حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری در مراسم ختم ابوالفضل حاجی‌حیدری

یکی از بدبختی‌های کشور ما این است که گرفتار تندروها و بی‌ترمزها هستیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزاحجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری گفت: آدم‌های با تقوا دروغ نمی‌گویند، تهمت نمی‌زنند، فحش نمی‌دهند، غیبت نمی‌کنند و مردم را به جان هم نمی‌اندازند، راه درست را طی می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزاحجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری در مراسم ختم ابوالفضل حاجی‌حیدری از مبارزین انقلاب اسلامی با بیان اینکه مجالسی اینچنینی باید وجه آموزش، تنبه و تذکر برای همگی داشته باشد، گفت: چه بسا کسی ثروت و امکاناتی دارد، ولی از او یاد نمی‌شود و حتی ممکن است عده‌ای هم از رفتن چنین شخصی خوشحال شوند پس باید دید که این فرد چه کرده است. آنها چه خوب و چه بد رفته‌اند ولی ما باید از این اقبال‌ها و عدم اقبال‌ها الهام و درس بگیریم.

13921204182725163_PhotoL وی افزود: باید بپرسیم که چه می‌شود کسی مثل مرحوم عسگراولادی و حاج‌ابوالفضل حیدری وقتی از دنیا می‌روند آن موج و آن مجالس ترحیم برگزار می‌شود. این مجالس همه باید برای ما آموزش و تنبه باشد و به فکر فرو برویم که این اشخاص چه کرده‌اند که محبوب شده‌اند.

وی در ادامه بارزترین صفت ابوالفضل حاجی‌حیدری را اخلاص او عنوان و اظهار کرد: قیام، حرکت و حرف زدن و مبارزه فقط باید برای خدا باشد. من یک بار از زبان ایشان نشنیدم که بگویند ما بودیم که انقلاب و مبارزه کردیم، پس سهم ما کو؟ ایشان حتی حاضر نبودند در سالروز پیروزی انقلاب جلوی دوربین بروند و مصاحبه کنند و بگویند که من ۱۳ سال در زندان بودم. حال برخی از ما در ۲۲ بهمن، سالروز پیروزی انقلاب وقتی جایی پیدا می‌شود، خرج می‌کنیم که بگوییم من در راهپیمایی و فلان‌جا بوده‌ام . این افراد چنان خودشان را انقلابی جلوه می‌دهند که باعث تعجب انسان می‌شوند و آدم از خودش می‌پرسد که اینها از کجا پیدایشان شد.

ناطق‌نوری در ادامه گفت: بندگان خالص خدا اخلاص دارند و نمی‌گویند چرا عکس و فیلم من را نشان نمی‌دهند. کاری که برای خدا انجام شده است را باید با او حساب کنیم و اگر کارمان برای خدا نیست، چیست.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه دیگر صفت ابوالفضل حاجی‌حیدری را تواضع و فروتنی او خواند و با بیان این‌که این صفت از علائم تقواست، گفت: آدم‌های با تقوا دروغ نمی‌گویند، تهمت نمی‌زنند، فحش نمی‌دهند، غیبت نمی‌کنند و مردم را به جان هم نمی‌اندازند، راه درست را طی می‌کنند.

ناطق‌نوری با بیان این‌که آدم‌های با تقوا افراط‌گر و تندرو نیستند، بلکه معتدل هستند، گفت: هم‌اکنون یکی از بدبختی‌های کشور ما این است که گرفتار تندروها و بی‌ترمزها هستیم. حال چه چپ، چه راست باشد. تندروی و نامتعادل حرکت کردن به کشور و انقلاب ضربه می‌زند. ما میزان داریم و میزان ولی فقیه و ولی امر مسلمین است. معنا و ابعاد ولایت فقیه نیز بیان شده است. اوامر ولی، مولوی و ارشادی است و اینکه تکلیفان در مولوی و ارشادی چیست نیز بیان شده است. حال برخی کاسه‌های داغ‌تر از آش هستند که اینها زمان امیرالمؤمنین هم بودند و آخرسر هم جزو خوارج شدند.

وی گفت: علامت سجده روی پیشانی خوارج دیده می‌شد و آستین لباسشان پاره می‌شد، اینها به ظاهر زاهد بودند اما امیر المؤمنین علی (ع) در موردشان می‌گفت که خطر اینها از کفار بیشتر است.

ناطق‌نوری ادامه داد: به برخی گفته می‌شود که ولی امر و ولی فقیه موضوعی را فرموده‌اند، اما افراطیون می‌گویند که برخی چیزها را ایشان مصلحت نمی‌دانند و ما باید جاده صاف کن باشیم که در واقع این جلوتر از امام حرکت کردن است.

وی اظهار کرد: تکفیری‌ها و القاعده و این مرزها از کجا آمده‌اند. این تندروها به نام اسلام، فساد و جنایت می‌کنند، سر می‌برند و قلب طرف را می‌خورند و به زنان مردم تعدی می‌کنند و فکر هم می‌کنند با این کارها به بهشت می‌روند.

