شنیده ها حاکی از این است ..

دعوا بر سر نامگذاری پل ۲۷ میلیاردتومانی شهرداری رشت تمام شد!!!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا بالاخره بزرگ‌ترین پل غیرهمسطح شمال کشور در رشت پس از ۳۶ ماه و پشت سر گذاشتن چالش هایی چون تخریب و تعویق، اکنون آماده بهره برداری شد اما اکنون چالشی دیگر در جهت نامگذاری آن بوجود آمد

پرده اول

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سرپرست شهرداری رشت، ضمن قدردانی از صبر و حوصله مردم رشت، خبر از اتمام عملیات اجرایی پل غیر هم سطح میدان باستانی شعار رشت داد. طول تقاطع غیرهمسطح باستانی شعار ۱۱۰۰ متر بوده که برای ساخت آن ۲۷ میلیارد تومان هزینه شده است. این تقاطع در مدت ۲۸ ماه ساخته شده و به نظر می رسد با بهره برداری از این تقاطع بار ترافیکی میدان های باستانی شعار و قلی پور و خیابان های اطراف بطور قابل توجهی کم شود. اگرچه بنا بود این پروژه در هفته پنجم اردیبهشت ماه افتتاح شود ولی فقط با کمی تاخیر!!! در هفته سوم آبان ماه آماده بهره برداری شد.

پرده دوم

بخشی در حدود ۵۰ متر از تقاطع غیر همسطح بین میادین شهید باستانی شعار و شهید قلی پور رشت عصر روز دوشنبه سوم تیر ماه بدلیل رعایت  نکردن استاندارد ها و موازین فنی توسط پیمانکار و عدم نظارت کافی ناظر پروژه فرو ریخت.

علیرغم تلاش خبرنگار ما مسئولین شهرداری یا پیمانکار از توجیه این سهل انگاری اجتناب ورزیدند اما یکی از شهرداران شهرهای تابعه که نخواست نامش فاش شود به خبرنگار خزرانلاین گفت: وقتی پلی به این عظمت را به دست یک موزاییک ساز می دهند انتظار بیشتری نباید می داشت. وی افزود: علت کندی کار هم دقیقا همین بی اطلاعی آنها و بی تجربگی شان بود چرا که تازه فهمیدند حدفاصل شرکت تعاونی تاکسیرانی تا میدان شهید قلی‌پور یعنی همان محدوده ایی که پل نشست کرده زمین دچار استحکام نیست و هر آن بروز چنین حادثه ای را پیش بینی می کردند اما راه حل را نمی دانستند. این شهردار ادامه داد: جدا از خسارت معنوی این اشتباه محاسباتی بیش از نیم میلیارد تومان به این پروژه خسارت مادی نیز زده است.

اما شهرداری نیز بعدا چنین بیانیه ای صادر کرد:

به اطلاع کلیه شهروندان عزیز می‌رساند دهانه بیست و ششم تقاطع غیر همسطح شهیدان باستانی شعار و قلی پور، آخرین دهانه در دست اجرا و به طول ۴۴ متر، بزرگترین دهانه پل است که به دلیل قرار گرفتن بر روی پل قدیمی زرجوب امکان اجرای داربست جهت نگهداری قالب به روش معمولی وجود نداشته و جهت نگهداری قالب از یک سازه موقت خرپائی به منظور تحمل بار و انتقال آن به دو طرف پل قدیمی استفاده شده که در حین بتن‌ریزی در مورخ ۳/۴/۹۲به دلیل خرابی پاره‌ای از اجزاء داربست و سازه موقت، خیز بیش از حد مجاز در سازه خرپائی موقت ایجاد شد که منجر به توقف عملیات اجرائی شد. گفتنی است سازه اصلی پل دچار هیچ آسیبی نشد و خسارت وارده صرفاً مالی و متوجه قالب و سازه خرپائی موقت پیمانکار شد. لازم به ذکر است عملیات جمع‌آوری قالب و سازه خرپائی موقت و داربست و بازسازی مجدد آن بلافاصله توسط پیمانکار آغاز و به‌طور شبانه‌روزی تا تحقق نتیجه نهایی ادامه می‌یابد. به همین جهت به‌وجود آمدن مشکل فوق زمان بهره‌برداری از تقاطع دچار وقفه چند هفته‌ای شده است.

پرده سوم

حال که پل به اتمام رسیده است رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان خواستار نامگذاری آن به نام «۸ دی» شد. حجت‌ الاسلام مجتبی اشجری که  رئیس ستاد ۹ دی گیلان نیز هست از شورای اسلامی شهر رشت درخواست کرد: این روزها که نامگذاری این پل در کمیسیون مربوط به نامگذاری خیابان‌ها و معابر در حال بررسی است جا دارد برای شهرت و آوازه بزرگ‌ترین پل غیرهمسطح شمال کشور نامی ویژه شهر برای آن انتخاب شود. وی با یادآوری حماسه هشت دی مردم گیلان خاطرنشان کرد: بزرگی حضور مردم ولایی شهر رشت در روز ۸ دی سال ۸۸ در حافظه تاریخی مردم ایران ثبت شده است چراکه مردمان دیار میرزا هوشمندانه یک روز جلوتر از دیگر شهرهای کشور وارد صحنه حضور شدند و در ۸ دی طومار فتنه را بر چیدند از این رو  ۸ دی برای تاریخ گیلان و شهر رشت یک روز فراموش ناشدنی است و همه در پاسداشت این روز بزرگ به سهم خود مسئول هستند.

