یادداشت سردبیر

آقای شهردار یکی از مخاطبان اصلی دستورات استاندار گیلان شما هستید

سالاری از ابتدای ورود خود به استان نشان داده که دو مقوله محیط زیست و گردشگری برای او ارزش بالایی برخوردارند و در این راه نیز بیش از آنکه به دنبال آمار و مستندات روی کاغذ باشد، در مقام عمل انتظار دارد که از سوی مدیران استانی کار انجام شده ببیند.

مدتهاست که زخمی کشنده، مردم را در ۲۰ کیلومتری شهر رشت و در دل منطقه جنگلی سراوان و درست در جایی که می‌بایست خدا را بابت این همه زیبایی سپاسگزار باشیم، آزار می‌دهد و تبدیل به یکی از بزرگترین معضلات استان و بلکه شمال کشور شده است. دفن زباله در جنگل‌های سراوان درحالی جراحتی عمیق بر پیکره این بخش از استان و شهرمان وارد کرده است که بیش از ۴ دهه از تصمیم مسئولان وقت برای دفن موقتی زباله در این منطقه گذشته است و طی این سالها مسئولان بیش از آنکه برای رفع این غده سرطانی تلاش کنند حرف زده‌اند!
سی و اندی سال صبر مردم منطقه درحالی به سرآمده که آنها اعتراضاتشان را با تجمع در منطقه و بستن مسیر در مقام عمل به مسئولان نشان داده‌اند و اینبار وظیفه مسئولان است که به وعده‌هایشان نسبت به بهبود وضعیت این جایگاه دفن زباله و همچنین احداث دستگاه زباله سوز عملیاتی نمایند.

اما بهانه نوشتار فعلی انتقادات مصطفی سالاری استاندار گیلان در نشست کمیته پسماند و اولتیماتوم او به مقامات بوده است. سالاری از ابتدای ورود خود به استان نشان داده که دو مقوله محیط زیست و گردشگری برای او ارزش بالایی برخوردارند و در این راه نیز بیش از آنکه به دنبال آمار و مستندات روی کاغذ باشد، در مقام عمل انتظار دارد که از سوی مدیران استانی کار انجام شده ببیند و از همین روست که انتقاد او از روند احیای تالاب انزلی و همچنین قصه پرغصه سراوان رسانه‌ای شده و به سمت اخطار به مسئولان رفته است.

استاندار گیلان چندی پیش در جمع مدیران رسانه‌ها بر این نکته تاکید کرده بود که انتقاد از مدیران را هنگامی علنی می‌کند که پس از چندین بار تذکر همچنان برخی در مسیر اشتباه قبلی گام بردارند و خودشان را به ندیدن و نشنیدن بزنند و اراده‌ای برای حل مشکلات نداشته باشند. بنابراین اخطار او به مسئولان و گلایه‌اش از کم‌کاری‌های صورت گرفته در خصوص بهبود وضعیت سراوان را می‌بایست کاملا جدی تلقی کرد!

واقعیت امر این است که مدیریت شهری رشت طی این سالها نسبت به سراوان بی‌توجه بوده و از همه مهمتر همانگونه که استاندار گیلان بر آن صحهه گذاشته‌اند هنوز فرآیند تفکیک زباله از مبدا در حد حرف مانده و سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت نتوانسته در این زمینه موفقیتی کسب نماید و بیشتر از آنکه به دنبال اقدامی جدی برای ترویج این امر اساسی و مهم باشند، سرگرم اقدامات نمایشی و فرمالیته بوده است که به جز تحمیل هزینه به بیت المال دستاوردی نداشته است.

