در جستجويي ميان چهره‌هاي سياسي؛

آنچه که لازم است از مسافران روزانه وزارت کشور بدانید +عکس

به گزارش دیارمیرزا فرایند ثبت‌نام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته (سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه) ساعت ۸ صبح آغاز شد. از این رو دیارمیرزا در نظر دارد با ارائه زندگینامه کاندیداهای مطرحی که تاکنون اقدام به ثبت‌نام در ستاد انتخابات کشور کرده‌اند، بخشی از سوابق اجرایی آنان را به رشته تحریر در‌ آورد.

به گزارش دیارمیرزا فرایند ثبت‌نام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته (سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه) ساعت ۸ صبح آغاز شد.نخستین روز ثبت‌نام از کاندیداهای ریاست جمهوری در حالی به پایان رسید که ۷۵ نفر در ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور با ارائه مدارک لازم نام خود را برای حضور در رقابت سرنوشت ساز ۲۴ خردادماه امسال ثبت کردند که از میان این۷۵ نفر تنها ۵ چهره سیاسی و جدی حضور داشتند که البته پیش از این به طور رسمی اعلام کاندیداتوری کرده بودند.

دیارمیرزا  در نظر دارد با ارائه زندگینامه کاندیداهای مطرحی که تاکنون اقدام به ثبت‌نام در ستاد انتخابات کشور کرده‌اند، بخشی از سوابق اجرایی آنان را به رشته تحریر در‌ آورد.

صادق واعظ زاده؛ موسس آزمایشگاه پژوهشی سیستم‌های حرکت پیشرفته

صادق واعظ‌ زاده در سال ۱۳۳۸ در شهر “مشهد” به دنیا آمد.

وی استاد گروه قدرت دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران و عضو حقیقی “شورای عالی انقلاب فرهنگی” و “مجمع تشخیص مصلحت نظام” بوده و در دولت اول”محمود احمدی‌نژاد”، اولین “معاون علمی رییس جمهور”، “دبیر شورای عالی آموزش، پژوهش و فناوری” و “رییس بنیاد ملی نخبگان” بود.

واعظ زاده در حال حاضر عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است.

اولین کاندیدای رسمی انتخابات ریاست‌ جمهوری، عضو ارشد “انجمن بین‌المللی مهندسین برق و الکترونیک” (IEEE)، عضو هیئت سردبیری سه نشریه عملی بین‌المللی و دو نشریه علمی – پژوهشی داخلی است و در کمیته راهبردی و علمی کنفرانس‌های متعدد بین‌المللی در زمینه تخصصی خود عضویت داشته و دارد و نشست‌های مربوط را اداره کرده است.

رئیس شورای عالی مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، بالغ بر یکصد و پنجاه مقاله پژوهشی در مجلات و کنفرانس‌های داخلی و خارجی چاپ و ارائه کرده است.

وی همچنین مقالاتی در زمینه مدیریت فناوری تالیف کرده و کتاب “موسسات فناوری؛ راهبردهای دکترین عملکرد” به ترجمه او از سوی “دانشگاه تهران” انتشار یافته است. طرح پژوهشی وی در سال ۱۳۸۴ به عنوان طرح پژوهشی نمونه دانشگاه تهران انتخاب شد.

لنکرانی؛ از وزارت تا اعلام آمادگی برای ورود به ریاست جمهوری

کامران باقری لنکرانی” متولد سال ۱۳۴۴ در تهران است.

وی مدرک دیپلم خود را از دبیرستان شبانه‌روزی نمونه توحید شیراز، مدرک دکترای حرفه‌ای پزشکی خود را در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مدرک تخصص بیماری‌های داخلی را در سال ۱۳۷۱ از دانشگاه علوم پزشکی شیراز(با رتبهٔ اول کشور) و مدرک فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد را در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه علوم پزشکی شیراز اخذ کرد.

وی در حال حاضر رئیس “مرکز تحقیقات سلامت” در دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

باقری‌لنکرانی در دوران دانشجویی خود، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سپس عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بود.

پس از آن به سمت معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز رسید. همچنین مدتی بعنوان ریاست بیمارستان نمازی شیراز  ایفای مسئولیت کرد.

