خدمت سربازی در یک قدمی ۲۴ ماهه شدن
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سردار کمالی با تاکید بر اینکه طرح افزایش مدت خدمت سربازی در حال بررسی است، گفت: بادر نظر گرفتن میزان استقبال جوانان در انجام خدمت دوره ضرورت تا پایان سال ۹۲، در مورد موضوع فوق، تصمیم نهایی گرفته خواهد شد و به مشمولان و خانوادههای آنان اطلاعرسانی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سردار موسی کمالی با بیان اینکه برابر بند الف ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی ،مجلس شورای اسلامی مدت خدمت سربازی را ۲۴ ماه تعیین نموده، ولی به ستاد کل نیروهای مسلح این اختیار داده شده که در صورت مواجهه با مشمول مازاد یا کمبود آن، مدت خدمت دوره ضرورت را کم یا زیاد کند؛ افزود: در حال حاضر مدت خدمت در مناطق عملیاتی و امنیتی ۱۸ ماه، مناطق محروم و بد آب و هوا ۱۹ ماه و در سایر مناطق نیروهای مسلح ۲۱ ماه و در دستگاههای دولتی ۲۴ ماه است.
وی با بیان اینکه طرحی در دست بررسی است که احتمال دارد بخشی یا تمام این کسرخدمتها برداشته شود و خدمت دوره ضرورت ۲۴ ماه شود؛ عنوان داشت: با حذف تمام کسرخدمتهای مناطق عملیاتی، محروم و… دیگر تفاوتی در مدت خدمت سربازی در مناطق مختلف کشور وجود ندارد ولی اگر بخشی از کسرخدمتهای مذکور حذف شود به این شکل میشود که مثلا در مناطق عملیاتی که در حال حاضر ۱۸ ماه است ممکن است به ۲۱ ماه تغییر یابد و در مناطق محروم ۲۲ ماه و سایر مناطق ۲۴ ماه شود.
وی اظهار داشت: افرادی که تا پایان سال ۹۲ به خدمت اعزام شوند و یا در حال حاضر مشغول خدمت هستند در شمول افزایش مدت خدمت سربازی نخواهند بود.
کمالی با تاکید بر اینکه طرح افزایش مدت خدمت سربازی در حال بررسی است، گفت: بادر نظر گرفتن میزان استقبال جوانان در انجام خدمت دوره ضرورت تا پایان سال ۹۲، در مورد موضوع فوق، تصمیم نهایی گرفته خواهد شد و به مشمولان و خانوادههای آنان اطلاعرسانی میشود.
وی افزود: در صوت تامین کارکنان وظیفه نیروهای مسلح هیچ گونه افزایش مدت خدمت سربازی را نخواهیم داشت.
کسرخدمتهای ایثارگری سال ۹۰ کماکان اجرایی است
وی اذعان داشت:در مقررات ایثارگری سال ۹۰، بطور کلی بخش کسرخدمتهای ایثارگری والدین حذف شده ، لیکن با موافقت ستاد کل نیروهای مسلح، افراد متولد سال ۷۲ به قبل، که در سال ۹۰ (یعنی قبل از اجرایی شدن قانون جدید) واجد شرایط بهره مندی از کسرخدمت مذکور بوده اند به شرط نداشتن غیبت کماکان برابر قانون سال ۹۰ می توانند از این امتیاز بهره مند شوند.
کمالی بیان اشت : افرادیکه کسر خدمتهای ایثارگری مربوط به سال های ۸۹ به قبل را در سامانه وظیفه عمومی ثبت نموده اند ولی به علت اشتغال به تحصیل تا پایان سال ۹۰ به خدمت اعزام نشده اند ،در حال حاضر به شرط نداشتن غیبت، طبق مقررات سال ۹۰ می توانند از این کسرخدمت بهرهمند شوند.
احتمال کاهش کسرخدمت بسیج
جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح اذعان داشت: مدت کسرخدمت بسیج در حال بررسی می باشد، احتمال دارد تغییراتی داشته باشد، در این مقوله افزایش مدت کسرخدمت را نخواهیم داشت و کاهش آن در حال بررسی می باشد.
وی در خصوص هموارسازی خدمت سربازی برای مشمولان متاهل گفت: ستاد کل نیروهای مسلح برای مشمولان متاهل در حال حاضر تدابیری را اتخاذ کرده لذا حداکثر تلاش ما این است که سربازان متاهل در استان محل سکونتشان خدمت کنند که این امتیاز مورد تایید مقام معظم فرماندهی کل قوا بوده و جزء قانون خدمت وظیفه عمومی است.
کمالی افزود: حق عائلهمندی برای سربازان متاهل در سال ۹۰ تصویب و در سال ۹۲ اجرایی شد؛ سربازان متاهل مانند کارکنان پایور از این حق برای همسر و فرزندان خود برخورد شده اند که مبلغ آن در سال جاری برای همسر۸۵ هزار تومان و برای هر فرزند ۲۱ هزار تومان می باشد که قطعا در قانون سال ۹۳ این مبلغ افزایش خواهد یافت.
وی بیان داشت: در سال ۹۳ تلاش می کنیم، ترتیبی اتخاذ شود که کارکنان وظیفه متاهل در بعضی از روزهای هفته بعد از پایان ساعت اداری ترخیص شده تا بتوانند در کنار خانواده خود باشند.
جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص تاثیرات افزایش مدت خدمت سربازی در حجم اعزام به خدمت مشمولان، گفت :هرگاه چنین موضوعی مطرح می شود با دغدغه کاهش استقبال مشمولان ازخدمت سربازی مواجه خواهیم شد البته خوشبختانه اکثریت جوانان ما خدمت سربازی را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه تعداد معدودی حدود ۱۵ درصد مرتکب غیبت می شوند ولی در ماه ها یا سال های بعد به خدمت اعزام خواهند شد، به این گروه از جوانان توصیه کرد: مرتکب غیبت نشوند تا مشکلاتی که برای غیبت در نظر گرفته می شود، شامل حال آنها نشود؛ بنابراین قانون خدمت وظیفه عمومی را نسبت به آن دسته از افرادی که از این قانون تمکین نمی کنند باید با سختگیری در مورد آنان اعمال کنیم تا رغبت به غیبت کمتر شود./ایسنا
دیدگاه