با دستور وزیر بهداشت و از طریق ویدئوکنفرانس؛

راه اندازی خط تولید انسولین قلمی در کشور

اولین خط تولید انسولین قلمی در کشور در مراسمی از طریق ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر بهداشت و همچنین معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اولین خط تولید انسولین قلمی در کشور در مراسمی از طریق ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر بهداشت و همچنین معاون علمی و فناوری رییس جمهور، راه اندازی شد.

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در مراسم رونمایی از اولین خط تولید انسولین قلمی در کشور که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: امسال نیز به دنبال کاهش مصرف ارز برای واردات دارو هستیم تا در سالی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، سال جهش تولید نام گرفته، به جایگاه ویژه ای در عرصه تولید دارو، مواد اولیه دارویی و به ویژه داروهای های تک، دست پیدا کنیم.

وی افزود: اینکه در شرایط سخت تحریم های ظالمانه علیه ایران، حمله ناگهانی ویروس کرونا و همه کاستی هایی که در حوزه اقتصاد، ارز و ریال در کشور اتفاق افتاده، صنعتگران، تولید کنندگان و شرکت های دانش بنیان ایران توانستند چنین افتخاراتی را در عرصه نظام سلامت و ارائه خدمت در نظام سلامت فراهم کنند، بسیار مهم و ارزشمند است.

ایران به یکی از صادرکنندگان اقلام موردنیاز مقابله با کرونا تبدیل شده است

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در عرض کمتر از دو ماه با کمک شرکت های دانش بنیان، صنعتگران، تولیدکنندگان و همدلی و وفاق بین ارکان نظام و درون دولت به ویژه بین ما و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، از یک وارد کننده به یکی از تولید کنندگان اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا تبدیل شدیم و این موضوع یکی از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است که در اوج تحریم که دشمنانمان سعی می کردند ما را به باتلاق گرفتاری های ناشی از اقتصاد همراه بیماری کرونا فرو ببرند، اما ما به عنوان یک صادرکننده در تمام اقلام مورد نیاز برای مقابله با این بیماری، برسیم.

دکتر نمکی گفت: جای خرسندی است که امروز شرکت پویش دارو با همت و لطف خداوند توانست محصولی را تولید کنند که به کاهش ارزبری کشور کمک می کند و این یک محصول استراتژیک بوده و پله ای برای صعود به پله های بالاتر تکنولوژی است.

وی تصریح کرد: در وزارت بهداشت، دو راه را دنبال می کنیم؛ یکی اینکه مصرف این داروها را به دلیل کاهش بار بیماری های غیرواگیر در کشور کم کنیم و دوم اینکه بتوانیم آنچه که نیاز داریم را برای کنترل و درمان این بیماری ها در داخل کشور، تولید کنیم.

وی یادآور شد: از حدود ۳۸۰ هزار مورد مرگ و میر که در سال رخ می دهد، حدود ۳۱۳ هزار مورد مربوط به بیماری های غیرواگیر مانند، فشارخون بالا، دیابت، سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی و از همه مهمتر، چاقی و سبک زندگی نادرست است.

یکی از عمده ترین دلایل مرگ های کمتر از ۵۰ سال بیماران کرونا چاقی بوده است

وزیر بهداشت عنوان کرد: امروز که وضعیت بیماران کووید۱۹ در کشور را ارزیابی کردیم، به این نتیجه رسیدیم که حدود ۱۲.۶ درصد از بیمارانی که جان خود را از دست داده اند، بیماری زمینه ای نداشته اند و در افرادی که بیماری زمینه ای داشتند، یکی از عمده ترین دلایل مرگ های کمتر از ۵۰ سال بیماران، چاقی بوده است.

