کسی نیست بپرسد؛ تو کیستی؟! و از کجا آوردهای؟!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،حسین شریعتمداری در یادداشت روز کیهان نوشت: ۱– بسیاری بر این باور بودند- و شاید هنوز هم هستند- که «ابوموسی اشعری» اگرچه از اصحاب رسول خدا(ص) و در مواردی، حاکم برخی از ولایات بود، ولی از جمله خواص سادهلوح و بیبصیرت بود و به همین علت در ماجرای حکمیت از […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،حسین شریعتمداری در یادداشت روز کیهان نوشت:
۱– بسیاری بر این باور بودند- و شاید هنوز هم هستند- که «ابوموسی اشعری» اگرچه از اصحاب رسول خدا(ص) و در مواردی، حاکم برخی از ولایات بود، ولی از جمله خواص سادهلوح و بیبصیرت بود و به همین علت در ماجرای حکمیت از عمروعاص که شخصی زیرک و حسابگر بود فریب خورد و نتیجه آن شد که نباید میشد و علی علیهالسلام را از خلافت عزل کرد! این اما، فقط ظاهر ماجراست و سکه حکمیت روی دیگری هم دارد و آن این که جناب ابوموسی از خواص بسیار ثروتمند بود تا آنجا که وقتی از شهری به شهر دیگر، کوچ میکرد اشیاء قیمتی و گرانبهای خود- و نه زیلو و حصیر و امثال آن- را بر پشت ۴۰ شتر حمل میکرد!
حالا به جنگ صفین و ماجرای حکمیت باز میگردیم و این پرسش را پیش میکشیم که آیا جناب ابوموسی با آنهمه ثروت انبوه میتواند به حاکمیت و خلافت امیرالمومنین علیهالسلام رغبتی داشته باشد؟ خلافت کسی که در همان روزهای نخست بعد از رسیدن به خلافت- ظاهری- تأکید میکند؛ کسانی که اموالی از بیتالمال مسلمین را به ناحق تصرف کردهاند، حتی اگر از آن اموال مهریهای برای همسران خویش نهاده و یا خشتی بر خشت گذارده باشند، از آنان پس خواهد گرفت. بدیهی است که کلان سرمایهداران و صاحبان ثروت انبوه نمیتوانند به حاکمیت علی علیهالسلام تمایل و رغبتی داشته باشند.
همین جا باید اشاره کرد که برخی از خواص آن دوران درباره علت مخالفت خویش با زعامت امیرالمومنین علیهالسلام میگفتند «علی(ع) سختگیر است»! و راست میگفتند، مولای ما سختگیر بود اما نمیگفتند که علی(ع) نسبت به زیادهطلبان و قانونشکنان سختگیر بود وگرنه تاریخ بشر برای تودههای مردم و مخصوصا محرومان و مستضعفان پدری مهربانتر از محمد(ص) و علی(ع) نمیشناسد. از رسول خدا(ص) است که «انا و علی ابواه هذه الامه… من و علی پدران این امت هستیم».
2- رسول خدا(ص) در حلقه شماری از یاران خود، سلمان، ابوذر، عمار، بلال، خباب، صهیب و… نشسته است. تنی چند از اشراف و ثروتمندان وارد میشوند. میگویند قصد دارند اسلام بیاورند اما، با دیدن یاران پشمینهپوش و بیبهره از مال و منال دنیا در کنار پیامبرخدا(ص) ابرو در هم میکشند و برای پذیرش اسلام شرط میگذارند! ای محمد(ص)؛ در شأن ما نیست که با آنان همنشین باشیم. آنها را از خود دور کن تا اسلام بیاوریم و به تو نزدیک شویم!… در این هنگام فرمان خداوند سبحان نازل میشود که «ای پیامبر! کسانی را که هر بامداد و شامگاهان پروردگار خویش را میخوانند و خشنودی او را میخواهند طرد مکن! نه چیزی از حساب آنان برعهده توست و نه چیزی از حساب تو برعهده ایشان است. اگر آنان را طرد کنی از زمره ستمکاران خواهی بود» (آیه ۵۲ از سوره مبارکه انعام).
