اختلاس ۱۷۰۰میلیاردی تنها گوشه ای از فساد در بنیاد شهید است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به گفته جعفرزاده «بنیاد شهید با مدیریت بسیار ضعیف، مجموعهای رها شده بوده که حالا سامان دادن به آن مستلزم یک تیم فنی قوی است. آن ۱۷۰۰ میلیارد ریالی نیز یک مورد از دهها مورد فساد است.واقعا همه باید شرمنده خانواده شهدا باشیم.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،و به نقل از شهدای ایران , گویا قرار است پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و مستضعفان هم به سرنوشت تفحص از سازمان تامین اجتماعی دچار شود. درهر دو پرونده اعضای هیات تفحص از بیداد فساد در مجموعههای تفحص شده خبر دادند و تهدیدهای گاه و بیگاه از سوی برخی مدیران.
غلامعلی جعفرزاده، عضو هیات رئیسه تحقیق و تفحص از بنیاد شهید می گوید: «قرار بود تا اواخر پاییز این تحقیق و تفحص به سرانجام برسد، اما در کمال تعجب دیدیم هرچه جلوتر میرویم ابعاد فسادها گستردهتر میشود.»
با این حال رئیس سابق بنیاد شهید که این اختلاس در زمان ریاست وی رخ داده، معتقد است که «این نهاد جزو پاکترین نهادهاست.»
مسعود زریبافان، رئیس سابق بنیاد شهید گفته «تحقیق و تفحص مسائل شخصی برخی افراد است. بنیاد شهید از پاک ترین نهاد ها است و پاک ترین افراد در آن کار کردند و همه این موارد دعواهای شخصی است.»
این اظهارات وی پس از آن صورت گرفت که نمایندگان مجلس نهم، حدود شش ماه پیش از اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی در بنیاد شهید خبر دادند و به همین دلیل طرح تحقیق و تفحص از این نهاد را در ۲۰ خرداد سال جاری کلید زدند.
«عدم شفافیت مالی، وجود شائبههای مختلف در بخشهای اقتصادی بنیاد و کشف اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی» از جمله دلایل پی گیری این طرح در مجلس نهم عنوان شد.
پیش از این نیز خانوادههای جانبازان و ایثارگران دوران جنگ در مقابل مجلس تجمع کرده بودند. تجمع کنندگان به خدمات حمایتی بنیاد شهید اعتراض داشتند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه “بنیاد شهید مجموعه بنگاه بزرگ اقتصادی است که در گوشه کنار مملکت هر کاری دلش خواسته انجام داده است”، میگوید: «متاسفانه در این پرونده هر چه جلوتر میرویم مطالب جدیدی به دست می آوریم که نمیتوانیم از آن صرف نظر کنیم.»
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، یکی از دلایل طولانی شدن روند تحقیق و تفحص از بنیاد شهید را دست یافتن اعضای این هیات به مدارک جدید عنوان و اظهار میکند: «هر کجای این پرونده دست میگذاریم زوایای بیشتری از این فساد به دست میآرویم به همین دلیل زمان بیشتری را برای بررسی نیاز داریم.»
او با یادآوری کشف فساد ۱۷۰۰ میلیارد ریالی در بنیاد شهید و انتقال آن به خارج از کشور، گفت: «این موضوع در گذشته بوده و حالا ما به مسایل جدیدتری رسیدیم این مطالب جدید بحث فقط رقم نیست، داستانهای دیگری رخ داده است که البته مجاز به انتشار آن نیستیم. فقط میتوانم بگویم که ابعاد وحشتناکی دارد و هر کس که از آن مطلع می شود را دچار شرمندگی در مقابل خانواده شهدا میکند.»
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم، میگوید: «عامل دوم طولانی شدن این تحقیق و تفحص مشکلات اعتباری و تهیه ۳۰ کارشناس که در این حوزه ما را یاری میکنند، است و مجلس نیز از لحاظ اعتباری دچار مشکل است. البته از طریق هیات رئیسه کمکهایی شده ولی زیاد نیست.»
به گفته جعفرزاده «بنیاد شهید با مدیریت بسیار ضعیف، مجموعهای رها شده بوده که حالا سامان دادن به آن مستلزم یک تیم فنی قوی است. آن ۱۷۰۰ میلیارد ریالی نیز یک مورد از دهها مورد فساد است.واقعا همه باید شرمنده خانواده شهدا باشیم.»
او با تاکید بر اینکه اعضای هیات تحقیق و تفحص نمیتوانند از برخی مسایلی که سرنخ آنها تازه به دستشان رسیده به راحتی بگذرد، اظهار کرد: «آقای شهیدی رئیس جدید بنیاد شهید در اصلاح بدنه خیلی موفق نبود و نتواست اصلاحاتی را در اعضا که از قدیم جامعه ایثارگر دل خوشی از آنان ندارند ایجاد کند و هنوز برخی از آن افراد در سطوح مدیریتی فعال هستند.»
جعفرزاده همچنین میگوید: «در جریان بررسی این پرونده من شخصا تهدید شدم. مدیران این مجموعه مصاحبههای زیادی را علیه هیات تحقیق و تفحص انجام دادند وبدترین تهمت ها و افتراها را زدند، البته این موضوع مربوط به مدیران قدیمی بود که پرونده شان در دادگاه مطرح است.»
ایرج ندیمی، محمد مهدی رهبری املشی،غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی،محمدحسین قربانی ،حسن تامینی،جابرکوچکی نژاد،مهردادلاهوتی،ناصرعاشوری،حمیدرضاخصوصی،حسن خسته بند،محمود شکری،صفرنعیمی رز،عطالله حکیمی،
عضو هیات رئیسه تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بر این باور است که «برای هر تحقیق و تفحصی باید هزینه پرداخت. زمانی که قصد رو کردن پرونده مافیای مالی و رانت خواران را داریم طبیعی است که آنان نیز که منافع شان در خطر است ساکت نخواهند ماند.»/
دیدگاه