استاندار گیلان تاکید کرد:

واسپاری لایروبی آب بندان‌ها به بخش خصوصی|معیشت مردم با تامین آب ارتباط تنگاتنگ دارد

استاندار گیلان با اشاره به ضرورت تامین آب زراعی برای گیلانیان اظهار داشت: مساله لایروبی و دیواره سازی برای آب بندان ها باید با جدیت دنبال شود زیرا اختلال و کم کاری در این بخش معیشت مردمان این دیار را با چالش مواجه می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ظهر امروز نشست بررسی وضعیت آب بندان ها به ریاست استاندار گیلان برگزار شد.

در این نشست وضعیت آب بندان های گیلان و ظرفیت ذخیره سازی آن ها برای سال زراعی جدید مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر مصطفی سالاری با اشاره به ضرورت تامین آب زراعی برای گیلانیان اظهار داشت: مساله لایروبی و دیواره سازی برای آب بندان ها باید با جدیت دنبال شود زیرا معیشت مردمان این دیار با تامین آب ارتباط تنگاتنگ دارد.

وی با بیان اینکه قبل از ساخت و بهره برداری از سد منجیل مهمترین منابع تامین آب آب بندان ها بوده است، خاطرنشان کرد: لایروبی آبندان ها که روشی بسیار قدیمی است سالهای متمادی نیاز آبی مردم را تامین کرده اما امروز که از پیشرفته ترین دستگاه ها برخورد هستیم نسبت به بهره گیری از شیوه مذکور اقدام قابل توجهی را به کار نگرفتیم.

وی از انجام تمامی اقدامات حمایتی و بودجه ای برای لایروبی و دیواره گذاری سد و آب بندان های گیلان خبر داد و گفت: نباید در انجام این مهم با گره افکنی و تمکین به قوانین دست و پاگیر از روند توسعه استان جلوگیری کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان از مدیران خواست تا با ارائه راهکارهای عملیاتی در جهت بهینه سازی مصرف آب، افزایش حجم آب تنظیمی بخش کشاورزی، مهار سیلاب و تقویت سفره های زیرزمینی تلاش کنند.

استاندار گیلان واسپاری مسئولیت برخی لایروبی آب بندان ها به بخش خصوصی و یا برخی دستگاه های دولتی تاکید و تصریح کرد: اگر دستگاهی بخواهد در جهت اجرای فعالیتی توسعه محور همچون گردشگری، آبزی پروری، صنایع شیلاتی،اجرای ورزش های آبی و … از بستر آب بندان ها استفاده نماید، می توان با واگذاری بلندمدت این عرصه ها اجرای عملیات لایروبی را که موجب افزایش ذخیره سازی آب و تامین آب کشاورزی می شود، با کمترین هزینه محقق ساخت.

وی به تفاهم نامه همکاری مشترک میان استانداران استان های شمالی با رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر جهاد کشاورزی در زمینه فعالیت های مربوط به احیا آب بندان های شمال کشور اشاره کرد و افزود: با اجرای مفاد این تفاهم نامه و توجه به وجود بیش از ۲ هزار پهنه آب بندان در سطح استان گیلان و حجم بالای نزولات جوی، مشکل تامین منابع آب کشاورزی استان در سال آینده به طور قطع حل می شود.

دکتر سالاری در پایان تاکید کرد:آب نیاز حیاتی گیلانیان و عنصری اصلی برای اقتصاد داخلی استان است،لذا با موازی کاری و اعمال برخی بروکراسی های اداری فرصت و امکان اجرای فعالیت های اساسی در استان را از بین نبریم.

Share