از سوی دیگر واقعیت امر این است که انتظار شهروندان از مسعود نصرتی شهردار فعلی رشت به هیچ وجه آن چیزی نبوده که امروز شاهد آن هستیم و سایه‌ای هم از آن شهردار کاربلد و بین‌المللی در رشت مشاهده نشده و از انتقادات این روزهای اعضای شورای شهر رشت نیز می‌توان آن را فهمید. شهری که در گذشته روزی نبوده که در آن جشنواره‌ای برگزار نشود و پروژه‌ای کلنگ نخورد و به بهره‌برداری نرسد، امروز درحالی متوقف شده و به روزمرگی افتاده که بیش از ۷ ماه است تمام پروژه‌های عمرانی شهرداری رشت متوقف شده است و شهرداری حتی در آسفالت معابر و خیابانها نیز درمانده است. آبنمایی که به گفته اعضای شورا ۱۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده بود و قرار به اجرای فازهای بعدی آن بود، امروز دیگر نام و نشانی از آن نیست و شهردار رشت نیز به جای آغاز پروژه جدید به فکر این است که چگونه پروژه‌های اجرا شده قبلی را از بین ببرد و به نابودی بکشاند.
از همین روست که شاخص ترین عملکرد نصرتی از مدت زمان حضورش در رشت تا به امروز همان برداشتن نرده‌های خط ویژه بوده که در درستی و یا نادرستی آن نیز شبهه وجود دارد و کارشناسان نظرات متفاوتی نسبت به آن دارند و البته گذر زمان نیز ثابت خواهد کرد که آیا چنین اقدامی صحیح بوده یا خیر! بی‌شک، نمی‌توان به آینده شهری که شهردارش به جای گوش سپردن به حرف دلسوزان، گوش و چشمش را به بادنجان دورقابچینها داده و به جای نگاه به آینده و به فکر اینکه به دنبال گذاشتن یادگاری از خود باشد، یک روز به فکر جمع کردن نرده‌ها است و روز دیگر به جای تکمیل فازهای پیاده راه رشت و رفع نقص آن، در این خیال باشد که چگونه مجددا ماشین‌ها را به وسط این میدان تاریخی بکشاند، امیدوار بود. آقای شهردار باید به یاد داشته باشد که در این راه پرخطر تلاش و اقدامات نسنجیده برخی خاله خرسه‌ها که بجای مشورت درست، بیشتر به فکر اقدامات کمیک هستند، افتخاری برای کارنامه کاری او محسوب نخواهد شد.

در کنار انتقادات استاندار گیلان نسبت به وضعیت فعلی پسماند و زباله در رشت، دستور ایشان به شهرداری، میراث فرهنگی، اصناف و ناجا در رابطه با اجرای طرح شب‌های زنده در رشت دیگر موضوع مهمی است که مجموعه مدیریت شهری رشت می‌بایست به آن توجه جدی داشته باشد. مصطفی سالاری طی این مدت نشان داده که با آگاهی قبلی نسبت به ظرفیتهای گیلان مسئولیت قبول کرده و از همین روست که تاکید زیادی بر روی گردشگری دارد بنابراین دستور اجرای طرح شب‌های زنده او بی‌شک امید را در دل دلسوزان عرصه گردشگری که سالهاست به دنبال اجرای چنین طرحی بودند، زنده خواهد کرد. مطمئنا فضای فعلی پیاده راه رشت یکی از بهترین نقاط برای اجرای این طرح است، به شرطی که مسئولان شهرداری رشت با همکاری سایر مسئولان لجبازی را کنار بگذارند و با رفع نقص نورپردازی پیاده راه و توسعه فضای سبز این منطقه شرایط را برای حضور بیشتر و بهتر مردم و ساماندهی مشاغل مختلف فراهم آورند و در این راه می‌توانند از ظرفیت بزرگی به نام دستفروشان که همواره به آن به عنوان یک معضل نگریسته‌اند به بهترین نحو استفاده کنند.

در پایان انتظار شهروندان از مسئولان استانی و همچنین شهردار رشت این است که با توجه به صدور مجوز زیست محیطی زباله سوز از یک سو و همچنین دستور استاندار در رابطه با اجرای طرح شب‌های زنده گامهای اساسی‌تری در این حوزه بردارند و مهمتر از آن کسانی که کارشان طی این مدت درست انجام نداده اند، پیام استاندار گیلان را به خوبی دریافت کرده باشند!

 سینا هوشمند گورابی – سردبیر پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا

Share