با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، کامران باقری لنکرانی به عنوان وزیر بهداشت دولت نهم انتخاب شد. اما در دولت دهم، جای خود را به “مرضیه وحید دستجردی ” داد تا اولین زنی باشد که در ایران به مقام وزارت می‌رسد.

گفتنی است وی سخنگوی جبهه پایداری نیز بوده است که از یک ماه پیش جای خود را به امیرحسین قاضی‌زاده داده است.

حسین جلالی ، رییس دفتر “محمدتقی مصباح یزدی ” در ٢۴ فروردین ، خبر از نهایی شدن کاندیداتوری باقری لنکرانی به عنوان نامزد “جبهه پایداری”  داد و گفت خبر رسمی این موضوع در روز اول اردیبهشت در تالار وحدت تهران اعلام شده است.

محمد سعیدی‌کیا؛ کاندیدایی که بنا به دلایلی در کابینه دوم احمدی نژاد حضور نداشت

“محمد سعیدی کیا” در سال ۱۳۲۵ و در اصفهان متولد شد؛ وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ راه و ساختمان از دانشگاه امیر کبیر تهران دریافت کرد.

“سعیدی‌کیا”  پیش از این ‬وزیر راه و ترابری دولت‌های میرحسین موسوی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ بوده‌ وی همچنین ‬وزیر جهادسازندگی دولت خاتمی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ نیز بوده‌ است.

محمود احمدی نژاد در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ وی را برای تصدی ‬وزارت مسکن و شهرسازی به مجلس معرفی کرد و پس از تایید مجلس این وزارتخانه را در اختیار گرفت.

البته سعیدی‌کیا بنا بر دلایلی در کابینه دوم احمدی نژاد حضور نداشت،  وی دلیل این جدایی را اینگونه عنوان می‌کند:  ادغام وزارت‌خانه در زمان وزارت من مطرح نشد و دلیلی نیز برای جدایی ما از دولت نبود؛ در کارها با آقای رئیس جمهور اختلاف نظر داشتیم،  البته رئیس‌جمهور وزرا را انتخاب می‌کند و وزیر وی را انتخاب نمی‌کند، هم ایشان تمایل نداشت با من کار کند و هم من تمایل نداشتم چون اختلاف نظر داشتیم و به نظرم وزیری که با رئیس‌جمهور کار می‌کند باید خواسته‌های وی را برآورده کند؛ دلیل اصلی جدایی من از دولت این است که آقای رئیس‌جمهور باید به وزرا اعتماد کند و میدان بیشتری برای کار به آنان بدهد؛ (مشروح گفتگوی تفصیلی این کاندیدای احتمالی انتخابات با باشگاه خبرنگاران را اینجا بخوانید)

حسن روحانی؛ کاندیدایی که ۱۶ سال مسئولیت دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی را عهده‌دار بوده است

“حجت‌الاسلام حسن روحانی” متولد ۲۱ آبان ۱۳۲۷در شهر سرخه (استان سمنان)، دارای دکترای حقوق و سابقه تحصیل در حوزه علمیه قم در حد اجتهاد؛ نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

روحانی فعالیت‌های انقلابی خود را در سال ۱۳۴۱ آغاز کرد.

وی نخستین بار در سال ۱۳۴۳ دستگیر شد و در طول مبارزه بارها دستگیر و “ممنوع‌المنبر” گردید.

روحانی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی دردوره چهارم و دوره پنجم و دبیر شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ بوده است.

وی در این سمت، رئیس تیم هسته‌ای و مذاکره‌کننده ارشد ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس در موردبرنامه هسته‌ای ایران بود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۱ در کنار تحصیل درس‌های حوزوی موفق به اخذ لیسانس حقوق از “دانشگاه تهران” شد.

وی در سال ۱۳۵۷ برای ادامه تحصیلات به انگلیس رفت و در آنجا به ترتیب درجه فوق لیسانس حقوق عمومی و دکترای حقوق اساسی را از “دانشگاه گلاسگو” گرفت.

مصطفی کواکبیان، کاندیدایی که مدعی شد سه نفر از وزرایش را بانوان تشکیل خواهند داد

“مصطفی کواکبیان” در خانواده‌ای متدین در  اسفند ۱۳۴۱ در محله جهادیه شهر سمنان متولد شد، وی پنجمین فرزند خانواده خود است.

