صالحی امیری در صحن علنی:

توسعه فرهنگی در بستر اغتشاش شکل نمی‌گیرد/ روحانیت یکی از اضلاع فرهنگ جامعه است/نظام فرهنگی جمهوری اسلامی به دنبال نفی ولنگاری فرهنگی است/ روح فرهنگ باید دینی باشد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، صالحی امیری عنوان کرد: اولین کاری که در وزارت ارشاد طی ۹ ماه آینده انجام می دهم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که هیچ گاه در بستر اغتشاش، توسعه شکل نمی گیرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از خانه ملت، سیدرضا صالحی امیری در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیتش برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود گفت: از فرهنگ سخن می گوییم که به مثابه اکسیژن در فضای جامعه ایران بوده و چشمه جوشانی است که همه انسان های تشنه می توانند در این مسیر سیراب شوند و رودی جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان هاست همچنین ۴ میوه اساسی انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد.۵۷۳۷۷۰۸۴

فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد ذیل فرهنگ است

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان اینکه جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام مشاهده می شود، بیان داشت: در جامعه فرهنگی فرهنگیان در آن شخصیت والایی دارند و انسان ها با هم سازگارند و مقام معظم رهبری نیز تعبیر زیبای آموزنده ای دارند که می فرماید فرهنگ، هویت یک ملت است و ارزش های فرهنگی حقیقت یک ملت بوده و همه چیز مترتب از فرهنگ است، فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد حاشیه و ذیل فرهنگ است.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی توانیم فرهنگ را از عرصه های دیگر منفک کرده و فرهنگ بستر، مقصد و هدف است، اظهار داشت: قریب به ۲۰ سال از عمر خود را صرف مطالعات اجتماعی و فرهنگی کردم و در دستگاه های امنیتی مطالعات فرهنگی و افکارسنجی داشتیم و برای نخستین بار نگاه نرم افزاری را وارد تصمیمات امنیتی کردیم و برای اولین بار با تأسیس ۱۰ مرکز مطالعاتی تلاش کردیم اصحاب فرهنگی و رسانه و هنر را در تصمیمات فرهنگی دخالت دهیم و این از افتخارات ماست.

برگزاری ۵۵۱ گفتگوی فرهنگی در زمان تصدی ریاست سازمان کتابخانه و اسناد ملی

صالحی امیری در ادامه با بیان اینکه دو سال در کنار آقای روحانی عضو فرهنگی و اجتماعی در دبیرخانه شورای امنیت ملی بودم و بعد از آن ۸ سال معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک بودم و اخیرا ۳ سال در سازمان کتابخانه و اسناد ملی به فرهنگ ملت خدمت کردم و در همین دوران ۳ ساله که همکاران من کارنامه درخشانی داشتند توانستیم برای اولین بار گفتگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کنیم و ۵۵۱ گفتگوی فرهنگی برگزار کنیم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با یادآوری این مطلب که برای اولین بار این پیام را به نخبگان دادیم که می توانیم با گفتگو با هم سخن گفته و اشکالات را در فضای گفتگو حل و فصل کنیم که ریشه آن در مباحثه بوده و از میوه پرثمره حوزه علمیه است، بیان داشت: از این منظر ۲ دهه از عمر خود را گذاشته ام لذا اگر به من اعتماد کنید تا زمانی که حیات دارم در خدمت فرهنگ و هنر و اصحاب آن خواهم و اگر این مسئولیت را به من ندهید باز هم در این حوزه خدمت می کنم و برای اولین بار نظام فرهنگی را آسیب شناسی کرده و به ۴۳ مورد رسیده ام و می دانم وارد چه فضایی خواهم شد.

نظام فرهنگی جمهوری اسلامی به دنبال نفی ولنگاری فرهنگی است/ روح فرهنگ باید دینی باشد

وی همچنین با اشاره به این مطلب که در نظام فرهنگی زیست می کنیم که مجموعه ای از ساختارها، قوانین و روابط حاکم بر این سیستم است و گفتمان قالب در آن گفتمان مقام معظم رهبری است، تأکید کرد: این نظام نفی ولنگاری فرهنگی را به دنبال دارد و آزاداندیشی و مقاومت فرهنگی را تأکید دارد و در ذیل آن گفتمان دکتر روحانی است که گفتمان اعتدال است و بر اساس عدالت، عقلانیت و دیانت فرهنگی استوار است همچنین روح فرهنگ باید دینی باشد چون بستر جامعه دینی است و باید مرزهای آن را پاس داشت و این یک قانون عام است و هیچ کس نباید از مرزهای آن عدول کند.

صالحی امیری بر همین اساس تصریح کرد: از این منظر معتقدیم در نظام فرهنگی زیست می کنیم که ملک مشاع است و یک ضلع آن سیاست گذاری فرهنگی است که بر عهده شورای انقلاب فرهنگی و یک ضلع بر عهده مجلس و دولت است لذا باید مرزهای فرهنگی را مشخص کنیم و نظام سلیقگی را در کشور مستقر کنیم و باید تکلیف نهادهای فرهنگی مشخص شود.

