طرح ایجاد ولایات در مجمع تشخیص مصحلت نظام

۳۰ استان کشور،تبدیل به ۵ ولایت می شود؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ازبررسی طرحی در این مجمع خبر داده که در صورت نهایی شدن، تقسیم بندی کشور را دگرگون می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ازبررسی طرحی در این مجمع خبر داده که در صورت نهایی شدن، تقسیم بندی کشور را دگرگون می کند.

14-10-27-171517mahdportal_1489این خبر را خبرگزاری ایرنا به نقل از مصطفی میر سلیم و در حاشیه سفر او به بیرجند منتشر کرده است. او گفته است «طرح ایجاد ولایات همجوار در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است.»

اگر طرح مورد اشاره میر سلیم همان اداره منطقه ای کشور باشد باید سرنخ آن را از نشست های استانداران کشور در سال ۸۸  گرفت.طرحی که به مرور پخته تر شد تا آذرماه ۹۲ وزیر کشور از طرحی خبر دهد که به موجب آن قرار بود مدیریت استانی، منطقه‌ای شود.طرحی که هدف نهایی اش تغییر «شیوه مدیریت استان‌ها و شکل‌گیری نظام منطقه‌ای»  است.

۲ تیر ماه ۹۳ هم خبرگزاری ها از قول جواد ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر کشور از  تقسیم بندی استانهای کشور به ۵ منطقه خبری منتشر کردند که به سرعت با واکنش های منفی در میان نمایندگان مجلس و کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شد. طرحی که معاون وزیر می گفت مبنای تقسیم بندی آن قرار گرفتن استان‌هایی که «دارای اشتراکات و همجواری» به منظور هم‌افزایی و تبادل تجربه بود  اما کاربران انتقاد اصلی را  متوجه همین تقسیم بندی می دانستند.

این ایده البته دردسر ساز هم شد.کارت زرد به رحمانی فضلی وزیر کشور در روزی که او برای توضیح درباره اقدام هایش درباره عفاف و حجاب به مجلس رفته بود،یک بهانه  داشت؛ عصبانیت نمایندگان از وزیر کشور در رابطه با تقسیمات کشوری.موضوعی که حجت‌الاسلام ابوترابی‌ که ریاست جلسه آن روز مجلس را بر عهده داشت،بدان اذعان کرد و گفت که «خبری راجع به تقسیمات کشوری منتشر شده که وزیر به بنده اعلام کرد این خبر به طور قطع خلاف است و چنین چیزی صحت ندارد.»

 طرح پیشنهادی وزارت کشور برای  تقسیم بندی استانهای کشور :

منطقه یک:تهران، قزوین، مازندران، سمنان ، گلستان، البرز و قم

منطقه دو : اصفهان، فارس، بوشهر، چهار محال بختیاری، هرمزگان و کهکیلویه و بویراحمد

منطقه سه:ذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، گیلان و کردستان

منطقه چهار:کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی و خوزستان

منطقه پنج: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان

طرح فدرالی نمونه ای ضعیف شده از طرح  محسن رضایی درباره فدرالی اداره کردن استانها بود. تنها چهره ای که در سال ۸۸ در خصوص طرح رضایی موضع گیری کرد محمود احمدی نژادبود که در مناظره با رضایی طرح  وی را برای  محیط ایران غیر قابل اجرا خواند.

فدرالیسم ، نظامی بر مبنای قواعد دموکراسی و نهادها و سازمان‌هایی است که در آن‌ها قدرت ادارهٔ کشور، بین حکومت‌های ملی و ایالتی یا استانی تقسیم می شود.

 محسن رضایی میگفت که طرح او برای ایران فدرالسیم اقتصادی است  ومتفاوت از روش هایی است که درپاکستان ،هند و روسیه اجرا شده است. چرا که سیستم مستقر در این کشورها فدرالیسم کامل است ، اما فدرالیسم اقتصادی  مد نظر او در جایی پیاده و اجرا نشده است.

تفاوت این روش با فدرالیسم  کامل هم این بود که رضایی می گفت در این نظریه اداره کشور محدود به اقتصاد  مبادلات تجاری شده است و امور علمی و فناوری.
/خبرآنلاین

Share