همزمان با بهار

آماده‌سازی شالیزارهای روستای کپورچال بندرانزلی برای نشاء برنج+ تصاویر

همزمان با بهار فرایند آماده‌سازی شالیزارهای برنج در اراضی کشاورزی روستای کپورچال بندرانزلی آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا فرآیند آماده سازی زمین شالیکاری (بیجار) با تسطیح زمین‌ها، اسفند ماه هر سال آغاز می شود.

اواسط فروردین ماه که آب به وفور در شالیزارها وجود دارد مرحله دوم شخم زدن زمین شروع و به موازات آن گونی‌های کنفی شلتوک (برنج با پوست) از محصول دستچین شده سال قبل (۱۵۰ کیلوگرم برای هر هکتار) در داخل نهرها و جوی‌های آب اطراف منازل مسکونی (جدیدا در خود گوشه‌ای از مزارع بصورت مکانیزه) به آب انداخته می‌شود که با جوانه زدن این شلتوک‌ها و در نتیجه انتقال آن به خزانه‌ها (توم بیجار)عملیات کاشت آغاز می شود.

با قد کشیدن جوانه ها و تبدیل شدن آن به نشاء (توم) حدود ۳۰ سانتیمتر، نشاء کاری (نشاستن) آغاز می شود.

در یک جمله شالیزار از سه مرحله کاشت، داشت، برداشت تشکیل شده است آن هم با تمام سختی‌های و رنج‌هایش.

Share