گزارش کامل امروز از مجلس :

وزیر علوم رای اعتماد نگرفت

در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ مردادماه) مجلس شورای اسلامی استیضاح وزیر علوم پس از توضیحات مخالفان و موافقان و دفاع وزیر از عملکردش به رای گذاشته شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ مردادماه) مجلس شورای اسلامی استیضاح وزیر علوم پس از توضیحات مخالفان و موافقان و دفاع فرجی دانا  از عملکردش به رای گذاشته شد.

علومپس از پایان رای گیری و شمارش آرا در نهایت مجلس با ۱۴۵ رای مخالف و ۱۱۰ رای موافق و ۱۵ رای ممتنع به وزیر علوم رای عدم اعتماد داد.کل آرای ماخوذه ۲۷۰ رای بود.
پس از اعلام نتیجه رای اعتماد رییس مجلس ختم جلسه را اعلام کرد.

به گزارش دیارمیرزا ، علیرضا زاکانی، نماینده تهران و نامزد رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ اولین سخنران در موافقت با استیضاح وزیر علوم بود که سخنان خود را با توضیح دلایل استیضاح آغاز کرد.

زاکانی در ابتدای سخنان خود گفت: ما متاسفیم که در آستانه هفته دولت چاره ای جز استیضاح نداریم.

وی “فعال کردن همه گسل های فرهنگی و قومیتی و سیاسی و مذهبی به جای تولید علم در دانشگاهها و باندبازی در دانشگاهها توسط وزیر علوم” را مهمترین دلیل استیضاح معرفی کرد.

زاکانی عدم استعلام از نهادهای امنیتی در نصب مدیران دانشگاهی را یکی از تخلفات وزیر علوم معرفی کرد.

بازگشت عناصر بی صلاحیت به دانشگاهها توسط فرجی دانا نکته دیگری بود که زاکانی از آن به عنوان دلیل استیضاح فرجی دانا نام برد.

44052_orig

زاکانی فشار بر شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط وزیر علوم برای “نصب فراطیون” را یکی دیگر از دلایل ناکارآمدی فرجی دانا دانست.

زاکانی با اشاره به مجوز دادن به نشریات تجریه طلب و فتنه طلب توسط وزارت علوم گفت: رویه غلطی بر وزارتخانه به بهانه ضرورت آزادی در دانشگاهها وجود دارد.

وی افزود:به صراحت می گویم پرچمدار آزادیخواهی در دانشگاهها در دست رهبری است و ما به عنوان فرزندان انقلاب پیگیر و حافظ آزادی هستیم و حتی در میانه فتنه ۸۸ دانشگاه به دانشگاه می گشتیم تا با مدعیان تقلب مناظره کنیم اما آنها حاضر به مناظره نبودند.

این نماینده مجلس اظهار داشت:وزارت علوم دغدغه اصلاحات در دانشگاهها را ندارد و افرادی که صلاحیت حضور در دانشگاهها را نداشتند، در این دوره به دانشگاهها بازگشته اند.

زاکانی گفت: فتنه گر از نظر نمایندگان مجلس کسی بود که بعد از خطبه های نماز جمعه مقام معظم رهبری دعوت به آشوب و فتنه گری کند، اما الان در وزارت علوم کسانی مدیر شده اند که فتنه گر و آشوب طلب بوده اند.

این نماینده مجلس گفت:بنده و دوستانم هیچ بهره ای از بورسیه ها نداریم، بورس شدن شیوه قانونی است، اما شورای عالی بورس در دوره گذشته عده ای را بورس کرده اند و وزارت علوم حق معلق کردن سه هزار نفر از نخبگان بورس شده در دولت قبل را ندارد.

زاکانی گفت: از یک هفته بعد از وزیر شدن فرجی دانا، حدادعادل و ابوترابی خواستار اصلاح در انتصابات وزیر علوم شدند که فرجی دانا این اصلاحات را انجام نداد.

وی افزود:وزیر علوم با عمل نکردن به وعده ها لجبازی کرد و تهمت سیاسی بودن را به نمایندگان و زد و دست به افشاگری غیرقانونی در موضوع بورسیه ها زد.

زاکانی گفت: حمایت همه ضدانقلاب و رسانه های خارجی از وزیر علوم و تخریب مجلس در این رسانه ها چیزی است که بسیار آزاردهنده است.

به گزارش دیارمیرزا حسین نقوی حسینی نماینده ورامین صبح امروز در مجلس به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم با بیان اینکه روابط مجلس و دولت تا به حال روابط بسیار خوبی بوده است، گفت: شاید بتوان گفت دولت یازدهم و مجلس نهم یکی از باتعامل‌ترین دولت‌ها و مجلس‌ها بودند.

13910524000057_PhotoAوی به رای قاطع مجلس به لایحه وزیر اقتصاد و برخی وزرا اشاره کرد و گفت: نباید در بوق روابط تیره مجلس و دولت دمید.

حسینی ادامه داد: این همه توهین، تهدید و تهمت به استیضاح‌کنندگان برای چیست؟ استیضاح کنندگان مگر چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟ مگر چه اتفاقی افتاده است که نمایندگان مجلس را زیر سوال می‌برند؟ مگر استیضاح یک امر قانونی نیست و مردم به نمایندگان مجلس رای ندادند تا از حقوق آنها دفاع کند.

وی خطاب به فرجی‌دانا خاطرنشان کرد: آقای وزیر علوم چه کسی از شما رانت، رشته و دانشگاه خواسته است. این همه توهین برای چه؟ من حتی یک بار هم با شما دیدار نکردم. چرا باید اینقدر توهین به نمایندگان مجلس شود.

نماینده مردم ورامین در ادامه تصریح کرد: ما همه اصولگرا هستیم و باید از اصول خود ذفاع کنیم. نباید برای ما مهم باشد که نتیجه انتخابات بعد چه خواهد شد  و آیا ما رای خواهیم آورد یا خیر یا اینکه ما را تهدید کنند و به ما تهمت بزنند. ما باید در راستای قسمی که خورده‌ایم تلاش کنیم.

نقوی با بیان اینکه امروز در دانشگاه خطر وجود دارد افزود:‌ دانشگاه‌ها دارند آبستن فتنه جدید می‌شوند و باید مراقب بود.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی‌ها تهدید می‌کنند اگر استیضاح انجام شود دولت دیگر با ما کار نمی‌کند. نامه‌های ما را جواب نمی‌دهد و با ما مشکل پیدا خواهد کرد. ولی برای ما آنچه که مهم است عمل به قانون و حرکت در راستای آن است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید از اصولمان، از اسلام، انقلاب و خون شهدا دفاع کنیم. ما باید از حجاب همسر آقای فرجی‌دانا که خانم محجبه‌ای هستند دفاع کنیم.

وی با اشاره به همایشی که در ۱۷ تیر امسال در یکی از دانشگاه‌های کشور برگزار شد گفت: در این همایش که هزار دانشجوی دختر و پسر دعوت شده بودند و بعد از انتخاب روحانی به عنوان رئیس‌جمهور بود سخنانی عنوان شد.

وی افزود: در این همایش سخنران می‌گوید که تا چه زمانی این صداوسیما باید یکطرفه حرف بزند، تا چه زمانی باید برای ورود نمایندگان واقعی به مجلس و یا مسند ریاست‌جمهوری (این در حالی است که چند ماه از انتخاب روحانی نمی‌گذرد) یا مجلس خبرگان چشممان به دهان جنتی باشد و وی نیز چشم‌اش به دهان فرد دیگر باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در ادامه سخنان خود با انتقاد از عدم واکنش مسئولان وزارت علوم نسبت به این همایش گفت: این اتفاقات در دانشگاه ما صورت گرفته است مسئولان وزارت علوم بعد از این همایش نسبت به برگزارکنندگان آن چه واکنشی نشان دادند؟ دریغ از یک تذکر.

نقوی ادامه داد: در این همایش سخنران عنوان می‌کند که تمام شما (حکومت) تمام پول مملکت را به سپاه، بسیج و اطلاعات می‌دهید این مطالب در دانشگاه‌های ما گفته می‌شود. در این همایش نسبت به حاکمیت می‌گویند که شما نمی‌توانید درب دانشگاه‌ها را ببندید، دهان مردم را نیز نمی‌توانید ببندید.

نماینده مردم پیشوا و ورامین در ادامه تصریح کرد:‌ انجمن اسلامی دانشگاهی در تهران مراسم افطاری‌ای برگزار می‌کند که نوری‌زاد نیز در این افطاری دعوت بود. چه کسی نوری‌زاد را نمی‌شناسد؟ وی در این جلسه خاطره‌ای را عنوان می‌کند که بنده نمی‌توانم آن را اینجا بیان کنم البته متن آن را به آقای لاریجانی تحویل می‌دهم.

نقوی خاطرنشان کرد: شهدای ما خون خود را برای این انقلاب دادند. حال آیا این انجمن اسلامی دانشگاه‌های ما است؟ چه کسی اجازه داد نوری‌زاده در این مراسم دعوت شود.

وی با انتقاد از کسانی که استیضاح را سیاسی عنوان می‌کنند گفت: نگویید این استیضاح سیاسی است بنده گرایش سیاسی ندارم و ما در این موضوع دعوای سیاسی نداریم مگر آقای کوثری جناحی عمل می‌کند؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته بیش از ۴۰ تشکل سیاسی در دانشگاه‌ها تاسیس شده است و نشریه‌هایی نیز در دانشگاه‌ها چاپ شده است ما از آقای فرجی‌دانا می‌خواهیم که چه وزیر بودند یا نبودند این نشریات دانشگاهی را مطالعه کنند و ببینند چه کسانی با چه گرایشاتی آنان را چاپ می‌کنند.

نقوی حسینی ادامه داد: این نشریات را بخوانید ببینید در مورد حجاب و زن مسلمان چه می‌گویند.

وی خطاب به فرجی دانا گفت: آقای وزیر ما از بی‌تفاوتی شما نگرانیم، شما فرد مسلمان با اعتقاد دینی هستید چطور تا این اندازه بی‌تفاوت و آرام از کنار این مسائل می‌گذرید؟

وی افزود: یک استاد دانشگاه با استفاده از سیستم مجازی دانشگاه تصاویری را با مضمون اهانت به ملت ایران، انقلاب، شهدا، نظام، مراجع، خانواده شهدا، روحانیت، مجلس، قوه قضاییه برای بیش از ۴۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه ایمیل می‌کند. به شما هم گفته می‌شود، حتی آقای سلیمانی با شما جلسه می‌گذارد و می‌گوید این تصاویر توهین به امام خمینی، مقام معظم رهبری، ملت و نظام است چرا برخورد نمی‌کنید؟ ولی شما هیچ برخوردی نکردید، آقای سلیمانی به شما می‌گوید شما بی‌تفاوت هستید و حتی در برابر توهینی که به رئیس‌جمهور شده است نیز بی‌تفاوت می‌‌گذرید.

نقوی حسینی اضافه کرد: آقای فرجی‌دانا شما وزیر این دولت هستید حداقل به دولت متعهد باشید، شرمم می‌آید این مسائل را توضیح دهم که مقام معظم رهبری، نظام و انقلاب را زیر سوال می‌برد، ولی شما چه کاری انجام دادید؟ آقای سلیمانی بی‌تفاوتی شما را دید طرح سوال کرد و در کمیسیون به شما توضیح داد که شما قول دادید ولی عمل نکردید، وقتی شما را تحت فشار گذاشت تازه پیگیری کردید

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای این انقلاب خون‌ها داده شده است. ملت ایثارگری‌ها کرده‌اند نباید بی‌تفاوت از کنار آن گذشت، من حتی فهرست اساتیدی که تصاویر برای آنها ایمیل شده است را دارم که د ر اختیار رئیس مجلس می‌گذارم.

وی افزود: معاون اداری مالی در یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور جمله‌ای می‌گوید که نمی‌توانم آن را بگویم ولی آن را در اختیار رئیس مجلس می‌گذارم، در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از افرادموثق نظام به شما می‌گوید این فرد جمله‌ای را در مورد نظام و مقام معظم رهبری گفته است ولی شما بی‌تفاوت بودید و وی همچنان به کار خود ادامه می‌دهد، خجالت می‌کشم اسمی ببرم ولی عین جمله را نوشته‌ام و در اختیار رئیس مجلس قرار می‌دهم.

نقوی حسینی با اشاره به اعزام هیات‌های سه نفره به دانشگاه‌های کشور برای بررسی انتخاب روسای دانشگاه‌ها گفت: شما هیات‌هایی را به دانشگاه‌ها اعزام کردید تا برای مشورت و نظرسنجی از دانشجویان و اعضای هیات علمی در مورد انتخاب روسا به دانشگاه بروند، دست شما درد نکند. ظاهر کار بسیار خوب است، هیات‌ها می‌روند و با دانشجو‌ها و اعضای هیات علمی صحبت می‌کنند، این مسئله کاملا دموکراتیک است ولی عضو این هیات‌ها چه کسانی هستند؟ ماهیت چیست؟ عضو هیات سه نفره اعزام شده به دانشگاه‌های کشور سه سال است که به خاطر معاندت با نظام بازداشت بوده است.

نقوی‌حسینی به عضویت فردی به نام ه.ت در هیأت مأمور شده از سوی وزیر علوم اشاره کرد و با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت او را برای ریاست دانشگاه رد کرده بود گفت: آن وقت این فرد مأمور مذاکره برای تعیین رئیس دانشگاه می‌شود؛ آیا نام ببرم از او؟

وی با اشاره به اینکه یک بازداشتی فتنه ۸۸ برای سنجش صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی تعیین می‌شود و برای این کار تیم‌بندی می‌کند اظهار کرد: وقتی دولت تدبیر و امید رأی آورد مجلس اعلام کرد با تمام توان از دولت دفاع می‌کند؛ ما از آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت و آقای ظریف وزیر امور خارجه در چارچوب خط قرمزها و منافع ملت دفاع می‌کنیم. ما از همه وزرا دفاع می‌کنیم.

