در کمسیون بهداشت شورا

مخالفت شیرزاد و پیشگر با احداث زباله سوز در رشت; تکنولوژی زباله سوز قدیمی است و برای محیط زیست خطر دارد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا فرانک پیشگر با تاکید بر مخالفتهایش همگام مطرح شدن این پروژه گفت: هنگام عقد قرارداد با اعضای شورا هیچ تماسی برقرار نشد و به همین دلیل بدون بررسی از تکنولوژی روز جهان استفاده نگردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا فاطمه شیرزاد در نود و پنجمین نشست کمیسیون بهداشت، محیط و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت خواستار بحث و بررسی در زمینه‌ی قرارداد نصب زباله‌سوز که قرار بوده به وسیله‌ی تی‌تی‌اس در رشت انجام شود اشاره کرد و گفت: موضوع زبالۀ‌سوزی بحثی است که سالها در رشت وجود داشته و هنوز هم به نتیجه نرسیده است.۰۱۰۴۹۵-۰۸shirzad

   وی تاکید کرد: متاسفانه این طرح کارایی لازم را ندارد و به نظر می‌رسد زباله‌سوزها برای آلودگی محیط زیست هم خطرناک باشند.

   وی از دیگر سو گفت: در استان گیلان و شهر رشت مراکز دفن زباله هم در مامن و پناهگاه زیست‌محیطی در دل جنگلها ایجاد می‌شود که به نوعی خودش به محیط زیست آسیب وارد می‌کنیم به همین دلیل ابتدا من از آقای دکتر جهانگیری مدیر پروژه می‌خواهم که به طور مفصل در باره‌ی اجرای این پروژه در رشت توضیح دهد.

وی تاکید کرد: شورا و شهرداری باید به سمت استفاده از تکنولوژیها برتر و به‌روز دنیا در این زمینه برود.

۳ شرط محیط زیست برای احداث زباله سوز

   در ادامه دکتر جهانگیری مدیرعامل کارخانه‌ی کود آلی و مدیر پروژه‌ی زباله‌سوز رشت در سخنانی توضیح داد: قرارداد با شرکت TTS برای ساخت زباله‌سوز ۶۰۰ تنی مخلوط در شهریور ۹۲ بین شهرداری و شرکت تی‌تی‌اس منعقد شده است.

   وی ادامه داد: ابتدا زمین ۵ هکتاری جلو کارخانه‌ی کودآلی تعرفه شد که با مخالفت اداره‌ی کل محیط زیست به دلیل نزدیکی با منازل مسکونی، واحدهای آموزشی و نظامی مورد مخالفت قرار گرفت.

   وی همچنین به وجود زمین ۴۰ هکتاری پشت کارخانه‌ی کودآلی اشاره کرد گفت: به اداره‌ی کل محیط زیست گفتیم بر اساس قوانین و  ضوابط خودشان یک نقطه از زمین مورد نظر را تعیین کنند.

   دکتر جهانگیری خاطر نشان کرد: بالاخره پس از دوسال توقف پرونده در محیط زیست کشور مرداد ماه ۹۴ با سه شرط محیط زیست برای احداث زباله‌سوز موافقت کرد به این شروط که «مکان پیشنهادی جزو ۱۲ مکان پیشنهادی کمیته باشد٬ «زباله‌سوز باید دارای EPA استاندارد  ۲۰۰۱۲ باشد» و « کار هم ارزیابی زیست محیطی داشته باشد».

   وی با اشاره به اینکه شرکت TTS تاکنون نتوانسته EPA ۲۰۱۲ مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست است را ارائه کند، گفت: هم دلیل کار تاکنون متوقف بوده است.

«ریجکت سوز» به جای زباله سوز

 ۰۱۰۴۹۵-۱۰pishgar  فرانک پیشگر در این زمینه با تاکید بر مخالفتهایش همگام مطرح شدن این پروژه گفت: هنگام عقد قرارداد با اعضای شورا هیچ تماسی برقرار نشد و به همین دلیل بدون بررسی از تکنولوژی روز جهان استفاده نگردید.

