پس از فتح مرتفع ترین قله های کشور؛

برادر و خواهر لاهیجانی، پروژه فتح بلندترین قله های جهان را آغاز کردند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، برادر و خواهر کوهنورد لاهیجانی پس از فتح مرتفع ترین قله های کشور، صعود به بلندترین قله های جهان را آغاز کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، محمد حسین و فاطمه نظری فرد برادر و خواهر کوهنورد لاهیجانی که پس از صعود به مرتفع ترین قله های ۳۱ استان کشور ، پروژه ملی ‘ققنوس’ را برای دریافت تندیس کوهنوردی به فدراسیون کوهنوردی کشور پیشنهاد داده اند هم اکنون رهسپار کشور آرژانتین برای فتح بلندترین قله های آن کشور هستند.

این دو کوهنورد جوان گیلانی با کامل کردن صعود بلندترین قله های استانهای ایران در هفته آینده، صعود قله ای در خارج از کشور را آغاز می کنند.

این خواهر و برادر از اردیبهشت ماه سال جاری ماموریت جدیدی را آغاز کردند و توانستند تا آبان ماه پروژه صعود بلندترین قلل ۳۱ استان کشور را با موفقیت به پایان برسانند.

این دو کوهنورد توانستند صعود به بلندترین قله های استان های کشور را انجام دهند و با به اهتزاز درآوردن پرچم افتخار کشور در اوج قله ها، افتخاری دیگر در تاریخ کوهنوردی ایران بیافزینند.

آنان در این دوره سخت هفت ماهه صعود به بلندترین قله های استان های کشور را با حمایت هیات کوهنوردی استان قزوین و با شعار زیست محیطی ‘کوهها،آخرین ایستگاه حفظ محیط زیست در جهان’ سرلوحه کاری خود قرار دادند.

این خواهر و برادر همچنین طرح مدال یا تندیسی تحت عنوان «ققنوس» در ایران را برای تشویق کوهنوردان به صعودهای داخلی و کمک به صنعت گردشگری و اکوتوریسم، به فدراسیون کوهنوردی ایران پیشنهاد کرده اند که نیازمند حمایت است.

آنها می گویند این ایده سالها پیش برای اولین بار توسط ذبیح الله حمیدی از کوهنوردان بنام کشور مطرح شده بود.

علاوه بر صعود به کوههای داخلی، این دو فرد مجموعا تجربه ۱۵ صعود به قلل مرتفع خارج از کشور و بالاترین ارتفاع بانوان استان گیلان را نیز دارا هستند.

این دو در مجموع با بیش از ۳۰ سال سابقه کوهنوردی تجربه صعود قله هایی مانند مونت بلان (بام اروپای غربی)، کلیمانجارو (بام آفریقا)، مراپیک و قللی دیگر در منطقه هیمالیا، آرارات (بام کشور ترکیه)، آراگاتس (بام کشور ارمنستان) و غیره را در کارنامه ورزشی خود دارند.

فاطمه نظری فرد که برای صعود به قله «آکونگاگوا» عازم کشور آرژانتین است اظهارداشت:به عنوان اولین بانوی ایرانی هفته آینده صعود به قله «آکونگاگوا» بلندترین قله امریکا جنوبی که در عین حال بلندترین قله خارج از آسیا نیز محسوب می شود را در برنامه خود دارد.

این بانوی کوهنورد با بیان اینکه جایزه «ققنوس» برای انجام صعود ۳۱ قله بلند ۳۱ استان کشور از سوی او و برادرش پیشنهاد شده است افزود : بر طبق مستندات و اعلام بزرگان کوهنوردی کشور این پروژه برای اولین بار کاملا موفقیت آمیز و «درست» به پایان رسیده است.

وی گفت :در این پیشنهاد کوهنوردانی که در هر بازه زمانی موفق به انجام «درست» لیست فتح بلندترین قله های هر استان شوند،به دریافت مدال و لوح تقدیر «ققنوس» همچون جایزه ارزشمند «پلنگ برفی» کشور روسیه، نایل خواهندشد.

به گفته وی، منظور از واژه «درست و کامل در کوهنوردی حرفه ای» داشتن عکس روی قله، گزارش برنامه دقیق، ارایه اطلاعات جی پی اس از مسیر قله ها و همراه بودن لیدر مورد تایید هیات کوهنوردی استان مربوطه می باشد.

وی اهداف این پروژه را جلب توجه کوهنوردان به انجام صعودهای درون مرزی غیر از دماوند، علم کوه و سبلان و جلب توجه مسئولان و همکاری کوهنوردان در حفظ و حراست از محیط زیست کوه های ایران ذکر کرد.

وی خاطر نشان کرد :در اجرای این پروژه ۶۸ قله جهت انجام تحقیق صعود صورت گرفت که دماوند در استان مازندران و «بیرمی یا پازنان» در استان بوشهر به عنوان بلندترین و کوتاهترین ارتفاعات کشور ثبت و برای بقیه قلل مورد شک نیز حکم صعود گرفته شد.

این کوهنورد گیلانی یادآور شد: برای انجام درست و کامل این پروژه گاهی پیش می آمد به چهار قله مرتفع یک استان در یک روز صعود کنیم و یا یک قله را سه بار پیمایش می کردیم تا به عکس روی قله نایل آییم.

این بانو ادامه داد: چند صعود را قبل از سال جاری انجام داده بودیم ولی از اردیبهشت تا آبان ۹۵ مراحل مجدد این پروژه را از سر گرفتیم که در این روند گاهی مشکلاتی نظیر شکستن پای من در صعودها پیش آمد که در اینگونه موارد نیروهای امدادی هلال احمر به کمک ما شتافتند.

محمدحسین نظری فرد برادر این بانوی کوهنورد نیز با اعلام اینکه ارتفاع شاخص مناسبی برای تعیین درجه سختی یک کوه نیست گفت : قله «نایبند» در استان خراسان جنوبی قرار دارد که به علت شیب زیاد و ریزش سنگها، با وجود اینکه منطقه، هیمالیانوردان زیادی دارد تا روز صعود ما، صعودهای بسیار کمی به این قله صورت گرفته بود.

وی هفت ساعت صعود و یازده ساعت فرود در تاریکی در این قله حدودا سه هزار متری از سطح دریا را یکی از سخت ترین صعودهای این پروژه ذکر کرد.

وی افزود: با توجه به تنوع طبیعی و فرهنگی زیادی که در ایران وجود دارد باید نگرش جدیدی نسبت به کوه های داخلی ایجاد شود تا نوع نگاه به سمت کوهها تغییر یابد زیرا کوه های داخل کشور بسیاری از نیاز کوهنوردان با سلایق مختلف را تامین خواهند کرد.

وی انگیزه خود و خواهرش را در اجرای این پروژه سخت، طاقت فرسا و خطرناک انجام حرکتی نمادین جهت جلب نظر کوهنوردان دانست و یادآورشد : این موضوع ما خواهر و برادر را راهی بیابان و کوهستان های ایران کرد.

وی هدف از پروژه صعود به مرتفع ترین قله های ۳۱استان کشور را شناخت بیشتر کوه های داخلی دانست و تصریح کرد : بعضی از قله های ایران مانند «کی نو» در استان خوزستان حتی برای اکثر کوهنوردان استان نیز ناشناخته بود.

Share