جعفرزاده عضو کمیسیون تلفیق خبرداد:

رشد ۱.۴۲ درصدی تعهد درآمدزایی گیلان در بودجه ۹۶ | باید سهم حاصل از درآمد گیلان کاهش یابد

نماینده مردم گیلان در مجلس دهم اعتبارات هزینه ای استان گیلان را ۳۲۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: اعتبارات هزینه ای استان نسبت به سال قبل رشد ۱۳ درصدی داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا غلامعلی جعفرزاده در هجدهمین نشست تخصصی توسعه با موضوع «رویکردهای بودجه ۹۶» که در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه گیلان برگزار شد، با اشاره به نکات مثبت و منفی لایحه بودجه، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی از شنبه آینده وارد بحث بودجه سال ۹۶ می شود.

نماینده مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایجه بودجه ۹۶ شامل ۲۶ تبصره، ۷۸ بند و ۱۳ جزء است، افزود: رشد ۸.۶ درصدی درآمدهای مالی، قیمت هر بشکه نفت معادل ۵۵ دلار و نرخ محاسبات ارز با ۳ هزار و ۳۰۰ تومان پیش بینی شده است.

وی از پیش بینی رشد ۷.۷ درصدی تولید ناخالص ملی، رشد ۷.۶ درصدی تورم، سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت، سهم ۲۰ درصدی صندوق توسعه ملی و افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارمندان خبر داد و تصریح کرد: منابع هدفمندی یارانه ها ۵۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه سال ۹۵ تغییری ندارد.

جعفرزاده با اشاره به پیش بینی فروش روزانه ۲ میلیون و ۱۷۵ هزار بشکه نفت و ۲۴۵ هزار بشکه میعانات گازی در سال ۹۶، عنوان کرد: با این میزان فروش بیش از ۵۰ میلیارد دلار منابع ارزی کشور حاصل و ۳۳ میلیارد دلار به منابع بومی تزریق می شود.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس کل بودجه کشور در سال ۹۶ را هزار هزار میلیارد تومان دانست و متذکر شد: از این میزان ۷۵۶ هزار میلیارد تومان بودجه شرکت های دولتی، ۱۵۹ هزار میلیارد تومان در بخش درآمدها، ۲۳۶ هزار میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای و ۶۲ هزار میلیارد تومان تملک دارایی ها دیده شده است.

وی با اشاره به رشد ۹ درصدی تملک دارایی ها، گفت: کل بودجه عمومی کشور ۱۰.۸۷ درصد، بخش درآمدها ۱.۴ درصد و اعتبارات هزینه ای ۱۰.۵۸ درصد رشد داشته است. در حال حاضر کل درآمد کشور حدود ۱۱۱ هزار میلیارد تومان از نفت و ۱۱۲ میلیارد تومان از مالیات استحصال می شود.

نماینده رشت در مجلس با بیان اینکه دولت سالانه ۱۶۶ هزار میلیارد تومان حقوق، حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه، بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سود اوراق مشارکت و… پرداخت می کند، یادآور شد: با همه توفیقاتی که در برجام حاصل شد، نتوانستیم بیشتر از ۱۱۱ هزار میلیارد تومان از نفت درآمد بدست آوریم. البته منظور از دلار ۳ هزار و ۳۰۰ تومانی فقط مبنای تبدیل است.

وی با اشاره به چگونگی افزایش یا کاهش اعداد در بودجه، تصریح کرد: ممکن است یک عدد در بودجه نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند، اما نسبت سهم درصدی آن از کل بودجه افزایش داشته باشد لذا نسبت سهم درصد از کل بودجه باید مورد مطالبه ما باشد.

جعفرزاده بودجه هر سال را برشی از برنامه ۵ ساله دانست و بیان کرد: برنامه ششم اولویت دولت در بودجه سال ۹۶ است لذا ۴ حوزه محیط زیست، آب، فاضلاب و حمل و نقل ریلی اولویت های دولت در بودجه سال ۹۶ می باشد. همچنین ۱۴ هزار میلیارد تومان بار مالی افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان و تامین اعتبار برای پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان و ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی، ۲۲۰ میلیارد تومان برای سیاست های تشویقی صادرات غیر نفتی و هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه گذاری و اشتغال دیده شده است. همچنین ۳۷ پروژه ملی و ۳۷ پروژه استانی جزو تکالیف دولت در بودجه سال ۹۶ می باشد.

وی دیده نشدن رشد ۳ درصدی صندوق توسعه ملی، حجم انتشار اوراق تعهدزا، هدفمندی یارانه ها و تعیین تکلیف استقراض خارجی را از جمله اشکالات قابل بررسی بودجه ۹۶ در کمیسیون تلفیق دانست و تصریح کرد: بودجه استان گیلان در سال ۹۶، ۹۷۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که ۳۷۷ میلیارد تومان مربوط به حقوق و مزایاست.

نماینده رشت در مجلس با اشاره به نقش استان ها در تولید درآمد کشور، عنوان کرد: نقش هر استان در دو بعد عدد بودجه و نسبت سهم از کل بودجه ترسیم می شود لذا باید تلاش کنیم سهم حاصل از درآمد گیلان در بودجه سال ۹۶ کاهش یابد، زیرا مالیات به مردم و بازار فشار وارد می کند.

وی با بیان اینکه ۸۷ هزار میلیارد تومان از درآمد دولت در بودجه ۹۶ از استان ها حاصل می شود، افزود: از این میزان، یک هزار و ۲۳۶ میلیارد تومان تعهد گیلان است؛ این در حالی است که سال گذشته سهم گیلان یک هزار و ۱۹۴ هزار میلیارد تومان بود که نشان دهنده رشد ۱.۴۲ درصدی و رتبه ۱۵ گیلان در درآمدزایی است.

جعفرزاده با بیان اینکه از ۸۷ هزار میلیارد تومان درآمد دولت تنها ۲۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بین استان ها توزیع می شود، عنوان کرد: سهم ۹۷۰ میلیارد تومانی گیلان از تعهد یک هزار و ۲۳۶ میلیارد تومانی حاصل شده است لذا باید سعی کنیم کمترین نسبت از تعهد استانی و بیشترین نسبت از منابع توزیعی را بدست بیاوریم.

وی رتبه گیلان در ضریب بازگشت را ۱۴ دانست و گفت: ضریب بازگشت گیلان ۷۸.۴۸ درصد است لذا هرچقدر این ضریب افزایش پیدا کند، بودجه استانی نیز افزایش می یابد. نمایندگان گیلان باید به دنبال افزایش ضریب بازگشت و کاهش تعهد استانی باشند.

Share