بهمنی :صیانت از بیت‌المال هزینه دارد، تا آخر هم در این راه ایستاده‌ام

به گزارش دیارمیرزا به نقل از فارس محمود بهمنی درباره «وارادات خودوری لوکس با ارز مرجع» گفت: ارز مرجع فقط برای کالاهای اساسی همچون گندم، ذرت، سویا، کنجاله و امثال آن است. وی افزود: بانک مرکزی تا اواخر شهریور ماه برای کالاها اعتبارات اسنادی می گشود و هر چه ثبت سفارش می دادند،‌ وزارت بازرگانی […]

به گزارش دیارمیرزا به نقل از فارس محمود بهمنی درباره «وارادات خودوری لوکس با ارز مرجع» گفت: ارز مرجع فقط برای کالاهای اساسی همچون گندم، ذرت، سویا، کنجاله و امثال آن است.

وی افزود: بانک مرکزی تا اواخر شهریور ماه برای کالاها اعتبارات اسنادی می گشود و هر چه ثبت سفارش می دادند،‌ وزارت بازرگانی باز می کرد.

13910614000124_PhotoAرئیس کل بانک مرکزی متذکر شد که پرداخت ارز هزار و ۲۲۶ تومانی به کالاهایی که وزارت بازرگانی به عنوان اولویت مطرح کرد، مابه‌التفاوت نداشت.

بهمنی افزود: بانک مرکزی جز ارز مرجع ارز دیگری نداده و این ارز را نیز از شهریور ماه، فقط برای واردات دو نوع کالای اساسی و به همه متقاضیان اعم از دولتی و غیر دولتی پرداخت کردیم.

وی با اشاره به تخلف برخی افراد در گرانفروشی کالاهایی که با ارز هزار و ۲۲۶ تومانی وارد کرده‌اند، برخورد با این افراد را در حیطه وظایف بانک مرکزی ندانست.

رئیس کل بانک مرکزی در عین حال گفت که این نهاد با خاطیانی که ارز مرجع را در بازار آزاد فروخته یا در اموری غیر از واردات کالاهای اساسی صرف کرده‌اند، برخورد کرده است.

بهمنی افزود: در مرحله اول ۳۰ هزار میلیارد از حساب این افراد برداشته و به خزانه بازگرداندیم و قصد داریم حدود ۲ هزار میلیارد دیگر هم برداشت داشته باشیم.

وی تصریح کرد: صیانت از بیت‌المال هزینه دارد و من آن را قبول کردم و تا آخر هم در این راه ایستاده‌ام مگر اینکه دیوان محاسبات بگوید دیگر برداشتی نشود یا پول های برداشت شده را پس دهید.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت‌وگوی خود، پرداخت ارز مرجع برای واردات خودروی لوکس با توصیه برخی افراد متنفذ در دولت را رد کرد.

وی تصریح کرد: تا اواخر مرداد، انواع کالا از جمله خودرو در لیست ثبت سفارشات بود اما بعد از آن کالاها را طبقه‌بندی کردیم و فقط برای کالاهای اساسی ارز پرداختیم.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به برخی منتقدان که می گویند؛ ۷۰ مورد اقدام و تصمیمات بانک مرکزی در حوزه سیاست گذاری و ارزی و صدور ۵۱ بخشنامه، دستورالعمل و تمهیدات سیاستی از سال ۹۰ تاکنون نشانه بی ثباتی است، اظهار داشت: اتفاقاً این نشانه بی ثباتی نیست و نشانه پویا بودن است زیرا ما در جبهه جنگ و تحریم های دشمنان هستیم و هر آن ممکن است پیش روی ما مانعی ایجاد شود و مجبور باشیم تحریم ها را دور بزنیم.

محمود بهمنی گفت: بانک مرکزی و دولت بدون هدف که بخشنامه ها را تغییر نمی دهند زیرا این در جهت اصلاح بوده و ایجاب می کرده است. این در جهت بی ثباتی نیست بلکه در جهت رفع موانع، گشایش کار و دور زدن و عبور از تحریم های دشمنان است.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اگر ما همین طور با یک بخشنامه و دستورالعمل جلو برویم، نمی توانیم با تحریم های دشمنان مقابله کنیم.

بهمنی افزود: امروز یک اتفاقی می افتد و باید یک بخشنامه برای آن صادر کنیم که اشکالی ندارد و هر جا ما اشکالمان را اصلاح کنیم یا طرح جدیدی را بریزیم یا هر جا با موانعی برخورد کردیم باید با یک بخشنامه جدید آن را رفع کنیم.

Share