3- حالا به چند نمونه – فقط چند نمونه- از رهنمودهای حضرت امام(ره) که دستورالعملهای ماندگار در نسخه حکومتی اسلام است، اشارهای گذرا داریم؛
– «خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولان کشور ما، پشت کردن به دفاع از محرومین و روی آوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیاء و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار شوند. معاذالله که این با سیره و روش انبیاء و امیرالمومنین و ائمه معصومین علیهمالسلام سازگار نیست.»
(صحیفه حضرت امام(ره) جلد ۲۰ ص ۳۴۱)
– «راستی وقتی که پابرهنهها و گودنشینان و طبقات کم درآمد جامعه ما امتحان و تقید خود را به احکام اسلامی تا سر حد قربانی نمودن چندین عزیز و جوان و بذل همه هستی خود دادهاند و در همه صحنهها بودهاند- و انشاءالله خواهند بود- و سر و جان را در راه خدا میدهند، چرا ما از خدمت به این بندگان خالص حق و این رادمردان شجاع تاریخ بشریت افتخار نکنیم… یک موی سر این کوخنشینان و شهیددادگان به همه کاخ و کاخنشینان شرف و برتری دارد.» (صحیفه امام(ره) جلد ۲۰ ص ۳۴۲)
-«آنهایی هم که تصور میکنند سرمایهداران و مرفهان بیدرد با نصیحت و پند و اندرز متنبه میشوند و به مبارزان راه آزادی پیوسته و یا به آنان کمک میکنند آب در هاون میکوبند… تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بیبضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلابها هستند.» (صحیفه حضرت امام(ره) جلد ۲۱ ص ۸۶)
و دهها نمونه دیگر که فهرست آن نیز به درازا میکشد.
4- رهبر معظم انقلاب تاکید میفرمایند؛
– «این فریب است که کسی ادعا کند برای مردم کار میکند، اما کار او برای طبقات مرفه باشد، نه برای طبقات مستضعف و محروم» ۸۰/۳/۱۴
– « در تنظیم برنامههای کشور اصلیترین مسئله عبارت است از رفع فقر و محرومیت و نجات طبقات مستضعف و محروم و پابرهنه، همه برنامههای اقتصادی و تولیدی و سازندگی و رونق اقتصادی باید به این هدف متوجه باشد.» ۷۱/۳/۷
– هم ایشان میفرمایند؛ «مردم در چشم امام(ره) اصل بودند. در منطق و در خط حکومتی امام(ره) محرومان و مستضعفان محور تصمیمگیریها محسوب میشدند و همه فعالیتهای اقتصادی و امثال آن بر محور نجات محرومین از محرومیتها بود.» ۷۱/۳/۱۴
5- این روزها برخی از رخدادها، خبرها و جنجالها نقش بمب صوتی و نارنجک دودزا را بازی میکنند و هدف نهایی که دشمنان بیرونی و یا دنبالههای داخلی آنها برای اینگونه رخدادها و جنجالها تعریف کردهاند، انحراف افکارعمومی از مسائل اصلی و سرگرم کردن آنان به مسائل حاشیهای است. دقیقا همان کارویژهای که بمبهای صوتی و نارنجکهای دودزا دارند! و در حالی که نگاه و توجه این و آن را به نقطهای فرعی جلب کردهاند، منفجرکنندگان بمب صوتی و نارنجک دودزا در پوشش دود و صدا به نقطه حساس و اصلی موردنظر خود دستاندازی میکنند.
اکنون جای این سؤال است که علیرغم تاکید صریح شرع و عقل و امام(ره) و رهبر معظم انقلاب و گواهی بیچون و چرای تجربیات سی و چند ساله اخیر که همه بدون استثناء از نقش اصلی و بینظیر تودههای محروم و عادی مردم در رسیدن انقلاب و نظام به جایگاه برجسته و بیبدیل و معجزهآسای کنونی حکایت میکند این طیف یعنی همانها که به قول حضرت امام(ره) ولینعمتهای انقلاب هستند در برخورداری از مواهب و امکانات نظام- که دستاورد خودشان است- تا چه اندازه سهم دارند و آیا سهم اندک این صاحبان اصلی نظام با سهم انبوه مرفهان بیدرد و کلانسرمایهداران مفتخور و نقزن، حتی قابل مقایسه نیز هست؟ و اگر نیست – که نه فقط نیست، بلکه نزدیک به هیچ نیز هست- چرا نباید برای احقاق حق پایمال شده آنان دستی از آستین همت مسئولان محترم بیرون بیاید؟! نگاهها فقط به دولت نباشد. مگر مجلس، دستگاه قضایی و مراکز عریض و طویل نظارتی و… در این میان چه اقدام قابل توجه – که هیچ بلکه- قابل اشارهای انجام دادهاند؟!