“کواکبیان” در سال ۱۳۶۷ وارد نخست وزیری شد و به عنوان معاون دفتر ارتباط نخست وزیر با ائمه جمعه سراسر کشور مشغول به کار شد و در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ در دفتر مشاور عالی رئیس جمهور به عنوان کارشناس و مشاور سیاسی دفتر ایشان نسبت به امور اداری و اجرایی کشور وقوف لازم و آشنایی کافی به دست آورد.

“کواکبیان” پس از دوم خرداد در جهت تحقق شعارهای برخاسته از دوم خرداد به تأسیس و ساماندهی تشکل مدافعین پیام دوم خرداد که اعضای اولیه آن مجموعه‌ای از اعضای ستادهای سابق  خاتمی در شهرهای مختلف استان سمنان بودند، مبادرت ورزید. تشکل مذکور جزء اولین احزاب دوم خردادی بود که پروانه فعالیت و مجوز رسمی از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور دریافت کرد و در کنگره اول خویش نام حزب مردم سالاری را برای خود برگزید.

حسن سبحانی؛ اولین فارغ التحصیل دکترای اقتصاد در دانشگاه‌های ایران پس از انقلاب

“حسن سبحانی” در سال ۱۳۳۲ در شهرستان دامغان زاده شد.

وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند. سبحانی در تمام دوران تحصیلاتش و از جمله تحصیل در دانشسرا شاگرد اول بود که این امر موجب شد وی در سن ۱۸ سالگی  به آموزگاری در مدارس شهر مشغول گردد.

سبحانی به عنوان اولین فارغ التحصیل دکترای اقتصاد در دانشگاه‌های ایران پس از انقلاب شناخته می‌شود.

وی هم‌اکنون در کسوت استاد تمامی اقتصاد، به عنوان مدیر گروه اقتصاد اسلامی، پولی و مالی دانشگاه تهران به فعالیت علمی و پژوهشی خود ادامه می‌دهد.

سبحانی عنوان می‌کند که در دوره‌های نمایندگی، به هیچ یک از جناح‌ها تعلق خاطر نداشته‌است. از  مصداق‌های این استقلال، رقابت وی با کاندیدای فراکسیون اکثریت (اصولگرایان، که خودش نیز به اسم آنها شناخته می‌شد) بر سر ریاست مجلس هفتم در چهارسال بود، که ضمن آن به بیان نقدهای خود از عملکرد مجلس و هیات رئیسه می‌پرداخت و در هر دوره نیز با کسب آرای قابل توجهی، رقیبی شاخص برای رئیس وقت مجلس محسوب می‌شد.

سبحانی با شرکت در انتخابات مجلس هشتم نیز موفق به کسب آرا شد؛ بنا به گفته خودش، هزینه‌های انتخاباتی وی در چهار دوره کاندیداتوری مجلس، مجموعا چهار میلیون و دویست هزار تومان بوده ‌است.

وی  اواخر دی ۹۱ تصمیمش برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را رسما اعلام داشت.

روح الله احمد زاده از استانداری فارس تا کاندیداتوری ریاست جمهوری

 

روح الله احمدزاده کرمانی در سال۱۳۵۷درشهر تربت‌حیدریه به دنیا آمد.  وی فارغ‌‏التحصیل رشته مدیریت صنعتی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه امام صادق و دکترای مدیریت رسانه در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است.

احمدزاده کرمانی در اردیبهشت ۱۳۹۰ با حکم محمود احمدی‏ نژاد رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران منصوب شد اما در دی‌ماه ۱۳۹۰ به دلایل نامعلومی از این سمت استعفا داد و سید حسن موسوی جایگزین او شد.

وی  که سمت استاندار استان فارس را هم در کارنامه خود دار، اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قیامدشت است و با درجه استادیاری تدریس دارد.