وی در ادامه متکبر و خودخواه نبودن را از دیگر صفات مرحوم حاجی‌حیدری دانست و گفت: آدم‌های باتقوا اینگونه‌اند و برای خود کلاس نمی‌گذارند. می‌بینیم که شخصی وقتی این طرف میز بوده، صدایش یک طور است و وقتی به او می‌گویند تو رییس یک بخش هستی، صدایش عوض و قیافه‌اش طور دیگری می‌شود. حال باید پرسید پیغمبر (ص) و امیر المؤمنین (ع) کلاس می‌گذاشتند؟

این عضو تشخیص مصلحت نظام در ادامه خوش‌اخلاقی و حسن خلق را از دیگر ویژگی‌های مرحوم ابوالفضل حاجی‌حیدری عنوان و تصریح کرد: مومن صورت شاد دارد، در حالی که برخی عبوس و گرفته‌اند و وقتی انسان به آنها نگاه می‌کند، غم عالم را می‌گیرد. مومن باید شاد باشد و هر غمی را در دل بگذارد. ضمن اینکه بعد از انجام واجبات چیزی مثل حسن خلق انسان را به خدا نزدیک نمی‌کند، بنابراین باید با زن و بچه و مردم و در جامعه خوش‌اخلاق بود و به مردم احترام گذاشت.

وی در ادامه گفت: وقتی می‌خواهیم با آدم‌ها روبه‌رو شویم که یا کوچک‌تر از ما و یا بزرگتر و یا هم سن ما هستند، باید به این موضوع توجه کنیم که لازم است به کوچک‌ترها احترام بگذاریم و احتمال بدهیم که او چون کوچکتر از ماست گناه کمتری دارد و به خدا نزدیک‌تر است.

وی افزود: وقتی با بزرگتری از خود مواجه می‌شویم، احتمال دهیم که او بیشتر بندگی خدا را کرده است و وقتی با هم سن خود مواجه می‌شویم باید به او احترام بگذاریم؛ چراکه ما از گناهان خود خبر داریم ولی از او خبر نداریم بنابراین چه بسا او بهتر از ما باشد.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که موفقیت پیامبر (ص) خدا به خاطر حسن خلق ایشان بوده است، گفت: پیامبر (ص) این موضوع را مورد توجه قرار می‌دادند که مردم حال قیافه گرفتن را ندارند و بنابراین برایشان قیافه نگیرید و با حسن خلق با آنها رفتار کنید. ایشان می‌فرمایند کسی که روز قیامت به من نزدیک است، راستگو ترین و خوش‌اخلاق‌ترین مردم است. همچنین ایشان این موضوع را می‌فرمودند که کسی نماز شب می‌خواند و روزه می‌گیرد، ولی بد دهن و بداخلاق است، آن نمازها و روزه‌ها به دردش نمی‌خورد و حتی چنین فردی اهل جهنم خواهد بود.

وی در همین راستا اظهار کرد: مرحوم ابوالفضل حاجی‌حیدری لبخند بر لب داشت و حسن خلق یکی از خصوصیات ایشان بود.

ناطق‌نوری در ادامه سخنان خود، دقت در بیت‌المال را از دیگر خصوصیات حاجی‌حیدری عنوان کرد و با بیان این‌که حواس ایشان به حلال و حرام و بیت‌المال بود، گفت: مردم ما یکدفعه از تلویزیون و روزنامه‌ها و سایت‌ها می‌شنوند که فلان‌جا بردند و خوردند، سه هزار میلیارد اینجا و ۱۰۰ هزار میلیارد از آنجا رفت. حال صحبت من این است یا این موضوعات را به مردم نگویید یا اگر می‌گویید تا آخر جلو بروید تا مردم بفهمند ته کاسه چه شده است و کدام پرونده درست است و کدام پرونده درست نیست تا مردم ماجرا را بفهمند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مردم را به تردید و بی‌اعتباری و شک درباره خودمان و نظام و انقلابمان نیندازید. اگر می‌بینید بیت‌المال را کسی حرام کرده، رودربایستی نکنید. با مردم تعارف نداشته باشیم. نگوییم بد است و آبروی فرد می‌رود. اگر بحث آبرو را در نظر داریم، پس چرا وقتی پرونده کسی روشن نشده و برای او محاکمه و دادگاه برگزار نشده، آبرویش را می‌بریم.

وی در ادامه گفت: چرا وقتی خودمان به مطلبی می‌رسیم، حرفی نمی‌زنیم. باید این تضادها را حل کرد و مردم را از تردید بیرون آورد.

ناطق نوری در بخش پایانی سخنان خود، دیگر خصوصیت مرحوم حاجی‌حیدری را خدمت به خلق و محرومان تا آخرین روزهای عمرش دانست و گفت: ایشان در آخرین لحظات عمرشان می‌گفتند آنچه را که من باید امضا کنم بیاورید.

وی همچنین اظهار کرد: حاجی‌حیدری بزرگترین خدمت را به کمیته امداد در باب خود اشتغالی انجام داد و باید گفت که ایشان از بنیانگذاران و احیاکنندگان خوداشتغالی در کمیته امداد بودند و چقدر بچه‌های فقیر را آموزش دادند و خودکفا کردند تا اینها زندگی‌شان را با عزت بگذرانند و همه اینها برکاتی است که از چنین انسان پربرکتی حاصل شده که امیدواریم ذخیره آخرت ایشان باشد./ایسنا

Share