جوابیه شهرداری رشت به جوابیه میراث فرهنگی گیلان

خواب زدگان را امیدی به بیداری نیست/موزاییکی کردن پیاده راه، بافت سنتی بازار و میراث معنوی این شهر به یاد مسئولین انداخته /همگان به اهمیت بافت تاریخی سرای میخچی رشت واقف هستند/تکرار این موضوع بدون استناد قانونی، بازی با کلمات و منحرف نمودن اذهان عمومی از اصل موضوع است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، در پی انتشار جوابیه میراث فرهنگی گیلان در خصوص سرای میخچی, شهرداری رشت بار دیگر با انتشار جوابیه ای به این موضوع واکنش نشان داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، در پی انتشار جوابیه میراث فرهنگی گیلان(اینجا) در خصوص سرای میخچی, شهرداری رشت بار دیگر با انتشار جوابیه ای به این موضوع واکنش نشان داد.%d8%b4%d9%87%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c

در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری  مزین است بنام «اقتصاد مقاومتی، اقدام وعمل» و در شهری که سال ها بافت تاریخی و میراث معنوی آن در زیر غبار بی توجهی مسوولین ذیربط و پیشرفت های زندگی شهری، رفته رفته رو به فراموشی بود، شهروندان رشت و کسانی که از این شهر در گذشته­ای نه چندان دور گذر کرده بودند، می­توانند شهادت دهند که شهرداری رشت با صبر و تحمل، حمایت و مشارکت شهروندان فهیم و فرهنگ دوست رشت، اقداماتی را در حد توان خود و در مواردی بسیار فراتر از آن به ­جهت احیای بافت تاریخی شهر آغاز نمود. حال، جای بسی خوشحالی است که عملیات بازآفرینی بافت تاریخی شهر و یا به­قول دوستانمان موزاییکی کردن پیاده راه، بافت سنتی بازار و میراث معنوی این شهر به یاد مسؤولین انداخته است اگرچه این امر به بهای ایراد تهمت و توهین به شهرداری باشد، شرحی که پیش از این از طرف شهرداری در خصوص سرای میخچی در اختیار رسانه ها قرار گرفت و به محضر مردم شریف رشت تقدیم گردید، صرفا به جهت روشن ابعاد پرونده و تنویر افکار عمومی شهروندان محترم و پاسخ به دغدغه های به ­حق ایشان بوده و بدون هیچگونه اتهام زنی، شرح از موضوع را به استناد مدارک موجود ارائه نموده است. لیکن در روزهای اخیر شاهدیم که به بهانه این امر موضوعاتی مطرح گردیده و اتهاماتی به شهرداری وارد آمده که اصولا ارتباطی با موضوع اصلی ندارد. حالیه صرفا به منظور احترام به حقوق تمام شهروندان و روشن شدن اذهان عمومی و مطالبه گری به­ حق شهروندان محترم، مطالبی را بیان می نماییم، چه اینکه می دانیم خواب زدگان را امیدی به بیداری نیست.

نخست اینکه در نامه اخیر سازمان میراث فرهنگی به مکاتباتی اشاره شده که نگاه به تاریخ آن­ها موید این مطلب است که تمامی مکاتبات برشمرده پیش از صدور رای دیوان عدالت اداری به طرفیت شهرداری و الزام این شهرداری به صدور پروانه ساختمانی برای ملک موصوف بوده است .با ین وصف، حتی در نامه های اخیر میراث نیز مدرک جدیدی دال بر ثبت مجدد ملک در فهرست آثار ملی و یا ابطال آراء صادره از دیوان عدالت اداری به این شهرداری ارائه نگردیده و تنها به نامه نگاری و فرافکنی موضوع بسنده گردیده است.

دوم اینکه همانگونه که می دانیم کلیه مصوبات صادره در خصوص اینگونه موضوعات در کمیسیونی متشکل از نمایندگان ادارات و سازمان های ذیربط از جمله سازمان میراث فرهنگی و… تحت عنوان کمیسیون ماده ۵ بررسی و صادر می گردد. ناگفته پیداست دوستانمان در میراث فرهنگی بیشتر و پیش­تر از شهرداری در جریان امور قرار داشته و به جزئیات پرونده واقف می باشند.

با این حال، همگان به اهمیت بافت تاریخی و لزوم احیای آن واقف هستند. لذا تکرار این موضوع آن ­هم بدون استناد قانونی، به ­نظر، بازی با کلمات و منحرف نمودن اذهان عمومی از اصل موضوع که همان روند نادرست ثبت ملک فوق در آثار ملی و عدم دفاع صحیح و به موقع از موضوع در محاکم قضایی و در نتیجه صدور حکم قضایی مبنی بر خروج ملک از فهرست آثار ملی، می باشد. موضوعی که صراحتا در نامه اخیر اداره کل میراث فرهنگی به آن اذعان و اعتراف گردیده است. از سویی  اقدامات شهرداری در احیای بافت تاریخی شهر رشت و ثبت میراث معنوی شهر رشت به­ عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو و همچنین کسب رتبه برتر در سومین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران،در محور معماری، شهرسازی وحفظ میراث فرهنگی و اعطای جایزه خشت طلایی به شهرداری رشت، نشانگر گوشه ای از جدیت و اهتمام این مجموعه در حفظ و احیای بافت تاریخی شهررشت می باشد. در پایان گفتنی است این شهرداری در راستای وظایف محوله قانونی صیانت از بافت تاریخی شهر رشت را  در چهارچوب موازین و مقررات قانونی بر خود فرض دانسته و آمادگی خود را جهت همکاری و همراهی با تمامی دستگاه های ذیربط در خصوص احیای بافت تاریخی شهر رشت اعلام می دارد.

Share