   این عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا تاکید کرد: باید این موضوع مهم را در نظر بگیریم به جای احداث این کارخانه‌ی بزرگ که برای نگهداری آن دستکم بایستی ۲۰ درصد هزینه‌ی ساخت را خرج نگهداری آن می‌توانستیم کارخانه‌ی کود آلی را تقویت کرد و با نصب «ریجکت سوز» نتیجۀ ای بهتر حاصل می‌گردید.

   وی از سازمان حفاظت محیط زیست که با احداث زباله سوز غیراستاندارد مخالفت نموده، تشکر کرد و گفت: اگر شهرداری در جهت ارتقای کمی و کیفی کارخانه‌ی کود آلی پیش برود و با جداسازی شیشه بر کیفیت کودآلی تولید شده بیافزاید و به فکر ریجکت سوز باشد بهتر است.

   اما سید رضا موسوی روزان نظری دیگر داشت و  از کارشناس محیط خواست تا به عنوان نماینده‌ی این تشکیلات با دقت نظر بیشتر به این پرسش پایخ دهد که آیا کارخانه‌ی زباله‌سوز مد نظر مورد تایید این سازمان هست یا خیر؟

   دیان رئیس اداره‌ی محیط زیست انسانی اداره‌ی کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز با تاکید بر انجام بازدیدهای میدانی خاطر نشان کرد: با ارزیابیهای انجام شده این زباله‌سوز با تکنولوژی کشورهای پیشرفته قایل مقایسه نیست.

   وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با نصب زباله‌سوز استاندارد موافق است اما تا کنون شرکت مورد نظر زیر بار ارائه‌ی زباله‌سوز با استانداردهای گفته شده نرفته است.

۲ میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه‌های رشت به شهرداری اختصاص یافت

   فاطمه شیرزاد در پایان این نشست با جمعبندی موضوعات گفته شده گفت: با توجه به مباحث کارشناسی اعلام گردید معلوم می‌شود که زباله‌سزی که قرارداد آن منعقد گردید از تکنولوژی به روز دنیا و استاندارد  EPA ۲۰۱۲ استفاده نمی‌کند و بایستی اسناد و مدارک لازم در زمینه‌ی اقناع محیط زیست و اسناد ارزیابی زیست محیطی ارائه شود به همین دلیل با توجه به اینکه مخاطراتی که دفن زباله دارد بایستی به سمت تقویت کود‌الی برویم و همچینن به فکر مرکز دفن زباله در سراوان باشیم.

   وی با اشاره به اقدامات خوب سازمان میدیرت پسماندهای شهرداری برای بهسازی محل دفن زباله در سراوان گفت: راه دسترسی به این منطقه در توافقی که با اداره‌ی کل منابع طبیعی برای قطع برخی از درختان صورت گرفته بایستی هر چه زودتر اجرایی شود تا مشکل این منطقه نیز حل گردد.

   رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا در پایان نیز گفت: خبر خوشی از واریز ۲۰ درصد سهم اعتبار شهرداری از اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سازماندهی رودخانه‌های رشت داریم و آن اینکه طبق بررسیها دو میلیارد تومان از ۱۰ میلیارد تومان سهم شهرداری رشت به این شهرداری پرداخت شده است که ان‌شاء الله در جای خود برای ساماندهی رودخانه‌ها استفاده می‌شود.

   شیرزاد گفت: امیدواریم سهم شرکتهای آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای گیلان، محیط زیست و… نیز پرداخت شود تا با اجرای پروژه‌های مربوطه وضعیت تاسفبار این رودخانه بهبود یابد.

   وی گفت: اعتبار در نظر گرفته شده نمی‌تواند در جایی دیگر صرف شود و بایستی صرفاً برای بهسازی رودخانه‌های رشت هزینه گردد.

   رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا گفت: شورا و شهرداری از مدتی پیش کار بهسازی محل دفن زباله در سراوان و جلوگیری از ورود شیرانه‌های لندفیل زباله‌ی سراوان به رودخانه‌های رشت را شروع کرده است.

tel final1

Share