این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲  پست‌های مشاور وزیر و عضو شورای معاونان وزارت کشور، ریاست کمیته راهبردی آموزش و ریاست شورای پژوهشی وزارت کشور و ریاست مرکز مطالعات، تحقیقات و آموزش وزارت کشور را در کارنامه خود دارد. او در اسفندماه سال ۱۳۸۷ از دانشکده خبر به وزارت کشور نقل مکان کرد.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی همچنین با معرفی اعضای احتمالی کابینه خود گفته است: علی اکبر صالحی به عنوان معاون اول، ثمره هاشمی وزیر کشور، علی نیکزاد معاون اجرایی رئیس جمهور، سردار اسدی وزیر دفاع، سعید جلیلی وزیر امور خارجه، فتاح وزیر نفت، حجت الاسلام طائب وزیر اطلاعات، سعید قاسمی وزیر نیرو، دکتر شجاع وزیر بهداشت، دکتر هادی همایون وزیر فرهنگ، دکتر زاهدی وفا وزیر اقتصاد، فروزانمهر وزیر کار و نسرین سلطان خواه را به عنوان رئیس سازمان محیط زیست انتخاب خواهم کرد.


فلاحیان؛  وزیر اطلاعات دولت سازندگی هم آمد

 



“آیت‌الله علی فلاحیان”  در سال  ۱۳۲۸در نجف آباد اصفهان دیده به جهان گشود  و کودکی‌اش را در خانه‌ای روشن به نور معرفت و با صلابت آیه‌های قرآن سپری کرد.

وی در مکتب  اساتیدی چون نواب صفوی ، مفتح ، بهشتی ، خزعلی ، وحید خراسانی و مکارم درس معرفت آموخت و در زمان رژیم شاهنشاهی هم‌نوا با امام خمینی(ره) به مبارزه برخاست.

گفتنی است؛ آیت‌الله فلاحیان به آموختن خدمت اشارات، “بدایه الحکمه و نهایه الحکمه” فلسفه شرق و غرب پرداخت و به درجه  اجتهاد رسید و همچنین سابقه حضور در دفاع مقدس را در زمان جنگ تحمیلی در کارنامه خود به ثبت رساند.

آیت‌الله فلاحیان در مسیر فعالیت‌های خود به عنوان “فرمانده کل کمیته انقلاب اسلامی” برگزیده و پس از آن “قائم مقام دادستان انقلاب” شد و رهبر فرزانه انقلاب وی را با حفظ سمت به عنوان اولین “دادستان ویژه روحانیت” منصوب کرد و در حکم وی چنین نوشتند:
(( از آنجا که جنابعالی با فعالیتهای ضد انقلاب در هر صورت و لباس آشنایی دارید بجاست تا بر طبق موازین شرع مقدس به جرایم روحانی نمایان و دین به دنیا فروشان رسیدگی نمایید)).

شایان ذکراست شهرت  آیت‌الله فلاحیان در اذهان عمومی به سِمت” وزیر اطلاعات” در کابینه دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از سال‌های ۱۳۶۸تا ۱۳۷۶ بر می‌گردد.

محمدرضا عارف؛ معاون اول دولت اصلاحات

محمد رضا عارف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی  معاون شرکت مخابرات در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ ، سرپرست شرکت مخابرات، معاون دانشجویی وزارت فرهنگ و آموزش عالی ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲، معاون آموزش وزارت فرهنگ و آموزش عالی ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲، قائم مقام وزارت فرهنگ و آموزش عالی، معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۳، مشاور آموزشی،قائم مقام وزیر در هیات های ممیزه ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۶، رییس دانشگاه تهران ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶، وزیر پست و تلگراف و تلفن از سال ۱۳۷۶ تا خرداد ۱۳۷۹ ،  معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ازسال ۱۳۷۹ تا شهریور ۱۳۸۰ ، معاون اول دولت اصلاحات را برعهده داشته است.

حدادعادل؛ از تحصیل فلسفه نزد مطهری تا دریافت جایزه دانشمند برجسته جهان اسلام

حداد عدل عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر عامل بنیاد دایره المعارف اسلامی، مشاور عالی مقام معظم رهبری، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو هیأت امنای بنیاد ایران شناسی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم تهران در دوره نهم مجلس شورای اسلامی است.

حداد عدال نماینده تهران در مجلس دوره ششم، هفتم و هشتم و  رئیس مجلس شورای اسلامی دوره هفتم نیز بوده است.

