر را می توان در یک دلیل آشکار جستجو کرد؛ واقعیت آن است که احتمال حضور احمدی نژاد در انتخابات ۹۶ زیاد نیست. چراکه بر اساس یک سنت نانوشته، روسای جمهور کشور پس از ۸ سال پاستورنشینی بلافاصله وارد گود رقابت‌های انتخاباتی نمی‌شوند و دست کم ۸ سال دیگر برای این حضور دوباره زمان می خواهند.

به همین دلیل اگرچه حضور احمدی نژاد در انتخابات ۹۶ محال نیست – چراکه او عادت به سنت شکنی دارد – اما اگر او بنای تلاش مجدد برای ورود به پاستور را داشته باشد، حضورش در انتخابات ۱۴۰۰ محتمل تر از انتخابات ۹۶ است. از این نظر، ژست عدم حمایت از احمدی نژاد برای جبهه پایداری احتمالا هزینه بر نخواهد بود.

از سوی دیگر، جبهه پایداری نشان داده است که حمایت از کاندیدای اختصاصی و حزبی را به کاندیدایی که اصولگرایان بر سر او ائتلاف کنند، ترجیح خواهد داد. این موضوع در انتخابات ۹۲ به واضح ترین شکل ممکن خود را نشان داد. جبهه پایداری کامران باقری لنکرانی را – که احمدی نژاد او را “هلو” لقب داده بود – به عنوان کاندیدای خود انتخاب کرد و پس از ورود سعید جلیلی به انتخابات، حاضر به حمایت از جلیلی نشد و کاندیدای حزبی خود –عضو رسمی جبهه پایداری – را ترجیح داد.

این در حالی است که پیش از اعلام رسمی نام باقری لنکرانی به عنوان کاندیدای پایداری، اعضای این جبهه ژست دعوت از جلیلی برای کاندیداتوری در انتخابات را هم گرفته بودند!

با این وجود، سرنوشت باقری لنکرانی به گونه ای رقم خورد که او پیش از اعلام اسامی نهایی کاندیداها، از ردصلاحیت خود مطلع شد و انصراف داد و در نهایت جبهه پایداری ناگزیر از حمایت از جلیلی شد.

پس از این اتفاق هم جبهه پایداری به درخواست ها مبنی بر ائتلاف اصولگرایان، قاطع تر از هر طیف دیگری در این جناح، پاسخ منفی داد تا در نهایت حسن روحانی با آرای میلیمتری راهی پاستور شود.

با این توصیفات و تجربه ای که از جبهه پایداری پیش رو است، در انتخابات ۹۶، این جبهه کاندیدایی را ترجیح خواهد داد که حتی المقدور اختصاص به این جبهه داشته باشد.
در حال حاضر، در میان اعضا و نزدیکان جبهه پایداری کاندیدای بالقوه خاصی با رای آوری بالا وجود ندارد

از طرفی، از آنجا که چهره قابل ذکری برای کاندیداتوری در انتخابات – که مقبولیت سیاسی و رای آوری بالایی داشته باشد – در میان اعضای این جبهه دیده نمی شود، به نظر می رسد جبهه پایداری بر خلاف ژستش، نه تنها مخالف احمدی نژاد در انتخابات ۹۶ نخواهد بود بلکه از ورود او به گود انتخابات استقبال خواهد کرد.

ماجرا به طور خلاصه اینچنین است: اگر احمدی نژاد در سال ۹۶ کاندیدا نشود، جبهه پایداری ژست مخالفت با او را حفظ خواهد کرد و اگر کاندیدا شود، این جبهه گزینه حمایت از او را با این توجیه که “تغییر جدی” کرده است، در اولویت سیاست های انتخاباتی خود قرار خواهد داد.

Share