باهنر: بزرگ تر از احمدی نژاد هم نتوانست یک روز انتخابات را به تأخیر بیاندازد

به گزارش دیارمیرزا : محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس و از کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری در گفت و گو با خانه ملت درباره مکانیزم تعیین نامزد در ائتلاف اکثریت اصولگرایان، نوع بازی هاشمی رفسنجانی در انتخابات و واکنش احمدی نژاد به ردصلاحیت شدن نامزد مدنظرش صحبت کرد.   گزیده صحبت‌های وی را در ادامه بخوانید؛ […]

به گزارش دیارمیرزا : محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس و از کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری در گفت و گو با خانه ملت درباره مکانیزم تعیین نامزد در ائتلاف اکثریت اصولگرایان، نوع بازی هاشمی رفسنجانی در انتخابات و واکنش احمدی نژاد به ردصلاحیت شدن نامزد مدنظرش صحبت کرد.


bahonar

 

گزیده صحبت‌های وی را در ادامه بخوانید؛
*نامزدها باید به خروجی نظرسنجی‌ها تمکین داشته باشند، اگر اینگونه نشود به ضرر خودشان خواهد بود؛ اگر نامزدی مشاهده کند که با درصد خیلی بالایی از نفر بعدی فاصله دارد، نباید این روند را ادامه دهد، و باقی ماندنش در صحنه حالتی را پیش خواهد آورد که در چندین سال گذشته اتفاق افتاد، این شخص اگر به فکر منافع ملی نیست باید حداقل نگران تخریب چهره خود باشد. اما زمانی اختلافاتی رخ می‌دهد که خروجی نظرسنجی‌ها به یکدیگر نزدیک است، در آن زمان اختلافات پیش می‌آید که این نظرسنجی نبوده و نظرسازی بوده، اما با توجه به اینکه نهادهای متنوع و متعددی با گرایش‌های مختلف نظرسنجی می‌کنند با تطابق دادن این نظرسنجی‌ها می‌توان به رأی منطبق با واقعیت جامعه نزدیک شد.
*زمان اعلام نام نامزد نهایی ائتلاف اکثریت اصولگرایان تصمیم برآن است که قبل از نام‌نویسی نامزد‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کار انجام شود؛ تعیین نامزد نهایی باید در یک زمان عقلایی انجام شود، اگر قرار به شوخی باشد بعد از انتخابات هم یک عده‌ای از نامزدها با رای مردم از صحنه خارج می‌شوند.

نام اعضای ائتلاف اکثریت اصولگرایان در هیچ نظرسنجی نبوده است

*{در پاسخ به این سوال که آقایان حدادعادل و ولایتی به استناد نظرسنجی‌ها اعتقاد دارند ائتلاف بزرگ اصولگرایان در سبد خود رأی کمی دارند؟} تاکنون که ائتلاف اکثریت اصولگرایان و نام اعضا آن در هیچ نظرسنجی گنجانده نشده است و این قضاوت‌ها و پیش‌داوری‌ها، قضاوت‌های مع‌الفارقی است و نکته دوم این اینکه من اعتقاد دارم بعضی از ائتلاف‌ها از سقف شروع به ریزش و برخی از کف شروع به رویش می‌کنند که این نکات باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد؛ در برهه‌ای از زمان برخی مدعی بودند که ائتلاف ۱+۲ در نظر سنجنی‌ها ۶۰ درصد آرا را در اختیار دارد که این خبر از سوی آن ائتلاف تکذیب شد، در قوی‌ترین نظرسنجی‌ها، بالاترین عددی بدست آمده ۳۰ درصد است وبرخی اظهارنظرها که اعلام شده مستند نیست و در یک جامعه آماری متناظر با رأی مردم و متناسب با واقعیت کشور باید آمارها ارائه شود؛ در کشور حداقل دو رئیس جمهور داشتیم که ۴ ماه پیش از انتخابات عددشان از ۳ درصد شروع و با رشد چشمگیر پیروز انتخابات شدند.

