شهردار رشت به عنوان تنها سخنران اعضای مجمع جهانی شهرداران صلح

ایمان فصل مشترک تحقق صلح است/برای برقراری صلح تلاش کنیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا خلیل گفت: ایمان فصل مشترک تحقق صلح است . بسیاری از مباحث در خصوص حقوق بشر مفاهیمی نظری هستند اما آنچه که در عمل می بینیم واقعیت ناگواری است که مثل غزه ، فلسطین و عراق وجود دارد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،در مجموعه مدیریت شهری رشت و به عنوان یکی از اعضای مجمع شهرداران صلح جهانی ، درصددیم تا با توجه به مصالح و منافع ملی کشور ، از طریق دیپلماسی شهری ، در جهت تحقق حقوق شهروندی وتوسعه پایدار شهری ،  مبتنی بر صلح جهانی گام  برداریم .
شهردار رشت به عنوان تنها سخنران از اعضای مجمع جهانی شهرداران صلح ، در مراسم روز جهانی صلح که با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دفتر منطقه ‌ای یونسکو در تهران در مجموعه فرهنگی سعدآباد برگزار شد ، شرکت نمود.
100-5مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح  عصر روز یک شنبه ، مصادف با ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ و برابر با ۳۰ شهریور ، در سالن موزه ملت مجموعه فرهنگی سعدآباد با حضور دکتر محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران ، استرکیش لاروش رییس دفتر منطقه‌یی یونسکو در تهران، گری لوییس نماینده سازمان ملل متحد در ایران ، خلیلی شهردار رشت ، صابر رییس شورای اسلامی شهر رشت ، شوقی  رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت و جمعی از سفیران، استادان دانشگاه و فرهیختگان کشور برگزار شد .
خلیلی ،  شهردار رشت به عنوان  تنها سخنران از اعضای مجمع  جهانی شهرداران صلح ، اظهار داشت : از منظر قرآن؛ صلح پایدار جهانی و آرامش جوامع بشری جز در سایۀ ایمان به خدا محقق نمی شود و حلقۀ اتصال همۀ اجتماعات بشری، که از نظر زبان، نژاد، ثروت و منطقۀ جغرافیایی متفاوت اند فقط ایمان به خدا است.

وی خاطر نشان کرد: ایمان فصل مشترک تحقق صلح است . بسیاری از مباحث در خصوص حقوق بشر ، برابری و … مفاهیمی نظری هستند اما آنچه که در عمل می بینیم واقعیت ناگواری است که مثل غزه ، فلسطین و عراق وجود دارد

100-2شهردار رشت تاکید کرد  :  با توسعه روزافزون شهرها و افزایش جمعیت شهرنشین جهان ، قرن بیست و یکم به نام قرن شهرها یا شهری شدن نامگذاری شده است  و رسالت ما ایجاب می نماید برای برقراری صلح پایدار در جهان و تسکین آلام بشری، با بسیج توان انسانیت، برای بهبود زندگی مردم بدون در نظر گرفتن تفاوت های اجتماعی، نژادی، و …، تلاش کنیم و این امر جز با رواج آموزش های رسمی و غیررسمی در راستای نهادینه سازی فرهنگ صلح و فلسفه عدم خشونت محقق نمی گردد.
خلیلی با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه شهرها در شکل‌گیری جریان‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تکنولوژیکی ، افزود : در شرایط کنونی مدیریت شهر ، جدا از الزام به انجام وظایف اجرایی که قانونگذار بر عهده شهردار گذاشته است، دارای وجهه سیاسی ـ مدنی ، است که ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، کالبدی، زیست محیطی و نهادی را در بر می گیرد و بر همین اساس ، اداره شهرها در دنیای جدید مستلزم ، رویکردی نوین است .
شهردار رشت افزود : از سوی دیگر نحوه تعاملات و سطح ارتباطات نیز در زندگی شهری ، امروزه دستخوش تغییر شده است و دیگر نمی توان گفت که در جهان محدودیت های جغرافیایی برای ارتباطات وجود دارد ؛ بر همین اساس ، نقش و اهمیت شهرها در صلح جهانی بیش از پیش خودنمایی کرده است .
وی با تاکید بر اینکه بقا ، رفاه ، امنیت و منزلت جزو نیاز های اساسی بشر هستند تصریح کرد : امروزه بیش از ۷۰ درصد جمعیت جهان در شهر ها زندگی می کنند و با افزایش روز افزون جمعیت در شهر ها ، مدیران و دست اندر کاران و رهبران جوامع  می بایست با توجه به این چهار  نیاز اساسی بشر که مهمترین آنها امنیت ، آرامش و صلح می باشد  در جهت تامین آنان در زندگی شهری بکوشند چرا که در صورت عدم وجود امنیت و صلح ، سایر نیاز های بشری نیز پاسخ داده نخواهند شد .
خلیلی در پایان با اشاره به این که پیام صلح، پیامی جهانی است و تحقق آن، وظیفه تمامی دست اندرکاران کشورهاست، گفت: وظیفه ما در حکمرانی خوب شهری، ایجاد شهری پویا، فعال و برخوردار از آرامش است.
خانم استرکیش لاروش، مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در تهران نیز در این مراسم اظهار داشت : جهانی که امروز در آن زندگی می‌کنیم، حدود ۱ میلیارد نفر آن در فقر کامل زندگی می ‌کنند. در یونسکو ما بر آن باوریم صلحی که بر پایه مناسبات سیاسی میان دو کشور به وجود آید صلح پایداری نخواهد بود، بلکه صلحی پایدار است که پایه آن فرهنگ و آموزش باشد.

