خسارت جبران ناپذیر

سرانجام مالک ساختمان پلاسکو مشخص شد | بنیاد مستضعفان سکوت خود را می‎شکند؟

یک مقام مسئول در بنیاد مستضعفان، با تایید مالکیت بنیاد مستضعفان بر ساختمان پلاسکو گفت: الان شرایط مناسبی برای پاسخگویی نیست و باید تا چند روز آینده صبر کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا صبح پنجشنبه گذشته، آتش بر جان ساختمان پلاسکو افتاد و شعله‌های آتش،  سازه‌های فلزی نماد مدرن‌سازی  تهران در دهه ۴۰ را آب کرد و پس از دو ساعت آتش سوزی در طبقات فوقانی، ساختمان بر سر آتش نشان‌ها و تعدادی از کسبه پلاسکو فروریخت.
به گزارش نامه نیوز، هنوز پس از ۷۲ ساعت از وقوع این سانحه تلفات دقیق اعلام نشده است و تنها پیکر دو تن از آتش نشان ها از زیر آوار بیرون آمده است. در این مدت بسیاری از مسئولان از پایین ترین سطوح مدیرتی تا عالی ترین سطح از جمله رییس جمهوری، معاونان و وزیران مرتبط برای پیگیری عملیات نجات در سانحه حضور یافتند اما نکته مهم غیبت مالک ساختمان در طول سه روز گذشته در محل سانحه بود.

«بنیاد مستضعفان» به عنوان مالک ساختمان پلاسکو که پس از انقلاب این ساختمان جزو اموال مصادره‌ای این نهاد محسوب شد و به مالکیت بنیاد درآمد، نه تنها هیچ توضیحی درباره علت وقوع این سانحه ارائه نداد بلکه حتی از حضور در محل ساختمان و ابراز همدردی با خانواده‌های مصدومان سانحه و جامعه آتش نشان‌ها هم دریغ کرد.

در خلا اطلاع رسانی و شفاف سازی مدیران بنیاد مستضعفان از عالی ترین سطح مدیریتی یعنی رییس این نهاد تا مدیران روابط عمومی، مجموعه شایعاتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دست به دست چرخید مبنی بر اینکه این فرو ریزش خودخواسته بوده است و بنیاد سودای احداث ساختمان ۱۰۰ طبقه در این مکان را داشته است.

فارغ از صحت یا سقم این شایعات، کم ترین وظیفه بنیاد مستضعفان که همواره داعیه حمایت از قشر کم درآمد و کارگر و دهک‌های ضعیف جامعه را دارد، اطلاع رسانی به خانواده‌های کارگرانی بود که در ساختمان پلاسکو مشغول به کار بودند و به دلیل عدم رعایت مسائل فنی توسط مالک ( بنیاد مستضعفان ) امروز و در آستانه شب عید، شغل خود را از دست داده اند.

در شرایطی که انگشت اتهام و عامل اصلی بروز این سانحه از سوی نهادها و ارگان‌های مختلف به روی بنیاد مستضعفان کشیده شده و شهرداری مدعی است که تا کنون بیش از ۱۶ بار اخطار به مالک این ساختمان داده است اما مالک زیر بار انجام رعایت مسائل فنی نرفته است، باز هم بنیاد مستضعفان سکوت اختیار کرده است که این سکوت می تواند به معنای تایید ادعاهای شهرداری باشد.

در این رابطه یک مقام مسئول در بنیاد مستضعفان در گفت‌وگو با ایلنا، با تایید مالکیت بنیاد مستضعفان بر  ساختمان پلاسکو گفت: الان شرایط مناسبی برای پاسخگویی نیست و باید تا چند روز آینده صبر کنیم.

وی همچنین درباره مالکیت بنیاد در این ساختمان گفت: بنیاد مالک ساختمان پلاسکو است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که چرا در شرایطی که انتقادات بسیاری در خصوص نحوه اداره ساختمان پلاسکو مطرح شده، بنیاد مستضعفان سکوت پیشه کرده؟ ، گفت: بسیاری از مطالب مطرح شده صحت ندارد و ما پاسخ شایعات را تا چند روز آینده خواهیم داد.