اشجری اظهار کرد: به شورای شهر رشت پیشنهاد می‌شود از ظرفیت نام ۸ دی بهره گیرند و پل غیرهمسطح را که در آستانه ۹ دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت قرار گرفته‌ایم با تهیه یک نماد و جمله‌ای نوشته شده از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی درباره بصیرت مردم رشت، پل غیر همسطح را به نام ۸ دی نامگذاری کنند. وی با اشاره به اینکه این نامگذاری از چند منظر حائز اهمیت است، تصریح کرد: مهم‌ترین نکته اهتمام توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در بزرگداشت این روز باشکوه برای مردم این است.

این مسئول عظمت‌بخشیدن به کاری بزرگ با انتخاب نامی بزرگ را از دیگر نکات مهم در نامگذاری پل مذکور ذکر کرد. وی خاطرنشان کرد: ۸ دی در محتوای تاریخی خود مجموعه‌ای از ولایت‌مداری، بصیرت، حضور در صحنه را به همراه دارد که سبب افتخار مردم گیلان به ویژه شهر رشت است. اشجری انتخاب نام ۸ دی برای پل غیر همسطح مذکور را گامی موثری برای شورای شهر رشت در پاسداشت بصیرت و ولایت‌مداری مردم این شهر ذکر کرد. وی با بیان اینکه تاکنون اقدامی برای زنده نگه داشتن رویداد مهم ۸ دی در گیلان و رشت صورت نگرفته است، متذکر شد: نامگذاری این پل به نام ۸ دی حماسه مردم گیلان و رشت را ماندگار می‌کند.

پرده چهارم

اما اعضای شورای اسلامی شهر رشت در جلسه فوق‌العاده شورای نامگذاری کوچه‌ها و معابر سطح شهر رشت، بزرگ‌ترین پل غیرهمسطح شمال کشور را «باستانی‌شعار» نامگذاری کردند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت درباره نامگذاری پل غیرهمسطح این شهر که بزرگ‌ترین پل شمال کشور است، اظهار کرد: شامگاه چهارشنبه شورای نامگذاری کوچه‌ها و معابر سطح شهر رشت به صورت فوق‌العاده تشکیل جلسه داد. فاطمه شیرزاد افزود: پس از بررسی نامگذاری، بزرگ‌ترین پل غیر‌همسطح شمال کشور به نام شهید «باستانی‌شعار» نامگذاری شد.

وی درباره روند نامگذاری پل مذکور تصریح کرد: نامه‌ای توسط سرپرست شهرداری رشت به شورا ارسال شد و پس از بررسی دوباره در کمیسیون فرهنگی به صورت کارشناسی و تخصصی‌تر مورد بررسی قرار گرفت و در صحن شورا و به رأی‌ گذاشته شد. عضو شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: نام باستانی‌شعار برای پل بزرگ غیرهمسطح رشت مورد تایید اعضای شورا قرار گرفت و به سرپرست شهرداری ابلاغ شد تا مراحل نصب تابلو به نام این شهید انجام گیرد.

پرده آخر

حال که این پل باستانی شعار نام گرفت؛ آیا می دانید این شهید که بود؟

سردار رشید اسلام شهید محمد رضا باستانی شعار در دهم آبان ماه سال ۱۳۳۹ در خانواده ای متدین و مذهبی در محله ی ((میان محله)) شهرستان رشت دیده به جهان گشود.

هوش و استعداد او در زمینه های مختلف از همان ابتدای کودکی با توجه به حالات او به خوبی مشهود بود به نحوی که در جریان تحصیلات ابتدایی شاگردی ممتاز و بسیار منظم و با وقار به شمار می رفت.

محمد رضا دوران کودکی بسیار پر جنب و جوش را پشت سر نهاد. قدرت ابتکار فکری و عملی او آنچنان بود که مدام به فکر ساختن وسایل ابتکاری بود و در عین حال با وجود اینکه هنوز به سن تکلیف نرسیده بود مقید به انجام واجبات دینی بود و از همان دوران الفبای تقوا را در خانواده مذهبی و خدا جویش آموخت.

وی دوران دبستان و راهنمایی را با موفقیت پشت سر نهاد و وارد دبیرستان شد که پایان دوران دبیرستانش با شکل گیری جمهوری اسلامی ایران مصادف بود.

