مرگی که همه چیز را تغییر می‌دهد

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ورود عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی به بیمارستان بار دیگر گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد احتمال مرگ وی را افزایش داده است. بعد از اینکه در روزهای اخیر خبر حضور شاه عربستان در بیمارستان برای انجام برخی آزمایش‌ها منتشر شد، برخی رسانه‌های خبری از وخامت حال […]

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ورود عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی به بیمارستان بار دیگر گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد احتمال مرگ وی را افزایش داده است. بعد از اینکه در روزهای اخیر خبر حضور شاه عربستان در بیمارستان برای انجام برخی آزمایش‌ها منتشر شد، برخی رسانه‌های خبری از وخامت حال وی خبر دادند. تأثیر پذیری جامعه سعودی در مقابله با این خبر تا حدی بود که بورس عربستان به نسبت قابل توجهی افت کرد و شاخص‌های بورس ۵% کاهش را نشان داد.

۸۴۹۲۲۶_۴۴۹از سوی دیگر سفرهای متعدد ملک عبدالله جهت مداوا به آمریکا تردیدها در مورد جانشینی وی در عربستان را افزایش داده است، به ویژه اینکه سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد پادشاه به بیماری آلزایمر مبتلا است و این روند، عرصه را برای رسیدن مقرن بن عبدالعزیز به حاکمیت عربستان سعودی به عنوان کوچک‌ترین فرزند عبدالعزیز فراهم می‌کند. احتمال می‌رود در صورت پادشاهی مقرن بن عبدالعزیز، برادرش متعب ولیعهد شود.

سایت اطلاع‌رسانی “وطنی” به نقل از برخی منابع اعلام کرد که تعدادی از شاهزادگان عربستان سعودی پس از کشمکش‌های موجود در نزد خاندان حاکم به خارج از این کشور رفته اند. همچنین بنا بر اطلاعات موجود سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان با فرزندان سلطان بن عبدالعزیز ائتلاف ایجاد کرده و فرزندان شاه کنونی نیز با گارد ملی عربستان سعودی ائتلاف کرده اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد درگیری‌هایی که پیشتر در داخل کاخ خاندان حاکم وجود داشت، با مرگ ملک عبدالله به عرصه سیاسی علنی عربستان راه خواهد یافت.

وفیق ابراهیم کارشناس مسائل عربستان سعودی از بیروت با اشاره به اخبار منتشر شده در مورد مرگ ملک عبدالله در گفت‌وگو با شبکه خبری العالم گفت: صرف اینکه اوضاع جسمانی‌ ملک عبدالله بحرانی باشد، با توجه به اینکه سلامتی وی از یک دهه قبل بین بد و بدتر بوده، این بدان معنی است که درگیری‌ها در داخل خاندان آل سعود برای رسیدن به جانشینی وی آغاز شود.

آمریکا به لحاظ تاریخی سعی دارد از تأثیر پذیری از روند خلافت عربستان سعودی بکاهد، اما با وجود احتمال رسیدن اوضاع به انتقال همراه با هرج‌ومرج قدرت، آمریکا نیاز خواهد داشت تا بر رسیدن یک فرد شایسته به قدرت به صورت فوری تأکید کند و تنها به ابراز امیدواری از رسیدن خاندان آل سعود به راه حل این مشکل بسنده نکند. درست است که انجام این مأموریت به ‌صورت هوشمندانه و با درایت، بهتر به نظر می‌رسد، اما این خطر وجود دارد که دیپلماسی آرام به رویکردی همراه با بی‌توجهی و بی ‌مبالاتی منجر شود.

/مشرق

 

Share