نقوی‌حسینی در ادامه گفت: پیام‌های ما در مورد معاونان و مشاوران‌تان به شما رسید وقتی صحبت آقای توفیقی بود که با افشاگری‌های نمایندگان از معرفی او منصرف شدند آقای میلی‌منفرد معرفی شد و نمایندگان اسناد و مدارک او را منتشر کردند و در نهایت شما را معرفی کردند اما شما همه امور را به این دو نفر سپرده‌اید.

وی افزود: این را همه طرفداران شما می‌گویند خودشان با ما تماس گرفتند و گفتند فرجی‌دانا هیچ نقشی در انتصابات ندارد و همه کارها به دست توفیقی است.

 نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت:‌ انتصاب این دو نفر بر خلاف نظر مجلس چه پیامی دارد؟ همین برای استیضاح شما کافی است.

 وی با اشاره به تغییر ۱۲۰ نفر از مدیران دانشگاهی در طی ۴ ماه بیان کرد: مگر چقدر پست داریم؟ آیا یک هیأت علمی متدین در میان افراد تغییر کرده نبود؟

وی با تأکید بر اینکه به دنبال رانت‌خواری نیست و هر دولتی از او مدرکی دارد اعلام کند بیان کرد: من فیلمی را نمایش می‌دهم که نشان می‌دهد چه کسانی تصمیم‌گیر وزارت علوم هستند به شما هم گفته شده است و شما در جمع دانشجویان گفتید که مطلب را ضبط نکنند و هیچ صدایی نباشد.

بر اساس این گزارش در این جا نقوی‌حسینی تقاضای پخش فیلم مستند را از برخی اظهارات و شعارهای ساختارشکن در دانشگاه‌ها در دوره مسئولیت فرجی‌دانا نمود.

در بخش دیگری از فیلم که مربوط به جلسه فرجی‌دانا با نمایندگان مجلس است وی سیستم اطلاعاتی کشور را عقب‌مانده عنوان می‌کند و نقوی‌حسینی در پاسخ به او اعلام می‌کند که سیستم اطلاعاتی کشور بسیار هم قوی است.

 فیلم در بخش دیگری از اظهارات وزیر علوم بیان می‌دارد که اگر کسی از منتس۲بان من در دانشگاه‌ها یا وزارتخانه ارتباطی با فتنه ۸۸ دارد بگویید تا با آنها برخورد کنم و نباید با استناد به یک نوار ضبط شده بدون اینکه پشت صحنه آن را بدانید قضاوت کنید.

نماینده مردم ورامین در مجلس پس از پخش فیلم گفت همه شما دیدید و شنیدید؛ ما به خود اجازه می‌دهیم که در دانشگاه همه چیز علیه نظام گفته شود مگر رهبری معظم انقلاب نفرمودند هر کس صحبت از تقلب کرد مجرم است حال شما از این فرد دفاع می‌کنید؟/فارس

به گزارش دیارمیرزا هروی رئیس کمیته آموزش عالی مجلس نهم در مخالفت با استیضاح وزیر علوم دولت یازدهم گفت: وزارت علوم در تحقق عدالت آموزشی کارآمد عمل کرده است.

139305291032369903447614 جواد هروی در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد) و در جریان استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مخالفت با استیضاح رضا فرجی‌دانا گفت: در روز بررسی رأی اعتماد به دکتر فرجی‌دانا نگران از این بودم که کشتی توسعه علمی کشور در ساحل بدنامی به گل ننشیند و ناخدایان علمی به خس و خاشاک تمسک نورزند.

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم در ادامه افزود: ۹ ماه پیش از ترس این مسائل نمایندگان را به پرهیز از سراسیمگی در انتخاب وزیر فراخواندم و در آن روز به عنوان مخالف وزیر امروز سخن گفتم.

هروی با تاکید بر اینکه کارنامه کوتاه فرجی دانا قابل تقدیر است، گفت: جای آن دارد که بدون هیچ تعلل جناحی کارنامه کوتاه اما روشن وزارت علوم در دولت تدبیر و امید را بررسی کنیم.

وی با اشاره به فرمایش امیرالمومنین (ع) مبنی بر اینکه “نه زندگی آنقدر شیرین و نه مرگ آنقدر ترسناک که شرافت را زیر پا بگذاریم”، تصریح کرد: در ۹ ماه گذشته با توجه به حضور در کمیسیون آموزش از نزدیک با مسائل وزارت علوم محشور و با وزیر و معاونان به دفعات جلسه داشتیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از رفتار برخی رسانه‌ها در قبال وزارت علوم گفت: ارائه آمار و اطلاعات دقیق ساماندهی نحوه صحیح توزیع اعتبارات آموزش دولتی و تعامل بالا با کمیسیون از مهمترین نکات مثبت وزارت علوم با کمیسیون آموزش است.

هروی با اشاره به اظهارات موافقان استیضاح پیرامون توزیع اعتبارات در لابلای سخن استیضاح‌کنندگان گفت: بنده به‌عنوان کارشناس اعلام می‌کنم که وزارت علوم در تحقق عدالت آموزشی کارآمد عمل کرده است.

رئیس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی نمایندگان در زمان حضور در کمیسیون تلفیق دیدند که وزارت علوم و کیمسیون آموزش تلاش مصرانه‌ای برای تثبیت وضعیت نابسامان توزیع اعتبارات آموزشی برای دوری این مقوله از وضعیت ناعادلانه‌ای که داشت، اعمال کردند.

وی ادامه داد: برخی از دانشگاه‌ها متاسفانه سرانه دانشجوی بسیار بالا و بدون شاخصه و ضرایب می‌گیرند. بسیاری از افراد که در کمیسیون تلفیق آمدند، دیدند که این دلایل امروز برای کارشناسان قابل اعتنا است. از طرف دیگر یکی دیگر از کارهای وزارت علوم این بود که با رشد منفی و افسارگسیخته به‌عنوان یک مشکل قانونمند برخورد کرد. از این‌رو برخی دانشگاه‌ها که با رشد منفی نسبت به دانشگاه‌های هم‌سطح روبرو بودند، وزارت علوم به درستی و با عدالت با این موضوعات برخورد کرد.

هروی افزود: اکثر نمایندگان،‌ نمایندگان مناطق محروم هستند، حال آیا آمده‌اند بپرسند که در بحث توزیع عادلانه سرانه دانشجویی و بودجه وزارت علوم آیا در دولت‌های گذشته اقداماتی با همین دقت داشته‌ایم؟ از این‌رو شاهدیم که دولت یازدهم در همین مدت کوتاه با دقت کار کرده است. بنابراین ما براساس وضعیت موجود دانشگاه‌های هم‌تراز در یک منطقه که بودجه‌های متفاوتی دارند،‌ این مراکز را متفاوت می‌دانیم، بنابراین همه این امور انجام شد و در کمیسیون تلفیق تلاش کردیم که برای اولین‌بار وضعیت اعتبارات دانشگاه‌های کشور را سامان دهیم که این موضوع یک حرکت عملی و جدی بود که با تعامل وزارت علوم انجام دادیم تا این کار را عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: هر چند که تمام تلاش‌ها در کمیسیون تلفیق انجام شد، اما به علت تازه‌کار بودن دولت و وزارت علوم نتوانستیم این وضعیت اعتبارات و سرانه را پیاده کنیم، اما در همین چند ماه اندک وزارت علوم توانسته‌ است بحث اعتبارات را به صورت جدی پیگیری کند و انتظار داریم که در بحث کمیسیون تلفیق در سال آینده این موضوع کاملا عملیاتی شود. از طرف دیگر توزیع عادلانه اعتبارات دانشگاه‌ها در ماه‌های گذشته قابل تقدیر است و این اقدامات شعار نیست و آن دوستانی که می‌گویند در وزارتخانه شعار داده شده و از عدالت خبری نیست، این اقدامات نمونه عینی برقراری عدالت است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: کاری که در دولت گذشته با اغماض روبرو شده است، امروز تسریع شده و رویه خوبی گرفته است. یکی دیگر از کارهایی که در ۹ ماه گذشته انجام شده تلاش‌های کمیته عالی کمیسیون آموزش برای ساماندهی حوزه آموزش عالی بود، از این‌رو توسعه کمی آموزشی عالی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب متاسفانه به صورت اصولی انجام نگرفته بنابراین از وزیر و معاونان وزارت علوم برای حضور در نشستی با عنوان ساماندهی آموزش عالی کشور دعوت کردیم که مورد استقبال وزیر قرار گرفت. از این‌رو تعجب می‌کنم که برخی استیضاح‌کنندگان گفتند که در این وزارتخانه پیوسته کارهای سیاسی و جناحی شده است! که در این رابطه معاونان وزیر حتی یک جلسه هم غیبت نکردند.

هروی افزود: دقت این افراد در حضور در جلسات و پیگیری بحث عدالت آموزشی قابل تقدیر است و دستیابی به نتایج مثبت این کمیته نشان از برنامه‌ریزی دقیق این وزارتخانه در پیگیری برنامه‌های فرجی دانا از آغاز است.

وی ادامه داد: مأموریت های آموزشی که اشاره کردم توسعه حوزه های علمی به جای حوزه نفتی است مگر ما قرارمان این نبود که به صدور انقلاب بپردازیم و امروز خط مقدم انقلاب ما حوزه های علمی است پس برای آموزش عالی کار لوکس و تجملی نیست و باید آستین ها را بالا بزنیم.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در همین مدت اندک این وزارتخانه آستین ها را مردانه بالا زدند؛ سه عامل تسریع در روند توسعه علم از منظر صاحب نظران،‌ برنامه ریزی در راستای کاهش فرار مغزها، افزایش عدالت آموزشی و افزایش استانداردهای آموزشی است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تأکید کرد: این سه عامل دستور کار وزارت علوم در ماه های گذشته بوده و به صورت جداگانه از سوی مدیران جدید این وزارتخانه پیگیری شده بهتر است کمی انصاف داشته باشید که این کارها در وزارتخانه ای که مأموریت پیگیری اینگونه امور است با جدیت صورت گرفته است لذا از نخستین روزهای دولت یازدهم وزارت علوم معرکه پایان ناپذیر فرار نخبگان را با جدیت دنبال کرده است.

هروی با بیان اینکه عدالت آموزشی در قالب طرح جامع آمایش سرزمین در حال پیگیری است یادآور شد: توزیع اعتبارات بر اساس سرانه دانشجویی در حال انجام است و استانداردهای آموزشی به شدت این ساماندهی را به سمت یکپارچگی می برد.

وی تأکید کرد: وزارت علوم در طی چند ماه گذشته به طور شفاف هنگامی که بسیاری از وزارتخانه ها در بحث اقتصاد مقاومتی با شعار برخورد کردند این وزارتخانه به صورت عملیاتی ورود پیدا کرد و گام عملی برداشته است؛ یکی از مهمترین مباحثی که در سیستم آموزش عالی کشور معطل مانده بود بحث ارتباط دانشگاه با صنعت است که برای اولین بار فرجی دانا با شکل عملی به این قضیه ورود پیدا کرد و ما شاهد عملیاتی شدن ارتباط دانشگاه و صنعت بودیم.

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم افزود: تفاهم نامه همکاری آموزشی و فناوری با وزارت علوم و وزارت دفاع، قرارداد فیمابین وزارت علوم و وزارت صنعت، تفاهم نامه مشترک میان وزارت علوم و وزارت نفت، تفاهم نامه جدی میان وزارت علوم و وزارت بهداشت و قرارداد وزارت علوم با معاون فناوری رئیس جمهور از مواردی است که همگی سندهای مهمی است که در تاریخ ماندگار خواهد بود.

وی یادآور شد: آنهایی که می گویند در این ۹ ماه گذشته کار عملیاتی انجام نشده است به این مستندات رجوع کرده و براساس آن حال چگونه می تواند آنها را رد کند اینها در نوع خود و در شاخصه های آموزش عالی کشور و در سال های اخیر بی نظیر است لذا ارتباط دانشگاه با صنعت که منزوی و غریبانه همچون کاهگلی بر دیوارهای کوچه های آموزش عالی مالیده شده بود شکل عملی گرفت و تفاهم نامه های رسمی حکایت گر تلاش های مجدانه و معصومانه وزیر علوم است حال باید وزارت علوم داد می زد که این تفاهم نامه ها را انجام داده است؟ حال باید شاهد باشیم که عده ای معتقدند در وزارت علوم هیچ کاری انجام نشده است.

وی ادامه داد: مأموریت های آموزشی که اشاره کردم توسعه حوزه های علمی به جای حوزه نفتی است مگر ما قرارمان این نبود که به صدور انقلاب بپردازیم و امروز خط مقدم انقلاب ما حوزه های علمی است پس برای آموزش عالی کار لوکس و تجملی نیست و باید آستین ها را بالا بزنیم.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در همین مدت اندک این وزارتخانه آستین ها را مردانه بالا زدند؛ سه عامل تسریع در روند توسعه علم از منظر صاحب نظران،‌ برنامه ریزی در راستای کاهش فرار مغزها، افزایش عدالت آموزشی و افزایش استانداردهای آموزشی است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تأکید کرد: این سه عامل دستور کار وزارت علوم در ماه های گذشته بوده و به صورت جداگانه از سوی مدیران جدید این وزارتخانه پیگیری شده بهتر است کمی انصاف داشته باشید که این کارها در وزارتخانه ای که مأموریت پیگیری اینگونه امور است با جدیت صورت گرفته است لذا از نخستین روزهای دولت یازدهم وزارت علوم معرکه پایان ناپذیر فرار نخبگان را با جدیت دنبال کرده است.

