صادق علی نیا

خداحافظی با روز ملی صنعت چاپ

حذف یارانه کاغذ در ابتدای دولت نهم ، صدور مجوزهای متعدد چاپ و نشر بدون در نظر گرفتن مولفه های کسب و کار ، فرسودگی ماشین آلات چاپ و به تبع آن تحریم های جهانی در قبال صادرات تجهیزات نوین چاپ به کشور ، عدم همکاری و هماهنگی فی مابین دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد بعنوان تنها متولی این صنعت با جامعه چاپ و نشر منجر به شکاف عمیق و عجیبی بین تولیدات این صنعت با جامعه هدف و شهروندان شده است

خداحافظی با روز ملی صنعت چاپ

این نوشتار کوتاه در آخرین دقایق روز ملی صنعت چاپ به نگارش درآمده است !!unnamed
نخستین پویش های بشر در تکوین و تدوین داشته های فکری اش از طریق چاپ و نشر به اطلاع اهالی و مخاطبینش قرار میگرد . طی گذشت سالیان متمادی نوآوریهای بی سابقه ای در صنعت چاپ ونشر رخ داده است که در دنیای مدرن و باتکامل و تبادل اخبار و اطلاعات ، انسان برای دستیابی به آنچه که برای برون رفت از وضع موجود پیگیر آن بود از این طریق به آن دست می یابد
صنعت چاپ از جمله بزرگترین و مفیدترین اختراعات بشری و وسیله انتقال اندیشه ها ، افکار ، عواطف و … می باشد .
در واقع شکستن انحصار اخبار و اطلاعات و پالایش آن در سطح جامعه از نتایج تولیدات فرهنگی این صنعت عظیم برای آگاهی بخشی و تعامل و تکامل جامعه بشری بوده است.
مؤثرترین رهیافت این صنعت تسریع و تسهیل در نحوه ی کیفیت زندگی و پیمودن مدارج متعالی مادی و معنوی شهروندان می باشد.
کارویژه آن در پیوندهای عمیق و ناگسستنی است که در عصر ارتباطات و اطلاعات نقش بی بدیل آن را آشکار میسازد . لیک این صنعت دچار ناملایمات و نامهربانیهای متعدد صنفی و سیاستگذاری گردیده و از رسالت ذاتی خویش جدا شده است. بدین لحاظ شکافهای عمیق و نگران کننده ای که در پیشرو این صنعت فرهنگی ملاحظه می گردد وضعیت نابسامانی رادر پروسه امنیت اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و شهروندی در پیش روی خود می بیند .
لذا ضمن تبریک به همه عوامل و خانواده بزرگ صنعت عظیم چاپ ، نشر ، صحافی و واحدهای متعدد قبل و بعد از چاپ به پاس زحمات گسترده ای که در راستای رسالت صنفی و فرهنگی متحمل می گردند باطلاع میرساند تولیدات فرهنگی متولد این صنعت با ورود نوآوریهای نوین در عرصه اخبار و اطلاعات مجازی و تغییرات بنیادین در نحوه نگرش حاکمیت در قبال شهروندان به سمت و سوی دیگری گرایش پیدانموده است. حذف یارانه کاغذ در ابتدای دولت نهم ، صدور مجوزهای متعدد چاپ و نشر بدون در نظر گرفتن مولفه های کسب و کار ، فرسودگی ماشین آلات چاپ و به تبع آن تحریم های جهانی در قبال صادرات تجهیزات نوین چاپ به کشور ، عدم همکاری و هماهنگی فی مابین دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد بعنوان تنها متولی این صنعت با جامعه چاپ و نشر منجر به شکاف عمیق و عجیبی بین تولیدات این صنعت با جامعه هدف و شهروندان شده است …
در پایان این روز بزرگ را با گرامیداشت یاد ، نام و خاطره ی همه پیشکسوتان ، فعالان ، دلسوزان مسئول ، کارگران وصاحبان تفکر ، تلاش و اندیشه این صنف به پایان می بریم تا روزگاری جدید و نوین که نشاط و پویایی سرفصل آغازین این حرکت بزرگ فرهنگی باشد ، محقق یابد.

صادق علی نیا/ مدیرمسئول چاپخانه فرهنگ رودسر

پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

tel final1

Share