آموزش آشپزی؛

طرز تهیه کاکا؛ شیرینی خوشمزه گیلان

شیرینی کاکا کدو حلوائی یک شیرینی مخصوص گیلان است که یک غذای بسیار خوشمزه هم محسوب می شود.

استان گیلان خوراکی‌ها و غذاهای بسیار خوشمزه‌ای دارد که در سراسر ایران محبوب هستند. شیرینی کاکا یکی از این خوراکی‌های خوش‌طعم است که در کنار چای بسیار می‌چسبد.

شیرینی کاکا کدو حلوائی یک شیرینی مخصوص گیلان است که به راحتی آماده می‌شود.

مواد لازم برای کاکا کدو حلوایی:

کدو حلوایی پخته و له شده: ۱ پیمانه
آرد گندم الک شده: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
شیر: ۱/۴ پیمانه
گلاب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین و مغز هل کوبیده: ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
شکر: نصف پیمانه
نمک: ۱/۸ قاشق چایخوری

طرز تهیه و دستور پخت شیرینی کاکا کدو حلوایی:

۱. کدو حلوایی را بشویید و با پوست آن را خرد کنید. بعد با مقدار کمی آب بپزید. بعد از اینکه کدو حلوایی پخته شد، پوست آن را جدا کنید و با قاشق فیله آن را له کنید.

۲. سپس کدوی پخته را با شکر، تخم مرغ، گلاب، آرد، شیر، نمک و ادویه‌ها و بیکینگ پودر مخلوط کنید و مایه بدست آمده را به مدت ۱ ساعت در یخچال نگهداری کنید تا مایه کاکا کدو جا بیفتد.

۳. بعد از سپری شدن زمان استراحت مایه کاکا، تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد با ملاقه از مواد کاکا برداشته و در تابه پهن کنید.

۴. در تابه را ببندید تا شیرینی با حرارت ملایم بپزد و مغز پخت شود. بعد طرف دیگر آن را سرخ کنید.

۵. مواد کاکا کدو را با نصف پیمانه آردگندم و نصف پیمانه آرد برنج تهیه کنید. فقط باید دقت کنید که زمان استراحت آن باید بیشتر شود.

۶. استفاده از شیر باعث لطیف‌تر شدن شیرینی کاکا می‌شود و به‌جای شیر هم می‌توان از ماست استفاده کرد.

کاکا کدو حلوایی جزو کیک و شیرینی، شیرینی خشک است و زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و ۳۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵دقیقه طول می کشد.

کاکا را می توانید در وعده میان وعده، دسر،- سرو کنید و همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.

 

Share