انتقادات معاون اول رییس‌جمهور

جهانگیری : برخی به جای دولت، مردم را هدف قرار می‌دهند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا اسحاق جهانگیری در مراسم تجلیل از کارآفرینان برتر سال ۹۲، گفت: این روزها در برخی رسانه‌ها که گاه متعلق به بخشی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خبرهایی منتشر می‌شود که انسان احساس می‌کند با هدف نگران کردن مردم تولید می‌شود.

jahangiriبه گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه “با قاطعیت به دنبال این هستیم که مسائل خارجی را با دنیا حل کنیم”، گفت: با این حال، ما به شرایط سخت‌تر از تحریم هم فکر کرده‌ایم و برای آن برنامه داریم.

اسحاق جهانگیری در مراسم تجلیل از کارآفرینان برتر سال ۹۲، گفت: این روزها در برخی رسانه‌ها که گاه متعلق به بخشی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خبرهایی منتشر می‌شود که انسان احساس می‌کند با هدف نگران کردن مردم تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه “دولت از نقد، استقبال می‌کند”، تصریح کرد: با این حال وقتی خبری تولید می‌شود که بیش از اینکه دولت را هدف قرار دهد، ملت را هدف قرار داده تا نگرانشان کند، جای سوال دارد. این در حالی است که دولت با تمام قدرت و آگاهی از شرایطی که در آن قرار گرفته در فضاهای بین‌المللی، داخلی و … مصمم است تا برای برون‌رفت از شرایط کشور همه راه‌ها را مورد توجه قرار دهد.

جهانگیری با بیان اینکه “ما اصرار داریم که نقد صاحبنظران را بشنویم تا هزینه کارهایی که انجام می‌شود به چشم مردم نرود”، افزود: مثلا گفته می‌شود که دولت برای هدفمندی، برنامه ندارد. حتی جعل خبر می‌کنند که دولت می‌خواهد هدفمندی را به جای نقدی، کالایی کند. این در حالی است که اگر رییس‌جمهور، رییس دولت است، او در گزارش صد روزه از ادامه یافتن یارانه‌ها به شیوه فعلی سخن گفته است.

معاون اول رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: به هر ترتیب هدفمندی یارانه‌ها در مرحله اول آسیب‌های زیادی داشته که این آسیب‌ها به کشور و اقتصاد تحمیل شده است. کل دریافتی یارانه‌ها سالیانه ۲۸ هزار میلیارد تومان بوده است و هم‌اکنون رقمی که ما توزیع می‌کنیم، ۴۲ هزار میلیارد تومان است. ۱۱ هزار میلیارد تومان نیز در بودجه سال ۹۲ مورد توجه قرار گرفته است و ما نمی‌خواهیم مرحله دوم را به این شکل اجرا کنیم.

وی همچنین با اشاره به بودجه عمرانی کشور گفت: بودجه عمرانی امسال نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است که ما از بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومان توزیع می‌کنیم؛ پس چنین موضوعی باید آسیب‌شناسی شود.

جهانگیری در ادامه خاطرنشان کرد: برخی دوستان اعلام کردند و می‌گویند مناظره کنیم. راجع به چه موضوعی مناظره کنیم؟ به هرحال گفته شده تورم ۴۰ درصد و رشد اقتصادی منفی ۵.۸ درصد است. این موضوع را هم مسئول مرکز آمار که قبلاً هم بوده، اعلام کرده است. شما پیش او بروید که ببینید غیر از این چیزی می‌گوید؟

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود در این مراسم اظهار کرد: برخی خبرهایی منتشر کردند مبنی بر اینکه ستاد تدابیر ویژه برای مقابله با تحریم‌ها از ابتدای شروع این دولت تشکیل نشده و در نتیجه نگاه این دولت به سمت خارج است. البته باید بگویم که ما با قاطعیت دنبال این هستیم که مسائل خارجی‌مان را با دنیا حل کنیم و این موضوع را می‌گوییم که راه‌حلی جز اینکه مسائل خارجی‌مان را با دنیا – البته از موضع عزت و قدرت حل کنیم – نداریم.