علیرضا زاکانی؛ مؤسس و دبیرکل “جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی” است

زاکانی  به عنوان نماینده دوره هفتم، هشتم و  نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر و سابقه عضویت در هیئت رئیسه مجلس، هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس، شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، مسئول دبیرخانه مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس و نایب رئیس کنونی کمیسیون اصل نود مجلس، مسئول حوزه قوه مجریه و کمیته اقتصادی این کمیسیون و مسئول انجام بزرگترین تحقیق و تفحص مجلس در دوره صد ساله خود با عنوان تحقیق و تفحص از نظام آموزش عالی کشور شناخته می‌شود.

محسن رضایی؛ کاندیدای ریاست جمهوری سال ۸۴ با شعار انتخاباتی “دولت عشق”

محسن رضایی با پذیرفتن مسئولیت کمیسیون‌های تخصصی سند چشم انداز ۲۰ ساله، سیاست‌های کلی نظام در جذب سرمایه گذاری خارجی و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، کوشیده است تا از تجارب و دیدگاه ژ‌های مدیریتی و اقتصادی خود برای سیاست گذاری بلندمدت کشور در حوزه‌های مختلف استفاده کند تا ایران اسلامی به جایگاهی مناسب برای زندگی شایستۀ ایرانیان برسد.

رضایی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ با شعار انتخاباتی “دولت عشق” حضور یافت، اما دو روز پیش از برگزاری انتخابات کناره‌گیری خود را اعلام  و  در بیانیه‌ای که او در آن زمان منتشر کرد، دلیل کناره گیری خود را جلوگیری از پراکندگی آرای مردم در اثر کثرت نامزدها عنوان کرد.

رضایی همچنین یکی از نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری  نیز بود وی در بین نامزدهای رسمی انتخابات، آخرین فردی بود که به صحنه وارد شد. رضایی با ایده «دولت ائتلافی» و بصورت مستقل وارد انتخابات شد؛ وی نفر سوم از بین کاندیداهای چهارگانه شد.

“علیرضا علی احمدی” را بیشتر بشناسیم

تالیف و انتشار ۲۰ عنوان کتاب از جمله: استراتژیک فناوری اطلاعات و کاربردهای آن ، نگرشی جامع بر برنامه ریزی استراتژیک ، استراتژی رقابت و نوآوری در کسب و کار ، برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات و ارتباطات برنامه ریزی خطی، کار آفرینی موفق، مدیریت فناوری، توصیفی جامع از روشهای تحقیق ،روش تحقیق و راهنمای پایان نامه نویسی، تصمیم گیری با معیارهای چندگانه ، گوهر های مدیریتی ، مدیریت ارزشی با تکیه بر ارزشهای اسلامی، مبانی و اصول مدیریت اسلامی، پیش طرح الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، شناخت فرهنگ و فرهنگ سازمانی ، ارزیابی کار و زمان، واژه نامه مدیریت و مهندسی صنایع ، نقش ارزشهای اسلامی در نظارت و کنترل
وانتشار بیش از ۱۴۰ مقاله علمی – پژوهشی – علمی ترویجی – ISI و ISC در مجلات معتبر و کنفرانسهای بین المللی داخلی و خارجی

و  مدیر مسئول و سر دبیر فصلنامه مدیریت فردا با رتبه علمی – پژوهشی –ISC و انتشارات تولید دانش بخشی از تالیفان علی احمدی است.

محمدباقر قالیباف، از راه اندازی سامانه ۱۱۰ در نیروی انتظامی تا هشتمین شهردار برتر دنیا

resized_321284_409

قالیباف در سال ۱۳۷۹ مجدداً با حکم مقام معظم رهبری فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده‌دار شد، در دوره فرماندهی وی در نیروی انتظامی، سامانه ۱۱۰ راه‌اندازی و تاسیس شد که ابتکار او محسوب می‌شود. در این دوره تلاش شد تا با اعتمادسازی در بین مردم، سبقه نامناسب نیروی انتظامی در اذهان عمومی بهبود یابد. از جمله دیگر دستاوردهای وی در این دوره می‌توان به گسترش استفاده از عنوان پلیس، تجهیز نیروی انتظامی به خودروهای روز دنیا مانند مرسدس بنز و تویوتا، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس ۱۰+ و مرکز نظارت همگانی مردمی ١٩٧ نام برد.

