براساس گزارش تلگراف

یک دختر ایرانی-آمریکایی شاهزاده امنیت گوگل شد!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،پریسا تبریز، هکر کلاه‌سفید ایرانی-آمریکایی است که به استخدام گوگل درآمده تا با حمله به این شرکت، نقاط ضعف آن را در برابر تبهکاران سایبری مشخص کرده و از بین ببرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،پریسا تبریز، هکر کلاه‌سفید ایرانی-آمریکایی است که به استخدام گوگل درآمده تا با حمله به این شرکت، نقاط ضعف آن را در برابر تبهکاران سایبری مشخص کرده و از بین ببرد.

429057_223براساس گزارش تلگراف، پریسا تبریز سلاح مخفی گوگل است و وظیفه‌اش محافظت از یکی از ارزشمند‌ترین برند‌های جهان است.

گوگل این هکر جوان را شاهزاده امنیت خود نامیده‌است. این هکر ایرانی-آمریکایی وظیفه دارد به کارفرمای خود حمله کند تا راه را بر هکرهای کلاه‌سیاه بسته و اجازه نفوذ آنها را به گوگل ندهد. نقش او در شرکت گوگل محافظت از بیش از یک میلیارد کاربر گوگل کروم، پرکاربرترین مرورگر اینترنتی در جهان است.

تبریز ۳۱ ساله در سیلیکون‌ولی به نوعی هنجارشکنی به شمار می‌رود، زیرا ‌نه تنها یک زن است، جنسیتی که در صنعت شکوفای تکنولوژی کمتر به چشم می‌آید، بلکه ریاست بیش از ۳۰ متخصص را در آمریکا و اروپا به عهده دارد. همین قدرت باعث شده تا او روی کارت معرفی‌اش در کنار نام و مشخصات دیگر،‌ عنوان شاهزاده امنیت را نیز انتخاب کند.

 

تبریز می‌گوید از آنجایی که می‌دانستم باید کارت خود را به افراد زیادی بدهم، و با توجه به اینکه مهندس امنیت اطلاعات عنوانی کسل‌کننده بود، عنوان شاهزاده امنیت را انتخاب کردم که هم عجیب است هم چشم‌گیر.

گوگل امسال اولین شرکت در سیلیکون‌ولی بود که آمار تنوع جنسیتی را در میان نیروهای کاری‌اش منتشر کرد. این آمار نشان دادند تنها ۳۰ نفر از هر ۱۰۰ نفر کارمند این شرکت زن هستند. به گفته تبریز پنجاه‌سال پیش آمار حضور زنان در پزشکی و حقوق مشابه همین آمار بود اما اکنون این ارقام تغییر کرده‌اند. تکنولوژی یکی از پرسرعت‌ترین زمینه‌های کاری است اما در زمینه اشتراک زنان هنوز جای کار بسیاری دارد.

تبریز می‌گوید از سال ۲۰۰۷ که وارد گوگل شده تا به امروز با هیچ تبعیض جنسیتی در محیط کاری‌اش مواجه نشده‌است. تبریز که در سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از مشهورترین افراد زیر ۳۰ سال جهان فوربس معرفی شد،‌معتقد است کمبود نیروی زن در صنعت تکنولوژی این است که زنان توانایی‌های خود را دست کم می‌گیرند.

تبریز پدری ایرانی و مادری لهستانی-آمریکایی دارد. او به عنوان فرزند بزرگتر همواره نقش رئیس را برای دو برادر کوچکترش بازی می‌کرد. وی می‌گوید همیشه برادرانش را در بازی‌های فیزیکی و رایانه‌ای شکست می‌داده‌است،‌اما زمانی که برادرانش بزرگ شدند و قدرت بیشتری یافتند، تصمیم گرفت آنها را در زمینه دیگری شکست دهد.

تبریز در ابتدا نمی‌دانست که چه کاری را انتخاب کند و تست انتخاب شغل دبیرستان نیز استخدام در اداره پلیس را به او پیشنهاد داد. اگرچه او پلیس نشد،‌اما وارد حوزه‌ای شد که مسئولیتش محافظت از مردم است. تبریز تا سال اول دانشگاهش حتی یکبار نیز با رایانه‌ها سروکار نداشت، تا اینکه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر او را مجبور به این کار کرد.

هکری به‌نام جان دارپر الهام‌بخش او برای ورود به این زمینه کاری شد. دارپر تکنسین رادار نیروی هوایی آمریکا بود و در دهه ۱۹۶۰ کشف کرد چگونه می‌توان با استفاده از سوت‌های اسباب‌بازی و جعبه‌هایی ساده،‌تماس‌های تلفنی راه دور برقرار کرد. تبریز در شغل خود همه زوایا و رویداد‌ها را زیر نظر دارد: از فعالیت‌های تبهکاران عادی که به دنبال دستیابی به حساب‌های بانکی کاربران هستند، تا شبکه‌های هکتیویست‌هایی مانند گروه ناشناس‌ها، ‌تا تبهکارانی که اهدافی بزرگتر،‌ مانند تخریب کل سیستم جی‌میل ایران را در سر دارند.

توانایی او در نفوذ به ذهن خلافکاران سایبری باعث شده مسئولیت آموزش مهندسان گوگل که هدفشان ورود به بخش امنیت سایبر است به عهده‌اش قرار گیرد. او در سمینارهایش از مهندسان می‌پرسد اگر بخواهند یک دستگاه فروش خودکار را بدون دسترسی به تکنولوژی هک کرده و یک شکلات از آن بربایند، چه راهی در پیش می‌گیرند، و با شنیدن پاسخ آنها به سرعت درمی‌یابد کدام‌یک از شاگردانش ذکاوت و توانایی کافی برای ورود به این بخش را دارد.

امروزه گوگل برای اینکه دشمنانش را در نزدیکی خود حفظ کند، به هکرها وعده جایزه‌ای ۳۰ هزار دلاری داده و از آنها درخواست کرده تا حفره‌های امنیتی و نقص‌های کروم را یافته و اعلام کنند. تا به امروز بیش از ۱.۲۵ میلیون دلار برای رفع ۷۰۰ حفره امنیتی گوگل کروه هزینه شده‌است. تبریز معتقد است وسوسه این جایزه می‌تواند کلاه سیاه ها را به جمع کلاه‌سفید‌ها بکشاند، زیرا به اعتقاد او مرز باریکی میان هکرهای خوب و بد وجود دارد.

تبریز تمام تلاشش را می‌کند تا وجهه ناخوشایند امروزی هک را به چهره‌ای مثبت و خوشایند تبدیل کند و از این رو در کنفرانس DEFCON که سالانه در لاس‌وگاس برگزار می‌شود، ‌مربی گروهی از نوجوانان زیر ۱۶ سال است تا به آنها هک کردن مثبت را بیاموزد، دوره‌ای که دختران اشتیاق بیشتری برای حضور در آن را دارند./همشهری آنلاین

Share