غارت بیت المال

از گم شدن دکل نفتی چند صد میلیارد تومانی تا فروش باند و برج مراقبت یک فرودگاه !

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ماجرای دکل حفاری گمشده نفتی وارد فاز تازه‌ای شده است. حالا وزیر نفت نیز خبر گم شدن دکل حفاری ایران را تایید می‌کند و از تشکیل پرونده‌ای در این خصوص خبر می‌دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا در دو سال گذشته، کمتر روزی بوده است که خبری از فساد مالی گسترده در دولت قبل افشا نشود.

تایید گم شدن یک دکل نفتی در دولت احمدی ‌نژاد

۴۷۰۵۹۵_۳۱۸روزنامه اعتماد نوشت:ماجرای دکل حفاری گمشده نفتی وارد فاز تازه‌ای شده است. حالا وزیر نفت نیز خبر گم شدن دکل حفاری ایران را تایید می‌کند و از تشکیل پرونده‌ای در این خصوص خبر می‌دهد. داستان دکل نفتی گمشده آن قدر جذاب است که حتی این یک جمله وزیر نفت مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گیرد. خانه ملت گزارش داده است: وزیر نفت در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا خبر مفقود شدن یک دکل نفتی ایرانی در زمان فعالیت دولت گذشته صحت دارد؟ گفت: «موضوع مفقود شدن دکل نفتی متعلق به ایران واقعیت دارد و با پیگیری و شکایت ما پرونده‌ای در این خصوص تشکیل شده است.»دکل حفاری دین، چهار سال قبل خریداری شده است، توسط شرکت تاسیسات دریایی، البته با سفارش شرکت نفت و گاز پارس. علی مروی، رییس کمیسیون انرژی قبل‌تر وقتی می‌خواست اطلاعاتی درباره دکل حفاری گمشده بدهد، از نامعلوم بودن سرنوشت پول دکل و کسی که پول را گرفته است، سخن گفت.  ردگیری‌ها نشان می‌داد دکل حفاری دین سر از یکی از کشورهای همسایه درآورده است.  هر چند پیش از این زنگنه اظهارنظری در خصوص این خلاف مالی ٨٧ میلیون دلاری وزارت نفت در دولت سابق نداشت اما نادرقاضی‌پور، نماینده ارومیه در این خصوص اظهارنظرهای فراوانی کرده است. وی گفت: دکل نفتی به نام «دین» در سال ٩٠ به قیمتی در حدود ٨٠ میلیون دلار که معادل ٢۴٠ میلیارد تومان است، از کشور ترکیه خریداری شده که معلوم نیست در حال حاضر این دکل کجاست. او فعالیت دکل نفتی ایران در کشور همسایه را تایید کرده است.

قاضی‌پور تصریح کرد: برای شفاف شدن موضوع مفقودی دکل نفتی نامه‌ای با امضای ١٠ نماینده مجلس تدوین شده که این نامه به هیات رییسه مجلس تقدیم شده و هیات رییسه، رییس کمیسیون انرژی را مامور به بررسی این موضوع کرد. به گفته وی مروی، رییس کمیسیون انرژی در حال جمع‌آوری اطلاعات درخصوص خبر مفقود شدن دکل نفتی از وزارت نفت و شرکت تاسیس دریایی است. دکل نفتی گمشده بار دیگر بخشی از فساد رخ داده در دولت سابق را به ترکیه متصل می‌کند. فروشنده این دکل ترکیه بود که طبق قرارداد باید ٢٠ درصد قرارداد را پیش می‌گرفت و ٨٠ درصد باقی پس از تحویل دکل پرداخت می‌شد اما کل پول بدون تحویل دکل به حساب فروشنده واریز شده است. برخی هنگامی که با سوالی درباره دکل حفاری گمشده روبه‌رو می‌شوند، می‌گویند: دکل گمشده نیست، این دکل از ابتدای وارد ایران نشد چون دلال چنین قصدی نداشت و کل ماجرا بالا کشیدن ٨٧ میلیون دلار پول بود.

فروش باند و برج مراقبت فرودگاه قشم
شرق نوشت:حجت‌الاسلام محمدصادق اکبری رئیس دادگستری هرمزگان در مورد آخرین وضعیت پرونده تخلفات مالی و زمین‌خواری در جزیره قشم، از بازداشت موقت یکی از مدیران اسبق این پرونده خبر داد.به گفته او: «پرونده در شعبه موردنظر در حال بررسی و پیگیری است و تعدادی از مدیران و افراد مرتبط با پرونده جهت بازجویی و جمع‌آوری اطلاعات احضار شدند. این پرونده در جریان ابهام و شکایت مطرح‌شده اراضی فرودگاه قدیم قشم و تخلفات مالی در استان تشکیل شده و در حال بررسی بیشتر است».
«شهریار مشیری»، مدیرعامل پیشین منطقه آزاد قشم، پیش‌تر درباره تخلف‌های کلان صورت‌گرفته در قشم گفته بود: «کل فرودگاه قشم را یک‌دهم قیمت فروختند. چون اراضی به هکتار فروخته شده و اصلا خبری از متر نیست. چند هکتار زمین به اقساط ٣٠ماهه و ازدَم‌‌قسط و به قیمت یک‌دهم ارزش معاملاتی روزشان فروخته شده ‌است. مشخص است همه قراردادها با یک فرد حقیقی یا حقوقی بسته شده است.

اما فرودگاه قدیم قشم مطابق شرع و قانون از اموال عمومی و جزء انفال و منافع ملی یک کشور محسوب می‌شود. نکته جالب این است که بنچاق سندهای زمین‌های همسایگانی که آن‌سوی خیابان فرودگاه زندگی می‌کنند، نشان می‌دهد در همان تاریخ، آنها زمین‌هایشان را بین ٨٠٠ تا یک‌میلیون‌تومان فروخته‌اند. اما زمین فرودگاه را به متری ٨٠هزارتومان یعنی یک‌دهم قیمت واقعی فروخته‌اند».

براساس اطلاعاتی که مشیری ارائه کرده: «کل باند فرودگاه و برج مراقبت آن فروخته شده است. درحالی‌که براساس قانون خصوصی‌سازی تنها مدیریت فرودگاه را می‌توان واگذار کرد، اما نه‌اینکه کل فرودگاه را بفروشند، اما آنها فروخته و روی باندش شهرک‌سازی کرده‌اند. باند به‌طورکلی از بین رفته ‌است. این فرودگاه قدیمی قشم بوده که تعطیلش کردند تا آن را بفروشند درحالی‌که قابل استفاده بوده ‌است. متروکه‌شدن که دلیلی برای فروش نیست، می‌توانست محل آموزش خلبانی شود. اگر شما جایی در دنیا سراغ دارید که فرودگاه را فروخته باشند، به من بگویید».بازداشت یکی از مدیران سابق منطقه آزاد قشم در شرایطی انجام شده که پیش‌تر زمزمه‌هایی از خروج برخی افراد مرتبط با این پرونده به گوش رسیده بود.

Share