۳۰ هزار خودروی سایپا در سال ۹۴ فروش نرفت +سند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از صبحانه , یکی از موضوعاتی که طی هفته های اخیر در افکار عمومی و رسانه مورد بحث جدی قرار می گیرد، کمپین نخریدن خودروهای ایرانی است. اگرچه این کمپین به علت گرانی این محصولات و عدم تناسب قیمت فعلی آن به کیفیت و خدمات ارائه شده، […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از صبحانه , یکی از موضوعاتی که طی هفته های اخیر در افکار عمومی و رسانه مورد بحث جدی قرار می گیرد، کمپین نخریدن خودروهای ایرانی است. اگرچه این کمپین به علت گرانی این محصولات و عدم تناسب قیمت فعلی آن به کیفیت و خدمات ارائه شده، مطرح شده اما در عین حال، نباید از تاثیرات آن روی کارگران ایرانی شاغل در این کارخانجات و سودی که رقبای چینی از این وضعیت می برند، غفلت کرد.

ماجرا از آنجا داغ تر شد که وزیر صنعت به عنوان مسئول ارشد تولیدات کارخانجات ایرانی سازنده خودرو، در اظهاراتی تند، از عباراتی مانند «ضد انقلاب» در توصیف حامیان این کمپین استفاده کرد که با واکنش شدید رسانه ها و حتی حامیان دولت مواجه شد.

در عین حال، انتشار یک تصویر از پارکینگ ایران خودرو که مملو از خودروهای صفر کیلومتر بود نیز با بازتاب فراوانی همراه بود که مدیرعامل ایران خودرو، آنرا متعلق به بهمن ۹۲ دانست و جدید بودنش را رد کرد.

به همین خاطر، اهمیت میزان تولید و فروش خودروسازان ایرانی پس از راه افتادن کمپین فوق، موضوعی است که برای رسانه ها و افکار عمومی اهمیت ویژه ای دارد. بررسی های صبحانه در این خصوص نشان می دهد طبق اعلام رسمی مسئولان یکی از ۲ خودروساز بزرگ کشور، میزان تولید این خودروساز به نسبت سال گذشته عمدتا با رشد اما فروش آن عموما با افت همراه بوده است.

طبق نامه مدیر امور سرمابه گذاری و بررسی های اقتصادی سایپا در سال گذشته که نسخه ای از آن به دست صبحانه رسیده، طی ۵ ماه ابتدایی سال ۹۳، سایپا مجموعا ۹۹ هزار و۲۰۰ پراید، ۲۶ هزار و ۷۰۰ تیبا و ۷ هزار و ۷۰۰ وانت تولید کرده است و تولید سراتو نیز ۳۰ دستگاه بوده است. اما در مدت مشابه سالجاری، تولید پراید ۹۴ هزار ۶۰۰ دستگاه، تولید تیبا ۳۳ هزار و ۶۷۰ دستگاه، تولید سراتو ۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه و تولید برلیانس اچ ۲۰۰ مساوی با ۴۴۰ دستگاه و آریو نیز ۹۷۵ دستگاه بوده است.

۸۳۲۵۲_۱۱۰
گزارش تولید ۵ ماه اول سال ۹۳ شرکت سایپا

نکته مهم دیگر، مقایسه فروش سایپا در ماههای ابتدایی سال ۹۳ و ۹۴ است. بر اساس اعلام مسئولان این شرکت در سال گذشته، از مجموع ۱۲۲ هزار پراید تولید شده در ۶ ماه اول سال گذشته، ۱۲۲ هزار دستگاه آن فروش رفته است. تولید تیبا نیز حدود ۳۹ هزار دستگاه و فروش آن نیز حدود ۳۲ هزار دستگاه بوده است. تولید وانت حدود ۱۱ هزار دستگاه و فروش آن نیز حدود ۵ هزار دستگاه بوده است.

مجموعا در ۶ ماه اول سال گذشته، ۱۷۱ هزار و ۷۵۸ دستگاه خودرو در سایپا تولید شده که ۱۵۹ هزار و ۷۲۱ دستگاه آن فروش شده، یعنی ۱۲ هزار دستگاه فروش نرفته باقی مانده بود که عمده آن مربوط به تولید وانت است.

۸۳۲۵۳_۸۵۴
تولید و فروش ۶ ماه اول سال ۹۳ شرکت سایپا

اما امسال، ماجرا کمی متفاوت است. بر اساس اعلام سیروس شجاعی معاون مالی و اقتصادی سایپا، تولید پراید در مردادماه، ۱۹ هزار دستگاه و فروش آن حدود ۱۶ هزار دستگاه بوده است. تولید تیبا نیز در مرداد، حدود ۶ هزار دستگاه و فروش آن ۷ هزار دستگاه، تولید سراتو حدود ۴۰۰ دستگاه و فروش آن حدود ۳۰۰ دستگاه، تولید برلیانس H 200 حدود ۱۷۰ دستگاه و فروش آن ۳ دستگاه، تولید آریو ۱۰۳ دستگاه و فروش آن ۱۱۳ دستگاه بوده است.

این جمع بندی فروش، درباره ۵ ماه ابتدایی سال به این شرح است که علی رغم تولید ۹۴ هزار و ۶۰۰ پراید، فروش آن ۷۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه بوده، علی رغم تولید ۳۳ هزار و ۷۰۰ دستگاه تیبا، فروش آن ۲۳ هزار دستگاه بوده، با تولید ۳ هزار و ۲۰۰ سراتو، ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه فروش رفته، با تولید ۴۴۰ دستگاه برلیانس، فقط ۴۹ دستگاه آن به فروش رفته و با تولید ۹۷۵ دستگاه آریو، ۲۱۵ دستگاه آن فروش رفته است.

۸۳۲۵۱_۵۰۱
تولید و فروش سایپا در ۵ ماه اول سال ۹۴

جمع بندی شرکت سایپا نشان می دهد از ۱۳۲ هزار دستگاه خودروی تولید شده طی ۵ ماه اول امسال، ۱۰۲ هزار دستگاه آن فروش رفته است و حدود ۳۰ هزار خودرو بدون مشتری، تولید شده است (در ۶ ماه اول سال گذشته، این رقم، ۱۲ هزار عدد بوده). حال اگر هر دستگاه خودروی تولید شده را فقط ۲۰ میلیون تومان حساب کنیم، ۶۰۰ میلیارد تومان خودرو فعلا موجود است.

در این میان، میزان استقبال مردم از خرید خودروی چینی برلیانس نیز قابل تامل است چراکه تنها حدود ۱۰ درصد تولیدات ماههای گذشته، به فروش رفته است.

اگر مسئولان سایپا حساسیت هایی را که برای رعایت نام دقیق ماه پنجم سال یعنی “امرداد” در نامه های خود دارند، در تولیدات خود نیز رعایت می کردند، قطعا مردم نیز با روی خوش تری به استقبال خرید محصولات ایرانی می رفتند!

Share