هروی با بیان اینکه عدالت آموزشی در قالب طرح جامع آمایش سرزمین در حال پیگیری است یادآور شد: توزیع اعتبارات بر اساس سرانه دانشجویی در حال انجام است و استانداردهای آموزشی به شدت این ساماندهی را به سمت یکپارچگی می برد.

وی تأکید کرد: وزارت علوم در طی چند ماه گذشته به طور شفاف هنگامی که بسیاری از وزارتخانه ها در بحث اقتصاد مقاومتی با شعار برخورد کردند این وزارتخانه به صورت عملیاتی ورود پیدا کرد و گام عملی برداشته است؛ یکی از مهمترین مباحثی که در سیستم آموزش عالی کشور معطل مانده بود بحث ارتباط دانشگاه با صنعت است که برای اولین بار فرجی دانا با شکل عملی به این قضیه ورود پیدا کرد و ما شاهد عملیاتی شدن ارتباط دانشگاه و صنعت بودیم.

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم افزود: تفاهم نامه همکاری آموزشی و فناوری با وزارت علوم و وزارت دفاع، قرارداد فیمابین وزارت علوم و وزارت صنعت، تفاهم نامه مشترک میان وزارت علوم و وزارت نفت، تفاهم نامه جدی میان وزارت علوم و وزارت بهداشت و قرارداد وزارت علوم با معاون فناوری رئیس جمهور از مواردی است که همگی سندهای مهمی است که در تاریخ ماندگار خواهد بود.

وی یادآور شد: آنهایی که می گویند در این ۹ ماه گذشته کار عملیاتی انجام نشده است به این مستندات رجوع کرده و براساس آن حال چگونه می تواند آنها را رد کند اینها در نوع خود و در شاخصه های آموزش عالی کشور و در سال های اخیر بی نظیر است لذا ارتباط دانشگاه با صنعت که منزوی و غریبانه همچون کاهگلی بر دیوارهای کوچه های آموزش عالی مالیده شده بود شکل عملی گرفت و تفاهم نامه های رسمی حکایت گر تلاش های مجدانه و معصومانه وزیر علوم است حال باید وزارت علوم داد می زد که این تفاهم نامه ها را انجام داده است؟ حال باید شاهد باشیم که عده ای معتقدند در وزارت علوم هیچ کاری انجام نشده است.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از وزرات خانه هایی که در چند ماه گذشته به تبعین و تدوین برنامه های خود در راستای اقتصاد مقاومتی پرداخته وزارت علوم می باشد و تاکنون وزارت علوم کتابهای بسیاری را در راستای منویات مقام معظم رهبری و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش عملی در جهت تحقق بخشیدن به این موارد چاپ کرده است.

هروی ادامه داد: چرا نمایندگان استیضاح کننده این اقدامات را نمی بینند، در این جا لازم است وارد بحث جدی بورسیه ها شویم در سخن برخی از نمایندگان استیضاح کننده گفته شده که اگر هر تخلفی در این بحث انجام شده باشد باید بررسی شود. اساس قضیه در بحث بورسیه های غیرقانونی این موضوع است و من عضو کمیته بررسی پرونده بورسیه های ۳ هزار نفری بودم و آنچه که گفته می شود مستند به اسناد است.

وی تصریح کرد: از حدود سال ۸۰ به بعد پدیده بورس که از سالهای گذشته برداشته شد برای اینکه داوطلبان بورس دو گروه بودند ،‌گروه اول نخبگان و شاگرد اولی های دانشگاهها و گروه دوم مربیان تمام وقت دانشگاهها می باشند. یعنی امکان ورود افرادی که ضعف بنیه علمی دارند به بورس وجود ندارد لذا یک فیلتر اساسی وجود داشت که امروز هم این فیلتر در دوره دکترا به نام آزمون این مقطع است. از این رو از سال ۸۵ دستورالعمل شورای بورس است که جایگزین آزمون اعزام بحث شورای بورس عملیاتی می شود.

هروی گفت: در تمام پرونده هایی که در تمام مدت بررسی شد فقط دو امضا از وزرای وقت وجود دارد و آنچه که تحت عنوان بورسیه های تبدیل به داخل انجام می شده است عملا از نگاه وزیر به دور بوده و خود وزرا اطلاعی نداشتند و سوال اساسی این است که چگونه در یک کشور وزرا از اینکه چند هزار نفر بورس شده و خبر نداشته اظهار نظر هایی در این زمینه بیان می شود. بنابراین از سال ۸۷ در دستورالعمل شورای بورس این نکته اضافه می شود که آنهایی که خدمات برجسته فرهنگی انجام میدهند می توانند از بورس استفاده کنند./خانه ملت

به گزارش دیارمییرزا غلامعلی جعفرزاده در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با استیضاح وزیر علوم گفت: موافقان استیضاح همکاران بسیار دلسوزی بودند که دلشان به حال انقلاب و شهدا و نظام می سوزد و دغدغه هایی دارند که قطع به یقین دغدغه همه همکاران ماست و من می توانم شهادت دهم که حتی جزء دغدغه های خود وزیر نیز هست و هیچ کس نمی تواند این دغدغه ها را منکر شود، اختلاف نظر بین موافقین و مخالفین استیضاح در شیوه عمل است.

jafarzadehنماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه‌ مشکلاتی وجود دارد افزود: کسی می تواند ادعا داشته باشد که وزیری که منصوب می شود ابداً مشکلی در کار او وجود نداشته باشد.

وی افزود: شیوه حل مشکلات در استیضاح نیست و به شدت بر این نکته تأکید دارم که برای برطرف کردن دغدغه های نمایندگان بدترین گزینه یعنی استیضاح انتخاب شد در حالی که روش های مختلفی را در پیش رو داشتیم که می توانستیم آن را طی کنیم و به استیضاح نرسیم.

افراطیون فراری خارج از کشور از استیضاح خوشحال هستند!!!

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با طرح این سؤال که چه کسی از استیضاح خوشحال خواهد شد گفت: بروید ببینید افراطیون فراری خارج از کشور چه بوق و کرنایی راه انداختند،‌ چرا می خواهید از استیضاح چنین نتیجه ای را بگیرید؟ ما به دنبال این هستیم که چه کسی را از گردونه مدیریت در فرایند استیضاح خارج کنیم؟

جعفرزاده گفت: خود شما در جلسات متعدد گفتید که وزیر علوم از ولایتمداران است و نماز شب می خواند و مؤمن و معتقد است و ما بر این اساس به وزیر رأی دادیم.

چرا هفته دولت را برای استیضاح انتخاب کردید؟

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به اینکه ما هم قبول داریم در عملکردش دچار اشکالاتی است افزود: چرا هفته دولت را برای استیضاح انتخاب کردید؟

وی افزود: چرا آبی به آسیاب افراطیون فراری خارج از کشور و داخل کشور و معاندین ضد انقلاب ریختید؟ گفت: فیلمی در اینجا پخش شد که کاملا درست بود اما برای چه زمانی بود؟ چرا نمی گویید برای چه زمانی بود؟ فیلم بعد از جریان بعد از روز کوی دانشگاه و به دستور مسئولین به آقای توفیقی بود تا جریان کوی دانشگاه را مهار کند.

عضو کمیسیون برنامه،‌بودجه و محاسبات مجلس گفت: آقای فرجی دانا بداند اگر امروز ابقا شود مجلس اصولگرا به او رأی داده است که انشاءالله با همدلی بین نمایندگان پاسخ مثبت به دانشگاهیان داده خواهد شد.

فرجی دانا از مؤسسین سپاه استان فارس است

جعفرزاده گفت:‌ فرجی دانا از مؤسسین سپاه استان فارس است و در جریان جنگ قاطبه جبهه ها حضور داشته است.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: انتظار داریم همین فرایند ادامه پیدا کند و اگر اشکالاتی دارد که قطعا دارد این قول را از وزیر علوم خواهیم گرفت که نسبت به رفع آنها اقدام کند.

وی افزود: بحث بورسیه ها به عنوان یکی از بحث های داغ استیضاح مطرح شد که بر اساس آمارها حدود ۳ هزار نفر در این کشور به هر دلیلی بورسیه شدند و وزیر علوم پس از اطلاع از این آمارها گفت که وزارت علوم بر حسب وظایف قانونی و با احترام به دولت قبلی این گزارش ها را پیگیری می کند.

وی با تأکید بر اینکه حدود ۷۰۰ نفر بدون هیچ قانون و دستورالعملی بورسیه شده اند گفت: در این پرونده حدود ۲۷۰ نفر نیز بدون حتی وجود یک برگه در پرونده شان بورسیه شده اند. حال چگونه می خواهید جواب مردم را بدهید، همان جوانانی که نخبه هستند و می خواهند بورسیه شوند.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: از طرف دیگر در روند انتصابات استیضاح کنندگان از وزیر علوم ایراداتی گرفته اند، اشکالی ندارد شما روند انتصابات را به وزیر مربوطه تفویض بکنید و هر کسی که وزیر بود از آن پاسخ بخواهید. وقتی وزیر علوم نتواند درباره انتصابات صددرصد اظهارنظر کند و مراکز و مراجع دیگر باید پاسخگو باشد و در این رابطه دفاع کند چرا تنها یک نفر در این رابطه باید پاسخگو باشد. از طرف دیگر باید دقت داشته باشیم که ما هم اکنون درباره محیط دانشگاه تصمیم گیری می کنیم ما برای کسانی که درس خوانده هستند و دارای مدارک لیسانس، فوق لیسانس و دکترا هستند و مدارج عالیه دارند نمی توان انتصابی صفر عمل کرد.

ر دولتی حق دارد که تیم خود را انتخاب کند

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: کسی که امروز با متخلفان دوره دکترا برخورد کرده است باید از او تشکر کنیم که حافظ ارزش های انقلاب و نظام بوده است، چرا باید این فرد را امروز استیضاح کنیم.

وی تصریح کرد: وزیر علوم در بحث انتصاب‌ها ورود کرده و از جامعه دانشگاهی در این باره نظر گرفته و به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کرده است. در اینجا باید پرسید که چرا تا این حد در بحث انتصاب ها نظر می دهید، باید گفت که ۶۴ درصد افرادی که در این دوران از گردونه ریاست دانشگاه ها خارج شده اند پایان دوره ریاستشان بوده است.

جعفرزاده ایمن آبادی گفت: دراین بحث ۸ درصد استعفا داده و ۲۸ درصد هم برکنار شده اند و هر دولتی حق دارد که تیم خود را انتخاب کند، بنابراین باید پرسید که ما در چه چیزهایی داریم ورود پیدا می کنیم.

وی گفت: افرادی که تغییر کرده اند به طور متوسط ۶۷ ماه ریاست در پرونده آنها وجود داشته است و دولت نهم در ۲ ماه آغاز فعالیت خود ۲۰ نفر از روسای دانشگاه ها را تغییر داد این در حالی است که در همین بازه زمانی در این دولت تنها ۴ نفر از روسای دانشگاه ها تغییر کردند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس افزود: در بحث تشکیلات دانشجویی و تشکل ها باید گفت مگر یک نفر می تواند مجوز صادر کند، بروید نهادها و مسئولانی که در ارائه مجوز برای نشریات دانشگاهی دخیل بودند را بازخواست کنید، چه کسی با شما مخالفت می کند، در جلسه ای با وزیر علوم بنده به وی گفتم که در جلسه استیضاح شما من با نیت قربت الی الله به این جلسه وارد می شوم و هیچ انتظاری نداشته و به هیچ کس نیازی ندارم. امروز تکلیف من این است که بگویم وزیر علوم مظلوم واقع شده است، به خدا قسم افکار عمومی به ما می گوید که کسی که سابقه انقلابی داشته و فرمانده سپاه بود چطور می تواند استیضاح شود.

یک عده می خواهند میان مجلس و دولت شکاف انداخته و فاصله ایجاد کنند

جعفرزاده ایمن آبادی تصریح کرد: همکاران عزیز، امروز یک عده می خواهند میان مجلس و دولت شکاف انداخته و فاصله ایجاد کنند و باید ببینید که بعد از این جلسه چه کسانی از استیضاح وزیر علوم خوشحال می شوند. مجلس امروز باید نشان دهد که دلسوز نظام و ولایت است و این جلسه برای برطرف شدن مشکلات می باشد.

جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه هیچ کس نباید نتیجه این استیضاح را به نفع خود بنویسد، گفت: مردم از روی دلسوزی نتایج این جلسه را تعقیب می کنند و ما نمایندگان مردم به دلیل ارتباط زیادی که با مردم داریم بعد از جلسه استیضاح و در جلسات بعدی باید به دنبال پرداختن به پاسخ مطالبات اصلی مردم از جمله اشتغال، رکود، تورم ، رفع بیکاری و رفع گرفتاری های مردم باشیم.

وی ادامه داد: مردم انتظار دارند ساعت‌هایی که برایشان هزینه می شود و هزینه ها از جیب آنها پرداخت می‌شود نتایج تمامی اقدامات به آنها برگردد.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: همکارانی که قطعا از من دلسوزترند و بی شک از من بیشتر برای این نظام هزینه کرده اند باید بدانند که این گونه رفتار مشکلی از مردم رفع نمی کند و من نیز که برای این نظام و انقلاب تلاش کرده و هزینه کرده ام خجالت می کشم که بگویم بالاترین میزان ایثارگری را در همین مجلس دارم. از این رو خواهش من از همکاران این است که به دولت کمک کنید.

