طراح کارت “صدآفرین” به خانه ابدی رفت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزاخبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر صادق صندوقی نقاش و تصویرگر پیشکسوت کتاب‌های قصه و درسی کودکان و نوجوانان صبح روز جمعه دوم شهریور در خانه هنرمندان برگزار شد. این هنرمند روز چهارشنبه ۳۱ مرداد در سن ۷۴ سالگی درگذشت. در ابتدای این مراسم محمدرضا زائری با اشاره به اینکه نسل ما […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزاخبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر صادق صندوقی نقاش و تصویرگر پیشکسوت کتاب‌های قصه و درسی کودکان و نوجوانان صبح روز جمعه دوم شهریور در خانه هنرمندان برگزار شد. این هنرمند روز چهارشنبه ۳۱ مرداد در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

در ابتدای این مراسم محمدرضا زائری با اشاره به اینکه نسل ما با آثار صندوقی بزرگ شده است، گفت: «هرکسی که چشمانش با آثار این هنرمند بزرگ شده است امروز عزادار اوست، این لحظات بسیار سخت و حساس است. صندوقی امروز به صندوق خود می‌رود و دیر یا زود نوبت به ما هم می‌رسد».

محمدرضا زائری در مراسم تشییع صادق صندوقی

در بخش دیگر این مراسم مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان هم با تاکید بر اینکه ما حس بصری‌مان را مدیون صادق صندوقی هستیم، بیان کرد: «از امروز هر کس که یاد صندوقی می‌افتد، گویی یاد خاطرات دوران کودکی اش افتاده و می گوید که من با آثار او بزرگ شدم».

او ادامه داد: «من حدود شش، هفت سال افتخار همکاری با این هنرمند را داشتم و او تصویر می‌ساخت و من بدون شک از او تبعیت می‌کردم».

مصطفی رحماندوست در مراسم تشییع صادق صندوقی

سیدعباس میرعظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت دیگر سخنران این مراسم بود که ضمن گلایه از صداوسیما، گفت: «متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که رسانه ها و صداوسیما برای درگذشت برخی از هنرمندان همه کار انجام می دهند اما از هنرمندانی چون صندوقی غافل هستند، در حالی که ما و خیلی از مردم زندگی‌شان بر پایه خاطراتی که با آثار این هنرمندان داشته‌اند ساخته شده و پیش رفته است».

مراسم تشییع پیکر صادق صندوقی

در پایان این مراسم حجت الاسلام زائری بر پیکر صندوقی نماز خواند و پیکر این هنرمند روی دستان علاقه‌مندان به او تشییع و راهی آرامگاه ابدی شد.

این هنرمند تصویرگر در سال ۱۳۲۵ در شهر همدان متولد شد. بسیاری از کتاب‌های درسی، داستانی و نشریات در دهه‌های ۵۰ تا ۷۰ خورشیدی، با تصویرگری و نقاشی صادق صندوقی منتشر می‌شدند.

او پس از تصویرگری قصه‌های قرآنی به‌عنوان یک تصویرگر کتاب شناخته شد. یکی از معروفترین کارهای صندوقی، تصویر اصحاب فیل در کتاب‌های درسی بود.

در ششمین دوسالانه تصویرگری در بخش تصویرگری کتاب به عنوان پیشکسوت تصویرگری ایران از وی تجلیل شد. کارت‌های «هزارآفرین» و «صدآفرین» که خیلی‌ها از دوران مدرسه به یادگار دارند، اثر زنده‌یاد صادق صندوقی است.

بیشتر طرح‌های روی جلد کتاب‌های ترجمه شده از ژول ورن، نویسنده مشهور فرانسوی هم که پس از انقلاب چاپ شدند، کار این هنرمند بود.

Share