“وزیران با تجربه دولت‌های رفسنجانی و خاتمی” در کابینه روحانی

به گزارش دیارمیرزا : گزارش‌ها از ایران از روشن شدن چهر‌ه‌های پیشنهادی برای در دست گرفتن سه وزارتخانه مهم حکایت می‌کنند؛ کارشناسانی که بار عادی‌سازی ضربان نبض اقتصاد ایران احتمالا بر دوش آن‌ها خواهد افتاد. فعالیت کارگروه‌های تعیین وزیران دولت یازدهم روز گذشته (چهارشنبه ۲۶ تیر) پایان یافت. به گزارش پایگاه اینترنتی “آینده آنلاین”، اکنون […]

به گزارش دیارمیرزا : گزارش‌ها از ایران از روشن شدن چهر‌ه‌های پیشنهادی برای در دست گرفتن سه وزارتخانه مهم حکایت می‌کنند؛ کارشناسانی که بار عادی‌سازی ضربان نبض اقتصاد ایران احتمالا بر دوش آن‌ها خواهد افتاد.

فعالیت کارگروه‌های تعیین وزیران دولت یازدهم روز گذشته (چهارشنبه ۲۶ تیر) پایان یافت. به گزارش پایگاه اینترنتی “آینده آنلاین”، اکنون گزینه‌های تصدی بخش‌های اقتصادی معلوم شده‌اند؛ از جمله وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه که قرار است طبق مصوبه مجلس احیا شود.

41255_orig

 

بر این اساس، صفدر حسینی، وزیر اقتصاد دولت محمد خاتمی، و محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، برای وزارت اقتصاد پیشنهاد شده‌اند. نام مسعود نیلی، استاد اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف نیز برای تصدی این مقام مطرح است.

“آینده آنلاین” هم‌چنین خبر داده است که برای سازمان برنامه و بودجه، اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و محمدعلی نجفی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت خاتمی، و همچنین مسعود نیلی به عنوان نامزدهای اصلی مطرح‌ شده‌اند.

عارف، وزیر علوم؛ محسن هاشمی، شهردار تهران؟

سایر وزیران پیشنهادی عبارتند از مرتضی بانک، استاندار کرمان در زمان اکبر هاشمی رفسنجانی، و علی ربیعی، از همکاران حسن روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و اعضای خانه کارگر؛ نام این دو برای وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی مطرح شده است.

به محمدرضا عارف، نامزد انتخابات یازدهم که در نهایت به سود حسن روحانی از رقابت کناره گرفت، از قرار معلوم وزارت ارتباطات و وزارت علوم پیشنهاد شده که تاکنون قبول نکرده است.

“آینده آنلاین” همچنین به گزینش احتمالی محسن هاشمی رفسنجانی، فرزند ارشد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، به‌عنوان وزیر راه و شهرسازی اشاره کرده است؛ هر چند نام او به‌عنوان شهردار احتمالی تهران نیز مطرح شده است.
گویا احمد خرم، وزیر راه کابینه محمد خاتمی، و مهدی حجت، مسئول پیشین سازمان میراث فرهنگی، نیز برای تصدی وزارت راه پیشنهاد شده‌اند.

در این میان حبیب الله بیطرف، وزیر نیروی محمد خاتمی، برای وزارت نیرو پیشنهاد شده و نام اسحاق جهانگیری و محمدرضا نعمت‌زاده، رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی، برای هدایت وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده است.

وزرایی که جوان نیستند، اما با تجربه‌اند

سن بالای افراد پیشنهادی به‌عنوان نقطه ضعفی برای کابینه حسن روحانی برشمرده شده است. اما نظر مقابل این است که «شرایط سخت کنونی به مدیران پخته و با تجریه نیاز دارد.»

روزنامه شرق در شماره روز پنج‌شنبه (۱۸ ژوئیه/ ۲۷ تیر) آماری را منتشر کرده که “اثبات آماری زمین‌گیر شدن تولید” است. نمایندگان مجلس از بجا ماندن بدهی سنگین دولت به بانک مرکزی سخن می‌گویند و برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که با ادامه سیاست‌های اقتصادی فعلی، احتمال ورشکستگی بانک مرکزی وجود دارد.

هم‌چنین این روزها رسانه‌های ایران و سخنان اقتصاددانان مملو از آماری هستند که ثبت رکورد در افزایش بیکاری، تورم و نقدینگی را نشان می‌دهند. حالا چهره‌هایی که در دولت‌های اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی امتحان پس داده‌اند، باید چرخ اقتصاد را به “نقطه صفر” برگردانند؛ نقطه‌ای که در آن محمود احمدی‌نژاد سکان دولت را از محمد خاتمی تحویل گرفت.

فهرست وزیران پیشنهادی، بنا بر اعلام منابع داخلی در ایران، قرار است امروز به حسن روحانی داده شود.

Share