وی ادامه داد: امروز وظیفه داریم که به دولت یازدهم کمک کنیم همان طور که ۸ سال به دولت قبل کمک کردیم./دانلود فایل صوتی/خانه ملت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا  رضا فرجی‌دانا در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان طرح استیضاح خود گفت: امروز برای پاسخگویی به دغدغه عزیزانی که با خلوص نیت دست به استیضاح زده‌اند خدمت رسیدم و فرصت مغتنمی است که گزارش کارکرد ۹ ماهه را نیز به عزیزان عرضه کنم.

faraji danaوزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم در ادامه افزود: امید است بتوانیم این نقاط را در ذهن‌ها روشن و آنچه عاقبت به خیری به دنبال دارد را بر زبان جاری سازم.

وی با گرامیداشت یاد رجایی و باهنر تصریح کرد: امروز مطلع شدیم که دور جدیدی از حملات به غزه صورت گرفته که باعث ناراحتی و تألم امت اسلامی است.

فرجی‌دانا با اشاره به نزدیک شدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تاکید کرد: این امام بزرگوار موسس مکتب جعفری است که در صدر علم جهانی می‌درخشد و پیشتاز علم و فناوری در زمان خود و حتی در زمان جاری است.

این عضو کابینه دولت یازدهم ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) تصریح کرد: حضرت امام (ره) در وصیت‌نامه سیاسی الهی خود می‌فرمایند “مذهب ما جعفری است”.

وی ادامه داد: حوزه نفوذ مکتب امام صادق (ع) تنها فقه نبوده و علم جدید مبنی بر فیزیک، شیمی، ریاضی و … از شاگردان مکتب ایشان منشأ گرفته شده است که موجب شکوفایی علم در جهان اسلام شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت روحانی تاکید کرد: این موضوع را از این جهت مطرح کردم تا عزیزان بدانند هر آنچه در زمانی انجام می‌شود، لزوماً در همان زمان به بار نمی‌نشیند و در سال‌‌های بعد بار می‌دهد، کما اینکه اگر خطایی رخ بدهد بعضاً چندین سال بعد از آن آثار نمایان می‌شود.

فرجی‌دانا با اشاره به یکی از موضوعات محوری استیضاح مبنی بر کند شدن روند پیشرفت علمی کشور گفت: براساس آمار سال‌های ۲۰۱۴ جمعیت کشور به ۱.۶ درصد رسیده است؛ آنچه که ما در وزارت علوم در ۹ ماه گذشته انجام دادیم چنین اثر شگرفی بر جای گذاشته است؛ نگذارید سکه های فرع در این بازار به جای سکه های اصل رواج پیدا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: آنچه که امروز شاهدیم ناشی از کوتاهی و کم کاری است که از ۴ تا ۶ سال قبل آغاز شده چرا که موارد پژوهشی علمی ۴ تا ۶ سال زمان می برد تا اثرات خود را نشان دهد؛ ما اکنون در مورد فرایندی صحبت می کنیم که ۶ سال قبل آغاز شده و اکنون نتیجه آن نشان داده می شود.

وی ادامه داد:‌ آنچه که اکنون در حوزه آموزش عالی با آن دست و پنجه نرم می کنم نتیجه عملکرد و سیاست هایی است که ۴ تا ۶ سال قبل آغاز شده و اگر رکودی می بینیم به واسطه سیاست ها و اقداماتی است که از سال های قبل انجام شده است البته این رکود دیده نمی شود زیرا من خوف آن را دارم که چنین رکودی در صحنه علم و فناوری ایجاد شود و لذا تمام همت خود را به کار گرفته ام که تمهیداتی اندیشیده شود تا چنین رکودی را شاهد نباشیم.

وزیر علوم تأکید کرد: من اکنون در مورد تولید علم حرف می زنم کسانی که تولید علم انجام می دهند را در نظر بگیرید این دانشجویان دو سال تا دو سال و نیم دانشجو در دوره فوق لیسانس درس می خوانند و ۴ سال در دوره دکتری یعنی یک ورودی تحصیلات تکمیلی،‌۷ سال بعد در نقطه ای است که می خواهد استادیار باشد؛ تا امکان پیدا کند تا  دانشجویی دکتری اخذ کند.

فرجی دانا افزود: بنابراین ما اکنون در مورد یک فرایند ۱۰ ساله سخن می گوییم تا کسی که تولید علم را انجام می دهد به صحنه بیاید؛ هر آنچه که اکنون ملاحظه می کنید به دولت نهم و دهم نیز بر نمی گردد زیرا در دولت هفتم و هشتم نیز سرمایه گذاری روی این موارد انجام داده است.

وزیر علوم تصریح کرد: ما در سال ۶۵- ۶۶ برای ادامه تسریع به عنوان بورس شاگرد اول اعزام شدیم و بعد از بازگشت، ۱۰ سال از زمان اعزام که گذشت تازه توانستیم در صحنه علم و فناوری نقش آفرینی کنیم بدون شک جهت گیری علمی برای رشد و فناوری اهمیت دارد لذا نکند درگیر قضاوت های شتابزده ناشی از برداشت های عامیانه شویم.

فرجی دانا در ادامه با اشاره به وضعیت رشد علمی کشور در عرصه مقالات با بیان اینکه باید به کسانی که در این زمینه دین خود را به این خاک ادا کردند احترام گذاشت گفت: من مدافع یک برخورد علمی با فضای تولید علم و فن آوری هستم و فقط در مورد تولید علم به عنوان چاپ مقالات صحبت کردم اما آیا تمام زنجیره تولید علم به ثروت،‌چاپ مقاله است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها در مورد کاربردی شدن تولیدعلم تاکید داشتند و رئیس جمهور نیز به ضرورت آوردن تولیدات علمی به متن جامعه و کاربردی کردن آن در جامعه تصریح کرده است افزود: اولین گام تولید فن آوری ،تولیدPATENT است که در سال ۸۶ منحنی آن به ۱۰ هزار در سال می رسد و در سال گذشته به ۳ هزار افول کرده و این به معنای معیوب بودن این چرخه است.

وزیر علوم با بیان اینکه ما وظیفه داریم به حلقه PATENTاولویت دهیم گفت: در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی که بسیار فعالانه با آن برخورد کردیم که کتابچه آن توسط هروی نشان داده شد.

وی با بیان اینکه یکی از جامع ترین برنامه های مقاوم سازی اقتصاد در حوزه آموزش عالی فراهم شده و ما برای اقتصاد دانش بنیان در حال برنامه ریزی هستیم و رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود عنوان کردند که به شرکت های واقعی بها داده شود افزود:  دوستان با توجه به آمار متوجه شدند که قانون مترقی که نمایندگان در سال ۸۷ به عنوان شرکت های دانش بنیان تصویب کرده بودند سالها خاک می خورد ۵ سال این قانون در اختلاف بین معاونت علمی و فن آوری رئیس جمهور و وزارت علوم معلق بود و تنها دو شرکت تحت این قانون ثبت شده بود در حالی که براساس برنامه حدود ۲۰ هزار شرکت تا پایان برنامه پنجم باید می رسید.

وی با بیان اینکه وزارت علوم اختلاف بین معاونت علمی فناوری و وزارت علوم را برداشت گفت: روحانی از من پرسید چه کردی گفتم ما کاری نکردیم تنها اختلاف را برداشتیم شیطان که از میان رفت مشکلات حل شد.

وزیر علوم با بیان اینکه نباید اجازه داد اختلاف شکل گیرد توضیح داد: حضور در مجلس برای تحکیم ارتباط بین مجلس و دولت است و اگر خطایی نیز در اجرائیات از فرجی دانا سرزده است با اقرار به آن  و رفتن به سمت اصلاح آن از نصایح پشتیبانی نمایندگان استفاده شود.

فرجی دانا گفت: این مسیر، مسیر اصلاح است اگر ما می گوییم اصولگرا و اصلاح طلب یک چنین اصلاحی را مدنظر داریم در شرکت های دانش بنیان عزیزان بدانند که باعث افتخار است بیش از ۷۰۰ شرکت که تحت این قانون معلق مانده بود هم اکنون مجوز گرفته است.

وی ادامه داد: نقش پارک های علم و فناوری که تولید ثروت از علم است که دارد تقویت می شود. چرا در اینجا طرح موضوع می کنم و فقط نمی خواهم گزارش بدهم به دلیل این است می خواهم دغدغه هایم را عرضه کنم، توسعه غیر هدفمند که بسیار از دید مقام معظم رهبری مذموم اعلام شده و ایشان فرمودند مواظب باشید توسعه هدفمند باشد (که در این اسلاید معلوم است).

وزیر علوم گفت: تعداد مؤسسات آموزش عالی رشد جهشی عجیبی داشته است در سال ۸۴ قریب به ۹۵۰ مؤسسه آموزش عالی وجود داشته که تبدیل به ۲۵۰۰ مؤسسه شده که به خودی خود شاید جهشی رو به جلو باشد که در این زمینه از دوستان خواهش می کنم نگاه دیگری به این مسئله داشته باشند از ۷۲ سال از مجموع ۸۰ سال آموزش عالی کشور ۹۵۰ مؤسسه وجود داشته که در ۸ سال اخیر ۲۰۰ مؤسسه آموزش عالی جدید اضافه شده این در حالی است که کاسه آموزش عالی همان قبلی بوده است.

فرجی دانا تصریح کرد: از بودجه ۲ تا ۲.۵ درصد به بخش آموزش عالی اختصاص داده می شود که این دغدغه ای است بعدا خود را نشان می دهد و باید به اصلاح این روند بپردازیم، اگر نتوانیم گام های خود را با برنامه ریزی محکم و استوار برای کیفیت بخشی که مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است برداریم در آینده دچار مشکل می شویم.

وی با بیان اینکه حتی اگر بنده در این مسئولیت بمانم حداکثر ۳ سال است گفت: نتایج موضوعات در آینده مشخص خواهد شد که باید نگران این موضوع باشیم که برای فرزندان خود چه می گذاریم و نباید فراموش کرد ما مورد قضاوت تاریخ قرار خواهیم گرفت در زمانی که خود نیستیم که دفاع کنیم.

فرجی دانا گفت: مراقبت کنیم که چه چیزی به تاریخ می سپاریم من در اینجا ایستاده ام که گام های اصولی خودمان را تشریح کنم ببینم آیا همه آن چیزی که عزیزان به عنوان نقاط ضعف گفته اند نقاط ضعف بوده، یا باید تبیین بشود تا به تفاهمی برسیم و در تفاهم انشاءالله تفاهم بیشتر دولت و مجلس را شاهد باشیم.

وزیر علوم ادامه داد: مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی از ۷۱ به ۳۷۵ مؤسسه افزایش یافته که این موضوع رشد عجیبی داشته است که باید توجه کرد آیا کیفیت نیز ارتقاء یافته است البته عملکرد ها بعدا ظاهر می شود.

فرجی دانا گفت: تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی به استادیارها به بالا برای هر ۷ استادیار به ۱۷ نفر افزایش یافته و تعداد دانشجوهای دکتری به ازای هر یک عضو هیأت علمی از ۴ نفر به ۷ نفر رسیده است که باید توجه کرد آیا این عضو هیأت علمی می تواند مسئولیت خود را به درستی انجام دهد البته افراد استثنایی نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: این دغدغه هایی است که در زمان تحویل مجموعه آموزش عالی گرفتم که باید همت کرد تا راه درست را برویم که از مجموع دانشگاه های کشور ۱۳۰۰ میلیارد تومان به واسطه عدم تخصیص جاری در سال های ۹۰ و ۹۱ بدهی دارند این اثر فوری تری به چرخه تولید علم کشور دارد.

فرجی دانا گفت: موادی که محققان در آزمایشگاه ها از آن استفاده می کردند حذف شده است و رؤسای دانشگاه ها چه آنها که مسئولیت داشته اند و چه آنها که مسئولیت را تحویل گرفته اند در دفترم اشک در چشمانشان حلقه می زند به دلیل اینکه یک دانشگاه کوچک بدهی ۳۰ میلیارد تومانی دارد.

وی افزود: ‌دکتر نوبخت به این مسائل گوش می دهد که ما در عرصه آموزش عالی دغدغه های نمایندگان را عرضه داشته ایم.

وی افزود:ما با مجامع استانی برای توسعه هدفمند آموزش عالی و حمایت از آن در استانهای محروم و برای رشد کیفی آن جلسات متعددی را برگزار کرده ایم و تلاش ما به سمت کیفی شدن بود اما موانع این چنین دانشگاهها را به شدت می آزارد.

وی با ا شاره به نامگذاری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری گفت: بنده قصد دارم که اولین بخش پاسخ به موارد استیضاح را از بخش فرهنگی که نمایندگان هم به آن پرداختند آغاز کنند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در اول مرداد ماه توصیه کردند که در محیط دانشجویی رقابت گفتمانی مفید است در صورتی که با تحمل مخالفت همراه باشد از وجود مخالف نباید تعجب کرد، خشمگین شد و بیمناک شد و هیچ کدام از این حالات در قبال مخالف قابل قبول نیست. بنابراین محیط های دانشجویی با همین نشاطی که امروز دارند ادامه کار خواهند داد.

وی تصریح کرد:ایشان همچنین می فرمایند که یکدیگر را تحمل کنید ، درک کنید و با هم حرف بزنید اما آیا وضعیت نشاط در دانشگاهها به هنگامی که بنده تقبل مسئولیت کردم این گونه بود.

