در جلسه شورای شهر رشت عنوان شد:

زاهد: برای حفظ زبان گیلکی باید هزینه داد | علوی: شورای شهر قصد توهین به هیچ قومیتی را ندارد

علوی با اشاره به هم زیستی مسالمت آمیز دیگر اقوام با مردم رشت و گیلان در طول تاریخ تاکید کرد: شورای شهر قصد توهین به هیچ قومیتی را ندارد. دغدغه مردم برای ما ارزشمند است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا در هفتاد و پنجمین جلسه شورا به بررسی لایحه پیشنهادی بودجه شهرداری رشت برای سال ۹۸ پرداخته شد.

تاکید بر پیوند و انسجام اقوام ساکن در رشت
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تبریک ایام دهه فجر و تسلیت ایام فاطمیه، اظهار داشت: امروز کلیات بودجه پیشنهادی شهرداری رشت بررسی می شود.

سید امیر حسین علوی با اشاره به طرح جلسه پیش یکی از اعضای شورا و نمایش نام برخی از اصناف، بیان داشت: طرح ارائه شده جلسه گذشته آقای رسولی، در راستای ترویج فرهنگ بومی و پاسداشت و حفظ زبان مادری بوده است. اگر چه در سنوات گذشته هم مشابه این طرح در شورا ارائه شده بود ولی گویا نوع ارائه و تصاویر نام مغازه برخی از کسبه شائبه هایی ایجاد کرده و فضایی در شهر به راه افتاده که گویا این طرح، قومیت ها را هدف قرار داده است.

وی با اشاره به هم زیستی مسالمت آمیز دیگر اقوام با مردم رشت و گیلان در طول تاریخ تاکید کرد: شورای شهر قصد توهین به هیچ قومیتی را ندارد. دغدغه مردم برای ما ارزشمند است و موضع رسمی شورا حمایت از فرهنگ و زبان مادری است. با توجه به شرایط خاص جامعه تاکید می شود، پهنه ایران اسلامی شامل همه اقوام است که برای یکپارچگی این سرزمین خون داده اند.

علوی ادامه داد: ظرفیت ایران به قدری بالاست که بر اساس ارزش های اسلامی پذیرای همه اقوام است و نگرانی بابت تغییرات اقلیمی ناشی از خشکسالی و مهاجرت دیگر اقوام به گیلان، مشکلی است که قطعا در سطح کلان استان در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

رییس شورا افزود: حفظ اراضی ملی و کشاوری دغدغه همه ماست و همه در تلاشیم ولی نباید درگیر مباحث قومیتی شویم.

علوی با اشاره به سابقه مهمان نوازی گیلانیان تصریح کرد: دو بار در سال گیلان پذیرای میلیونها ایرانی است و در راستای مدیریت درست منابع گیلان و اراضی ملی و کشاورزی، مسئولان ارشد استان باید برنامه ریزی و مدیریت کنند.

رئیس شورا در بخشی از سخنان پیش از دستور جلسه گفت: سال آتی شرایط شهرداری حساس تر است. بعد از شش ماه و چند روز هنوز شهردار نداریم. باید هرچه سریعتر وضعیت شهردار تعیین تکلیف شود. طاقت مردم سر رسیده و شورا باید اولین وظیفه خود را به درستی پیش برده و وضعیت مدیریت شهرداری را روشن نماید.

خدابخشی، مدیر برنامه و بودجه شهرداری، گزارشی از روند تهیه و تدوین بودجه سال ۹۸ ارایه داد و اظهار داشت: جلسات متعددی در شهرداری برگزار شد تا بودجه سازمان ها با شهرداری متمرکز دیده شود. اما با توجه به آماده نبودن زیرساختها اعم از پرداخت الکترونیکی فیشها و .. تمرکز درآمد سازمانها و مرکز و مناطق به صورت تجمیعی به سال ۹۹ موکول گردید.

خدابخشی افزود: پیش بینی و تنظیم بودجه، تحت تاثیر سیاست های مالی اقتصادی دولت، مطالبات و بدهی های شهرداری و … تنظیم شده است.

وی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بودجه سال آتی شهرداری یادآور شد: این بودجه برای سال ۹۸ در سطح مناطق نیز ۱۵ درصد کاهش یافته است.

رئیس شورا خواستار توضیح پیرامون کدهای درآمد و هزینه شد و افزود: در تنظیم بودجه مشاهده می شود، سیاست ها در بخش عمرانی انقباظی دیده شده ولی در بخش هزینه های جاری سیاست ها انقباظی دیده نشده است.

