در ادامه سیاست فشار حداکثری؛

آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد|هشدار آمریکا به روسیه و چین

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه اعلام کرد اسامی چند شرکت جدید را به بهانه ارتباط با ایران به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه اعلام کرد اسامی چند شرکت مستقر در ایران، امارات متحده عربی، هنگ‌کنگ و آلمان را به بهانه ارتباط با تهران به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

اطلاعات شرکت‌های تحریم‌شده به شرح زیر است:

شرکت BETTER FUTURE GENERAL TRADING، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)

شرکت GLOBAL INDUSTRIAL AND ENGINEERING SUPPLY، مستقر در هنگ‌کنگ (به موجب قانون منع اشاعه تسلیحاتی و آزادی ایران)

شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، مستقر در ایران (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱)

 شرکت فولاد متیل، مستقر در ایران، (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)

شرکت PACIFIC STEEL FZE، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)

شرکت جهان فولاد سیرجان، مستقر در ایران (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱)

شرکت TARA STEEL TRADING GMBH، مستقر در آلمان  (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)

شرکت TUKA METAL TRADING DMCC، مستقر در امارات متحده عربی (طبق مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۷۱، به بهانه ارتباط با شرکت فولاد مبارکه سپاهان)

هشدار آمریکا به روسیه و چین: با جلوگیری از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران منزوی می‌شوید

به گزارش یورونیوز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران می گوید روسیه و چین در صورت ادامه تلاش هایشان برای جلوگیری از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت منزوی خواهند شد.

نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران در گفتگو با خبرگزاری رویترز همچنین افزود مسیری که مسکو و پکن در این باره در پیش گرفته اند به «ویران شهر» منتهی می شود. دوره تحریم های تسلیحاتی علیه ایران بنا به قطعنامه شورای امنیت ماه اکتبر (مهر/آبان) به پایان می رسد.

برایان هوک و کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه در نشستی با نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت که پشت درهای بسته برگزار شد از پیش نویش قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران دفاع کردند. نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران گفته است که شکاف بین «جامعه بین المللی و روسیه و چین» در مورد تمدید این تحریم ها در حال «عمیق تر شدن» است.

روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل می توانند پیش نویش قطعنامه پیشنهادی آمریکا را وتو کنند. قطعنامه های شورای امنیت در صورت رای موافق ۹ کشور از ۱۵ عضو شورا و همچنین عدم وتوی یکی از پنج عضو دائم شورا تصویب می شوند.

یکی از دیپلمات های چین که نخواست نامش فاش شود پس از جلسه روز چهارشنبه تاکید کرد که «به هیچ وجه» امکان تصویب پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا وجود ندارد. به گفته این دیپلمات چینی پیش نویس این قطعنامه در راستای ادامه اعمال «فشار حداکثری» بر تهران تدوین شده است. آمریکا تهدید کرده که در صورت عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با استفاده از «مکانیسم ماشه» که در برجام پیش بینی شده است تمامی تحریم های سازمان ملل علیه ایران را باز خواهد گرداند. استفاده واشنگتن از «مکانیسم ماشه» که در چهارچوب توافق هسته ای با ایران پیش بینی شده است با توجه به خروج یکجانبه آمریکا از برجام می تواند بحث برانگیز باشد و احتمالا با مخالفت مسکو و پکن روبرو خواهد شد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پیش از این گفته بود که تهران از روسیه و چین به عنوان «دو کشور دوست» توقع داد در برابر تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران ایستادگی کنند.

براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در حمایت از برجام صادر شد تحریم تسلیحاتی ایران تا ماه اکتبر سال جاری ادامه می یابد. آمریکا در ماه مه سال ۲۰۱۸ میلادی (اردیبهشت سال ۱۳۹۷ شمسی) از توافق هسته ای با ایران خارج شد و پس از آن نیز تحریم های هسته ای علیه ایران را بار دیگر به اجرا گذاشت.

ایالات متحده بر این باور است که ممنوعیت معامله تسلیحاتی با ایران با توجه به عدم پایبندی تهران به مفاد توافق وین نباید لغو شود. ایران یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به طور تدریجی و مرحله به مرحله سطح اجرای تعهدات خود در برجام را کاهش داد.

Share