فرماندار فومن در جلسه شورای اداری مطرح کرد؛

تخریب صنعت چای شهرستان فومن توسط عوامل داخلی | انتشار آمار عملکرد غیرواقعی

جلسه شورای اداری فومن در حالی برگزار شد که مسئولان به نرخ بالای بیکاری و همچنین مشکلات فراوان چایکاران این شهرستان اشاره و خواستار حل مشکلات حوزه چای شهرستان ظرف مدت یک هفته شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مهر، فرماندار فومن در جلسه شورای اداری که صبح شنبه در سالن جلسات آیت الله بهجت فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد تغییر و تحول در وضعیت در سطح شهرستان فومن به منظور سرعت بخشیدن به روند رشد و توسعه است.

حسین اسماعیل پور با بیان اینکه متاسفانه برخی دستگاه ها در طول سال های اخیر با ارائه آمار غیرواقعی سبب کاهش اختصاص بودجه به شهرستان فومن به نسبت سایر شهرستان های استان شده اند، افزود: مشاهده این آمار نشان می دهد که شهرستان فومن در برخی حوزه ها حتی از متوسط کشوری نیز بالاتر بوده که در واقعیت چیز دیگری مشاهده می شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه آن چه که در عمل در سطح شهرستان فومن دیده می شود با آمارهای ارائه شده تفاوت بسیار دارد، گفت: به دلیل ارائه همین آمار غیر واقعی از سال ۸۸ تا ۹۵ هر سال شاهد کاهش بودجه شهرستان بوده ایم.

فرماندار فومن خاطرنشان کرد: نتیجه ارائه این آمار غیر واقعی سبب شده که شهرستان در بسیاری از حوزه ها عقب تر از استان و حتی برخی شهرستان ها بوده و همچنین در زمینه نرخ بیکاری نیز ازجمله شهرستان های رده های اول در گیلان محسوب شود.

وی به برخی کارشکنی ها در راه اندازی دانشگاه گردشگری با وجود داشتن مجوز فعالیت در سطح شهرستان فومن اشاره و خاطرنشان کرد: بوروکراسی بین اداری برخی دستگاه ها سبب شده که شهرستان نتواند از این ظرفیت بهره گیری کند.

تخریب صنعت چای شهرستان فومن توسط عوامل داخلی

اسماعیل پور با اشاره به لزوم توجه و تحقق اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم کردن اقتصاد در برابر کُنش و کَنش های مختلف همانند بحران های اقتصادی، افشار و تحریم است.

وی با بیان اینکه کاهش هزینه های غیرضرور از سوی دستگاه های اجرایی یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی است، یادآورشد: در تلاش هستیم در سال جاری بخشی از هزینه های فرمانداری شهرستان فومن را کاهش دهیم.

فرماندار فومن در ادامه جلسه به برخی مشکلات در حوزه چای شهرستان اشاره کرد و افزود: متاسفانه مراجعات و گلایه های بسیاری در این حوزه از سوی چایکاران و کارخانجات چای وجود به فرمانداری ارائه شده که نیازمند توجه مسئولان امر است.

وی با بیان اینکه برخی همانگونه که کلوچه فومن این شهرستان را نابود کردن به دنبال نابودی صنعت چای فومن هستند، گفت: نوعی تخریب از دورن شهرستان با اعمال فشار سازمان های بیرون وجود دارد که باید جلوی آنها گرفته شود.

اسماعیل پور با تأکید براینکه کم کاری در حوزه چای از سوی اداره چای شهرستان و سازمان چای استان است، خاطرنشان کرد: برخی از امتیازات ارائه شده در این حوزه استفاده کرده ولی هیچ بازدهی ندارند.

وی برضرورت حل مشکلات موجود در این حوزه ظرف مدت یک هفته تأکید و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل کم کاری برخی در این حوزه مشکلات هنوز وجود دارد.

پرداخت ۳۰درصدی مطالبات چایکاران فومن

کارشناس اداره چای فومن در ادامه این جلسه با اشاره برداشت چای در سطح شهرستان، اظهار کرد: تاکنون ۹ میلیادر تومان چای چیده شده از چایکاران خریداری شده است.

محمدجواد گل مشهدی با اشاره به پرداخت دو میلیادر و ۷۰۰ میلیون تومانی مطالبات چایکاران، یادآورشد: این مبلغ معادل ۳۰ درصد مطالبات چایکاران بود که به نسبت میانگین کلی پرداخت ها پایین تر است.

وی علت پرداخت نشدن مطالبات را همکاری نکردن کارخانجات چای در پرداخت حق سهم ۴۰ درصدی خود عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به رایزنی های انجام شده بخش دیگری از مطالبات تا آخر هفته جاری پرداخت می شود.

کارشناس اداره چای فومن در ادامه به آغاز چین سوم برگ چای در شهرستان اشاره و تصریح کرد: تاکنون حدود ۱۰ تُن برگ سبز چای چیده شده در چین سوم توسط دو کارخانه شهرستان فومن خریداری شده است.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات برداشت، حرس و شخم باغات چای به متقاضیان شهرستان فومن ، افزود: ۶۶۰ میلیون تومان تسهیلات در این زمینه جذب و پرداخت شده که حدود ۳۰ تسهیلات می شود.

 به گفته این مسئول تاکنون اداره چای شهرستان فومن به ۱۰۳ کشاورز متقاضی دریافت تسهیلات خرید ۱۳۶ دستگاه ماشین آلات برداشت، حرس و شخم باغات چای تسهیلات پرداخت شده است.

 وی به تسهیلات بهزراعی باغات چای نیز اشاره کرد و گفت: ۲۹۳ بهره بردار چای از سازمان چای تسهیلات بهزراعی دریافت کرده اند که شهرستان فومن در این زمینه از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

کارشناس اداره چای فومن به تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه نیز اشاره و اظهار کرد: ۹۱۵ نفر  مبلغ یک میلیادر و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات از این صندوق دریافت کرده اند.

گل مشهدی در ادامه به افزایش تولید برگ سبز چای به نسبت سال گذشته در شهرستان فومن اشاره کرد و گفت: در حوزه پرداخت مطالبات نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته ایم.

به گفته این مسئول علت اصلی  کاهش در پرداخت مطالبات به چایکاران همکاری نکردن کارخانجات در پرداخت حق سهم خود است.

Share