وی گفت: من برای اطلاع بیشتر نمایندگان از وضعیت توجه به فضای فرهنگی و سیاسی در سالهای اخیر دو بیانیه از تشکل بسیج دانشجویی اعلام می کنم. در بیانیه اول در تاریخ ۳۱ تیرماه سال ۸۸ که در دانشگاه علامه طباطبایی آمده از اخراج غیرقانونی مسئول سابق بسیج دانشجویی یکی از دانشکده های دانشگاه تا کار گذاشتن شنود در خوابگاه دانشجوی بسیجی، تا بازنشستگی غیرقانونی استاد سرشناس اخلاق و معارف اسلامی دانشگاه، تا تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر لغو حکم بازنشستگی غیرقانونی همان استاد،‌تا تمرد از دستور صریح ریاست جمهوری وقت، تا به کارگیری متملقان بدنام با سوابق سیاسی و اخلاق در مسند اجرایی برای از میدان به در بردن منتقدین توسط رئیس دانشگاه، تا غیربسیجی خواندن بسیجیان منتقد از سوی ایشان و اطرافیان ظاهر الصلاح تا کارنامه پر اشکال دانشگاه در حوزه پژوهش، تار کارنامه پر اشکال تر در تهیه نقشه جامع علمی کشور در حوزه علوم اجتماعی، تا از بین بردن اندک نشاطی که از دوره پیشین سر سالم به در برده بود در محیط دانشگاه از جمله تهدید و تهمت برای خاموش کردن انتقاد تا انتقام گیری از منتقد و این ها مجموعه فضایی است که سال ۸۸ بسیج دانشجویی این دانشگاه از فضای حاکم بر دانشگاه ترسیم کرده است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه اجازه دهید بخش بسیج دانشجویی دانشگاه خودم یعنی دانشگاه تهران را بگویم، که در اردیبهشت‌ماه ۹۱ این متن را منتشر کرده است، بگویم،‌ بخشی از متن مذکور را قرائت کرد و گفت: مشخصاً در دانشگاه تهران نگرشی مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت که به بهانه حفظ آرامش عملاً فضا را برای هرگونه فعالیت سیاسی ناهموار می‌کند.

وی افزود: مسئولان قبل به جای برخورد با اقدامات سیاسی فتنه‌گران تصمیم گرفتند صورت مسئله را پاک کنند و با اعمال محدودیت‌های روزافزون دانشگاه را از نهاد سیاسی به وضع کرخت رهنمون شود. محدودیت‌های اعمال شده نظیر محدود کردن میهمانان برنامه‌ها و اعضای هیات علمی دانشگاه تهران، سختگیری در اعطای مجوز برنامه‌های سیاسی، صدور بخشنامه مبنی بر ممنوعیت فعالیت سیاسی در کوی دانشگاه که ادامه دارد و بنده نمی‌خواهم همه آنها را بخوانم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم با یادآوری اینکه با اقدامات طبیعی و عادی تشکل‌های دانشجویی مخالفت می‌شود، گفت: در مقابل آنچه رخ می‌دهد که در بیانیه فوق هم آمده است، تسهیل برگزاری برنامه‌های مبتذل و سخیف توسط مسئولان دانشگاه را شاهدیم. برنامه‌هایی نظیر همایش‌های مختلط در برنامه آیین ورودی سال ۹۰، تئاتر مبتذل پابرهنه در پارک در دانشکده ادبیات، برگزاری برنامه شب چله در دانشکده حقوق در ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، برنامه رخدادهای بزرگداشت نوروز در دانشکده علوم، برنامه مچ‌اندازی بین هواداران تیم‌های استقلال و پیروزی و… بخشی از این برنامه‌ها است.

فرجی‌دانا ادامه داد: ظاهرا مسئولان دانشگاه را آرام می‌خواهند حتی اگر بهای آن رخوت دانشجویی و غیرسیاسی شدن دانشگاه باشد که برادر عزیزمان جناب آقای زاکانی به این مطالب به خوبی آگاهند.

این عضو کابینه دولت یازدهم با یادآوری اینکه دوستان به بنده تذکر می‌دهند برای برگزار شدن یک جلسه در دانشگاه تا پای استیضاح پیش می‌رویم، تصریح کرد: آیا در مورد آنچه که اینجا گفته شده است، تابحال یک تذکر هم دریافت کرده؟ آیا تابحال یک سوال طرح شده است؟

وی افزود: بنده میهمان جلسات کمیسیون هستم و همیشه از مباحث مطرح شده در این کمیسیون بهره برده‌ام و به عزیزان گفته‌ام که این تعامل برای بنده سازنده است. تاکنون ۹ بار خدمت عزیزان بوده‌ام و در موضوعات مختلفی بحث شده است. سوالات باید سوالات سازنده‌ای باشد و از این سوالات استقبال می‌کنم، اما در این موضوعات خاص، این تجمعات، چیزی که نه بنده برمی‌تابم و نه شما برمی‌تابید، آیا تاکنون تذکری داده شده است؟ و اگر تذکری دادید اصلاحی صورت گرفته یا خیر؟

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم با تاکید بر اینکه اینجانب تلاش کرده‌ام در طول ۱۰ ماه از تصدی خود در وزارت علوم به کمک انتصاب شخصیتی رزمنده، جانباز، بهره‌مند از تحصیلات همزمان حوزوی و دانشگاهی، آشنا و پرسابقه در امر تشکل‌های دانشجویی و مهمتر از همه مورد تایید همگان به تدریج در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری گام بردارم که ثمره آن نشاطی بود که با عنایت خداوند در دیدار دانشجوی اول مردادماه امسال مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.

فرجی‌دانا گفت: کمک و مشارکت بی‌سابقه وزارت علوم در برنامه‌های راهیان نور که مورد ستایش سردار نقدی هم قرار گرفت و اقدامات اساسی در فعالیت‌های قرآنی وزارت علوم که مورد تایید و استقبال جدی عزیزان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها قرار گرفت، هماهنگی کامل میان نهاد نمایندگی در شورای نظارت بر تشکل‌ها و کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی بود.

وی با یادآوری تاکید مداوم معاونت فرهنگی بر جدی گرفتن کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی بخش مهمی از تلاش‌های ما بوده که متاسفانه در جابجا شدن متن و حاشیه مورد غفلت نمایندگان عزیز استیضاح‌کننده واقع شده است.

فرجی دانا افزود: طبق یک آمار در حال حاضر ۴۰ تشکل دارای مجوز هستند که این آمار ۱۸ تشکل می باشد و ۹ تشکل بسیج دانشجویی و دیگران هستند و باز هم باید تاکید کرد که ۱۸ تشکل در این دوره مجوز گرفته اند.

وزیر علوم تصریح کرد: هیات سه نفره‌ای که مجوز می‌دهند تنها ۲۵ درصد از اعضای آن در دانشگاههای کشور تغییر کردند و ۷۵ درصد همان اعضای قبلی می باشند از این رو باید گفت که ۵۸ درصد  روسای دانشگاهها فرق کرده اند بنابراین چگونه ادعا می شود که ما ساختاری داریم که به تشکل های آشوب طلب می‌خواهد مجوز دهد می شود فردی با میزان تعلق من به نظام و انقلاب چنین رویکردی داشته باشد آیا این سیاه نمایی بیش از اندازه نیست.

وی تصریح کرد: بر طبق آمار موجود در سطح دانشگاهها بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دفتر بسیج دانشجویی، ۲۳۱ تشکل دانشجویی، جامعه اسلامی، جنبش عدالت خواه و انجمن اسلامی وجود دارد که در یک سال گذشته  تنها ۱۸ تشکل از آنها جدید بوده و اضافه شده است و تخلفاتی هم این تشکل‌ها انجام داده اند.

فرجی دانا گفت: از سال ۸۸ تا پایان تیرماه امسال میزان اعتراض‌های دانشجویی در سال ۸۸ بسیار ویِژه بوده است و اعتراض های دانشجویی که اختلال ایجاد کرده است در نیمه اول سال ۹۲ ، ۵ درصد بوده و در نیمه دوم ۴ درصد شده است همچنین در نیمه اول سال ۹۳ ، ۳ درصد شده است آیا این روند افزایشی بوده و یا کاهشی آیا این نشان نمی دهد که نشاط دانشجویی دانشجویان را به سمت حرکت های ساختارشکنانه نمی برد.

وی افزود: دانشجو دچار اشتباه شده و ما برخورد جذبی می کنیم و برخورد دفعی انجام نمی دهیم چرا که دانشجو به مبانی نظام اعتقاد دارد و آیا یک دانشجوی ۲۲ ساله که یک حکم سنگین می‌گیرد می تواند ادامه حیات دهد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم به مقایسه نسبت تحرکات و تنش‌های افراد و تشکل‌های افراطی از سال ۸۸ تا ۹۳ پرداخت و گفت: این نسبت به در سال تحصیلی ۸۸ حدود ۴۳ درصد است که در سال ۹۱ به ۱۹ درصد رسیده است و این حاکی از آن است که تحرکات و تنش‌ها کاهش یافته است، پس چرا ادعا کنیم که زیاد شده است؟ از این سیاه‌نمایی برای دولت و ملت چه حاصل می‌شود؟

فرجی‌دانا گفت: نسبت تحرکات اعتراضی غیرقانونی که بدون مجوز رخ داده است، در سال ۸۸ حدود ۴۳ درصد بوده که در سال تحصیلی ۹۲ و ۹۳ به ۲۰ درصد تقلیل یافته است و در سال ۹۱ نیز ۲۶ درصد بوده است.

وی با تاکید بر اینکه آمارها نشان می‌دهد که در فضای آرامی قرار داریم، گفت: وزیر کشور که مسئول  امنیت کشور است،‌ در مصاحبه‌ای شهادت داده است که آرامترین فضا را در دانشگاه‌ها داریم، چرا می‌خواهیم القا کنیم که دانشگاه‌ها در مقابل نظام هستند؟ چه سودی برای ما دارد؟

این عضو کابینه دولت روحانی با اشاره به سخنان موافق استیضاحی که گفت دانشگاه‌ها می‌توانند خطر باشند، بیان کرد: هر چیز بالقوه می‌تواند خطر باشد، اما دانشگاه‌ها و اساتید دانشگاه‌ها نقطه قوت و پشتیبان نظام هستند، چرا القا کنیم که اینها ضد ما هستند و فضای امنیتی ایجاد کنیم که آنها را کنترل کنیم؟ به کجا می‌رسیم؟

فرجی‌دانا با تاکید بر اینکه در یک سال گذشته سالم‌ترین فضا در دانشگاه با بیشترین نشاط حاکم بود، گفت: امروز در اینجا به تجمعی اشاره شد و در کنار آن فیلمی پخش شد که لازم است درخصوص آن توضیح دهم و آن اینکه قبل از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، تجمعی بود در حمله به کوی دانشگاه و رئیس دانشگاه اعلام تحصن کرده بود و همه حضور پیدا کردیم، آقای توفیقی حرفی زدند و من نیز صحبت‌هایی در آن جلسه با دانشجوها داشتم، چرا ادامه صحبت‌های من با دانشجویان را قطع می‌کنید؟ اساس دین ما بر اخلاق است.

وی با اشاره به اینکه به عزیزی گفتم من نمی‌دانم این افشاگری از کجا در مرام دینی ما آمده است؟ افزود: آیا ستارالعیوب بودن از صفات خداوند متعال نیست؟ ما امر به معروف و نهی از منکرمان براساس افشاگری است؟ چه کسی گفته است افشاگری حلال است؟ آبروی کسی را بردن وقتی مجال دفاع از خود را ندارد، در کجای دین ما آمده است؟ ما به کجا می‌رسیم؟ “این تذهبون”.

 فرجی دانا ادامه داد: سوالات باید سوالات سازنده‌ای باشد و از این سوالات استقبال می‌کنم، اما در این موضوعات خاص، این تجمعات، چیزی که نه بنده برمی‌تابم و نه شما برمی‌تابید، آیا تاکنون تذکری داده شده است؟ و اگر تذکری دادید اصلاحی صورت گرفته یا خیر؟

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم با تاکید بر اینکه اینجانب تلاش کرده‌ام در طول ۱۰ ماه از تصدی خود در وزارت علوم به کمک انتصاب شخصیتی رزمنده، جانباز، بهره‌مند از تحصیلات همزمان حوزوی و دانشگاهی، آشنا و پرسابقه در امر تشکل‌های دانشجویی و مهمتر از همه مورد تایید همگان به تدریج در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری گام بردارم که ثمره آن نشاطی بود که با عنایت خداوند در دیدار دانشجوی اول مردادماه امسال مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.

فرجی‌دانا گفت: کمک و مشارکت بی‌سابقه وزارت علوم در برنامه‌های راهیان نور که مورد ستایش سردار نقدی هم قرار گرفت و اقدامات اساسی در فعالیت‌های قرآنی وزارت علوم که مورد تایید و استقبال جدی عزیزان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها قرار گرفت، هماهنگی کامل میان نهاد نمایندگی در شورای نظارت بر تشکل‌ها و کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی بود.

وی با یادآوری تاکید مداوم معاونت فرهنگی بر جدی گرفتن کرسی‌های آزاداندیشی و و نظریه‌پردازی بخش مهمی از تلاش‌های ما بوده که متاسفانه در جابجا شدن متن و حاشیه مورد غفلت نمایندگان عزیز استیضاح‌کننده واقع شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه تجمعات دانشجویی در یک سال گذشته به حداقل ممکن رسیده است، گفت: ما می دانیم دانشگاه ها مورد هجوم دشمنان هستند و حضرت امام نیز در وصیتنامه خود به این امر تأکید داشتند مگر می‌شود ما به این امر بی‌توجه باشیم.