قالیباف در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده حجت السلام سید محمد خاتمی (رییس جمهور وقت) و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد.

در این دوره بود که قاچاق سیگار تقریبا از بین رفت و چند اسکله که برای قاچاق کالا استفاده می شد، کشف شد.

حجت الاسلام حسن ابوترابی‌فرد کیست؟

حجت‌ا‌لاسلام سیدمحمدحسن ابوتر‌ابی فرزند حضرت آیت‌الله سیدعباس ابو‌ترابی در سال ۱۳۳۲ در شهر مقدس قم و در خانواده‌ای اهل تقوا و علم متولد شد.

جد پدری وی آیت‌الله حاج سید ابوتراب قزوینی شاگرد برجسته میرزا نایینی و عالم و مرجع طراز اول در میان مردم قزوین بودند که با دعوت حضرت آیت‌الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائر‌ی (مؤسس حوزه علمیه قم) از قزوین به قم مشرف گردیده و یکی از ارکان مهم شکل‌گیری حوزه علمیه قم محسوب می‌گردند.

علی‌اکبر ولایتی؛ پرسابقه‌ترین وزیر جمهورى اسلامى ایران

ولایتی که از مردان سیاسی روزگار ما است، با توجه به اینکه در یک‌ سال اخیر با گرفتن پست دبیر‌کلی مجمع جهانی بیداری اسلامی وارد فاز جدیدی از عرصه کاری خود شده است این روزها با راه‌اندازی ائتلاف سه‌گانه با “محمدباقر قالیباف” و “غلامعلی حداد عادل” در راستای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری در قالب یک برنامه منسجم وارد عمل شده است.

منوچهر متکی؛ از معلمی در بندرگز تا حضور در وزارت امور خارجه

 

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران “منوچهر متکی” نایب رئیس جبهه پیروان، کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در ائتلاف اکثریت اصولگریان است.

منوچهر متکی به تاریخ سوم فروردین یکهزار و سیصد و سی و دو در روستای گز، شهرستان بندر گز، استان گلستان (شرق مازندران سابق) متولد شد. پدرش محمدعلی ابتدا در آسیاب پدری و برای مدتی در راه‌آهن بندر گز به کارگری مشغول بود. او ۴۰ سال باقیمانده عمرش را نیمی به کشاورزی و نیم دیگر تا ۱۳۷۰ با فروش زمین کشاورزی به کاسبی در مغازه کوچکی در بندر گزر روزگار گذراند.

رامین مهمانپرست؛ سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

رامین مهمانپرست، سخنگوی فعلی وزارت امور خارجه و سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان است.

از سوابق شغلی رامین مهمانپرست می‌توان به ریاست امور فرهنگی کشورهای عربی و آفریقایی (۱۳۶۶-۱۳۷۰)، معاونت مدیر کل هماهنگی‌های امور فرهنگی (۱۳۷۰-۱۳۷۳)، مدیریت کل هماهنگی‌های امور فرهنگی (۱۳۷۳ -۱۳۷۵)، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند (۱۳۷۵-۱۳۷۹)، نمایندگی وزارت امور خارجه در امور مدارس خارج از کشور (۱۳۷۹-۱۳۸۱)، معاونت مدیرکل مطبوعات (۱۳۸۱-۱۳۸۳)،و سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان (۱۳۸۳-۱۳۸۸) اشاره کرد.

سعید جلیلی؛ فردی با سابقه اجرایی ۱۸ ساله در وزارت امور خارجه

سعید جلیلی، متولد سال ۱۳۴۴ در شهرمقدس مشهد (منطقه طلاب)؛  تحصیلاتش را تا مقطع دکتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق علیه‌السلام به پایان رسانده و مسلط به زبان‌های عربی و انگلیسی است.

وی در زمان جنگ ایران و عراق به عنوان نیروی بسیجی بارها در جبهه‌های جنگ حضور یافت.