فلان خانواده مستضعف و شهید داده برای دریافت یک وام چند میلیون تومانی و تهیه جهیزیه و یا تأمین هزینه ازدواج فرزند خویش هر روز به این بانک و آن بانک سر میزند و در همان حال مجموع معوقات بانکی یعنی وامهایی که عدهای محدود از بانکها دریافت داشته و هنوز پرداخت نکردهاند مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است! به گفته برخی از مقامات آگاه یک سوم معوقات بانکی متعلق به ۷۳ پرونده است. خب! این عده چه کسانی هستند و با ۱۵۰ هزار میلیاردی که از بیتالمال در اختیار دارند چه کردهاند؟! یک نمونه از رانت ۶۵۰ میلیون یورویی که اخیرا به صورت اعتبار در اختیار یکی از همین کلان سرمایهداران قرار گرفته و خوشبختانه با پیگیری و افشاگریهای بعدی متوقف شد در حالی است که سرمایهدار یاد شده مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان بدهی معوقه بانکی دارد! باید اشاره کرد که بر باد دادن بیتالمال مسلمین از این طریق در دولتهای قبلی نیز سابقه داشته و دارد.
خودروهای وارداتی لوکس با قیمتهای بالای یک یا چند میلیارد تومانی را چه کسانی سوار میشوند؟ و هزینه خرید آن را از کجا آوردهاند؟ تعداد اتومبیلهایی که حجم موتور آنها بالای ۳۵۰۰ سیسی است و از سال ۸۸ تاکنون وارد کشور شده است نزدیک به ۱۰۰ هزار دستگاه است. برخی از آنها نظیر «مازاراتی» بالای ۲میلیارد تومان قیمت دارد! در ۳ ماهه اول سال ۹۳ واردات خودروهای لوکس خارجی ۲۶۱ درصد افزایش داشته است. اکثر کسانی که این خودروها را سوار میشوند به یقین در خانههای چند ده میلیارد تومانی هم سکونت دارند.
آسمان زر نریخته به سرش! یا خودش دزد بوده یا پدرش!
هر روز صبح مأموران سختکوش نیروی انتظامی را میبینیم که در برخی از چهارراهها، موتورسیکلتهای اکثرا قراضه و زهوار در رفته که معمولا متعلق به شهروندان کمبضاعت است- و بسیاری از آنان به عنوان وسیله امرار معاش از آن استفاده میکنند – را به دلایل البته موجه قانونی- جمعآوری میکنند ولی هیچ دستگاه مسئولی از دولت و مجلس و قوه قضائیه به نیروی فداکار انتظامی مأموریت نداده است که فلان اتومبیل لوکس چند میلیارد تومانی را متوقف کند و بپرسد؛ تو کیستی؟! و از کجا آوردهای؟!
قراردادهای چندمیلیارد تومانی باشگاههای فوتبال، سوءاستفادههای کلان از بیتالمال، هزینههای نجومی برای برپایی همایشهای -اکثرا- بیخاصیت و… دهها نمونه دیگر که بماند.
6- راهکار اما، دشوار نیست، فقط به جرأتی آمیخته به غیرت و برنامهریزی همراه با بصیرت و در یک کلمه، عمل به نسخه امام راحل(ره) و خلف حاضر ایشان نیاز است…
مسئولان محترم که اکثریت قریب به اتفاق آنان فرزند انقلاب و دامانی پاک از آلودگیها دارند باید به این واقعیت ایمان داشته باشند که در روزهای حادثه -نظیر دفاع مقدس، فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸، تحمل سختیها و…- آنهایی که در میدان حاضرند، همین اقشار محروم و مردم عادی کوچه و بازارند و کلان سرمایهداران نه فقط، «یار شاطر» نیستند که «بار خاطرند» و اگر به مراکز تفریحی لوکس و پرهزینه کشورهای اروپایی کوچ نکنند، در گوشهای پنهان شده و فقط نظارهگر میمانند، هر چند که در موارد بسیاری با دشمنان همپیاله بودهاند.
… و این رشته سر دراز دارد.
حسین شریعتمداری
دیدگاه