قربانی‌شدن زمان برای خلع ید سرمایه‌گذار ؛

هتل ۷ستاره خاموش «مشایی»

نخستین هتل ۷ ستاره ایران که کلنگ آن را اسفندیار رحیم‌مشایی، ۵ سال پیش به زمین زد و حتی آجری از آن روی آجر دیگر گذاشته نشد، نه تنها در ساخت آن، زمان قربانی شد بلکه ظاهراً قرار است برای خلع ید سرمایه‌گذار آن هم ۵ سال دیگر از دست برود.

نخستین هتل ۷ ستاره ایران که کلنگ آن را اسفندیار رحیم‌مشایی، ۵ سال پیش به زمین زد و حتی آجری از آن روی آجر دیگر گذاشته نشد، نه تنها در ساخت آن، زمان قربانی شد بلکه ظاهراً قرار است برای خلع ید سرمایه‌گذار آن هم ۵ سال دیگر از دست برود.

 به گزارش دیارمیرزا به نقل از فارس، اسفندیار رحیم مشایی اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۶ در زادگاهش کلنگ ساخت نخستین هتل ۷ ستاره کشور را بر زمین زد، پروژه‌ای که بدون هیچ پیشرفتی، مهرماه امسال قرار بود سرمایه‌گذار آن هم خلع ید شود و پروژه در اختیار سایر سرمایه‌گذاران قرار گیرد اما پس از گذشت ۴ ماه امیر امینی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره تأخیر در خلع ید سرمایه‌گذار می‌گوید: ما از طرف سازمان میراث فرهنگی، سرمایه‌گذار را خلع ید کرده‌ایم ولی سازمان منابع طبیعی باید طرح دعوی کند و طبق مواد ۳۱ و ۳۲ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع، سرمایه‌گذار این هتل را خلع ید کند.

مواد قانونی ۳۱ تا ۳۳ حفاظت از جنگلها و مراتع درباره میزان واگذاری اراضی جنگلی، مراتع و جلگه‌ای برای بهره‌برداری‌های حقیقی و حقوقی است.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به صورتجلسه‌ای که با استاندار مازندران در این باره تهیه کرده‌اند، اشاره می‌کند و می‌گوید: پیگیر هستیم که منابع طبیعی هم سرمایه‌گذار پروژه را خلع ید کند.

محمود طالبی، ایرانی مقیم آلمان، سرمایه‌گذاری است که قرار بود ۵ سال پیش ساخت نخستین هتل ۷ ستاره ایران را در روستای سفیدتمشک رامسر آغاز کند اما هر بار روند آغاز پروژه را به دلایلی از جمله عدم هماهنگی با سازمان‌هایی چون منابع طبیعی، آموزش‌و پرورش و… و در آخرین مرحله هم نبود برق و امکانات اولیه به تأخیر انداخت.

نخستین هتل ۷ ستاره ایران را «سماموس» نامیدند، نامی برگرفته از بلندترین کوه منطقه رامسر با ارتفاعی بیش از ۳۶۰۰ متر که در تمام فصول سال پوشیده از برف است و در امتداد دریا بر شهرهای رودسر، کلاچای، چابکسر و رامسر اشراف دارد.

در حالی که زمان آغاز ساخت تا بهره برداری از عمده پروژه های هتل سازی در کشور ۵ سال اعلام می شود اگر سرمایه گذار این هتل۷ ستاره به درستی انتخاب می شد تا همزمان با کلنگ زنی پروژه، کار خود را آغاز کند در این روزها به جای خلع ید شدن سرمایه گذار آن باید برای افتتاح آن انتظار می کشیدیم. اما حالا روز از نو و روزی از نو برای یافتن یک سرمایه گذار جدید و همنوا شدن با خواسته های آن.

محمود طالبی، سرمایه گذار این پروژه که هر بار به دلیلی احداث این هتل را به تأخیر انداخته است بخشی از این مشکلات را نبود معدن شن و ماسه و بتون در رامسر عنوان می کند که در همین راستا مجوز بهره برداری از معدن سنگ آذرین را دریافت کرده و در سال ۱۳۸۸ اعلام می کند که بهره برداری از این معدن بالای ۳۰ میلیارد تومان هزینه ایجاد کرده است.

از سوی دیگر طالبی جواز کارخانه بتون را نیز دریافت و از آن بهره برداری کرده است.

طاهایی، استاندار مازندران تأکید کرده است که «در صورتی که با کمی توجه این پروژه اگر در اختیار سرمایه‌گذار واقعی قرار می‌گرفت دچار چالش نمی‌شدیم.»

محمود طالبی، سرمایه گذار نخستین هتل ۷ ستاره کشور وعده داده بود:  این هتل سومین هتل ۷ ستاره جهان و اولین هتل ۷ ستاره خاورمیانه است که در ۶۰ طبقه، ۲۴۰ متر ارتفاع و ۲۰۰ هزار متر زیربنا ساخته خواهد شد. این هتل شامل دهکده گردشگری، پارکینگ طبقاتی در ۱۰ طبقه و امکانات ارتباطی از طریق فیبرنوری است. ۱۲ سالن همایش خواهد داشت که مجهز به هزار دستگاه ترجمه همزمان است و PAD هلی کوپتر آن از مقر سازمان ملل متحد الگوبرداری شده است.

طالبی با اشاره به این مطلب که معماری این هتل برگرفته از عناصر معماری اسلامی، ایرانی از جمله زیگورات‌های چغازنبیل و شوش است و در طراحی گنبد آن نیز از مساجد اسلامی الگوبرداری شده است، گفته بود: از مهمترین ویژگی‌های این هتل آکواریوم ۸ طبقه است که از طبقه همکف تا هشتم هتل، آکواریومی از آبزیان دریای خزر تعبیه خواهد شد که از آب دریا تغذیه می‌کنند.

وی هزینه بهره‌برداری کامل این هتل را در زمان کلنگ زنی ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده بود.

اسفندیار رحیم مشایی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم کلنگ زنی این پروژه در سال ۱۳۸۶، هتل ۷ ستاره «سماموس» را از جمله مدرن‌ترین هتل‌های جهان توصیف می‌کند و می‌گوید: «با ساخت این هتل طی ۵ سال آینده شاهد وقوع تحولی ۱۰۰ ساله در عرصه هتل‌سازی و گردشگری کشور خواهیم بود.» اما در حال حاضر با گذشت ۵ سال از آن زمان، نه تنها این یک پروژه هم به سرانجام نرسیده است بلکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هنوز در ابتدای راه است که بعد از ۵ سال آیا بالاخره می‌تواند سرمایه‌گذار آن را به طور کامل، خلع ید کند تا دوباره از صفر، کلنگ ساخت هتل را در روستای سفیدتمشک به زمین بزند و چشم امید چندین‌ساله به ساخت آن بدوزد؟

Share