علی دارا

“گام چهلم”

الگوبرداری کشورهای استقلال‌خواه جهان از انقلاب اسلامی ایران تا جایی ادامه پیدا کرد که تمام آن‌ها امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را پیشوای خود دانستند و از فلسفه قیام اسلامی مردم ایران تبعیت و پیروی کردند.

علی دارا:

“انقلاب”، واژه‌ای است که از ۱۳ خرداد ۱۳۴۲ وارد فرهنگ عمومی ملت ایران شد اما “انقلاب” تنها یک کلمه نبود بلکه تفسیر عمیقی در دل خود داشت که زمینه تغییر مسیری ۲۵۰۰ ساله را رقم زد.

ملت ایران تا پیش از ۱۳ خرداد سال ۴۲، در سکوتی بهت‌آور غرق شده بود؛ سکوتی که سبب شده بود زبان ملت ایران در برابر آنچه چشمانش می‌دید بسته بماند و سخنرانی امام خمینی(ره) لب‌های دوخته شده را باز کرد تا مردم بتوانند حرفی که تا پیش از این فقط از چشمانشان خوانده میشد به زبان بیاورند.

۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تیر خلاصی بود بر سکوت مردم؛ مردمی که تمام منتظر بودند تا راهبری داشته باشند برای برهمچیدن بساطی ۲۵۰۰ ساله که مردم کوچکترین نقشی نیز در گستراندن آن نداشتند.

اتحاد مردم پس از برداشتن این دوگام مهم شکل گرفت تا جایی که در برابر تمام سختی‌ها ایستادند و با کنار زدن موانعی نه چندان کوچک توانستند صحنه ۲۲ بهمن ۵۷ را رقم بزنند و اینبار این مردم اصلی‌ترین نقش را در برپایی این صحنه داشتند.

امروز ۴۰ سال از برپایی آن صحنه می‌گذرد؛ افرادی که آن روز در میدان‌ها حضور داشتند و روایت قیام آن‌ها جهانی شده بود، امروز یا گرد پیری بر صورت و موهایشان نشسته و یا در دل خاک‌ها آرمیدند.

نتیجه تمام این آسمان و ریسمان بافتن‌ها این است که این انقلاب چهل ساله امروز در دستان جوانانی است که توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالایی برای مدیریت آن دارند اما باید دید که نسل‌های گذشته تمام داشته‌های این انقلاب را به خوبی برای جوانان معرفی کرده‌اند یا خیر.

چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران بهترین فرصت است تا جوانان ایران ناگفته‌های انقلاب پدرانشان را بشنوند و بدانند که در طول این سال‌ها چه دستاوردی‌هایی به واسطه انقلاب اسلامی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

افزایش نرخ افراد تحصیلکرده، افزایش تعداد دانشگاه‌ها، پیشرفت‌های علمی و تسلیحاتی و از این قبیل مسائل، جزء نکاتی است که بارها و بارها مطرح شده و جوانان آن را شنیده‌اند و فکر می‌کنم لازم است تا امروز از دریچه‌ای جدید به تفاوت‌های انقلاب اسلامی و حکومت شاهنشاهی نگاه کنیم.

?مردم و تاثیر حضور آن‌ها

یکی از مشهودترین تفاوت‌های انقلاب اسلامی با حکومت گذشته ایران تاثیرگذاری مردم در شیوه مدیریت کشور است؛ از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ۷ رئیس جمهور روی کار آمده است که تمامی آن‌ها دارای دیدگاه‌هایی مختلف بودند اما نقطه مشترک تمام آن‌ها انتخابشان توسط ملت بود.

در برهه زمانی فعلی شاهد هستیم که تصمیم‌گیری مردم در انتخاب مسئولان کشور دلیل پیشرفت‌ها و یا بعضاً عدم موفقیت‌ها است؛ قطعاً انتخاب مسئولی توانا و کارآمد سبب توسعه شده و انتخاب فردی ناکارآمد مانعی برای پیشرفت است.

انتخاب فردی کارآمد سبب می‌شود تا به طبع وی نیز از افرادی توانمند، جوان و متعهد در راستای رفع مشکلات کشور استفاده کند و در غیر این صورت نتیجه‌ای معکوس را به دنبال دارد.

بنا به فرموده مقام معظم رهبری وجود آرا و نظرات متفاوت یکی از عواملی است که می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت شود اما تا جایی که به بروز اختلاف منتهی نشود و ما شاهد هستیم که مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود سلایق مختلف اما در برهه‌های زمانی خاص با یکدیگر متحد بودند و این “اتحاد مردمی” مشهودترین دستاورد نظام است.

?نفوذ بین‌المللی

یکی از نکاتی که از ابتدای پیروزی انقلاب امام خمینی(ره) و پس از رحلت ایشان، مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند مسئله “صدور انقلاب در جهان” بود.