برخی با ادعای کم‌بودن آرای ائتلاف اکثریت اصولگرایان خود را خوشحال نکنند
*اشخاصی که قضاوت می‌کنند خود را به اشتباه نیاندازند و با حذف و اضافه کردن برخی پارامترهای موثر خود را قانع نکنند. مهم واقعیت‌های جامعه است؛ در اینجا با یک شوخی می‌خواهم بحث را روشن کنم، دولت در سالی اعلام کرد، رشد اقتصادی کشور ۶ درصد است، با پیگیری‌هایی که صورت گرفت به رئیس دولت و رئیس بانک مرکزی اعلام کردیم اگر شخصی جدول ضرب را بداند، ۶ درصد رشد اقتصادی آماری غیرواقعی است، که آنها نیز اعلام کردند به دلیل وجود خشکسالی در کشور آمار بخش کشاورزی در این آمار گنجانده نشده است و اگر این آمار لحاظ می‌شد رشد اقتصادی کشور حدود ۲ درصد می‌بود. نکته دیگر این است که نباید نظرسازی کنیم، قرار بر این نیست که خودمان، خودمان را خوشحال کنیم، باید جامعه این کار را انجام دهد.
* در این ائتلاف قرار بر این نیست شخصی وام‌دار شخص دیگری باشد، به طور مثال بنده در یک استان شخصی قوی را به‌عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود قرار می‌دهم و به طور طبیعی پس از انتخاب شدنم، به‌عنوان رئیس جمهور به دلیل قوی بودن، وی را به‌عنوان استاندار انتخاب خواهم کرد، اما عکس این قضیه نیز صادق است؛ ممکن است در حوزه انتخابیه‌ای به دلیل عدم حمایت افراد مجرب از من، شخصی نسبتاً ضعیف به‌عنوان رئیس ستادم معرفی شود و مطمئناً من وی را پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور به‌عنوان استاندار انتخاب نخواهم کرد زیرا هم به نظام ظلم کرده‌ام و هم به آن شخص جفا شده است.

من و آقای ابوترابی‌فرد هیچگاه وام‌دار یکدیگر نمی‌شویم

 

*مثلا من و آقای ابوترابی‌فرد هیچگاه وام‌دار یکدیگر نمی‌شویم؛ اگر من به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب شوم ایشان نایب‌رئیس مجلس باقی خواهند ماند و عکس این قضیه نیز ممکن است رخ دهد و این نکته را باید یادآور شوم که اعضای موجود در ائتلاف بزرگ اصولگرایان به یکدیگر وعده‌ای نسبت به دولت آینده خود را نداده‌اند.

رهپویان و ایثارگران در جایگاه قدرت قرار نگیرند با یک دور برگردان خود را در این مسیر قرار می‌دهند

* حزب در کشور وجود ندارد، بر همین اساس جریان‌های مختلف سیاسی در برهه‌ای از زمان برای کارهای متفاوت به یکدیگر نزدیک یا از هم دور و رقیب یکدیگر می‌شوند. رهپویان و ایثارگران نیز برنامه‌های خود را طراحی و اجرا می‌کنند و هرگاه احساس می‌کنند در جایگاه قدرت قرار نمی گیرند با یک دور برگردان سعی می‌کنند در مسیر قدرت قرار گیرند.

*{در پاسخ به این سوال که برخی معتقد هستند در انتخابات سال ۸۴ جمعیت ایثارگران بازی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب را بر هم زد؟} بله صحیح است، جمعیت ایثارگران با ما اختلاف نظری در خصوص زمان انتخاب نهایی نامزد واحد داشت، که تا انتها این اختلاف پا برجا ماند و ما نامزد مورد نظر خود را زودتر از آنها معرفی کردیم.
جبهه پایداری علاقمند به حمایت از نامزدی جلیلی در انتخابات است

*تصورم این است که جبهه پایداری علاقمند است جلیلی به صحنه بیاید و تصور بر این دارند وی می‌تواند آرای بیشتری را جمع کند، اما از طرفی وی قانع نمی شود در صحنه حضور پیدا کند و اینگونه است که داستانی دنباله دار آغاز شده است و باید هر یک از دو طرف، دیگری را قانع به حضور یا عدم حضور در صحنه کنند. از جلیلی این نص را در اختیار دارم که برای انتخابات ریاست جمهوری آتی برنامه‌ای ندارد و بر این مسئله تأکید دارد.
برخی در حق هاشمی ظلم کردند