علاقه شدید او به اسلام و امام (ره)، شرکت در راهپیمایی ها و داشتن دوستان مذهبی و عاشق اسلام زمینه ای شد تا تحول جدیدی در زندگی او ایجاد شود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تاسیس بسیج به فرمان امام (ره) عضو فعال آنجا گردید و همزمان با تشکیل سپاه پاسداران در رشت به سبز جامگان سرخ راه پیوست و در واحد عملیات سپاه با تیم های گشت به همکاری پرداخت. روحیه قاطع و شجاعت مثال زدنی او باعث شد تا نقش موثری در رابطه با پاکسازی شهر و استان از عناصر ملحد و ضد انقلاب در سالهای ۶۰ تا ۶۲ داشته باشد و در این راه یکی از فعالان واحد عملیات سپاه رشت بود.

با آن که وی از جثه ی نحیف و لاغر برخوردار بود اما بدون هیچ ترسی وارد معرکه های خطرناک شده و شهر را برای دشمنان قسم خورده نظام ناامن می ساخت. اخلاص و یکرنگی از ویژگی های بارزش به شمار می رفت. در هر عملی که انجام می داد تنها رضای خدا را در نظر داشت. شجاعتش از تقوا و تعهدش سرچشمه می گرفت، تقوایی که از شروع ارتباطش با خدا کسب کرده بود.

بسیار ساده و مهربان بود و در هر کار خیری پیش قدم بود.برای والدین، خصوصاً مادر احترام خاصی قایل بود و در کارهای منزل او را یاری می کرد. با کمال مهربانی و صمیمیت با اطرافیان رفتار می کرد. کنجکاوی وی در مورد سلاح های جنگی روحیه ی خلاق و نیز ابتکارات او موجب شد که در زمینه ی سلاح های نظامی فعالیت قابل توجهی انجام دهد. به همین دلیل مسئولیت اسلحه خانه سپاه رشت به وی واگذار شد تا ضمن نگهداری و تعمیر سلاح، ابتکارات و فعالیت هایش را راحتر انجام دهد که به دلیل این گونه فعالیت ها به ناچار کمتر در جمع دیگران حضور می یافت. شهید باستانی شعار از جدیت و پشتکار بالایی برخوردار بود. وقتی خبر ابتکاراتش به سپاه تهران رسید از وی دعوت شد تا برای ساخت سلاح ها و تجهیزات به آنجا رفته تا با استفاده از امکانات بیشتر در امر اختراعات جدید به کشور کمک کند. محمد رضا انسانی به تمام معنا متین، ژرف اندیش و متدین بود.

دارای جاذبه های معنوی بود. در سخت ترین شرایط  برای حفظ ارزشهای انقلاب و استمرار اصول اسلامی و دین تلاش و ایثار می نمود. از پیروان راستین خط امام بود و برای این که کشتی انقلاب به ساحل پیروزی برسد در کنار کارهای نظامی به فعالیت های دینی و مذهبی می پرداخت. محمد رضا عاشق جبهه بود و همیشه اعلام آمادگی خود را برای حضور در جبهه مطرح می کرد ولی مسئولین وقت سپاه موافقت نمی کردند چون وجودش در پشت جبهه بسیار مؤثر بود. اما با این حال محمد رضا پنج بار داوطلبانه عازم جبهه های حق علیه باطل شد و در این راه یک با به شدت از ناحیه فک و صورت مجروح گردید که پس از بهبودی نسبی دوباره عازم جبهه ها شد. شهید باستانی شعار زوائد معیشت را از زندگی خود حذف کرده بود و رنگ خدا گرفته بود. محمد رضا نیامده بود که بماند و گویا رسم همیشگی مردان مرد این است که زندگی دنیایی را زیبا تر از همیشه بدور افکند و به سمت تنها مقصود و معبود خویش عروج نماید. وی در طول ۲۵ بهار زندگیش بیش از ده نوع از بدیع ترین سلاح های جهان را اختراع کرد به طوری که به اولقب((شمشیر ساز سپاه)) داده شد. فرماندهان عالی رتبه نظامی او را یکی از بازوان پرتوان نظام می دانستند اما شوق شهادت و شور جهاد و مبارزه آن چنان در وجود محمد رضا نقش بسته بود که سر انجام روح بلند و ملکوتی این کبوتر عاشق در ۲۹/۳/۶۵ به سمت عرش الهی پرواز نمود و او همانند مولا و اربابش حضرت اباعبدالله الحسین ((علیه السلام)) با لبانی تشنه وپیکری بی سر به سمت حضرت دوست شتافت وخبر شهادت این سردار بزرگ و مبتکر خلاق وقتی به برادر محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران رسید وی با چشمانی اشکبار و با گفتن جملات که دست ما از ما جدا شد و در فراق او گریست .جمله ای که مولا ابا عبدالله الحسین(ع)در فراق حضرت ابوالفضل العباس (ع)فرموده بود که با شهادت تو کمرم شکست.پیکر پاک و مطر این شهید والا مقام پس از اقامه نماز و سخنرانی توسط حضرت حجته الاسلام والمسلمین احسان بخش (نماینده ولی فقیه استان)بر دستان مردم شهید پرور استان تشیع و در گلزار شهدای رشت به خاک سپرده شد./خزرانلاین

Share