بنا بر روایات مستند تاریخی و همچنین خاطرات افراد صاحب نام حکومت پهلوی، شاهد هستیم که این حکومت در طول دوران فعالیت خود همواره به کشورهای مختلفی مانند انگلستان و آمریکا وابسته بوده و این در حالی است که متکی بودن به خود نخستین اصل انقلاب اسلامی است.

پیروزی انقلاب اسلامی و مقابله او به ویژه در دوران هشت سال دفاع مقدس توانست تا ابهت کشورهای استبدادگر ‌و سلطه‌جوی دنیا را شکسته و مستضعفان جهان را برای ایستادن روی پای خود امیدوار کند.

الگوبرداری کشورهای استقلال‌خواه جهان از انقلاب اسلامی ایران تا جایی ادامه پیدا کرد که تمام آن‌ها امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را پیشوای خود دانستند و از فلسفه قیام اسلامی مردم ایران تبعیت و پیروی کردند.

انقلاب مردم یمن، ایجاد بیداری اسلامی در میان کشورهای مسلمان، تشکیل جبهه مقاومت اسلامی در خاورمیانه، تشکیل گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله لبنان و همچنین ایجاد جبهه مردمی حشدالشعبی نمونه‌ای از نفوذ بین‌المللی ایران است.

نفوذ ایران و تاثیر تصمیمات آن در میان کشورهای جهان تا جایی ادامه پیدا می‌کند که کشور روسیه، حضور جمهوری اسلامی را یکی از شروط از بین رفتن بحران داعش در منطقه خاورمیانه می‌داند.

حضور سران کشورهای مختلف جهان در ایران و دیدار آن‌ها با شخصیت اول جمهوری اسلامی ایران یعنی مقام معظم رهبری و کرنش تمامی آنها در مقابل ایشان نمونه از قدرت نفوذ بین‌المللی ایران است.

?امنیت

شاید به جرات بتوان گفت بزرگترین دستاوردی که انقلاب اسلامی در طول چهل سال عمر خود به همراه داشت، ایجاد امنیت است و نکته مهم این است که این امنیت را نه تنها در ایران بلکه تا عمق استراتژیک خور تداوم بخشیده.

کشور ایران دارای موقعیتی استراتژیک در خاورمیانه است و همین امر سبب شده است تا کشورهای سلطه‌گر چشم طمع به این کشور و داشته‌های آن داشته باشند.

در طول سال‌های اخیر جنگ‌های فراوانی در جهان و به ویژه منطقه خاورمیانه رخ داده است که اتفاقاً برخی از آن‌ها مانند جنگ‌های داعش با هدف نابودی جمهوری اسلامی انجام شد اما نه تنها خطری برای امنیت ایران اسلامی ایجاد نکرده بلکه ایران در خاموشی آن‌ها نیز نقش ایفا کرده است.

اما در بخش آخر این یادداشت لازم است تا این نکته را یادآور شویم که امروز جمهوری اسلامی در آستانه چهل سالگی خود با موانع رو به رو شده است که نباید آن‌ها را نادیده گرفته و از آن‌ها عبور کرد.

بالا بودن سن مدیران کشور و کاهش اعتماد به جوانان برای حضور در عرصه‌های مدیریتی از جمله موانعی است که بر سر راه پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی قرار دارد که البته اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان گامی موثر در اصلاح این روند است.

در طول تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی، مردم و حمایت‌های آنان از انقلاب اسلامی اصلی‌ترین عامل ماندگاری این انقلاب بوده است؛ امروز و در شرایطی که کشور در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد مسئولان باید صدای مردم را بشنوند.

شنیدن مشکلات مردم توسط مسئولان و ترتیب اثر دادن نسبت به دغدغه‌های ملتی که همواره پای عقاید خود ایستاده است سبب حفظ اصلی‌ترین سرمایه یک انقلاب یعنی مقبولیت مردمی آن می‌شود‌.

صداقت در کلام، حرکت در مسیر اهداف بنیادین انقلاب اسلامی، توجه به مشکلات مردم به ویژه مسائل معیشتی، لزوم توجه به جوانگرایی و اعتماد به توان داخلی در حال حاضر اصلی‌ترین درخواست‌های مردم از مسئولان انقلابی چهل ساله است که به پختگی خود رسیده.

در حال حاضر اتحاد مهم‌ترین عامل تحقق اهداف و برنامه‌های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است؛ همراهی مردم با مسئولان و همچنین برنامه‌ریزی موثر مسئولان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای رفع مشکلات مردم دو عامل ماندگاری انقلاب برای آینده است.

و در پایان به این جمله از شهید مظلوم بهشتی اشاره می‌کنم که “اصلی‌ترین آفت انقلاب ثروت‌اندوزی، شهرت و ریاست‌طلبی است” و مبارزه به این امور می‌تواند زمینه تداوم انقلاب اسلامی و ایستادگی ملت ایران برای دفاع از این انقلاب را تا سال‌های متمادی فراهم کند.

پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

Share