احمد رمضانپور با ابراز خرسندی از کاهش بودجه سال آتی عنوان کرد: دوستان شهرداری برای تحقق درآمدها تلاش کنند. بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان بدهی داریم. اکنون کوچه ها و معابر وضعیت نامساعدی دارند و نمی توانیم معابر را آسفالت کنیم. پیمانکاران به شهرداری اعتماد ندارند تا قرارداد ببندیم.

عضو شورا افزود: ناگزیریم برای سال بعد یک حرکت عملی داشته باشیم. حداقل برای آسفالت برنامه ای داشته و حداقل نهضت آسفالت راه بیندازیم.

وی با بیان اینکه باید برای دریافت عوارض ماهانه از شهروندان برنامه خاص داشت، افزود: باید کارگروه ویژه ای در پرداخت به موقع و ماهیانه عوارض راه بیندازیم. حداقل سالی ۴ بار فیش عوارض صادر شود و فرهنگ سازی کنیم.

رمضانپور ابراز کرد: طبق آمارها ۹۴ درصد شهروندان عوارض نمی دهند. وقتی فیش عوارض را به مردم اعلام کنید، مردم حتما پرداخت می کنند. اگر وضعیت زمین های نسقی هم روشن شود برای شهرداری درآمد زا خواهد بود.

نایب رئیس شورا افزود: بررسی ها نشان می دهد، دریافت وام از سوی شهرداری آسیب برای شهرداری شده است. زیرا اقساط را نمی پردازیم و روز شمار سود هم رقم وام را افزایش می دهد. با توجه به رقم ۷۶ میلیارد وامی که در بودجه دیده شده باید به دنبال درآمدهای مویرگی باشیم.

رضا رسولی افزود: ممیزی املاک را باید زودتر اجرایی کنیم و بجای تعریف پروژه به دنبال نگه داشت پروژه باشیم.

علوی: ۲۵ درصد جایزه تشویقی پرداخت نقدی عوارض تا پایان سال به مناسبت دهه فجر

با توجه به اعلام وصول لایحه عوارض تشویقی، رئیس شورا اظهار داشت: کم کاری مدیران در ارجاع دیر هنگام این لایحه مشهود است ولی اگر این فرصت را از دست دهیم، درآمدهای پایان سال از محل عوارض تشویقی دچار چالش می شود.

اسماعیل حاجی پور نیز بیان داشت: هرساله شورا با شهرداری در تصویب عوارض تشویقی همکاری می کند ولی سواستفاده هایی هم در این زمینه رخ داده است. باید شهرداری یک گزارش شفاف ارائه دهد، چه درآمدزایی صورت گرفته؟

در ادامه جلسه، رییس شورا بیان داشت: تا پایان بهمن فرصت بررسی و تصویب لایحه عوارض تشویقی را داریم و پروسه اداری آن و ارسال به فرمانداری هم باید لحاظ شود که تنها یک هفته فرصت داریم.

در پایان با پیشنهاد رییس شورا و رای تمامی اعضا جهت حمایت از سازندگان، ۲۵ درصد جایزه تشویق پرداخت عوارض نقدی تا پایان سال به مناسبت ایام دهه فجر مصوب شد.

زاهد: برای حفظ زبان گیلکی باید هزینه داد

فرهام زاهد با تاکید بر حفظ فرهنگ و زبان گیلکی بر احترام به همه اقوام ساکن در رشت و پرهیز از فضای احساسی در بحث قومیت ها تاکید کرد.

عضو شورای شهر رشت با اشاره به طرح مصوب جلسه پیشین شورا اظهار داشت: اگرچه شخصا از ارائه چنین طرحی از سوی آقای رسولی تشکر می کنم ولی امضا نکردن این طرح از سوی برخی از اعضا به معنی عرق نداشتن به فرهنگ و زبان گیلکی نیست.

زاهد با بیان اینکه حساسیت های آذری زبان ها و اینکه این اندازه به قوم خود حساسند، قابل ستایش است و البته درس بزرگی برای ما رشتی ها و گیلک زبانهاست که نسبت به زبان گیلکی همین اندازه توجه داشته باشیم.

وی با انتقاد از برنامه های صدا و سیمای مرکز گیلان بیان داشت: وقتی تمام برنامه ها ی خوب و فاخر به زبان فارسی است و برنامه های لوده به زبان رشتی یا گیلکی پخش می شود، نباید انتظار حفظ زبان مادری داشت.