وی ادامه داد:‌ ما با گرفتن دست دانشجویان در دستان خود اجازه نفوذ ضدانقلاب را در دانشگاه ها نباید بدهیم نه اینکه بگوییم دانشگاه خطر است نه اینکه بگوییم باید مسائل را امنیتی کرد.

فرجی دانا با بیان اینکه این آمار آماری است که نشان می‌دهد دغدغه‌ای که عزیزان دارند به طور واقع دغدغه آنان است افزود: ما تقلیل داشتیم در تعداد دفعاتی که مسئولان عالی رتبه نظام مورد توهین واقع شدند، چه کسی می تواند چنین مواردی را در دانشگاه ها تحمل کند، هیچکس اما وقتی رخ داد ما همه باید چاره جویی کنیم.

وی تصریح کرد: آماری که میزان حضور تشکل ها بر فعالیت های دانشجویی در اعتراض ها را نشان می دهند برای اینکه دوستان بدانند در سال گذشته بنده مسئول بودم بیشترین فضای عملیاتی به چه کسی داده شده نشان داده می شود.

فرجی دانا ادامه داد:‌ تشکل های منتسب به جریان های اصولگرا ۳۳ مورد ، بیانیه و اعتراض دانشجویی داشتند این در حالی است که تشکل های اصلاح طلب ۲۰ مورد چنین مواردی را داشتند و دانشجویان قوم گرا آنهایی که به هر صورت ایده های خاص قومیت ها را دارند ۷ مورد دست به انتشار بیانیه و اعتراض دانشجویی دارند و بقیه نیز به صورت صنفی ۴۰ مورد بوده است.

وی افزود: آمارهای مذکور نشان می دهد که فضا برای دانشجویان اصولگرا تحت سیاست های دولت یازدهم بازتر است ما استقبال می کنیم که از ما انتقاد شود.

وزیر علوم با یادآوری تخلفات نشریات دانشگاه ها گفت:‌ کل نشریات دانشجویی ما که فعال بودند ۳ هزار و ۶۸۱ نشریه است که عزیزان بسیج به من می گویند یک سوم این نشریات متعلق به بسیج دانشجویی است که فعال بوده و این جای شکر دارد از این میان ۳ هزار و ۵۹۵ نشریه تخلفی نداشتند (تخلفاتی که شما از آن یاد بردید) قانون مطبوعات به ما می گوید نشریات قبل از انتشار ممیزی نمی شود اما نشریه دانشجویی ما ۵۰ و گاهی تا ۱۰۰ تیراژ دارد و در جایی هم که مجوز می گیرد در دانشکده بوده و حتی به دانشکده مجاور هم نمی تواند برود.

وی ادامه داد: نشریه ای که ۵۰ و گاهی تا ۱۰۰ تیراژ دارد و بعد در هیأت رسیدگی مورد رسیدگی و برخورد قرار می گیرد را نباید ملاک سیاه نمایی عرصه دانشگاه ها در انتشار نشریات دانشجویی قلمداد کنیم.

فرجی دانا با بیان اینکه ۳ هزار و ۵۹۵ نشریه بدون تخلف در کشور وجود دارد افزود: از این میان تنها ۸۶ نشریه تخلف داشتند که مورد برخورد نیز واقع شدند که در نمایشگر تصویر میزان جرایم نیز مشخص شده و عزیزان نیز می توانند ببینند.

وی با تأکید بر اینکه بنده که اکنون مسئول آموزش عالی هستم سال ها رئیس دانشگاه بودم و ریاست دانشکده فنی دانشگاه تهران را نیز بر عهده داشتم مگر می شود تخلفات را نشناسم و در خصوص آنها دغدغه ای نداشته باشم.

وزیر علوم گفت: به واقع برای من به عنوان وزیر علوم مایع تأسف و تأثر است که نتوانستم در این مدت آن مایه از تعامل، شناخت از خود را برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایجاد کنم تا تعلق خاطر و غیرت اینجانب در مبادی دینی و ملی کشور مورد خدشه و تردید آنها قرار نگیرد.

وی ادامه داد: صحبت هایی چون میدان دادن فرجی دانا به نشریات ضد دینی و تجزیه طلبانه اتهام بزرگی است و برای این حقیر که عمر خود را در جهت تقویت عقدید دینی و منافع ملی سپری کرده ام بسیار تلخ است.

فرجی دانا با بیان اینکه دوستان نباید به این فضای سیاه نما تن دهند گفت:‌ ما با همدلی جلو می رویم و در این فضا باید تصمیم بگیریم.

فرجی دانا با بیان اینکه در عرصه علم و فن آوری جهان که رقابت شدیدی در آن برقرار است اگر با هم جمع شده و بدون مشکل با سرعت آنها بدویم به قول رهبر معظم انقلاب تازه فاصله حفظ می شود گفت: پس باید در این زمینه بیشتر فعالیت کرده و با یکدیگر همدل باشیم.

وی با بیان اینکه در طول مدت فعالیت در وزارت علوم مرتبا برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در مجلس حاضر می شدم و از نظرات آنها استفاده می کردم افزود: چقدر توان و انرژی باید صرف این موضوع شود آیا طی ده روز گذشته فعالیت های وزارت علوم متوقف نشده است.

وزیر علوم تحقیقات و فن آوری با بیان اینکه استیضاح حق قانونی نمایندگان است و وزیر وظیفه پاسخگویی به آن را دارد گفت: چطور می توانیم این توقف های مکرر لوکوموتیو علمی کشور را تحمل کنیم و بگوییم بهتر و تندتر از غرب به مقصد می رسیم؟

وی با بیان اینکه این صحبت ها شعار است و تحقق شعار نیاز به فضا دارد گفت: مهمترین فضا ، فضای همدلی و اتحاد است حضرت امام (ره) فرمودند وحدت کلمه رمز پیروزی است این عبارت لقلقه زبان ایشان نبود بلکه به آن اعتقاد راسخ داشتند.  باید دید تاکنون چه مقدار در جهت وحدت کلمه گام برداشتیم.

فرجی دانا با بیان اینکه طی این مدت با درایت رئیس مجلس جلسات متعددی در مورد استیضاح در قوه مقننه برگزار شد که من نیز از آن استقبال کردم گفت: در این جلسات به نمایندگان عنوان کردم که الان که اینجا هستم وجدانم راحت است چه بمانم و چه بروم می دانم از هیچ کوششی برای پاسخ به دغدغه افراد دغدغه دار فروگذار نکردم.

وی با اشاره به فضای فرهنگی موجود در دانشگاهها با بیان اینکه برخی عنوان کردند عزم وزارت علوم در یک بخشنامه اعلام شود افزود: در این بخشنامه آمده است اعطای مجوز به نشریات و نظارت بر فعالیت آنها باید با دقت و اهتمام ویژه نسبت به ضوابط قانونی صورت گیرد و از درج مطالب موهن یا تحریکات آمیز به ویژه در حوزه مقدسات دینی مسائل قومی اکیدا پرهیز شود. برخورد قانونی با تخلفات  بدون شک زمینه ساز رشد و بالندگی قانون گرایان و نابودی سیاست بازانی می گردد که در فکر سوءاستفاده از ظرفیت های این گونه فعالیت های دانشجویی هستند. بدیهی است در چارچوب ضوابط و مقرارت توسعه و تقویت فعالیت نشریات باید مورد تاکید و تشویق قرار گیرد.

فرجی دانا با بیان اینکه برای برد این بخشنامه آنرا محرمانه اعلام کردیم زیرا وقتی امری محرمانه است حتما آنرا می خوانند گفت:  نمایندگان عنوان کردند محرمانه بودن باعث کم بودن برد آن می باشد پذیرفتیم و آنرا در فضای آزاد منتشر کردیم و تکمیلی برای آن فرستادیم تا تاکید بیشتری بر آن صورت گیرد.

وزیر علوم با بیان اینکه دغدغه نمایندگان این بود که نگران بودند با ترکه ای راه افتاده و متخلفان در بحث نشریات را تنبیه کنم آیا این امکان پذیر است گفت: من باید حساسیت سیستم را در این زمینه بالا ببرم تا به این مسائل توجه جدی صورت گیرد که این امر اجرایی شده است که البته اولین دغدغه نمایندگان نیز هست.

وی با اشاره به اعتراض برخی نمایندگان در مورد هیات های اعزامی به دانشگاهها و تغییرات صورت گرفته در مورد روسای دانشگاهها افزود: این طور جلوه گر شد که برای اخلال در روند آموزشی ، پژوهشی و آبرو بردن در دانشگاهها هیات سه نفره به دانشگاهها اعزام شدند.

فرجی دانا با بیان اینکه چه نفعی در وزارت علوم در شلوغ کردن دانشگاهها وجود دارد ادامه داد: در آن زمان دولت تغییر کرده بود و تمامی دانشگاهها بیشتر اعضای هیات علمی تغییر روسای دانشگاهها مطالبه می کردند. با وجود این شرایط چگونه باید آرامش را به دانشگاهها باز می گرداندیم آیا باید می گفتیم حرف شما را گوش نمیدهیم.

وی با بیان اینکه برای تحقق مطالبه آنها هیات های سه نفره ای را با مراتب علمی بالا به دانشگاهها اعزام کردیم ، ۵۰  درصد از این افراد استاد، ۳۲ درصد دانشیار ، ۱۸ درصد استادیار بودند از نظر سوابق ۴۲ درصد تجربه ریاست، ۲۲ درصد معاون، ۱۷.۵ درصد رئیس دانشکده و ۱۸.۵ درصد از مسئولیت های ستادی برخوردار بودند.

وی ادامه داد: دفترچه‌ای وجود دارد که دستورالعمل‌های بیرونی و نظارتی در آنجا به آنها گفته می‌شود که شما وقتی که دانشگاه رفتید، اول با رئیس دانشگاه و سپس با هیات رئیسه، اعضای شورای دانشگاه و بعد با اعضای هیات علمی و کارمندان و سپس رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ملاقات کنید و سپس با تشکل‌های دانشجویی دیدار کنید. بنده در این رابطه پنهان نمی‌کنم که چندین مورد بوده است که به علت مطالبات آن دانشگاه کنترل از دستشان خارج شده و بنده در این رابطه مطلع هستم و می‌دانید که من در این رابطه مطلع هستم، زیرا من در کمیسیون افراد را به اسم معرفی کردم.

فرجی دانا افزود: ۵۴ هیات به دانشگاه‌ها رفتند و اگر ۱۰ درصد از اینها خطاهای انسانی داشته باشند، که تنها نشان‌دهنده خطاهای ۵ هیات است، حال آیا این آمارها مورد قبول نیست؟ آیا این مورد قبول نیست که ما یک آرامشی را فراهم کنیم و نمی‌دانیم که اگر این هیات در آن دانشگاه به آن حالت التهاب نمی‌رسید، آیا دانشگاه بعد از آن ملتهب نمی‌شد؟ یک نفر اعلام کرد که هیات به یک فردی گفته که بیا و زمینه‌سازی کن که در این رابطه محمدرضا باهنر نایب‌رئیس مجلس سوال کرد که چه کسی این خبر را داده است، زیرا مطرح شدن این موضوع از سوی وزیر و وزارتخانه بعید است. حال این مکالمه کجا شنیده شده است؟ غیر از این است که حضور فردی مخرب در هر جایی که می‌خواهد آرامش را بهم بزند می‌تواند این موضوع تعبیر و تفسیر شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: من برادر دینی خودم را می‌بینم و می‌روم می‌گویم که فلانی فرد مخربی دارد می‌آید که وجهه هیات را از بین می‌برد. از طرف دیگر نه من می‌خواهم به شیوه چپی‌ها افشاگری کنم، از این‌رو آن فرد را در جایی می‌گذارم و از آن استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: اعزام هیات‌ها به دانشگاه‌ها تنها برای تعویض روسای دانشگاه‌ها نبوده است، زیرا ۵۴ هیات ، ۵۸ دانشگاه را بازرسی کردند که در این میان ما حدود ۳۶ حکم رئیس دانشگاه زدیم که در این رابطه هیات‌ها بعد از بازرسی‌ها آمدند و اعلام کردند که رئیس بماند. این در حالی است که در رویه دولت‌ها این بوده است که روسای دانشگاه‌ها تغییر می‌کردند، از این‌رو تنها دولتی هستیم که مگر اقتضای دیگری وجود داشته باشد،‌ وگرنه ما به تاریخ حکم افراد پایبندیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم ادامه داد: اگر ۱۰ سال دولت روحانی را با دولت نهم مقایسه کنیم، می‌بینیم که دولت احمدی‌نژاد ۴۴ رئیس دانشگاه از ۶۴ دانشگاه تغییر کرده بودند که این آمار حدود ۶۸ درصد است،‌اما در دولت روحانی از ۱۰۱ دانشگاه تنها ۵۸ رئیس آنها تغییر کرده است که این آمار حدود ۵۸ درصد است که این آمارها نشان‌دهنده آن است که ما به فکر تغییر نیستیم.

فرجی‌دانا ادامه داد: یکی از اعضا آمد به ما گفت که در حوزه انتخابیه من ۳ دانشگاه وجود دارد که از این تعداد تنها یک رئیس آن تغییر کرده و دو نفر دیگر اصولگرا هستند، حال چرا می‌گویند که اصولگرایان در دانشگاه نیستند؟ از طرف دیگر من چند وقت پیش در مشهد خدمت برخی عزیزان رفتم که آنها گفتند که آقای دکتر کافی فرد شریفی بوده و ما از آن راضی هستیم و آنجا من خودم تجربه کردم و آنها گفتند که این انتصاب باعث اتحاد شده است.