این مقام مسئول در بنیاد مستضعفان همچنین درباره برآورد میزان خسارات وارد آمده اظهار داشت: هنوز رقمی از میزان خسارات نهایی نشده است و پس از آوار برداری‌ها ارقام نهایی را اعلام می کنیم.

بنیاد مستضعفان ساختمان پلاسکو را بیمه نکرده بود

محمد رضایی، مدیر بیمه آتش‌سوزی بیمه ایران در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد آخرین وضعیت پرداخت خسارت‌ها به بیمه گذاران‌ ساختمان پلاسکو اظهار، داشت: از امروز اولین پرداخت چک‌های خسارت  آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو آغاز شده است و براساس تعهد بیمه‌نامه و سرمایه‌ای که بیمه‌گذاران خود اظهاری داشتند، خسارت‌ها پرداخت می‌شود.

 وی افزود: البته در ایام عید، میزان بیمه اجناس و البسه بیشتر می‌شود اما باید واحدها در صورت افزایش دارایی این موضوع را به شرکت بیمه خود اظهار می‌کردند. البته برخی از واحدهای ساختمان پلاسکو طی روزهای اخیر جنس آورده بودند و وقت اینکه به شعبه بیمه مربوطه مراجعه کنند را نداشتند و تنها بر اساس موجودی قبلی، پرداخت‌ها صورت خواهد گرفت.

رضایی تصریح کرد: اما طی مراجعات امروز بیمه‌گذاران، واحدی داشتیم که تا ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اموال خود را بیمه کرده بود.

وی ادامه داد: پرونده‌ها در شعبات بیمه ایران تشکیل شده و خسارت‌ها نیز تا حدودی پرداخت شده است و پرداخت‌ها در شعبات سعدی و مطهری از روز دوشنبه آغاز می‌شود.

رضایی گفت: ۱۱۰ واحد از کل ساختمان پلاسکو تحت پوشش بیمه ایران است البته ممکن است این تعداد طی روزهای آتی بیشتر هم شود زیرا برخی از این واحدها وام‌هایی را از بانک‌ها دریافت کرده‌اند و بانک نیز آنها را بیمه کرده است. بر این اساس تعداد بیمه‌گذاران و پرداخت خسارت‌ها نیز ممکن است افزایش پیدا کند.

مدیر بیمه آتش‌سوزی بیمه ایران تصریح کرد: تا امروز ۸۰ تا ۹۰ مورد مراجعه کننده برای تشکیل پرونده داشتیم و تاکنون تمام بیمه گذاران در شعبه فردوسی تشکیل پرونده شده‌اند. افراد برای تسریع در کار می‌توانند به شعبات بازار، سعدی و مطهری نیز مراجعه کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که به جز بیمه اموال، با توجه به تخریب ساختمان وضعیت بیمه ساختمان پلاسکو چگونه است و آیا واحدهای ساختمان پلاسکو باید از سوی مالک آن یعنی بنیاد مستضعفان بیمه می‌شد؟ خاطر نشان کرد: مالک ساختمان پلاسکو بنیاد مستضعفان است اما متاسفانه این بنیاد، ساختمان پلاسکو را بیمه نکرده بود اما هیئت مدیره ساختمان فردوسی که مجاور ساختمان پلاسکو است، اقدام به بیمه آتش‌سوزی ساختمان خود کردند.

وی در خاتمه گفت: بیمه آتش سوزی در حال حاضر اختیاری است اما باید قانون به سمتی حرکت کند تا واحدهای تولیدی کلیه اصول ایمنی را رعایت کنند و  زمانی که پروانه آنها تمدید می‌شود، بیمه نامه آتش سوزی نیز ضمیمه آن شود .

رضایی گفت: درصدد هستیم تا سال آینده کل واحدهای صنعتی, بیمه نامه آتش سوزی داشته باشند

Share