*هاشمی رفسنجانی شخص تأثیرگذاری در مسائل کشور بوده، اگر چه وی چند اشتباه استراتژیک داشت و برخی نیز در حق وی ظلم کردند اما در هر صورت‌ هاشمی رفسنجانی انقلاب و نظام را ساخته و پرداخته خود می‌داند و معتقد به حفظ نظام است، اما اینکه خودش در کجای قدرت نظام قرار گیرد ممکن است، یک مقدار توقع وی بیش از حد معمول باشد. اگر چه اشخاص تأثیرگذار اشتباهاتی بزرگ و تأثیرگذار دارند، اینکه‌ هاشمی بخواهد در انتخابات به عنوان نامزد حضور پیدا کند یا خیر حق خودش است اما به اعتقاد من به صلاح هاشمی رفسنجانی نیست در صحنه حضور پیدا کنند، اگر چه صلاح مملکت خویش را خسروان دانند، اما تا جایی که اطلاع دارم وی اعلام کرده در انتخابات حضور نخواهد داشت، اما در عالم سیاست هیچ چیز غیر ممکن نیست و این احساس تکلیفی که تا دیروز در‌ هاشمی وجود نداشته ممکن است روز بعد بروز پیدا کند.

ورود هاشمی به انتخابات معادلات را تغییر می‌دهد

*با حضور هاشمی رفسنجانی صحنه انتخابات مقداری دستخوش تغییرات می‌شود، احمدی نژاد در دو دوره گذشته با سوار شدن بر موج تخریب و کوبیدن‌هاشمی توانست، به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود و در این دوره نیز بی میل نیست با سوار شدن بر همان موج و ادامه آن از این موقعیت استفاده کند.

احمدی‌نژاد با سوارشدن بر موج تخریب شخصیت‌های بزرگ کار خود را پیش می‌برد

*احمدی نژاد جز این چاره و ظرفیتی ندارد، اساساً وی با سوار شدن بر موج مخالفت با شخصیت‌های بزرگ نظام توانسته، کار خود را پیش ببرد و اکنون نیز بی میل به شکل گرفتن این جریان دو قطبی نیست.

*تا آنجایی که من اطلاع دارم،‌ هاشمی بی‌میل نبود که ناطق نوری به صحنه بیاید اما آقای ناطق نوری شرایط را برای اعلام نامزدی مناسب نمی‌داند، البته این به آن معنا نیست که ایشان فکر می کند رأی نمی آورد بلکه شرایط را مناسب نمی بیند و قطعاً به عنوان کاندیدا در انتخابات حضور پیدا نخواهد کرد.

*{در پاسخ به این سوال که شما آقای احمدی نژاد را به خوبی می‌شناسید، اگر نامزد مدنظر وی تأیید صلاحیت نشود، واکنش او چه خواهد بود آیا توانایی مانع تراشی برای برگزاری انتخابات را دارد؟} دعا می‌کنم احمدی نژاد به این تصمیم و اراده و فکر نیفتد و اگر این اتفاق رخ دهد هم هزینه‌های خودش بالا می‌رود و هم هزینه‌های زیادی به نظام تحمیل خواهد کرد.

احمدی‌نژاد مقابل نظام بیایستد خود ضرر می‌کند

*احمدی نژاد اگر بخواهد در مقابل نظام بایستد و بگوید کتاندیدای مورد نظر من تائید صلاحیت نشد، بخواهد در این امر دخالت بکند هم‌خودش ضرر می کند و هم به نظام ضربه‌های را وارد می‌کند، اگر چه با رخ دادن اینگونه اتفاقات نظام دچار بن بستی نخواهد شد و این مشکل را حل می‌کند، کما اینکه نظام مشکلاتی بزرگ‌تر از این را هم حل کرده است، ولی خوب حیف است و نباید چنین واقعه‌ای رخ دهد.

*بالاخره خیلی بزرگ تر از احمدی نژاد دلشان می‌خواست انتخابات یک‌روز به تعویق بیفتد یک‌روز من‌یادم هست تندروهای اصلاح‌طلبان و رسانه‌های خارجی دنبال آن بودند که انتخابات مجلس هفتم را نه اینکه منتفی کنند، بلکه ۱۰ روز به تاخیر بیندازند اما نتوانستند تاکنون حتی یک روز انتخابات در جمهوری اسلامی به تاخیر نیفتاده است و حتما هم در آینده این خواب‌ها تعبیر نخواهد شد، اما بالاخره آدم اذیت می‌شود و البته احمدی نژاد از همه امکانات خود استفاده می‌کند تا بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند.

Share