وی ادامه داد: یکی از استیضاح‌کنندگان که در دانشگاهشان درگیری به علت انتصاب فرد غیربومی وجود داشت، نمایندگان آنجا بعد از تغییر رئیس گفتند که شما آرامش را به این دانشگاه‌ها بازگرداندید. از این رو مکرر افراد این موضوع را مطرح می‌کنند.

این وزیر کابینه روحانی افزود: این سوال پیش می‌آید که ما چه شیوه‌ای را خلاف شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا کرده‌ایم، بلکه ما مشورت می‌کنیم با آنها که در آنجا حضور دارند، از این‌رو کجا دیده‌اید از کسی که اطلاعی ندارد سوال پرسیده شود؟ از طرف دیگر درباره انتخابات نیز باید گفت که آرا مخفی بوده و هیچ جا نتایج مکتوب نیست و براساس ماده ۴ قانون مدیریت دانشگاه‌ها وزیر، روسای دانشگاه‌ها را معرفی کرده و شورای عالی آن را تایید می‌کند و ۶ ماه هم می‌تواند سرپرست انتخاب کند.

فرجی دانا افزود: وزارت علوم ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام حرکت های خود را انجام داد و از اعضای هیات علمی به طرق مختلف مشورت می گیریم و باید بپرسید که در انتخابات دانشگاهها چه کسانی از آن دانشگاه کاندید شدند و نتیجه آرا چه بود.

وزیر علوم تصریح کرد: انتخابات که بدون کاندیدا و اعلام نتیجه نمی شود اعضای هیات علمی با ایمیل کاندیدای خود را به من معرفی می کنند و می گویند که کاندیدای مورد نظر باید این خصوصیات را داشته باشد و ما می گوییم که از اعضای هیات علمی همان  دانشگاه اگر کسی را مدنظر دارید به ما معرفی کنید و برخی از روی کاغذ کاندیدای خود را به من معرفی می کردند و هیچ کس از آن اطلاع ندارد.

وی با بیان اینکه بعد از اشکالی که در مورد یکی ازدانشگاهها در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به وجود آمد افزود: من نمی خواهم هیچ قضاوتی در این جا داشته باشم و رای و نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ما حجت است و گفتند که این فرد باید تغییر کند و ما اخیرا یک فرد را به عنوان جایگزین باید معرفی کنیم و در رویه ای که گذاشته شده در شورایی سه نفره در جلسه ای افراد مورد نظر را از نظر گذرانده و فردی که مقبولیت دارد را به صحن شورای انقلاب فرهنگی معرفی میکنیم.

فرجی دانا گفت: حتی در برخی موارد کار را از این فراتر برده و در مورد برخی دانشگاههای معروف و مشهور فرد مورد نظر را مستقیم به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می کنیم و باید گفت که کجا ما در نفی شورای عالی انقلاب فرهنگی گام برداشتیم و چرا باید این کار را بکنیم. در حال حاضر طبق یک بحث ما می خواهیم اختیارات هیات امنای دانشگاهها را افزایش داده و در حال بازنگری این موضوع هستیم و این قانون را باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی برد این تعامل و همکاری جزو مواردی است که در وزارت علوم بوده است.

وی افزود:شورای عالی انقلاب فرهنگی به  ۱۶ مورد از روسایی که معرفی کردیم رای مثبت داده و ۱۴ مورد دیگر با نامه های آن پشت در شورا بوده و به دلیل تعطیلات تابستان هنوز رسیدگی نشده است. اگر بنده بمانم که در سه شنبه هفته آینده این موضوعات مطرح می شود و اگر کسی دیگر تصدی وزارت علوم را برعهده بگیرد این موارد را پیگیری می کند بنابراین هیچ کار تقابلی با شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام نشده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از مقایسه‌ها می‌خواهم پرهیز کنم اما مجبورم این کار را انجام دهم. خدمت حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان گفتم که به بنده ایراد می‌گیرند که البته بعید است رئیس دانشگاهی را سرپرست گذاشته باشم که ۱۰ ماه از حکم آن گذشته باشد، پس در محدوده بین یک تا ۶ ماه ۱۶ نفر آنها رأی گرفتند و ۱۴ نفر دیگر در آستانه رأی گیری هستند که در مجموع ۳۰ نفر می‌شوند.

فرجی‌دانا افزود: مگر ما چند مورد را عوض کرده‌ایم؟ این فرآیند سرپرستی قصد آن را دارد که رئیس دانشگاه قبل از گرفتن حکم ریاست محک بخورد. من جدولی دارم که درباره روسای دانشگاه‌هایی است که مشخص می‌کند در دوره گذشته چه زمانی حکم سرپرستی و چه زمانی حکم ریاست دانشگاه را گرفته‌اند که با کمال تأسف ۷ مورد از آنها زیر ۶ ماه است و از ۷ ماه تا ۹۰ ماه نیز در این جدول وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از بزرگان مجلس در یک شهر نمایندگی دارد که مدت سرپرستی دانشگاهی ۹۰ ماه است، افزود: خدمت آقای محمدیان گفتم که اسلام در اینجا صدمه می‌بیند به دلیل اینکه یک نفر ۶ ماهش شده ۶ ماه و یک روز. در اینجا سندی را به هیات رئیسه مجلس در این رابطه ارائه می‌دهم، که بررسی کنند و نباید فراموش کرد هیچ کس به وزیر تذکری نداد که چرا چنین شده است و کسی نیز نگفت برخلاف اختیارات و مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی عمل شده است.

این عضو کابینه دولت روحانی با قرائت آیه “شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى” گفت: این حکم قرآن به فرجی دانا است و من سعی دارم که اینچنین باشم.

فرجی دانا درباره انتصابات گفت: درباره انتصابات معاونین وزارتخانه و جریان فتنه در اینجا در خدمت عزیزان بوده‌ام، کلا در وزارتخانه ۷ معاون وجود دارد و بیش از آن هم مدیران مراکز هستند که از این تعداد دو نفراز معاونین مربوط به دوره گذشته‌اند که به دلیل آنکه کارشان مقبول بوده نگه داشته شده‌اند. دو نفر از آنها که باز هم مقبول هستند، همه مراحل‌شان طی شده و قبل از من حکم گرفته‌اند.

فرجی دانا گفت: بنده کلاً برای سه معاون حکم صادر کردم معاون فرهنگی که حساس ترین معاونت است و سیدضیاء هاشمی برای آن انتخاب شد و دو معاون دیگر و دو مدیر کل که هیچگاه فکر نمی کردم آن زمان که مدیران کل برای انتصاب استعلام نیاز داشته باشند.

وی ادامه داد: برخی از عزیزان در این زمینه دغدغه داشتند و به همین دلیل سؤالی در ۸ دی ماه از بنده مطرح شد که در پاسخ به آن گفتم اگر مسئول این تشخیص که وزارت اطلاعات است اعلام کند که اشخاص منتصب با جریان فتنه ارتباط داشتند هم اکنون آنها را برکنار خواهم کرد.

وزیر علوم تصریح کرد: همچنین نامه ای به وزیر اطلاعات برای رفع دغدغه استیضاح کنندگان نوشته شد که در آن آمده بود اگر در حوزه ستاد یا هر کدام از دانشگاه ها مواردی از انتصاب فردی وابسته به جریان فتنه هست به بنده اطلاع دهید تا اقدام لازم صورت گیرد.

وی گفت: آقایان زارعی، نبویان،‌ آصفری، جعفری و موسوی لارگانی گفتند که یک بار دیگر استعلام گرفته شود و این توافقی بود که بنده آن را اجرا کردم اما اکنون متهم به دوباره استعلام گرفتن هستم.

فرجی دانا تصریح کرد: روز شنبه بعد از ماه مبارک رمضان جلسه جمع بندی با اعضای استیضاح کننده برگزار شد و بنده اعلام کردم که خوشبختانه پاسخ استعلام ها در حال رسیدن است و مثل اینکه خبر ناخوشایندی را اعلام کرده باشم حال این سؤال مطرح می شود که آیا از رد صلاحیت برخی باید لذت برد من لذت نمی برم که دلسوزان نظام و زحمت کشان انقلاب رد صلاحیت شوند و بنده اصل این نامه را تقدیم رئیس مجلس می کنم.

وی با اشاره به فرایند یک ماهه پاسخ نامه ها گفت: اکنون پاسخ سه استعلام آمده و دیگری هم در دست استعلام است چون هنوز از زمان توافق یک ماه نگذشته نباید برای آن صبر کرد.

میزی که علم و فناوری  را روی آن گذاشته ایم را باید با کمک یکدیگر به جلو حرکت دهیم

فرجی دانا در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به برخی از مخالفان گفت: ما در دو طرف میز نیستیم و میزی که علم و فناوری کشور را روی آن گذاشته ایم را باید با کمک یکدیگر به جلو حرکت دهیم.

وی همچنین با انتقاد از شایعه ای که به دانشگاه ها سرایت کرد گفت:‌این شایعات از کجا می آید غیر از این است که سیاسیون در این باره خط می دهند بنده پس از سفر به خوزستان و قبل از عزل رؤسال دانشگاه ها بیانیه ای از ۸۴ تشکل دانشجویی بر ضد وزارت علوم دریافت کردم که این موضوع جای تعجب دارد.

فرجی دانا گفت: ‌در این باره به دکتر زاکانی گفتم که اگر دوستان از موارد تخلفات مطلع هستند بگویند که هر چه زودتر آنها را برکنار کنم متأسفانه اینطور نیست و جریانی در حال شکل گرفتن است که وزارت علوم را با چالش مواجه سازد و اگر این اتفاق رخ دهد پیشرانه علمی کشور متوقف خواهد شد.

فرجی دانا گفت: چرا باید به همه تشکل هایی که دغدغه نظام را دارند القا شود که وزارت علوم را دارند عده ای فتنه گر می چرخانند، آیا این چنین است؟

وی با تاکید بر اینکه مطلبی که برایم مهم است و همیشه در مسئولیت هایم مشی زندگی ام بوده این است که این انقلاب ساده و بدون هزینه به دست ما نرسیده است افزود: مصلحت این انقلاب و نظام بر هر بخشی و چیزی مقدم است و مصلحت کل و بخش بر فرد مقدم است.

وزیر علوم‌،تحقیقات و فناوری ادامه داد: این چنین است که بنده از کسانی خواستم بیایند که می‌دانستم سابقه و تجربه کار ستادی دارند چرا که نمی شود لوکوموتیو را به دست آدم ناشی سپرد که در این لحظه همهمه هایی شنیده شد و فرجی دانا گفت معذرت می خواهم هنوز آقای حداد حضور دارند و بنده باید حرمت نگه دارم.

فرجی دانا با یادآوری اینکه این عزیزان، که دوستان می دانند یکی دو نفر آنها مورد حساسیت زیادی هستند عمر خود را صرف نظام و پاسداری از ارزش ها و ارکان آن کرده اند و پایبندی آنها به ولایت فقیه و تلاش برای سرافرازی اسلام و نشان دادن کارآمدی آن در حوزه تخصصی و حساس علم و فن آوری برای اینجانب اثبات شده است و بر این مهم گواهی می دهم.

این عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: با توجه به مراتب علمی اکثر این افراد استاد تمام دانشگاه هستند و اینجانب آنها را با اصرار وادار به پذیرش مسئولیت‌های ستادی دشوار کردم.

وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری با اشاره به اعلام نتایج استعلام این افراد گفت: امروز این عزیزان که پس از طی فرایند استعلام مشخص شده است که مشکل فتنه ای در کار نیست اگر ببینند که بودن آنها در این بخش بهانه ای برای ایجاد التهاب و انشقاق بین دو رکن نظام یعنی مجلس و دولت می شود بدون شک با اطمینان خاطر و در جهت ایجاد تفاهم و تعامل با مجلس حاضر به هر گونه گذشت و فداکاری خواهند بود.

فرجی دانا گفت: بنده این اختیار خود در مورد تصمیم گیری راجع به این چند نفر را به جناب آقای علی لاریجانی ریاست مجلس که از جنس دانشگاهیان هستند میدهم، ایشان حکم باشند و صحبت وی در این زمینه فصل الخطاب باشد.

وی ادامه داد: اگر بنده در مسئولیت خود باقی ماندم پس از این خدمت ایشان می رسیم و استعلام ها و عملکردها از سایر اسناد موجود در رابطه با  این افراد و دغدغه هایی را که وجود دارد ارائه می کنیم  هر آنچه ایشان گفتند ما همان را انجام می دهیم که این صحبت وزیر با تائید نمایندگان حاضر در صحن همراه بود.

وزیر علوم در ادامه در مورد دانشجویان بورسیه، افزود: این موضوع محل بحث و گفت و گو شده است؛ عزیزان می دانند دانشجویان تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد و دکتری پس از شرکت در کنکور مرحله گزینش دارند و سال‌های سال است این مصوبه مستقر است و مصوبات آن به سال های ۶۴ و ۶۳ بر می گردد.

وی یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین نامه آن را نوشته است و هیأت مرکزی گزینشی دانشجو را مرجع صدور حکم قرار داده است؛ بر این اساس بدون شک قانون گذار این اشراف را داشته که حق ادامه تحصیل در قانون اساسی ما در مواد ۳ و ۳۰ برای همه آحاد ملت تسهیل شده و کسی را نمی توان از تحصیل محروم کرد مگر به حکم قانون.