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: رییس‌جمهور در اولین نطق خود در سازمان ملل اعلام کرد که ما باید به دنبال دنیای عاری از خشونت و افراطی‌گری باشیم. آقای ظریف به دنبال این بودند که این موضوع را به شکل قطعنامه دربیاورند و هفته گذشته این قطعنامه به اتفاق آرا در سازمان ملل تصویب شد و اسرائیل حتی جرأت تقاضای رأی هم نداشت. بنابراین ما فکر می‌کنیم این روش، روش بهتری است که طی آن رییس‌جمهور طوری حرف بزند که به اتفاق آرا مورد استقبال قرار بگیرد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه “جلسات ستاد ویژه برای مقابله با تحریم‌ها را از روزی که آمدیم به طور مرتب در تمامی هفته‌ها برگزار کردیم”، گفت: نباید اینطور فکر شود که ما برای شرایط بدتر از تحریم‌ها هم فکری نداشتیم. ما برای شرایط سخت‌تر از تحریم نیز برنامه داریم.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین تاکید کرد: امیدواریم که افراد، منافع مردم و ملت را فدای مسائل زودگذر نکنند.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخشی از صحبت‌های پرویز پرستویی بازیگر سینما و تئاتر در این مراسم که به نوعی رضایت خود را از شرایط فعلی کشور اعلام کرد و گفت “حالِ ما از اینکه این دولت بر سر کار آمده خوب است”، اظهار کرد: هنرمندان، وجدان جامعه هستند و به هر دلیلی رضایت دارند، معنایش این است که جامعه نیز راضی است و امیدواریم خداوند به این دولت توفیق دهد تا بتواند از امیدی که در مردم پدید آمده است، پاسداری کند و کاری انجام دهد تا رضایت خداوند و مردم در آن باشد.

وی خطاب به جمع حاضر نیز اظهار کرد: این دولت، دولت شما مردم است و ما خدمتگزار شما هستیم و من از همه شما عزیزان خواهش می‌کنم راهنمایی‌ها و نقطه‌نظرات خود را در ارتباط با کارهایی که دولت انجام می‌دهد، به ما منعکس کنید؛ چراکه این دولت به شدت نیازمند این است که از نقد و راهنمایی دلسوزان بهره‌مند باشد. بویژه اینکه ما در مقطعی قبول مسئولیت کردیم که دشواری‌های بیشماری پیش روی مردم است.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: ما امروز با تمام وجود درک می‌کنیم که مردم از گرانی و رکود ناراحت هستند و انتظار دارند که دولت بتواند برای حل این مشکلات کاری کند.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از کارآفرینان برتر سال ۹۲، اظهار کرد: موتور اصلی حرکت اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، کارآفرینان هستند. اینکه کشوری فکر کند می‌تواند تنها به منابع طبیعی خود متکی باشد و از این طریق مردم خود را به رفاه برساند، اشتباه کرده است. ما نیازمند این هستیم که با خلاقیت، دانش کشور را توسعه دهیم و هیچ توسعه‌ای بهتر از توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و خلاقیت نیست.

جهانگیری ادامه داد: کارآفرینان تمام انسان‌هایی را شامل می‌شوند که می‌توانند نوع‌آوری داشته باشند و از فرصت‌های خود بهره‌برداری مناسب کنند و آن را به نتیجه برسانند و همچنین قدرت ریسک‌پذیری داشته باشند. این در حالی است که متأسفانه در جامعه ما به موضوع ریسک‌پذیری که یک موضوع اصلی است، توجه کافی نشده است.

وی با بیان اینکه “یکی از اصلی‌ترین موانع کارآفرینی این است که آموزش‌های ما طوری هدایت نمی‌شود که فرد فارغ‌التحصیل، یک فارغ‌التحصیل ریسک‌پذیر باشد”، تصریح کرد: فارغ‌التحصیل ما، نباید فقط به دنبال این باشد که با درآمد اندک دولتی در جایی شاغل شود. فارغ‌التحصیل باید یک سرمایه و فرصت قلمداد شود و ما باید شرایطی به وجود بیاوریم که این افراد کارآفرین شوند؛ در غیر اینصورت ممکن است فرصت‌هایمان را به تهدید تبدیل کنیم.

جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه “کارآفرینی یعنی تولید ثروت کردن و چنین موضوعی باید به عنوان یک ارزش مورد توجه قرار گیرد”، افزود: متأسفانه در برخی فیلم‌ها وقتی می‌خواهند انسان بدی را معرفی کنند، چنین شخصی را به عنوان یک فرد پولدار و چپاول‌گر معرفی می‌کنند؛ این در حالی است که کسی را که تولید ثروت می‌کند، باید مورد توجه قرار داد.

معاون اول رییس‌جمهور، توسعه تکنولوژی را از دیگر کارهای یک کارآفرین دانست و اضافه کرد: یکی از موانع این است که کارآفرینان بیش از اینکه خود را در رقابت با بخش خصوصی ببینند، در رقابت با موانع قانونی و مقررات می‌دانند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه “بهبود فضای کسب و کار باید شکل بگیرد تا مشوقی برای کارآفرینان باشد”، یادآور شد: در ایران، بنگاه متولد می‌شود ولی اجازه نمی‌دهند بنگاهی که ناکارآمد است از صحنه خارج شود. تدابیری در دولت اندیشیده شده است که ما امیدواریم این تدابیر به نقطه خوبی برسد و ما شاهد حضور کارآفرینان در همه بخش‌های اقتصادی باشیم و بتوانیم محدودیت‌ها و تنگناها را برطرف کنیم.

در این مراسم از کارآفرینان برتر استان‌های مختلف کشور در سال ۹۲ قدردانی شد.

Share