توسعه فرهنگی در بستر اغتشاش شکل نمی‌گیرد/ روحانیت یکی از اضلاع فرهنگ جامعه است

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یک ضلع فرهنگی جامعه روحانیت و ائمه مساجد است یک ضلع نهادهای عمومی مثل دانشگاه و شهرداری و استان قدس است و ضلع دیگر نهادهای عمومی است لذا وزیر باید بداند در سرزمینی وارد می شود که دیگران هم حقیقت هستند و هم واقعیت لذا باید تعامل و هم نوایی را در دستورکار خود قرار دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه وزیری که نتواند با همه مجموعه سازگاری داشته باشد دچار چالش می شود لذا باید روحیه همکاری داشته باشد، عنوان کرد: اولین کاری که در وزارت ارشاد طی ۹ ماه آینده انجام می دهم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که هیچ گاه در بستر اغتشاش، توسعه شکل نمی گیرد از این رو باید بپذیریم هرکه در زیر این سقف است در دایره انقلاب است و اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل و معتدل زیر سقف انقلاب اسلامی است ضمن اینکه وزارت فرهنگ نباید وارد عرصه سیاسی شده و غیر سیاسی کردن حوزه فرهنگی از اولویت ماست.

صنعت فیلم در آسیا مقام چهارم را دارد

وی افزود: صنعت فیلم ما در آسیا الان مقام چهارم را دارد که می‌تواند به مقام اول برسد، صنعت نقاشی ما در منطقه اول است و ما می‌توانیم با استفاده از صنعت فرهنگ اشتغال ایجاد کنیم. ما می‌توانیم با استفاده از صنعت فرهنگ حجم زیادی از نیروهای داخلی را به کار گیریم و این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کنیم و ضرورتی قطعی است. فقط گردش مالی هنرهای تجسمی ۵۶ میلیارد دلار است و این در حالی است که سهم ما به سرعت در حال افول است و توجه جدی به معیشت و امنیت فکری و شغلی هنرمندان، سینماگران، مولفان و تمامی اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان سرمایه‌های فرهنگی ملت در دستورکار اینجانب قرار دارد.

مسئله بیمه هنرمندان جدی است که باید به آن توجه شود

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مسئله بیمه هنرمندان، مسئله‌ای جدی است که باید به آن توجه شود. گسترش و تقویت تعاملات بین‌المللی فرهنگی برای شناساندن ارزش‌های فرهنگ ایرانی و اسلامی به جهانیان ضرورت دارد. شخصی سوال کرده است که شما چرا در حوزه دیپلماسی فرهنگی صحبت کرده‌اید. من در یک دهه گذشته کتاب دیپلماسی فرهنگی را نوشتم. بیش از یکصد نفر از رایزن‌های فرهنگی که در دهه گذشته اعزام شده‌اند از کلاس‌های بنده اعزام شدند.

وی افزود: همین امروز من برای رایزن‌های فرهنگی که اعزام می‌شوند کارگاه آموزشی دارم. یکی از مدعیان حوزه گسترش دیپلماسی فرهنگی هستم. چرا این کار را کرده‌ام برای دفاع از گسترش ارتباطات فرهنگ اسلامی، فکر می‌کنم با این عزیز بزرگوار یک بار دیگر با هم گفت‌وگو کنیم. قضاوت خواهد کرد که سخن من درست است.

صالحی امیری گفت: بحث دیگر موضوع کتاب و کتابخانه‌ها است، وضع کتاب، کتابخوانی و کتابخانه‌ها خوب نیست. کتابخانه‌های عمومی ما در عسرت و حرج هستند و باید به کتاب و کتابخوانی کمک کنیم. روستاهای ما در حوزه کتاب مشکل دارد، بسیاری از شهرها کتابخانه ندارد و کتاب خوانی در ایران بسیار کمرنگ شده است. نیازمند یک عزم ملی در این حوزه هستیم اما مسئله مهم‌تر کاهش تصدی‌گری و افزایش تولی‌گری در حوزه ارشاد است. این را ما از طریق تقویت نهادهای صنفی و مردمی دنبال خواهیم کرد و نکته مهم‌تر مخاطب من نمایندگان، ریاست و هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی است. در انتهای سخن بر این باور هستم که مجلس شورای اسلامی رأس امور است و این ایده متعلق به مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) است و همگان ملزم هستیم که این استراتژی را همیشه بدانیم که مجلس در رأس امور است.

هرگز رأی فردی را بر رأی جمعی ترجیح نخواهم داد

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: از این منظر تعامل و همکاری حداکثر با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت یک استراتژی دائمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورت دریافت رأی اعتماد از شما خواهد بود و اینجا سخن آخر من با شما این است که معیار حرکت من اخلاق است. من هرگز به شما دروغ نخواهم گفت، من هرگز به اموال مردم دستبرد نخواهم زد. هرگز رأی فردی را بر رأی جمعی ترجیح نخواهم داد، تا جان دارم در ارشاد باشم یا نباشم در دفاع از حقوق اصحاب فرهنگ و هنر تلاش خواهم کرد. تا جان دارم از امام و انقلاب و رهبری معظم و بزرگوار انقلاب دفاع خواهم کرد. خدایا تو شاهد باش که پذیرش این مسئولیت برای نام و نان نبود بلکه برای کمک به اصحاب فرهنگ بود.

صالحی امیری بیان کرد: می‌دانم در چه شرایطی قرار گرفتیم و با آگاهی مسئولیت قبول کردم تا به ملت بزرگ بگویم که سربازان شما همیشه فداکاری خواهند کرد. من بار دیگر از تحمل شما، صبر شما و بزرگواری شما از اخلاق و فضیلت شما صمیمانه تقدیر می‌کنم.

وی افزود: از برادر عزیزم دکتر لاریجانی که با حوصله زیاد همه صحبت‌ها را شنیدند، از هیات رئیسه محترم، از همه فراکسیون‌ها که چند روز گذشته من را تحمل کردند، از همه کمیسیون‌ها، از اصولگرایان، از ولایتمداران، اعتدالیون، اصلاح طلبان و امیدی‌ها تشکر می‌کنم و برای شما انسان‌های بزرگ ارزش بالایی قائل هستم./

tel final1

Share