فرجی دانا گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجعی به نام هیأت مرکزی گزینش دانشجو گذاشته است و ترکیب این هیأت سال های سال است که تغییر پیدا نکرده و دبیر آن نیز همچنان باقی مانده است بر این اساس در آغاز به کار دولت یازدهم نیز همان ترکیب حفظ شده به گونه ای که یکی از اعضای آن ۲۲ سال است منشأ خیر و برکت بوده و فعالیت می کند.

وی یادآور شد: بنده آنها را شخصا می شناسم و هیچ تغییری در ترکیب آن انجام نداده ام زیرا معتقدم آنها متدین هایی هستند که آخرت خود را به دنیای دیگران نخواهند فروخت.

فرجی دانا افزود:‌ پس از استقرار دولت، ۳۸۹ درخواست به ستاد وزارت رسید که پس از بررسی هیأت مرکزی گزینش با اخذ استعلام اقداماتی انجام داد.

وزیر علوم که در تصاویری اقدام به نشان دادن اسلاید متن مصوبات شورای عالی در صحن مجلس کرد افزود: مصوبه جلسه ۶۰ شورای عالی در سال ۶۴ گفته شده که اگر وزارت اطلاعات وابستگی آنها به گروهک های محارب الحادی و منافق را اعلام کند پس از اعلام مراتب مذکور هیأت مرکزی گزینش دانشجو، رأی مردودیت را بپذیرد ولی اگر علت مردودیت چیز دیگری بود هیأت مرکزی گزینش، پرونده شخص را مجددا مورد بررسی قرار داده و در مورد وی اخذ تصمیم کند؛ البته این مصوبه بعدا اصلاح و مصادیق، واضح تر بیان شد.

وی تصریح کرد: در سال ۶۷ سه کلید واژه در مصوبه ذکر می شود که در بند الف آن در مورد اینکه چه کسانی محروم هستند سخن گفته و در بند ب آن آمده که چه کسانی می توانند با قید تعهد به دانشگاه بروند.

وزیر علوم یادآور شد: در بند الف این مصوبه درباره افرادی که در زمره معتادین به مواد مخدر هستند و در بند ب در مورد اشتهار به فحشا است که مراد از فحشا رشوه و غیبت نیست بلکه این اشتهار باید آشکار بوده و نیاز به تحقیق نداشته باشد.

وی تأکید کرد: در بند ج نیز به معاندان با نظام جمهوری اسلامی پرداخته که در پرانتز عبارت “و نه معترضان”در مقابل جمله معاندان با نظام جمهوری اسلامی آمده است؛ بر این اساس اگر وزارت اطلاعات در استعلام خود بگوید مردود و یکی از سه کلیدواژه را به کار ببرد هیأت مرکزی گزینش این را می پذیرد در غیر این صورت افراد با قید تعهد می توانند به دانشگاه بروند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه خود با رئیس مجلس در اسفند ماه سال ۹۲ گفت: آقای لاریجانی جمع بندی کردند که وزارت اطلاعات فهرست را بررسی و اگر موردی وجود دارد به وزارت علوم اعلام کند و مواردی که وزارت اطلاعات به ما اعلام کرده بود را هم پیش از آن انجام داده بودیم.

وزیر علوم در ادامه متن نامه وزارت اطلاعات در خصوص فهرست ۱۲۶ نفره را به این شرط قرائت کرد: ” پیرو استعلام در مورد فهرست ۱۲۰ نفری دانشجویان تحصیلات تکمیلی سالهای ۹۰ و ۹۱ که در آغاز سال تحصلی ۹۲ و ۹۳ با قید تعهد به تحصیل برگشتند به استحضار می رساند طبق روال معمول در صورت وجود مصادیق بندهای سه گانه محرومیت از تحصیل در لیست های ارائه شده اسامی آنان اعلام می گردد لذا عدم اعلام  موارد به معنای عدم وجود مورد می باشد.

فرجی دانا با اشاره به سخنان نمایندگان موافق استیضاح تصریح کرد: عزیزان گفتند که ما کاری برای دغدغه آنها انجام ندادیم در حالی که همه این مراحلی که گفتیم برای رفع دغدغه آنها و خودمان بوده است تا هیچ کاری خلاف قانون انجام نشود.

مر قانون ملاک ما برای عمل است

وی با بیان اینکه مر قانون ملاک ما برای عمل است گفت: بنده از شما رای اعتماد گرفتم که بر قانون بایستم و بر قانون پافشاری کنم و هیچ کاری را جز آن انجام ندهم و مشی مجلس نیز این است که از قانون و کسانی که از قانون حمایت می کنند پشتیبانی کند.

وی ادامه داد: موضوع  دانشجویان ستاره دار و اختیارات هیات مرکزی گزینش دانشجو یک بار برای همیشه از فضای مطبوعاتی خارج شود زیرا برای مردم و سیستم آموزشی دغدغه ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه رای هیات مرکزی گزینش نافذ است گفت: همه ما باید آنرا انجام دهیم زیرا یک نظام قانونی با توجه به حقوق شهروندان همه تلاش خود را به کار می برند تا حقی از کسی ضایع نشود.

وزیر علوم ادامه داد: عزیزان پرسشی را دارند که چرا هیاتی که اعضایش عوض نشده چرا قبلا رای متناقضی با رای کنونی داده است و من از آنها می پرسم آیا من می توانم پاسخگوی کارهای وزیر قبل باشم. در گذشته نیز من به شوخی به یکی از نمایندگان گفتم من آن زمان وزیر نبودم اما شما که نماینده بوده اید از او می پرسیدید.

وی جلوگیری از تحصیل ۱۲۶ دانشجوی تحصیلات تکمیلی را تضییع حقوق آنها دانست و گفت: آیا این رای را من باید توضیح بدهم یا هیات مرکزی گزینش را باید زیر سوال ببریم در حالیکه این هیات تنها یک ابزار که آنهم استعلام از وزرات اطلاعات است، ندارد و این تصور غلط است که تنها ملاک رای هیات مرکزی گزینش استعلام است.

وی خاطرنشان کرد: دوستانی که در دانشگاهها هستند می بینند پرسشگران و محققین هیات گزینش مرتبا در دانشگاهها مشغول جمع آوری اطلاعات هستند و اگر قانون گذار می خواست در همه موارد استعلام از وزارت اطلاعات در همه موارد فصل الخطاب باشد می گفت سازمان سنجش خودش از وزارت اطلاعات استعلام بگیرد و دیگر چه نیازی به هیات مرکزی گزینش بود.

وزیر علوم تحقیقات و فن آوری با تاکید براینکه پرونده ها در اختیار اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار گرفت چون می خواستیم تعامل باشد و ما به این تعامل سازنده نیاز داریم ،گفت: می خواستیم هیچ نقطه ابهامی در عملکرد ما نبینند  از این رو پرونده ها را در اختیار گذاشتیم تا سوء تفاهم ها حل شود.

فرجی دانا با بیان اینکه همه می توانیم آخرتی رو به با فلاح و رستگاری داشته باشیم گفت: ما ابزارهای خارج از اختیارات قانونی را نمی توانیم به کار ببریم و اختیارات قانونی ما را محدود می کند.

وی با اشاره به سخنان یکی از موافقین استیضاح مبنی بر ارسال ایمیل به ۴۰۰ نفر گفت: فکر می کنند ایمیل ارسال شده مورد تائید دانشگاه است و موضع  فرجی داناست .

ما به ضد انقلاب باج نمی دهیم

وزیر علوم،‌تحقیقات و فن آوری گفت: پرونده فردی که ایمیل ضد انقلابی را توزیع کرده به هیات بدوی وزارت علوم رفته و پس از بررسی اخراج شده است و حکم اخراج  او پیش من است، ما با کسی شوخی نداریم ، ما به ضد انقلاب باج نمی دهیم.

فرجی دانا گفت: این فرد از هیات بدوی و تجدید نظر حکم گرفته وبه بازخرید از خدمات و اخراج محکوم شده است.

وی افزود: رئیس دانشگاه با توجه به اینکه مصلحت نمی دانسته است که این فرد در محیط دانشگاه باشد به وی اعلام کرده که حقوقت را تا زمان صدور رای نهایی می دهیم اما تا آن زمان حق ورود به دانشگاه ندارید.

وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری با طرح این سوال آیا باید دفتر این فرد را با خاک یکسان کنیم؟ گفت: دفتر او را به فرد دیگری می دهیم.

فرجی دانا افزود: نامه از دو کمیسیون امنیت ملی و آموزش مجلس دریافت کردم مبنی بر اینکه فهرست استادان اخراجی که در زمان شما برگشتند را اعلام کنید از این رو متوجه شدم فضایی در حال شکل گیری است.

وی با بیان اینکه اگر دانشگاهها از دیوان عدالت اداری کسی حکم بگیرد باید آن حکم را اجرا کند افزود: در این راستا نامه ای به دانشگاهها نوشتم مبنی بر اینکه به نظر می رسد ظاهرا دغدغه ای وجود دارد از این رو فهرست استادان اخراجی و برگشتی را گرفتیم.

تعداد دانشجویان اخراجی و برگشتی به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد 

وزیر علوم با بیان اینکه دو کمیسیون مجلس به تحرک افتادند که یک مسئله ضد امنیتی در حال شکل گیری است گفت: تعداد دانشجویان اخراجی و برگشتی به انگشتان دست نیز نرسیده است و این ها کسانی هستند که با حکم قطعی دیوان عدالت اداری برگشتند.

فرجی دانا ادامه داد: من در نماز جمعه حضور داشتم و یک نفر در توضیحات خود می‌گفت که شکی نیست که وزارت علوم دارد افراد تاثیرگذار را برمی‌دارد. بنده به‌عنوان وزیر علوم آنجا نشسته بودم و وظیفه داشتند که این موضوعات را به من ارائه کنند تا در این رابطه توضیحاتی را ارائه کنم.

وی ادامه داد: از این موضوع می‌خواهم استفاده کنم و بگویم که عده‌ای تکلیف شرعی می‌بینند که چهره وزارت علوم را مشوش نشان دهند، حال این افراد چه سودی می‌برند؟ زیرا ما دراین رابطه سودی نمی‌بریم و مجلس محترم هم قطعاً سودی در این رابطه نمی‌برد. از این‌رو مگر می‌شود یکی از قوا از تضعیف قوای دیگر در نظام جمهوری اسلامی سود ببرد؟

قطعا با اختلاف به جایی نمی‌رسیم، حال من باشم یا نباشم

این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: چرا این اقدامات می‌شود و این افراد سرتاسر کشور می‌روند و هر جا هم که می‌روند یک فهرست از مطالب قبل از حضور من برده و گفته شده است. چرا اینقدر بر طبل اختلاف می‌کوبیم و به کجا می‌خواهیم برسیم. از این‌رو قطعا با اختلاف به جایی نمی‌رسیم، حال من باشم یا نباشم. بنابراین وحدت کلمه رمز پیروزی است و باید با هم وحدت داشته باشیم و در نیت خیر یکدیگر شک نکنیم. شاید اشتباهاتی داشته باشیم و قطعاً‌ ما نیازمند راهنمایی هستیم و عزیزان هر موقع که راهنمایی کنند ما سر تسلیم را فرود می‌آوریم.

فرجی دانا بیان کرد:‌ در مورد حکمی که من زدم اینگونه جلوه‌گر شد که ما هیچ اقدامی انجام نداده‌ایم البته نصیری قیداری در اینجا حضور دارد و من شاهد بودم که کسی که سوال را مطرح کرده بود، از ایشان به خاطر پیگیری‌های جدی در صحن کمیسیون تشکر کرد.

استادان اخراجی از انگشتان دو دست هم فراتر نمی‌رود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه فهرست استادان اخراجی به کمیسیون آموزش و امنیت ملی ارائه شده است، افزود: تعداد این استادان از انگشتان دو دست فراتر نمی‌رود و هیات‌های تجدیدنظر یک مورد یا دو مورد آنها را که غیبت داشته‌اند اعلام کرده است. از این‌رو افراد حاضر با رأی دیوان حاضر شده‌اند و ما به هیچ وجه تضعیف قوه قضائیه در رأی‌های خودش را نباید بپذیریم. از طرف دیگر ما روسایی داشتیم که حکم انفصال به علت قانون دیوان عدالت اداری دریافت کرده بودند. همچنین این برای من افتخار نیست که بگویم من حکم قوه قضائیه را اجرایی نمی‌کنم. از این‌رو ما باید نسبت به قانون خاضع باشیم.

وی تصریح کرد: به طور حتم قوه قضائیه قوه قانونی بوده و حکم و اختیارات این نهاد قانونی است و وقتی حکم داده می‌شود می‌توان در تجدیدنظر آن را بررسی کرد و پس از نهایی شدن اجرای احکام آن را اعلام می‌کند و می‌گوید که رئیس دانشگاه اگر این حکم را اجرا نکنی، مجازات‌هایی در پی دارد و روسای دانشگاه‌های ما باید قطعاً حکم را اجرایی کنند، از این‌رو اگر دفاع را خوب انجام ندهند، باید تربیت‌شان کنیم تا دفاع را خوب انجام دهند،‌حال چرا باید بگوییم که حکم را اجرا نکنند؟

فرجی دانا ادامه داد: قطعاً هر موردی که ما مطلع نباشیم در صورت اعلام ما آن را پیگیری می‌کنیم و به عزیزان قبل از استیضاح گفتیم که اگر اطلاعاتی را دریافت و اعلام کردید من آن را به چشم می‌گذارم و آن را پیگیری می‌کنم. /

Share