امیدواریم در سال جاری بتوانیم با حمایت دولت سطح زیرکشت را به مقدار 40 هکتار افزایش دهیم

از روایت فرماندار صومعه سرا درباره دلایل کاهش کشت توتون تا برگزاری گردهمایی آموزشی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، فرماندار صومعه سرا از برگزاری گردهمایی آموزشی توسعه کشت توتون در هفته های آتی خبر داد و افزود: امیدواریم با شناساندن این ظرفیت در میان عموم مردم، دهیاران، کشاورزان و… و با حمایتهایی که مجتمع دخانیات گیلان برای افرادی که به کشت این محصول روی بیاورند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اسمعیل پور در جلسه توسعه کشت توتون که صبح ظهر روز چهارشنبه با حضور عیدیان مدیر کل مجتمع دخانیات استان گیلان در فرمانداری برگزار شد با اشاره به سابقه دیرین کشاورزان صومعه سرا در کشت توتون گفت: متاسفانه پنج دلیل اصلی برای کاهش رغبت کشاورزان برای کشت این محصول وجود دارد که یکی از آنها بالا نرفتن قیمت این محصول در پنج سال اخیر است.

وی عامل دیگر کاهش کشت توتون را  اعمال سلیقه شخصی در درجه بندی کیفیت محصول دانست و افزود: نبود مروج و ناظر در بازه زمانی کشت و نیز پرداخت نکردن معوقات وعدم حمایتها از سوی شرکت دخانیت و دولت، انگیزه را از کشاورزان توتونکار گرفته است.

فرماندار صومعه سرا از وجود بیست وسه گرمخانه برای نگهداری برگ توتون در شهرستان خبر داد و خاطر نشان کرد: این تعداد گرمخانه ظرفیت پوشش بیش از ۴۰ هکتار سطح کشت توتون را داراست.

وی ادامه داد: در حال حاضرزمین زیر سطح کشت توتون در شهرستان برابر با ۱۳ هکتار  است که امیدواریم در سال جاری بتوانیم با حمایت دولت به مقدار ۴۰ هکتار افزایش دهیم.

دکتر اسمعیل پور در آمد ناشی از کاشت توتون را در مقایسه با برنج بسیار بیشتر و هزینه های جانبی آنرا کمتر دانست و بیان کرد: این در صورتی است که محصول توتون به آب و مراقبت کمتری نیز نیاز دارد.

فرماندار صومعه سرا از برگزاری گردهمایی آموزشی توسعه کشت توتون در هفته های آتی خبر داد و افزود: امیدواریم با شناساندن این ظرفیت در میان عموم مردم ، دهیاران، کشاورزان و… و با حمایتهایی که مجتمع دخانیات گیلان برای افرادی که به کشت این محصول روی بیاورند در نظر گرفته، بتوانیم در افزایش اشتغال و خود کفایی قدم برداریم و دوباره به این کار رونق ببخشیم.

وی با بیان اینکه برخی حمایتها از طرف فرمانداری و دخانیات مانند در اختیار گذاشت زمین، ارائه خزانه و نشاء، انواع سموم و کود شیمیایی، آموزش توسط مروج، امکانات شخم و دیسک، مساعده و… انجام خواهد شد، افزود: تمامی این خدمات با هزینه های بسیار پایین و برخی نیز رایگان در اختیار کشاورزانی که اقدام به کشت توتون بنمایند انجام خواهد شد.

Share