در ادامه این نشست محمدرضا سعیدآبادی،‌ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز گفت: اگر فکر جنگ در ذهن انسان‌ ها شکل     می ‌گیرد، باید فکر صلح هم در ریشه فکر انسان‌ ها ایجاد شود. اگر بخواهیم صلح و اندیشه به آن در ذهن انسان ‌ها شکل بگیرد باید به آن اهمیت داد و اهمیت به چنین موضوعاتی به اقدامات فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد.

در بخش دیگری از این برنامه گری لوییس، نماینده سازمان ملل متحد در ایران، پیام بان‌کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد را به مناسبت روز جهانی صلح را قرائت کرد  و گفت : امروز روز جهانی صلح را جشن می‌گیریم، هرساله در این روز سازمان ملل از کشورهایی که با یکدیگر در جنگ هستند درخواست می‌کند که سلاح‌هایشان را پایین آورده و جنگ را خاتمه دهند و به صلح روی آورند؛ بیش از دو دهه است که سازمان ملل حق ملت‌ها در زمینه صلح را کاملا جدی گرفته و سازمان صلح را تاسیس کرد.
در پایان این مراسم ، کتاب عکس ” سفیران صلح ، قربانیان جنگ ” اثر مهدی منعم ،  هنرمند گیلانی با حضور ایشان ، توسط خلیلی شهردار رشت  ، صابر رییس شورای اسلامی شهر رشت و شوقی رییس کمیسون فرهنگی اجتماعی شورا به  استر کیش لاروش رییس دفتر منطقه‌یی یونسکو در تهران  و دکتر سعید آبادی ، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران  اهدا شد .
اجرای موسیقی توسط گروه هنری “سنت” شهر رشت ، سخنرانی توسط دکتر کیهان برزگر ، رئیس پژوهشکده مطالعات خاور میانه در رابطه با حقوق انسانها و صلح ، ارائه مطالبی توسط کودکان کم توان ذهنی و جسمی در مورد صلح و رویاهای آینده و اجرای موسیقی  قطعه  ” زنگ های عمیق برای صلح ” ، از دیگر بخش های این برنامه بود .
گفتنی است در این مراسم  نمایندگان سازمان ملل متحد در ایران از جمله نماینده صندوق کودکان ، مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان در زمینه ایدز ، معاون برنامه عمران ، سرپرست برنامه جمعیت ، نماینده کمیساریای عالی سازمان در امور پناهندگان ، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ، نماینده سازمان جهانی غذا ، نماینده سازمان جهانی بهداشت ، نماینده سازمان اسکان بشر و … سفرای کشور ها از جمله ، ایتالیا ، استرالیا ، اسپانیا ، آلمان ، فرانسه و … حضور داشتند که در پایان بادکنک های سفید حامل پیام های نوشته شده توسط شرکت کنندگان در مورد صلح ، به نشانه پیام صلح وآزادی رها شد .
100-11 100-12 100-1   100-6 100-9

Share