زاهد تاکید کرد: هدف طرح ارسالی عضو شورا، مقابله با نام ها و نامگذاری هایی است که با فرهنگ ایران فاصله دارد. کاربرد اسامی غربی و بیگانه نوعی از خودبیگانگی ایجاد می کند.

وی افزود: در شورا و شهرداری به شدت با این موضوع پافشاری شود و باید برای حفظ فرهنگ هزینه کرد ولی وقتی این کار را نمی کنیم، استحاله صورت می گیرد. هزینه لازم را در زندگی شخصی و عمومی برای حفظ فرهنگ و زبان گیلکی نمی پردازیم و این اتفاق می افتد.

زاهد تصریح کرد: حساسیت آذری زبانها را درک می کنیم و از همشهریان خودم می خواهم فارغ از درگیری های احساسی که در شرایط فعلی به نظام آسیب می زند و کلیات ایران یکپارچه را نشانه گرفته، فاصله بگیریم و به فرهنگ محلی و زبان گیلکی احترام بگذاریم و برای حفظ آن هزینه دهیم.

وی یادآور شد: نظر آقای رسولی این نبود، افرادی که از احساسات پاک گیلک ها و ترک زبان سواستفاده می کنند و به دنبال جریان دیگری هستند، مراقب باشند.

زاهد افزود: کسانی که طرح هفته پیش را امضا نکردند، نظر خود را دارند و نظرشان به معنی عدم علاقه به فرهنگ و زبان گیلان نیست. هر کس با توجه به شرایطی که مطرح می شود، نظر خود را دارد.

بررسی لایحه نرخ گذاری پارکینگ های شهر

 لایحه نرخ قیمت گذاری پارکینگ های موجود در سطح شهر بررسی شد. در این لایحه که کاهش قیمت فعلی را پیشنهاد داده است، با دو فوریت اعلام وصول شد.

رئیس شورا در این باره اظهار داشت: با توجه به کمبود فضای پارکینگ عمومی در شهر و املاک مسطحی که موقت کاربری پارکینگی یافته، کاهش نرخ ممکن است، سرانه فضای پارک را تحت شعاع قرار دهد.

مدیریت ایمنی و مهندسی ترافیک شهرداری رشت با حضور در صحن شورا پیرامون لایحه های ارسالی شهرداری در مورد قیمت گذاری پارکینگ های موجود در شهر و استفاده از پارکینگ حاشیه ای خیابانها توضیحاتی ارائه داد.

هادی زاده افزود: میانگین قیمت های پارکینگ دو برابر شهرهایی نظیر تهران و اصفهان است. بنابراین قیمت پیشنهادی شهرداری بر اساس نوع خدمات، کاهش می یابد و قیمت ها از نوع پارکینگ از یک تا سه هزار تومان پیشنهاد شده است.

وی با بیان اینکه نظارتی از سوی شهرداری بر عملکرد پارکینگ ها تاکنون به درستی صورت نگرفته است، ابراز کرد: اکنون پارکینگ ها در پایین ترین قیمت، دو هزار تومان دریافت می کنند.

رییس شورا در این زمینه اظهار داشت: لایحه دیگر شهرداری افزایش قیمت پارک حاشیه ای است تا ترغیب به استفاده از پارکینگ افزایش یابد. اما این نحو نرخ گذاری نیازمند بررسی بیشتر است.

رضا رسولی نیز بیان داشت: فعالیت مهم حوزه درآمد، در این مدت تنها ارسال عوارض تشویقی و نرخ گذاری پارکینگ آن هم با تاخیر در پایان سال است.

نایب رئیس کمیسیون ترافیک، افزود: سال گذشته ۳ ماه این لایحه بررسی شد. با وجود طرح تفضیلی جدید از یک سو و بحران مالی سال بعد، مخالف تعجیل در تصویب هستم.

بهراد ذاکری نیز گفت: تا زمانیکه وضعیت شهردار مشخص نشود، ارسال لوایح درآمدزا و شتابزده به شورا صحیح نیست.

عضو شورا افزود: بررسی چنین لوایح مهمی نیازمند بررسی کارشناسانه است و متاسفانه مدیران شهرداری نه خلاقیتی در حوزه مدیریت خود دارند و نه نظارت صحیحی در انحراف ها صورت نمی گیرد.

در پایان این لایحه با یک فوریت برای بررسی بیشتر به کمیسیون های شورا ارجاع شد.

Share