تجمع سینماگران بر سر مزار عباس کیارستمی+ تصاویر و جزئیات

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مسیر تلخی که با درگذشت عباس کیارستمی آغاز شده بود، اینک وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ تا روزی که درهای «بنیاد عباس کیارستمی» باز شود و علاوه بر ارتباط نسل‌ها زیر سایه سینما و معنا در زیر سقف آن، دریچه‌ای به سوی حفظ حقوق بیماران نیز فراهم شود، ما کنار خانواده عباس کیارستمی خواهیم ماند و آن‌ها را تنها نخواهیم گذاشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تابناک، سینماگران با حضور بر آرامگاه عباس کیارستمی، به حکم دادسرای انتظامی نظام پزشکی برای پرونده درمانی عباس کیارستمی اعتراض کردند و نه تنها از ایستادگی برای برقراری در این ماجرا سخن به میان آوردند، بلکه از ایستادن در کنار خانواده کیارستمی در مسیر سخن به میان آوردند که قرار است در طول آن، «بنیاد کیارستمی» بنا نهاده شود.

پس از صدور غیرمنصفانه سه ماه محرومیت از پزشکی در بیمارستان جم برای پزشک عباس کیارستمی که حکمی غیرمنصفانه بود، هیأت مدیره خانه سینما با انتشار اطلاعیه‌ای، به این حکم واکنش نشان داد و خواهان تجمع اعتراضی بر مزار این کارگردان فقید شد. مطابق با این اطلاعیه، هنرمندان امروز -پنجشبه ۱۵ مهرماه ساعت ۱۱ صبح- بر مزار این کارگردان فقید، واقع در لواسان گرد هم ‌آمدند؛ هرچند اکثر مدیران خانه سینما در این گردهمایی غایب بودند.

بهمن فرمان آرا، همایون اسعدیان، هوشنگ گلمکانی، رضا داودنژاد، آناهیتا همتی، گیتی معینی، محمدرضا مویینی، بابک کریمی، بهزاد خداویسی، شادمهر راستین، محسن عبدالوهاب، محمد حاتمی، هادی محقق و بهمن کیارستمی از جمله هنرمندانی بودند که خود را به جمع دوستداران و اقوام کیارستمی در آرامگاه این هنرمند رساندند. حاضران در این تجمع کاغذهایی خطاب به خانواده کیارستمی در دست داشتند که روی آن نوشته بود: «شما تنها نیستید».

پس از این تجمع، بیانیه‌ای صادر شد که مطابق با آن، پیگیری‌ها تا صدور حکمی متناسب با واقعه رخ داده ادامه خواهد داشت. در این بیانیه همچنین تأکید شده که در ادامه این مسیر همراه خانواده کیارستمی خواهند بود و در گشایش «بنیاد عباس کیارستمی» خانواده این هنرمند را همراهی خواهند کرد.

در متن این بیانیه چنین آمده است: «اعلام رسمی حکم پرونده پزشکی عباس کیارستمی شاید به اندازه فاجعه مرگ او تکان‌دهنده بود. از دست دادن کیارستمی، ایران را متأثر کرد. این تأثر که حاصل اندوه فقدان هنرمندی بزرگ است، وقتی ابعاد عمیق‌تری پیدا کرد که تأثیر خطای پزشکی و قصور پزشکان معالج در آن آشکار شد.

سیستم درمانی کشور که همیشه خود را نسبت به هرگونه انتقاد و شبهه مصون می‌دید، ملزم به پاسخگویی به افکار عمومی شد و برای اولین‌بار در تاریخ درمان مدرن ایران، جمعیت انبوهی از مردم در انتظار نتیجه بررسی‌ها ماندند. این هنر زندگی عباس کیارستمی بود که با مرگ خود نیز اهمیت بیان حقایق و روشن شدن تاریکی‌ها را دو چندان کرد.

بدون شک هدف خانواده عباس کیارستمی از پافشاری بر ادامه روند حقوقی پرونده و حمایت گروه‌های مختلف مردم از آن‌ها، مقابله با شخص و بیمارستان خاصی نبوده و نیست. این‌که مرگ هنرمندی چون کیارستمی باعث شود حداقل حقوق دیگر بیماران در مراکز درمانی به‌عنوان سرفصلی مهم در ساختار سلامت کشور بازبینی و بازنگری شود و جلوگیری از تضییع خواسته و ناخواسته حقی که به‌عنوان مهم‌ترین موهبت بشری به‌ دست پزشکان و کارکنان بیمارستان‌ها سپرده می‌شود، در افکار عمومی زنده شود، نه‌ تنها هدف کوچکی نیست، بلکه در راستای محتوای همان آثاری است که این هنرمند به جهان ارائه کرده است.

و حالا این نتیجه‌ای که پس از چندماه این دست و آن دست کردن (شاید با هدف سرد کردن التهاب موجود با گذشت زمان) اعلام شده، همه را حیرت‌زده کرده است. اگرچه حکم نهایی این پرونده، حتی اگر سنگین‌ترین و شدیدترین مجازات یک پرونده جنایی برای کل پزشکان و کارکنان بیمارستان هم بود، باز هم هیچ تناسبی با فاجعه‌ای که رخ داد، نمی‌داشت؛ اما درگذشت کیارستمی یکی از مهم‌ترین نهادهای جامعه را در برابر آزمونی بزرگ قرار داد که افکار عمومی قضاوت خود را درباره آن خواهد کرد، حتی اگر این قضاوت در نهاد رسمی قضا رخ ندهد.

مسیر تلخی که با درگذشت عباس کیارستمی آغاز شده بود، اینک وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ تا روزی که درهای «بنیاد عباس کیارستمی» باز شود و علاوه بر ارتباط نسل‌ها زیر سایه سینما و معنا در زیر سقف آن، دریچه‌ای به سوی حفظ حقوق بیماران نیز فراهم شود، ما کنار خانواده عباس کیارستمی خواهیم ماند و آن‌ها را تنها نخواهیم گذاشت. فارغ از هر سرنوشتی که در انتظار این پرونده پزشکی باشد، قاطبه مردم فراموش نخواهند کرد صدور حکم غم‌انگیزی را که دوازدهم مهرماه به تاریخ پیوست.

قاضی محترم این پرونده می‌تواند علیه خانواده عباس کیارستمی برای انتشار متن حکمی که با امضای خودش صادر شده، اعلام جرم کند، می‌تواند محکومیت سه ‌ماه محرومیت پزشک معالج از حضور در مطب یا بیمارستان جم را بار دیگر در دادگاه تجدید نظر تقلیل دهد، می‌تواند نتیجه‌ای متفاوت‌تر و «منصفانه‌تر» از این (انصاف از کدام نگاه؟) برای پرونده در نظر نگیرد، اما با حافظه مردمی که در گروه‌ها و کمپین‌های مختلف و رسانه‌های رسمی و غیررسمی نام عباس کیارستمی، هنرمند محبوب خود را تکرار می‌کنند، چه خواهد کرد؟!

این حکم شائبه‌برانگیز که از خروجی خبرگزاری‌ها بیرون آمد، نه ‌تنها لکه بی‌اعتمادی را از روپوش سفید پزشکان پاک نکرد، بلکه مردم را نسبت به سیستم نظاره‌گر بر آن بدبین‌تر نیز کرد. یادتان نرود که اعتماد و اطمینان از دل حقیقت و عدالت متولد می‌شود. هر مرگ، اشارتی است به حیاتی دیگر و مرگ هر هنرمند مسیری است برای پرباری حیات‌های دیگر. عباس کیارستمی نامی است برای زندگی و دیگر هیچ.»

tel final1

Share