جلیلی در دی‌ماه سال ۱۳۶۵دیده‌بان لشگر نصر خراسان بود که در عملیات کربلای ۵ از ناحیه پا مجروح شد و در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه به دلیل فقدان امکانات و وضعیت اورژانسی پای راست خود را از دست داد. جلیلی پس از آن در واحد تدارکات لشکر به خدمت پرداخت.

وی در بازگشت از جبهه‌های حق علیه باطل، رساله دکترای خود را با عنوان “اندیشه سیاسی در قرآن” در خصوص سیاست خارجی اسلام به رشته تحریر درآورد؛ رساله‌ای که پروفسور حمید مولانا، در مقدمه‌ای که بر آن نوشت، به تجلیل از شخصیت این دانش‌آموخته اقدام کرد. این رساله در کشور لبنان نیز به زبان عربی ترجمه و منتشر شده است.

زندگینامه آیت‌الله هاشمی از زبان خودش


آیت‌الله هاشمی یکی از شخصیت‌های با تجربه نظام جمهوری اسلامی ایران است که در صحنه سیاسی کشورمان بسیار تاثیرگذار بوده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله شخصیت‌هایی است که نام وی به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح است.

شرح زندگی آیت‌الله هاشمی به زبان خودش دارای نکات بسیار جالبی است.

پدرم: حاج میرزا علی هاشمی بهرمانی و مادرم: ماه بی‌بی (صفریان).

نام‌خانوادگی هاشمی برای خانواده ما، با آن که سید نیستم، به این دلیل انتخاب شده است که نام جد پدری ما حاج هاشم بوده است؛ او در سر تا سر منطقه املاک و امکانات زیادی داشته است.

پدرم کمی از تحصیلات علوم حوزوی بهره‌مند بود، تا آنجا که به یاد دارم، در روستا زندگی می‌کرد، که دلیل آن تا حدودی فشارهایی بود که در دوره پهلوی متوجه متدینین بود. وی عمیقاً مورد اعتماد مردم بودند و نوعی مرجعیت در امور اجتماعی و مذهبی داشتند. از اخلاقیات جالب وی بود که معمولاً در زمان رسیدن هر محصولی، وقتی که به باغ و یا مزرعه می‌رفتند، تعداد زیادی از نیازمندان روستا را می‌پذیرفتند و به هر یک از آنها چیزی می‌دادند و این وضع در همه فصول سال ادامه داشت.

اسم روستای ما بهرمان است، یکی از دهات قدیمی نوق از جلگه‌های رفسنجان. بهرمان به معنی یاقوت سرخ است.


اسفندیار دولت کیست؟

اسفندیار دولت با داشتن مسئولیت‌های فراوان در دولت نهم و دهم، اکنون به نظر می‌رسد که تصمیم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را دارد تا خود نقش اصلی‌اش را ایفا کند.

اسفندیار رحیم مشایی (زادهٔ آبان ۱۳۳۹ در روستای مشا از توابع رامسر) رئیس دبیرخانهٔ جنبش عدم تعهد، مشاور رییس‌جمهور، دبیر کمیسیون فرهنگی دولت، ریاست شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ریاست گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری، رئیس کارگروه زیارت و فرهنگ رضوی، جانشین رئیس‌جمهور در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، رئیس مرکز ملی جهانی‌شدن، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ایران و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور خاورمیانه است.

او در زمان شهرداری محمود احمدی‌نژاد رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود. در دولت اول احمدی‌نژاد مشایی ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران را بر عهده داشت. وی در تیرماه ۱۳۸۸ معاون اول رئیس‌جمهور شد. اما پس از یک هفته از حکم حکومتی مقام معظم رهبری، مبنی بر برکناری مشایی از این سمت، رحیم مشایی از پست خود استعفا داد و ساعتی بعد از سوی احمدی‌نژاد به عنوان رئیس دفتر ریاست جمهوری منصوب شد. او در رشتهٔ مهندسی الکترونیک در دانشگاه صنعتی اصفهان تحصیل کرده و پدر عروس احمدی‌نژاد است. از وی به عنوان یار همیشگی محمود احمدی‌نژاد یاد می‌شود. رحیم‌مشایی از سوی اصول گرایان منتقد دولت احمدی نژاد به رهبری طیف موسوم به جریان انحرافی متهم می‌شود.

 

Share