باتوجه به شروع فصل مهاجرت

وقتی علاقه به خوردن«خوتکا فسنجان»موجب شکار این پرنده می شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا خوتکا از اردکیان مهاجر است. این پرنده در اوراسیا تخم گذاری می‌کند و در فصل سرما به سمت جنوب مهاجرت می کند. تعداد زیادی از خوتکاها با شروع پاییز به مرداب انزلی مهاجرت می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،علاقه به خوردن خوتکا فسنجان باعث شکارهای بی رویه خوتکا در گیلان شده است.

1321931190_خوتکا از اردکیان مهاجر است. این پرنده در اوراسیا تخم گذاری می‌کند و در فصل سرما به سمت جنوب مهاجرت می کند. تعداد زیادی از خوتکاها با شروع پاییز به مرداب انزلی مهاجرت می کنند. این پرنده ۳۴ تا ۴۳ سانتیمتر طول و ۳۴۰ تا ۳۶۰ گرم وزن دارد و از همه اردک‌های هم خانواده خود کوچکتر است.

شاید در بین اردک ها، خوتکا پرجمعیت ترین گونه باشد اما به همان نسبت، شکار آن نیز زیاد است. به همین سبب، باید در مورد شکار آن برنامه ریزی کرد.

خوردن خوتکا فسنجان به چه قیمتی 

در استان گیلان برخی از مردم علاقه زیادی به خوردن فسنجان آن هم با گوشت خوتکا دارند که به آن خوتکا فسنجان هم می گویند، اما شاید اگر آگاه شوند که خوتکا از پرندگان حمایت شده محسوب می شود و باید برای اینکه آیندگان ما هم بتواند این پرنده را ببینند حتما از شکارش جلوگیری می کنند. اگر شکار بی رویه خوتکاها در گیلان ادامه یابد در آینده ای نه چندان دور باید نمونه های تاکسی درمی آن ها را در موزه ها جستجو کنیم.

مهندس عاشوری طبیعت دوست گیلانی گفت: هنوز مجوز شکار صادر نشده است و متخلفین با تفنگ های خود خوتکاهای استان را مورد هدف قرار می دهند.

وی اضافه کرد:همه ساله شکارچیان متخلف دستگیر می شوند اما روند شکار غیرمجاز خوتکا از سوی شکارچیان متخلف همچنان مشاهده می شود.

چگونه خوتکا را بشناسیم

پرنده نر با سر بلوطی پررنگ، نوار پهن چشمی سبز رنگ حاشیه‌دار، نوار طولی سفید در ناحیه شانه و دو لکه بزرگ نخودی رنگ در طرفین دم تشخیص داده می شود که از دور به صورت اردک ارده‌ای کوچکی که سر تیره‌رنگ دارد بنظر می رسد. هر دو جنس این پرنده دارای آینه بالی سیاه و سبز براق با دو خط بالی هستند، پرنده ماده لکه‌لکه قهوه‌ای و نخودی است که در سطح شکمی کمرنگ‌تر و خال‌خال است و از ماده خوتکای سفید با آینه بالی سبز روشن و بزرگتر و نداشتن طرح مشخص صورت تمیز داده می شود.

 خوتکای ماده ۸ تا ۱۲ تخم نخودی می گذارد و ۲۱ تا ۲۸ روز روی آن ها می خوابد. جوجه ها پس از بیرون آمدن از تخم فعالند و بعد از ۴۴ روز می توانند پرواز کنند.

شکارچیان خوتکاها در رضوانشهر دستگیر شدند

مأمورین اجرایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رضوانشهر در حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی شهرستان امروز در ساعت ۵:۲۰ صبح به چهار نفر شکارچی برخورد کردند که به شکار غیر مجاز پرداخته بودند.

از متخلفین ۵ قبضه سلاح شکاری تک و دولول و تعداد زیادی فشنگ بهمراه ۵ قطعه پرنده خوتکا کشف و ضبط شد. خوتکاها از گیاهان کف آب تغذیه می کنند.

ضروری است از زیستگاههای این پرنده حفاظت شده و از شکار بیش از حد آن جلوگیری کرد.

/ایسنا

Share