چاقی زمینه ساز بسیاری از بیماری ها

دکتر نمکی اضافه کرد: چاقی زمینه ساز دیابت، سرطان ها و بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی است. وزارت بهداشت در این زمینه دو سیاست اصلی را دنبال می کند که اولین سیاست به کاهش بار بیماری ها به ویژه بیماری های غیرواگیر برمی گردد. در این زمینه سال گذشته با اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون، حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار جدید دارای پرفشاری خون در کشور شناسایی کردیم که از فشارخون بالای خود خبر نداشتند. در کشور ما بیش از ۴۰ درصد از بیماران، از پرفشاری خون خود اطلاعی ندارند تا زمانی که نیاز به بستری در بخش های ویژه داشته باشند. همین اتفاق در مورد بیماری دیابت نیز رخ می دهد و خیلی از بیماران، از بیماری دیابت خود خبر ندارند و بعد از گرفتاری های خاص مانند، گرفتاری کلیه و بینایی، از بیماری خود خبردار می شوند.

اولین سیاست وزارت بهداشت، کاهش بار بیماری ها است

وزیر بهداشت در پایان اظهار کرد: اولین سیاست ما این است که با آموزش شیوه زندگی صحیح، تغذیه مناسب، ورزش منظم و روی آوردن به روش های بهتر زندگی، بتوانیم بار بیماری هایی مانند، دیابت، چاقی و نیازمند به انسولین را بکاهیم و در گام دوم نیز با کمک شرکت های دانش بنیان به سمت تولید داروهایی برویم که در درمان بیماری های غیرواگیر به ویژه دیابت بتوانند کارسازتر از قبل، عمل کنند.

این محصول پس از تایید سازمان غذا و دارو به شکل قلم آماده تزریق در کشور توسط شرکت فرآورده‌های پویش دارو در پارک فناوری پردیس تهران تولید خواهد شد.

با راه اندازی این خط تولید و همچنین خطوط مشابهی که در آینده ای نزدیک به بهره‌برداری می رسد، در کشور علاوه بر تامین نیازهای داخلی این محصول مهم، پرمصرف و استراتژیک، ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان انسولین قلمی در منطقه ظاهر خواهد شد.

انسولین قلمی بالاترین میزان ارزبری و حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار را دارد و با توجه به راه‌اندازی این خط و خطوط تولید دیگر در آینده، شاهد صرفه‌جویی ارزی چشمگیری در حوزه دارو و افزایش دسترسی بیماران دیابتی به این فرآورده خواهیم بود.

قلم انسولین، گلارژین ۳۰۰ واحدی است که به همت محققان ایرانی شرکت فرآورده ‌های پویش دارو به مرحله تولید رسیده و انسولین گلارژین زیرمجموعه ‌ای از انسولین‌ های آنالوگ بوده که به روش‌ های بیولوژیک و نوترکیب تولید شده و دارای طول اثر ۲۴ ساعت است.

مصرف انسولین‌ های قلمی و آنالوگ در دهه اخیر به علت سهولت در استفاده بیماران و اثربخشی و ایمنی بالاتر از سایر انسولین ‌ها، رشد چشمگیری در جهان داشته است و با تولید بازالین، ایران در زمره معدود کشورهای تولیدکننده انسولین آنالوگ در جهان قرار گرفته است.

ایمنی و اثربخشی بازالین، در مطالعات بالینی مختلف در مقایسه با نمونه‌‌های برند این محصول به اثبات رسیده است.

شرکت فرآورده‌های پویش دارو یک شرکت دانش ‌بنیان بوده و فعالیت خود را در سال ۱۳۷۶ آغاز کرده و اولین شرکت داروسازی تولیدکننده فرآورده‌های دارویی نوترکیب در خاورمیانه است و پیش از این نیز، داروهای بیولوژیک دیگری همچون، پی دی پویتین (درمان کم خونی بیماران کلیوی و مبتلا به سرطان)، پی دی لَستا و پی دی گراستیم (درمان نوتروپنی ناشی از شیمی ‌درمانی)، پی دی فرون و پگافرون (درمان هپاتیت)، پی دی گِروث (درمان نارسایی رشد در کودکان) را روانه بازار دارویی ایران کرده است.

Share